I hyn ne pune.I hyn atij/asaj.Sepse nese kthehesh ti dhe je me e afte,do t'i marresh vendin e punes.Do t'i marresh buken nga goja.Por kete,tani nuk e kupton askush,sepse ne Shqiperi jane kthyer ata qe nuk kishin pune.Nese ti/ju ktheheni me gjithe familje,nuk do te futen leke me ne banke.Do te duhet te paguaje vete shteti.Nuk e kane jetuar ende,m'ndigjo.Ti nuk ke pse te revoltohesh.Shif punen tende.Pershendetje!
Dhe dicka tjeter.Mos mendoni se te rinjte ne Greqi,them per ata te cilet kane mbarur shkollen atje jane per te qare hallin,jo.Une flas,sepse puna ime ka te beje drejtperdrejt me ekonomine e vendeve te Ballkanit.Kam te bej drejtperdrejt me zhvillimin e emigranteve ne Greqi,sidomos te rinise.Mos permendni llac e tulla,kurrsesi,nese nuk njifni jeten e te rinjve.Nese keni kete mendim,padyshim jetoni ende ne vitet '90!!!!!!!!!
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Number5 : 07-07-2011 mė 07:28
Don't spend time beating on a wall, hoping to transform it into a door.
Jane vende te BE-se dhe se paku kane nje legjislacion te perafruar , por shteti grek dihet se si eshte sjellur me shqiptaret ne te kaluaren dhe ne te sotmen .
Problemi kryesore sot ne trojet shqiptare eshte politika , sepse me potencialin tone , papunsia do te ishte ner 10 % , e per kete nje pjese te madhe te fajit e kem edhe ne , e skishte me qen nevoja qe me punu ne Greqi si kali kur do punojshe ne Shqiperi ose Kosove nje pune me te mire .
Sjam tu fol per nje jete ideale , por per nje realitet qe per shumicen gati se eshte e pamundur.
Shiko potencialet e Shqiperise dhe Kosoves ne rrafshin ekonomik dhe turistik ?
E di sa investimi eshte kthyer mbrapa ne Kosove per shkak te 5% qe duhet paguar politikajve ??? E ma merr menja qe edhe ne Shqiperi eshte njejte se shqiptar tek e fundit jem .
Kosova sa pasurine nentokesore dhe mbitokesore ka , eshte e mjaftueshme qe gati gjithe popullsin ta punesoje , por politikes nuk i konvenon dhe jem ku jem![]()
Don't spend time beating on a wall, hoping to transform it into a door.
Fatlum ke folur shum bukur dhe me vend, fisi im kan qen nga te paret qe emigruan ne greqi dhe vetem dy ndenjen, ata qe gezohen me pak te tjeret erdhe ne shqiperi nja dy hapen bisnes dhe kan nja 12 vjet qe ju eci te tjeret si dhe familja ime shkuan ne vende te tjera un vet jam sistemuar ne Belgjik.
Nje inxhinier apo nje mjek qe preferon te laj pjata dhe thot ca te bej kete fat kam e meriton te ket ate fat dhe me ate diplom le te fshij menderen nga pislliqet qe i nxjer zora e trash.
o korcar ajo shprehja qe the ti nuk vlen ne situaten ton.
Kur fqinji ka qen mir te ne ka ren zia e bukues dhe kolonializimi.
Ateher le te jet fqiniji keq e me keq.
Po eshte e vertet qe ai do te shkollohet ben sakrifice, por nese vendi ku jeton nuk te jep asnje ndihme ose opsion ateher eshte teper e veshtire. E di ti e dashur se ketu ne amerik te japin ndihme nese nuk i ploteson te ardhurat edhe borxh nese ke ardhura te mira. A e ben greqia nje gje te tille? Me sa di une ne shqiperi shume i jane futur studimeve. Ketu behet fjale per shqiptaret ne greqi. Greqis i intereson ti ket krahe pune shqiptaret pa benefit etc nuk i intereson qe shqiptaret te futen ne radhen e intelektualve. Nje emigrant ne greqi nuk merr dot nje loan te blej nje banese. Vend me te poshter se greqia nuk ka harroje. Bankruptcy nje ore e me pare e meritojne. Mia jane kthyer disa e vertet eshte por akoma ka shume qe jetojne atje. Do zoti me ket krizen kthehen edhe i kthehen shkolles. Puna e krahut eshte thjesht per mbijetes nuk sjell zhvillim & integrim per individin. Ah se harrova i dha edhe dicka tjeter greqia ato emrat e shpifur kosta, dhimiter and so on qe me ngjallin neveri.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga loneeagle : 07-07-2011 mė 08:30
I LOVE GOD
j&g
Or pune as qeveria e ka te veshtire per met siguru , ne kuptim ajo me te punsu .
Por politikat e qeverive tona jane mozo ma keq , tek ne sna duhen njerz shum te meqem per me na qu perpara, neve na nevoiten njerz qe nuk vjedhin dhe me gjithe kete potencial , do na kishte lakmi edhe Greqia e gjithe rajoni![]()
Une per shqiptaret ne greqi po flas sepse kam mbi 12 vjet qe jetoj .Ne mengjes veja ne shkolle dhe ne mbasdite veja ne pune .Kushurira ime studjon ne universitet doktoreshe, ne mengjes ne shkolle ne mbasdite ne pune Pra kush do te shkollohet , studjon .Punoja ne behar 6 muaj dhe 6 muaj me jepte asistence shteti .Shqiptaret ne ishuj te gjithe merrnin asistence ne dimer dhe punonin pra merrnin dy rroga .Kush nuk ka blere shtepi???????????? Me fal por ato info qe merr i merr te gabuara .Shqiptaret ne greqi te pakten ketu ku punoj une kane vila me dy e me tre kate .Te pakte jane ata qe nuk kane shtepi .
Mos ju te amerikes se na hapet barkun , vini ketu dhe na i beni te gjitha sikur ne amerike vene gjerat vaj .Kam shoqen time qe ishte ketu ne greqi , ka 7 vjet ne amerike dhe akoma nuk ka dok , pune te zeze si ajo dhe burri i saj .
Krijoni Kontakt