Close

Rezultati i Sondazhit: Jepni përgjigjen

Votues
81. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Po, tërhiqen nga makinat e bukura.

40 49.38%
  • Varet nga marka e makinës.

12 14.81%
  • Jo, nuk tërhiqen nga makinat e bukura.

29 35.80%
Faqja 9 prej 15 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 146
    i/e regjistruar Maska e alem_de
    Anëtarësuar
    02-10-2009
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    6,745
    Citim Postuar më parë nga Bamba Lexo Postimin
    Me pak fjale paskam me ngel beqo gjithe jeten une? puuuuuuuuuu
    Jo bamba.Maserati ka kaq pak sa ata qe preferojne njerez qe kan maserati jane te paket.Nuk do gjejne te tille dhe ju kthehen atyreve qe nuk kan Maserati por kane nga nje Mercedes te vogel.
    Da steh' ich nun, ich armer Tor,
    Und bin so klug als wie zuvor!

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga Kanina Lexo Postimin
    modeli modern i njeriut "ideal" ka ndryshuar se tepermi ka humbur teresisht shpirti njerezor nga ky model. ne kete model njeriu ideal eshte ai qe ka me shume sukses, para, pushtet, karrier etj dhe ne pergjithesi asnje nuk i ve rendesi menyres se si jane arritur keto. femra eshte me e masakruara ne kete model dje qe eshte e denuar te vuaj me shume ajo eshte thjesht ajo e bukura eshte ajo tipikja show-girl me sukses neper tv e cila ndoshta ka arritur shume larte ne boten e tv por edhe aty mbetet ne pergjithesi si nje manikin i bukur saper te terhequr teleshikues. programet jane pa substanc nuk trasmetojn asnje vlere morale e kulturore me tipiku ketu eshte big brother po edhe shume reality show te tejre te cilet jane pa pik vlere. fermat e "shemtuara" jane teresisht te diskriminuara si neper tv aty ku eshte krijuar ky model dhe ne jeten e perditshme sociale. asnjeri nuk shikon me tutje se sa pamja e jashtme e tyre. keto te "shemtuara" hyjne ne nje jete te merzitshme depresive(pergjithesisht ne moshen e adoleshences) sepse nuk kane vleresim, vleresim per te cilin cdo njeri i gjalle ka nevoj. ato skan bere asgje te keqe ato skan bere asnje turp por prap opinioni nuk i do nuk i vlereson. krijojn te vetja nje ndjenje inferioriteti ku rralle here ndonjera arrin ti shpetoj. ky model nuk eshte problem vetem per te "shemtuarat" por edhe per te "bukurat" sespe edhe ato hyjn ne nje cikel ne te cilin duhet te ruajne kete "bukuri" duhet te jene gjithmon "perfekte" ti qendrojn modelit me menyra nga me te ndryshmet me dieta, trajtime, operacione plastike etj gjera te cilat nuk jane te lehta dhe i qendrojne gjtihmon ne nje lloj tensioni fokusiohen teresisht te ky objektiv humbasin jeten e vertet harrojn te jetojn per vete per jeten ne fund kur kete bukuri e humbasin mbeten perseri pa vlere dhe ndoshta aty ndonjera e mere vesh se gjithe jeta e saj ishte nje hic nje ilusion i kote nje rruge e gabuar.
    te gjtiha keto fenomene jane gjera te zakonshme ne jeten e perditshme te cila ne pa vetedije te gjithe ndodhemi para tyre dhe jemi pjes e tyre por asnjeri nuk e kupton se cfare ka ndryshuar cfare na ka cuar ketu. pse keto modele kush i futi te ne ne mendjen tone ne mentalitetin tone kush e shpiku kete modernizem te pashpirt te pavlere. ne sjemi bere per kete lloj jete ne jemi bere per nje jete te pasur me vlera me emocione te cilat jane hyjnore. TV jane ushqumi nr nje i ketyre modeleve njerez fikni TV dhe do te jetoni me mire shume shume me mire.
    Kanina,

Të vlerësoj shkrimin sepse ke folur me ndjenja dhe nga zemra, por po cek shumë fusha, edhe pse kanë të bëjnë në një farë mënyre me njëra tjetrën. Pyetja juaj "kush na coi këtu" është shumë domethënëse dhe është esenca, baza e gjithë të këqiave që po shofim sot në botë si rezultat i këtij "misteri", por për ta shpjeguar dhe shtjelluar këtë kancer fatkeqsisht duhet shumë kohë dhe studime, dhe këtu qëndron pika e fortë e elitave që kontrollojnë nga kullat e tyre(ato kanë shumë emra por më prominentja është Fabian Society dhe organizatat progresiste amerikane) implementimin ideologjik të filozofive që i shkojnë përshtat. Njëriu i thjeshtë nuk ka më kohë të kuptoj se nga po ikën trendi shoqëror, ai vec reagon ndaj gjërave që i paraqiten dhe që bombardohet me median sociale, në shkolla, institucione politike etj.

Megjithatë ju flisni për modernizëm, ku në fakt, modernizmi pati një jetë shumë të shkurtër duke mare parasysh dominimin e ideologjive te tjera dhe vdiq shumë shpejt. Sot jetojmë në një epokë që dominohet nga filozofia post-moderniste dhe post-strukturaliste. Këto të dya janë shumë ndryshe nga modernizmi dhe strukturalizmi. Post-Modernizmi merr formë totale dhe implementohet si ideologji në vitet 60 me revolucionet sociale në Francë por kryesisht në Amerikë, edhe pse praktikisht baza filozofike ndodhën në Francë. Kjo filozofi depërtoi fuqishëm në Amerikë, një shtet që nuk ka filozofi dhe kapacitet filozofik pasi nuk ka traditë filozofike sic ka Europa. Frutet e implementimit ideologjik të viteve 60 po i shikojmë tani në politikë dhe presionin e fuqishëm politik në legjislacion duke implementuar ligje në mënyrë totalitariane dhe duke anashkaluar demokracinë e referendumin, në periudhën post-sovjetike dhe post-Regan Amerikane, pra 90-2000. Pas 2001 post-modernizmi u fut në fazën e dytë të tij, atë të epokës dixhitale dhe thirrjeve nga kullat akademike se historia tashmë ka vdekur(lexo Fukyaman ndër të tjerë). Në post modernizëm nuk ka të vërtetë objektive, cdo gjë është relative, dhe bazat e post-modernizmit ishin c'rrënjosja e bazamenteve të vjetra pra doktrinave fetare, orientimeve filozofike, patriotizmave cdo gjë dhe paralelisht duke vepruar për të diskurajuar argumentin teleologjik, dhe kjo e dyta është shumë e rëndësishme. C'rrënjosja e teleologjisë nga diskursi social u krye që të c'rrënjosi një herë e mirë cdo ideologji të vjetër dhe në një farë mënyre mos lejonte më kurrë lindjen e tyre në të ardhmen. Sot prej sulmit që ju krye jo thjeshtë institucioneve fetare e sociale(si martesa, familja etj), por kryesisht teleologjisë si mënyrë argumentative, krijoi një vakum shpirtëror të menjëhershëm. Përgatitjen për fillesat e lëvizjeve i kreu Psikoanaliza me Freud-in, i cili shpërbeu cdo normë sociale perëndimore dhe praktikisht të gjithë krishterët i ktheu në rob të sëmurë me neuroza, pra krijoi pacientin individ, i cili më vonë në kohët e sotme është kthyer në pacient grup, dhe pacient shtet. Shtetet e Europës së Bashkuar mund të shikohen sot në këtë këndvështrim, në mos tani, në të ardhmen kjo do jetë e dukshme. Pra do jemi të sëmurë psiqikisht. Ky qe dhe misioni i Shkollës së Frankfurtit, shkatërrimi i cdo vlere perëndimore. Megjithatë planet qysh tani po lëkunden. Ballkani historikisht ka qenë e mesaduket do mbetet vendi i miteve dhe legjendave, i një rrace të pathyer, kokforte që ka lënë shenjë kudo në ato popuj që sot jetojnë atje. Eksperimentet sociale në Ballkan deri tani kanë dështuar. Trazirat në Greqi janë vec fillimi i një reaksioni zinxhir, ku njerëzit po i thonë jo politikës, edhe pse fajin e kishin vetë që bënë rrumpallë gjithë këto vite.

Pa u zgjatur shumë se kjo është cështje shumë shumë e gjatë, un do të këshilloja të lexoje cdo gjë, nga spektri ultra i djathtë, për të kaluar tek mesi e deri tek ultra i majti. Vec kështu mund të krijosh një opinion tëndin se cpo bëhet dhe ku po shkojmë, dhe kjo jo që ti të arrishë të ndryshosh gjë. Ti nuk mund të ndryshosh asgjë, as unë, asnjëri. Trendet vendosen tjetër kund. Ajo që ka bërë njëriu i mirëinformuar, që ka rrespektuar traditën, të drejtën e pronës, vetvendosjes, normat shoqërore etj ka qenë thjeshtë rezistencë. Po vdiq rezistenca, atëherë dorëzimi do jetë total tek ideologjitë ekstreme. Lëvizjet që po mundohen ti bëjnë ballë kësaj vdekje klinike sa për dijeni kanë si bazë kryesisht elementat e Gramscianizmit, pas filozofit dhe gjeniut italo-Arbëresh, Antonio Gramsci. Kryesisht këtu po studiohet dhe aplikohet në rrethet e dajthta koncepti i hegjemonisë sipas Gramscit(kjo në fakt po merr dhe trajta raciale me shpërbërjen etnike dhe kulturore europiane dhe emigracioni i botës së tretë, pra po përdoret si platformë për të ruajtur njëriun e bardhë), dhe rroli i intelektualëve në proletariat si një forcë fillimisht pasive, por që do vijë duke u rritur gradualisht për ti bërë ballë vlerave(policies do thoja unë, pra legjislaturave) të pasanikëve. Në fakt po shikohet që ultrapasanikët vlerat për vete i mbajnë, fëmijët i shkollojnë me edukatë klasike, dhe avancojnë genin e tyre duke inkurajuar vec lidhjet me klasat e larta, por njëkohësisht edhe në një shoqeri kompetitive si Amerika, derën po e "mbyllin" për të tjerët, që mos avancojnë kurrë. Pra intelektuali i lirë, njëriu tradicionalisht më i rrezikshëm në një shoqëri që do të ketë kontroll absolut mbi vlerat, do bashkohet me klasën puntore të nënshtruar dhe do e organizoj atë në të ardhmen kundra vlerave që po i imponohen nga lart. Ky trend që ti përshkove nuk e ka të gjatë, sepse më tepër njerëz po e bëjnë pyetjen "kush na coi këtu?".
    Ndryshuar për herë të fundit nga Hyllien : 01-07-2011 më 17:20
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Larguar Maska e Noellag
    Anëtarësuar
    23-09-2009
    Vendndodhja
    Ne zemrat tuaja
    Postime
    2,583
    Viola un kam dy makina Fiat uno i 82 -shit dhe golf 2 i 85 Si thua do vish bojme i xhiro ?
    Larguar

Duhet te perjetosh shume qe te behesh njeri

Citim Postuar më parë nga alem_de Lexo Postimin
    Jo bamba.Maserati ka kaq pak sa ata qe preferojne njerez qe kan maserati jane te paket.Nuk do gjejne te tille dhe ju kthehen atyreve qe nuk kan Maserati por kane nga nje Mercedes te vogel.
    Po mo shoku po, po une nuk kam as nje mercedes te vogel po mire e ke ti!

U pa puna, do mar ndonje makine borxh kur te dal me gjujt!

Nejse kur te bohem me pare do mar nje makine kshu:

Ndryshuar për herë të fundit nga Bamba : 01-07-2011 më 17:44

i/e regjistruar Maska e Kanina
    Anëtarësuar
    14-10-2010
    Postime
    542
    Citim Postuar më parë nga Hyllien Lexo Postimin
    Kanina,

Të vlerësoj shkrimin sepse ke folur me ndjenja dhe nga zemra, por po cek shumë fusha, edhe pse kanë të bëjnë në një farë mënyre me njëra tjetrën. Pyetja juaj "kush na coi këtu" është shumë domethënëse dhe është esenca, baza e gjithë të këqiave që po shofim sot në botë si rezultat i këtij "misteri", por për ta shpjeguar dhe shtjelluar këtë kancer fatkeqsisht duhet shumë kohë dhe studime, dhe këtu qëndron pika e fortë e elitave që kontrollojnë nga kullat e tyre(ato kanë shumë emra por më prominentja është Fabian Society dhe organizatat progresiste amerikane) implementimin ideologjik të filozofive që i shkojnë përshtat. Njëriu i thjeshtë nuk ka më kohë të kuptoj se nga po ikën trendi shoqëror, ai vec reagon ndaj gjërave që i paraqiten dhe që bombardohet me median sociale, në shkolla, institucione politike etj.

Megjithatë ju flisni për modernizëm, ku në fakt, modernizmi pati një jetë shumë të shkurtër duke mare parasysh dominimin e ideologjive te tjera dhe vdiq shumë shpejt. Sot jetojmë në një epokë që dominohet nga filozofia post-moderniste dhe post-strukturaliste. Këto të dya janë shumë ndryshe nga modernizmi dhe strukturalizmi. Post-Modernizmi merr formë totale dhe implementohet si ideologji në vitet 60 me revolucionet sociale në Francë por kryesisht në Amerikë, edhe pse praktikisht baza filozofike ndodhën në Francë. Kjo filozofi depërtoi fuqishëm në Amerikë, një shtet që nuk ka filozofi dhe kapacitet filozofik pasi nuk ka traditë filozofike sic ka Europa. Frutet e implementimit ideologjik të viteve 60 po i shikojmë tani në politikë dhe presionin e fuqishëm politik në legjislacion duke implementuar ligje në mënyrë totalitariane dhe duke anashkaluar demokracinë e referendumin, në periudhën post-sovjetike dhe post-Regan Amerikane, pra 90-2000. Pas 2001 post-modernizmi u fut në fazën e dytë të tij, atë të epokës dixhitale dhe thirrjeve nga kullat akademike se historia tashmë ka vdekur(lexo Fukyaman ndër të tjerë). Në post modernizëm nuk ka të vërtetë objektive, cdo gjë është relative, dhe bazat e post-modernizmit ishin c'rrënjosja e bazamenteve të vjetra pra doktrinave fetare, orientimeve filozofike, patriotizmave cdo gjë dhe paralelisht duke vepruar për të diskurajuar argumentin teleologjik, dhe kjo e dyta është shumë e rëndësishme. C'rrënjosja e teleologjisë nga diskursi social u krye që të c'rrënjosi një herë e mirë cdo ideologji të vjetër dhe në një farë mënyre mos lejonte më kurrë lindjen e tyre në të ardhmen. Sot prej sulmit që ju krye jo thjeshtë institucioneve fetare e sociale(si martesa, familja etj), por kryesisht teleologjisë si mënyrë argumentative, krijoi një vakum shpirtëror të menjëhershëm. Përgatitjen për fillesat e lëvizjeve i kreu Psikoanaliza me Freud-in, i cili shpërbeu cdo normë sociale perëndimore dhe praktikisht të gjithë krishterët i ktheu në rob të sëmurë me neuroza, pra krijoi pacientin individ, i cili më vonë në kohët e sotme është kthyer në pacient grup, dhe pacient shtet. Shtetet e Europës së Bashkuar mund të shikohen sot në këtë këndvështrim, në mos tani, në të ardhmen kjo do jetë e dukshme. Pra do jemi të sëmurë psiqikisht. Ky qe dhe misioni i Shkollës së Frankfurtit, shkatërrimi i cdo vlere perëndimore. Megjithatë planet qysh tani po lëkunden. Ballkani historikisht ka qenë e mesaduket do mbetet vendi i miteve dhe legjendave, i një rrace të pathyer, kokforte që ka lënë shenjë kudo në ato popuj që sot jetojnë atje. Eksperimentet sociale në Ballkan deri tani kanë dështuar. Trazirat në Greqi janë vec fillimi i një reaksioni zinxhir, ku njerëzit po i thonë jo politikës, edhe pse fajin e kishin vetë që bënë rrumpallë gjithë këto vite.

Pa u zgjatur shumë se kjo është cështje shumë shumë e gjatë, un do të këshilloja të lexoje cdo gjë, nga spektri ultra i djathtë, për të kaluar tek mesi e deri tek ultra i majti. Vec kështu mund të krijosh një opinion tëndin se cpo bëhet dhe ku po shkojmë, dhe kjo jo që ti të arrishë të ndryshosh gjë. Ti nuk mund të ndryshosh asgjë, as unë, asnjëri. Trendet vendosen tjetër kund. Ajo që ka bërë njëriu i mirëinformuar, që ka rrespektuar traditën, të drejtën e pronës, vetvendosjes, normat shoqërore etj ka qenë thjeshtë rezistencë. Po vdiq rezistenca, atëherë dorëzimi do jetë total tek ideologjitë ekstreme. Lëvizjet që po mundohen ti bëjnë ballë kësaj vdekje klinike sa për dijeni kanë si bazë kryesisht elementat e Gramscianizmit, pas filozofit dhe gjeniut italo-Arbëresh, Antonio Gramsci. Kryesisht këtu po studiohet dhe aplikohet në rrethet e dajthta koncepti i hegjemonisë sipas Gramscit(kjo në fakt po merr dhe trajta raciale me shpërbërjen etnike dhe kulturore europiane dhe emigracioni i botës së tretë, pra po përdoret si platformë për të ruajtur njëriun e bardhë), dhe rroli i intelektualëve në proletariat si një forcë fillimisht pasive, por që do vijë duke u rritur gradualisht për ti bërë ballë vlerave(policies do thoja unë, pra legjislaturave) të pasanikëve. Në fakt po shikohet që ultrapasanikët vlerat për vete i mbajnë, fëmijët i shkollojnë me edukatë klasike, dhe avancojnë genin e tyre duke inkurajuar vec lidhjet me klasat e larta, por njëkohësisht edhe në një shoqeri kompetitive si Amerika, derën po e "mbyllin" për të tjerët, që mos avancojnë kurrë. Pra intelektuali i lirë, njëriu tradicionalisht më i rrezikshëm në një shoqëri që do të ketë kontroll absolut mbi vlerat, do bashkohet me klasën puntore të nënshtruar dhe do e organizoj atë në të ardhmen kundra vlerave që po i imponohen nga lart. Ky trend që ti përshkove nuk e ka të gjatë, sepse më tepër njerëz po e bëjnë pyetjen "kush na coi këtu?".

zoteri kam prekur shume here gjera te tilla por kam hequr dore nga keto. e para sespe skam kohe jam student dhe kam nje mal me libra per te studjuar e dyta keto teori te fusin sa ne nje rruge ne nje tjeter deri sa behesh shume kofuz plus qe ne fund eshte e veshtire tu besosh sepse une, ne nuk mund te vertetojm asgje konkrete nga ato qe thuhen mbetet vetem ti besojm vec fjaleve. une jam i ides se ku ka ze seshte pa gje dhe mendoj se ne nje te ardhme kur te jem me i lire do te merem me keto te pakten saper te krijuar nje ide timen mbi to. une te flenderoj dhe te uroj gjithe te mirat.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Pse meshkujt nga cilat makina terhiqen me shume , nga ato te shemtuarat?
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar Maska e fattlumi
    Anëtarësuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    Nje makine e bukur eshte si nje veper arti e bukur.E kush mund ti rezistoj "lakmise"ndaj nje bukurije per veq ata qe nuk e kane shijen per ti vleresuar gjerat e bukura.
    Nejse per shumicen nga ne mbetet vetem enderr te ulemi ne njeren nga keto,e lere me ta blejme.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    20-02-2011
    Vendndodhja
    Malaga (España)
    Postime
    206
    Nrm qe po.. pastaj makina shpreh shume edhe personalitetin e mashkullit..

♥ Kitty Loves Bubi ♥ Maska e Viola.V
    Anëtarësuar
    22-05-2010
    Vendndodhja
    CANADA
    Postime
    990
    Citim Postuar më parë nga alem_de Lexo Postimin
    A e din sa kushton nje Maserati Viola.V ?
    Alemiiii , e di shume mire sa kushton nje Maserati prandaj nuk i jam afruar .Drejt asaj rruge jam , nuk po i largohem .Po e pulloj nga mbrapa dhe nje dite do ta kap .

Shikoje si eshte , si shpirt !
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    $ $ ¥ ... ♥♫ - ♥♫

Buena Suerte Maska e MI CORAZON
    Anëtarësuar
    21-07-2002
    Postime
    7,485
    Citim Postuar më parë nga Bamba Lexo Postimin

Nejse kur te bohem me pare do mar nje makine kshu:

I'll help u....
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Where does a thought go when it's forgotten?

Faqja 9 prej 15 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kontributi i shkenctarëve islam në shkencë
    Nga Bleti002 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 15-03-2009, 22:29
  2. A është e vërtetë apo e rreme feja?
    Nga abdurrahman_tir në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-01-2009, 09:33
  3. Marrdhëniet Izraelo-Palestineze hyjnë në një erë të re.
    Nga Albo në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 181
    Postimi i Fundit: 29-10-2003, 12:19
  4. Pershkrimi i parajses ne Kuran
    Nga deshmuesi në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 07-07-2003, 15:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •