Close
Faqja 8 prej 80 FillimFillim ... 6789101858 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 799
    Citim Postuar më parë nga Kandy* Lexo Postimin
    Eshte kriju precedenti, tash edhe mendte ju lofshin s'mundeni me ndalu kete kerkese.

Se juve vec kur eshte puna te kerkesat e muslimaneve iu hapen syte, kurse katoliket po ju zojne si shpesh ne gjume.

Marre per ty, dhe ata qe mendojne si ty.
    Jo unë po ta sjell krejt shkrimin se ti e paske marrë vetëm aty ku të është dashur:

Citim Postuar më parë nga projekti21_dk Lexo Postimin
    Rina mua po ma merr mendja nuk është në pyetje xhamia, por hakmarrja. Kinse pse u ndërtua katedralja tash edhe ne një xhami. Nuk do të thotë nëse kemi "gabuar" një herë të na shkojë gjithë jeta duke gabuar!

Unë jam i bindur, në këta tempuj fetarë, kur të rregullohet puna, d.m.th. kur do të ketë punë kur do të ketë mirëqenie, kur populli do të shkollohet, kur do të kuptohet jeta si jetë, aty, në atë xhami do të shkojë tek-tuk vetëm ndonjë plak i mbetur!

Rinia ka tjera punë. Ajo e ka jetën përpara. Zoti nuk e ndihmon papunëtorin. Për këtë jau kam sjellë një shkrim, por askush nuk është përgjigjur. Të shumtën e herës fetarët janë dembelë ( përtacë ), papunëtorë e fjalamanë!

Ja tufëza/linku ku gjendet shkrimi për vlerën e punës në aspektin fetar:
    http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=135808
    dhe sipas këtij shkrimi besoj cdo lexues do ta kuptojë se cili jemi në "marre"; unë që po kërkoj në atdheun tim dije, a ti ( me bashkëmendimtarët tu arapistan ) që po kërkon injorancë!!

Kosova kurrë nuk do të bëhet arapistan, as avganistan as Somali!

P.S. Mua mbrëmë në lajme më janë mbushur sytë em lotë kur pashë që edhe pas 12 vitesh "liri", njerëzit ende duke jetuar nëpër tenda dhe shumë prej tyre edhe pa kulm mbi kokë.

Shumë më "sevap" është (për këta harapistanat) me paratë e një xhamie, së pakut 100 shtëpi modeste i ndërton!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga projekti21_dk : 21-06-2011 më 13:08
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

i/e regjistruar Maska e dijetari
    Anëtarësuar
    30-03-2009
    Postime
    1,189
    jo Gimo, ajo në Beograd nuk i ndërton se serbi e di mirë dobinë e tyre por ajo
    ka dëshirë që në Kosovë të ndërtohen kësi tempjush
    "dije"!
    Me këso dijesh ( kokash ) ai pastaj më lehtë operon dhe i zgjatet jeta!
    Po naj thuaj nje xhami, qe e paska ndertu serbija ne kosove pas lufte ?.

Ku esht tani serbija ?!!dhe si e paska me leht ?!!.
    [COLOR="Blue"][/COLO

Duart e plakes, jan duar te arta.

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Jo unë po ta sjell krejt shkrimin se ti e paske marrë vetëm aty ku të është dashur:

dhe sipas këtij shkrimi besoj cdo lexues do ta kuptojë se cili jemi në "marre"; unë që po kërkoj në atdheun tim dije, a ti ( me bashkëmendimtarët tu arapistan ) që po kërkon injorancë!!

P.S. Mua mbrëmë në lajme më janë mbushur sytë em lotë kur pashë që edhe pas 12 vitesh "liri", njerëzit ende duke jetuar nëpër tenda dhe shumë prej tyre edhe pa kulm mbi kokë.

Shumë më "sevap" është për këta harapistanat me paratë e një xhamie, së pakut 100 shtëpi modeste i ndërton!!
    mir te paska shkrujt Kandy.

Interesant si po ju zen gjumi juve kur po ndertohen kisha dhe katedrale , ndersa koperdhec syt i keni kur ndegjoni se dikund po ndertohet xhami.

Tu paskan mbush syt me lot qe paske par njerez qe jetojn ne tenda , po ta dish se cdo musliman se paku 1 her ne vit jep ndihme per personat ne nevoj , ndihm nga xhepi i vet.

Na sqaro pak ndertimin e katedrales.

Pse nuk ju ndegjua zeri askujt prej jush kur u prish Gjimnazi ne qender te Prishtines, vetem qe katedralja poltike te jet ne nje pjes elite te qytetit.

Pse nuk juv ndegjua zeri kur po ndertohej kisha e dyt ne Prishtine edhe pse katoliket e Prishtines e kishin te mjaftushme kishen e pare , bile e mjaftushme ishte edhe per te zen diplomatet ndertkombtar , ushtaret e Kforit dhe Unmikut , te cilet gjithashtu merrnin pjes ne mesha.

Si e spjegon koston e Katedrales , 10 milion euro, per nje objekt qe nuk u sherben besimtarve por propagandes dhe politikes.

Mos harro se nje xhami nga keto te rejat kushton 300.000 euro.

10 milion euro = 30 xhamia.

Ne Kosov ka me shum kisha katolike sesa xhami , nese krahasojm numrin e besimtarve, ska lagje dhe fshat ku ka disa katolik dhe mos ket nje kish.

Por ka fshatra dhe lagje ku jetojn mijra musliman dhe skan xhami.

Dikush vlerson se esht me mir te jape 100 euro per nje xhami , sesa 100 euro per birra. Por pervec qe jep 100 euro per xhami , jep edhe 100 per nevojtaret.

Kto jemi ne , shqiptaret musliman , qe kemi dhen cdoher kur e ka dasht nevoja.

Ne jemi ne pritje te shembullit tuaj , cfar beni ju per personat qe jetojn ne tenda, nese nuk jepni eurot per xhamia , ateher ku i qoni ?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Renea : 21-06-2011 më 13:09
    Shqiperi eshte edhe Cameria

Anëtarësuar
    30-03-2009
    Postime
    1,189
    Rina mua po ma merr mendja nuk është në oyetje xhamia, por hakmarrja. Kinse pse u ndërtua katedralja tash edhe ne një xhami
    .
    Nuk do të thotë nëse kemi "gabuar" një herë të na shkojë gjithe¨jeta duke gabuar!
    Unë jam i bindur, në këta tempuj fetarë, kur të rregullohet puna, kur do të ketë punë kur do të ketë mirëqenie, aty do të shkojë tek-tuk vetëm ndonjë plak i mbetur!

Rinia ka tjera punë. Ajo e ka jetën përpara. Zoti nuk e ndihmon papunëtorin. Për këtë jau kam sjellë një shkrim, por askush nuk është përgjigjur. Të shumtën e herës fetarët janë dembelë ( përtacë ), papunëtorë e fjalamanë!

Po me vije keq qe po te replikoj per se dyti ,por me qfar te drejte ti po fut perqarje nder shqiptare ?ku mer guximin dhe thua hakmarrje?!!!,po qfar hakmarrje pre projekt?

Po ku kemi gabua njeher qe po tentojm te gabojm edhe nje her ? a mos e ke fjalen per katedralen a?!!.
    Ndryshuar për herë të fundit nga dijetari : 21-06-2011 më 13:12
    [COLOR="Blue"][/COLO

Citim Postuar më parë nga dijetari Lexo Postimin
    Po naj thuaj nje xhami, qe e paska ndertu serbija ne kosove pas lufte ?.

Ku esht tani serbija ?!!dhe si e paska me leht ?!!.
    askund nuk thashë që ka ndërtuar, apo do të ndërtojë, por thashë është e interesaur që në Kosovë të ketë sa me¨shumë padije, sepse me ta ia bën më lehtë! Prandaj në kotekst e thashë: nëse është e detyruar të ndërtojë dicka për shqiptarët në Kosovë, më me dëshirë do të ndërtonte një xhami! Pse-në besoj e di edhe vetë!

Anëtarësuar
    30-03-2009
    Postime
    1,189

Shumë më "sevap" është (për këta harapistanat) me paratë e një xhamie, së pakut 100 shtëpi modeste i ndërton!!
    Po me vije shum mirr qe ty ne internet po te rrjedhin lotet ,dhe po te dhimbsen skamnoret ...dhe qe po kerkon qe ne vende te xhamise te ndertohen shtepi me te hollat e tjeter kujt ...ok .
    Po ku ishe ti me ata lotete e tua para disa vite te aferta ,kurr u ndertua katedralja,dhe pse ti ateher nuk derdhe lote ?dhe nuk ngrite zerin para se te ndertohet dhe te thoje ....mos nderton katedralen ..por ndertojan skamnoreve shtepit o njerz se prej fese nuk ka azgje ....a ndoshta skamnoret kan linde tani ?!!!e jo ateher!!!!
    [COLOR="Blue"][/COLO

Citim Postuar më parë nga Renea Lexo Postimin
    mir te paska shkrujt Kandy.

Interesant si po ju zen gjumi juve kur po ndertohen kisha dhe katedrale , ndersa koperdhec syt i keni kur ndegjoni se dikund po ndertohet xhami.

Tu paskan mbush syt me lot qe paske par njerez qe jetojn ne tenda , po ta dish se cdo musliman se paku 1 her ne vit jep ndihme per personat ne nevoj , ndihm nga xhepi i vet.

Na sqaro pak ndertimin e katedrales.

Pse nuk ju ndegjua zeri askujt prej jush kur u prish Gjimnazi ne qender te Prishtines, vetem qe katedralja poltike te jet ne nje pjes elite te qytetit.

Pse nuk juv ndegjua zeri kur po ndertohej kisha e dyt ne Prishtine edhe pse katoliket e Prishtines e kishin te mjaftushme kishen e pare , bile e mjaftushme ishte edhe per te zen diplomatet ndertkombtar , ushtaret e Kforit dhe Unmikut , te cilet gjithashtu merrnin pjes ne mesha.

Si e spjegon koston e Katedrales , 10 milion euro, per nje objekt qe nuk u sherben besimtarve por propagandes dhe politikes.

Mos harro se nje xhami nga keto te rejat kushton 300.000 euro.

10 milion euro = 30 xhamia.

Ne Kosov ka me shum kisha katolike sesa xhami , nese krahasojm numrin e besimtarve, ska lagje dhe fshat ku ka disa katolik dhe mos ket nje kish.

Por ka fshatra dhe lagje ku jetojn mijra musliman dhe skan xhami.

Dikush vlerson se esht me mir te jape 100 euro per nje xhami , sesa 100 euro per birra. Por pervec qe jep 100 euro per xhami , jep edhe 100 per nevojtaret.

Kto jemi ne , shqiptaret musliman , qe kemi dhen cdoher kur e ka dasht nevoja.

Ne jemi ne pritje te shembullit tuaj , cfar beni ju per personat qe jetojn ne tenda, nese nuk jepni eurot per xhamia , ateher ku i qoni ?
    Nuk them se ndërtimi i katedrales nuk ka karakter politik, por ma merr mendja se nuk është vepruar keq. Politika për mua qëndron në atë, për t'i treguar kësaj Evrope se ne jemi pjesë përbërëse e saj dhe dikund nja 200 vjet më parë kemi pasur të njëjtin religjion dhe ne i respektojmë vëllezërit tanë të besimit tjetër katolikë e të religjioneve të tjera. Politika për mua qëndron në atë për t'i treguar kësaj evrope se ne jemi myslimanë, por kemi mentalitet evropian dhe mendojmë si një evropianë dhe u tregojmë se Kosova kurrë nuk do të bëhet arapistan dhe të parët tanë kanë pranuar besimin mysliman, por ne vëlla e kemi një shqiptar katolik, por kurrë një arab, një turk, një rom, një afgan a cfarëdo myslimani tjetër. Dhe kjo nuk do të thotë se ne kemi urrejtje për ta.

Sipas mendimit tim katedralja ishte e nevojshme si objekt i këtillë, sa për ato që i përmenda më lart, sa për t'i nderuar stërgjyshërit tanë!

Krahasimi që bëre nuk m'u duk i arsyeshëm, sepse harrove të përmendësh se nga myslimanët nga Kosova për çdo vit, për çdo Bajram të Vogël dalin nga 5 milionë euro për haxhillëk. Dhe harrojnë haxhilerët tanë se ndoshta shumë më sevap do të bënin po të bënin ndonjë vepër tjetër humanitare. Kështu, paramendo, nëse vetëm dy haxhilerë vendosin mos të shkojnë për haxhillëk, një shtëpi po i ndërtohet një të verfëri - një familjeje të dëshmorit.

Unë prapë, po jap mendimin tim, t'i lëmë këto primitivizma e t'i kthehemi jetës normale, të krijojmë vende pune, t'i rrekemi shkollës, sepse shkolla është e vetmja gjë që mund të na shpëtojë.

Dhe prapë po e përsëris: Të bëjmë një shkollë të fortë që të kemi një Kosovë të fortë

respekt,

Citim Postuar më parë nga dijetari Lexo Postimin
    Po me vije shum mirr qe ty ne internet po te rrjedhin lotet ,dhe po te dhimbsen skamnoret ...dhe qe po kerkon qe ne vende te xhamise te ndertohen shtepi me te hollat e tjeter kujt ...ok .
    Po ku ishe ti me ata lotete e tua para disa vite te aferta ,kurr u ndertua katedralja,dhe pse ti ateher nuk derdhe lote ?dhe nuk ngrite zerin para se te ndertohet dhe te thoje ....mos nderton katedralen ..por ndertojan skamnoreve shtepit o njerz se prej fese nuk ka azgje ....a ndoshta skamnoret kan linde tani ?!!!e jo ateher!!!!
    askund nuk kam thënë se prej fesë nuk ka asgjë. Unë bile e ndiej veten shumë me fetarë se disa mshtures këtu. Unë nuk jam mashtrues sa kam frikë nga Zoti. Ftakeqësish, marrëzish pas fesë janë të dhënë të paditurit ose pofiterët, mashtruesit.

Injorantin ( të paditurin ) as Zoti nuk e ndihmon!

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Unë prapë, po jap mendimin tim, t'i lëmë këto primitivizma e t'i kthehemi jetës normale, të krijojmë vende pune, t'i rrekemi shkollës, sepse shkolla është e vetmja gjë që mund të na shpëtojë.

Dhe prapë po e përsëris: Të bëjmë një shkollë të fortë që të kemi një Kosovë të fortë

respekt,
    ....epo halli eshte se ca myslimane te "ditur" nuk pajtohen me kete synim:
    Citim Postuar më parë nga agimbeluli Lexo Postimin
    e sa per kosoven si shtet i forte me shkolla te forta vetem endra mund te shihni sepse nuk ju pyet kush juve por e pyesin serbine , provoje shko ne veri mitrovices dhe thuaju do ndertojme xhami ne pjesen tuaj do e shohish se ku e ke veten ......
    ...ja kush jane myslimanet kosovare....!
    Jarigas

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Rina mua po ma merr mendja nuk është në pyetje xhamia, por hakmarrja. Kinse pse u ndërtua katedralja tash edhe ne një xhami. Nuk do të thotë nëse kemi "gabuar" një herë të na shkojë gjithe¨jeta duke gabuar!

Unë jam i bindur, në këta tempuj fetarë, kur të rregullohet puna, kur do të ketë punë kur do të ketë mirëqenie, aty do të shkojë tek-tuk vetëm ndonjë plak i mbetur!

Fiks fare.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Faqja 8 prej 80 FillimFillim ... 6789101858 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •