ABCÇDDhEËFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gërma)
Edhe une shkruaj dhe lexoj per cdo fe,por dallimi mes nesh eshte qe une kerkoj gjerat pozitive qe i ofrojn fet,e juve kerkoni gjerat negative per te provokuar dhe perqare shqiptar me shqiptar.
Kete nuk po ju a theme direjt per se drejti juve por shumices se antarve qe i perkasin ndonje feje apo jo.Eshte vendi toleranca fetare,per mua do me thene respekt ndaj cdo feje dhe toleranc ndaj njeri tjetrit.
PS: Kjo qfar ndodh ne Arabin saudite eshte njera nga dertet e mia te fundit,por qfar ndodh ne vendet tjera ku femra keqtrajtohet edhe me keq kjo me merakos, po qfar ndodh ne trojet tona edhe me shume me merakos.
- - Shumë shpesh ndodh rasti, kur dhembjen nuk mund ta ndash me askë!
Agim Metbala" ♥
Nuk besoj qe besimtaret muslimane mund te pergjigjen sa a lejohet apo ndalohet drejtimi i veturave nga femrat, sepse vetura eshte e vonshme e ne Kuran apo hadithe nuk besoj qe permendet kjo pune.
As me internet nuk e di si qendron puna, se ketu ka mjaft besimtare muslimane qe e perdorin.
P.S. Le ta gjejne besimtaret muslimane nje fjali te vetme ku ndalohet ngasja e vetures dhe une jam me ta.
P.S. Ketyre shteteve islame u duhet nje reformator si Ataturku dhe ta marrin si model Turqine!
Ndryshuar për herë të fundit nga Rina_87 : 18-06-2011 më 05:49
Cka jane ato fetwat e hoxhallareve, se une nuk kam degju per to?
Mua kjo tema e Tolerances fetare me duket sikur po mer trajten e Urrejtjes fetare. Shoh qe ketu postohen shume tema me permbajtje ironie dhe deri ne urrejtje.
Une mendoj qe kjo teme nuk e ka vendin ketu, por tek nenforumi islam, dhe jo me kete titull, por me nje titull me te denje. Nese je vertet i interesuar per pyetjen qe ben, mund te kishe vene nje titull si p.sh "A eshte e lejuar ngarja e makines nga grate ne Islam"? Dhe besoj do merje pergjigje nga anetaret. Keto gjera qe po behen ne kete nenforum jane tendencioze.
Sa per temen ne fjale, une mendoj se ashtu si ne meshkujt, edhe femrat kane te drejte te ngasin makinen, sikur ne nuk duam te lodhemi per te bere disa kilometra me makine, edhe grate nuk duan te lodhen. Nuk mendoj se ka ndonje lidhje me fene, me cilendo qofte, ngarja e makines.
PS: Shpresoj qe moderatoret e ketij nen-forumi te bejne nje pune pak me te mire ne drejtimin e ketij sektori te forumit, pasi ky nen-forum po nxit urrejtje fetare e jo tolerance fetare.
Mendoj se ketu duhet te hapen tema ku tregohet bashkepunimi i njerezve mes feve te ndryshme, menyra se si mund te mirekuptohen kleriket e feve te ndryshme, pikat e perbashketa qe dikush mund te zbuloje ne kuran, bibel a ndonje liber tjeter fetar, dhe jo sulmi ndaj njeri-tjetrit.
Për inad të Djallit dhe Shqyptarëvet, Zoti ka me mbajtë Shqypninë më kambë me nder e me lumni
Krijoni Kontakt