Close
Faqja 8 prej 12 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 119
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,397
    Postimet në Bllog
    22
    Te shohesh gjenet, gjakun e ngjashmerine tende ne femiun tend eshte akt puro egoizmi, e jo dashurie. Eshte genjeshter se femiu rritet ne dashuri, femiu rritet ne neurozat e prinderve te tij. Femiu nuk lejohet asnjehere te jete vetevetja, por formesohet nga prinderit e tij, dhe can jeten perpara duke shpalosur brumin qe prinderit ia kane ngulitur ne koke. Vdesin e nuk jane te vetedijshem per neurozat e tyre. Jane shume te rralla rastet kur femiu shkeputet nga bindjet, trashegimia dhe dashuria e prinderve dhe defects ne taborrin tjeter. Shumica e psikologeve pohojne se sherimi i njeriut ndodh pikerisht kur shkeputet nga "dashuria" e prinderve te tyre.

(Lus ata/ato qe deshirojne te kontestojne kete paragraf te kene kujdes, pasi eshte citat i njerezve qe jane rropatur duke lexuar, shkruar e vleresuar jeten).
    Le te themi se eshte ashtu sic thoni ju. Njerezit qe bejne femije jane egoiste dhe ata qe nuk bejne femije nuk jane egoiste por jane njerez te cliruar nga egoizmi. Sikur te gjithe njerezit e kesaj bote te vendosnin qe nga ky moment, te mos sillnin me femije ne jete, cili do te ishte fati i jetes dhe njerezimit? Jeta dhe njerezimi do te merrnin fund, do te vdisnin. Brenda 1 shekulli nuk do te jetonte me asnje njeri ne kete rruzull tokesor, te gjithe do te vdisnin me rradhe. Kete kinik ta meson arsyeja e llogjika, nuk ta mesojne psikologet.

Idiotesia tjeter e madhe e qendrimit tuaj, qe ju vete misheroni, eshte qenia juaj. A do kishim sot nje kinik apo nje iktus ne kete bote e ne kete forum, nese prinderit tuaj nuk do te kishin zgjedhur te kishin femije? Qendrimi juaj me pak fjale na shtyn ne te mendojme, qe vete ekzistenca juaj si njerez, e ka spunton tek ushqimi i egos/unit te prinderve tuaj. Nga kjo mund te dalim ne perfundimin me deduksion, se jeta dhe ekzistenca juaj si njerez eshte e pakuptimte. Keni lindur aksidentalisht fale etjes se prinderve tuaj per te ushqyer egot e tyre.

Lindja e femijeve nuk eshte nje "stil jete" sic duan ta perkufizojne disa si puna juaj. Lindja e femijeve eshte pjese esenciale e natyres njerezore. Dhe kete e kupton nga fakti se sa perfekte eshte aspekti biologjik i lindjes, se si femra gezon nga natyra nje aftesi/bekim qe nuk e gezon mashkulli: sjelljen e femijes ne jete. Apo se si te sjelles nje femije ne jete, duhet qe mashkulli e femra te bashkohen fizikisht e shpirterisht: fizikisht per te arritur te fillojne procesin biologjik, shpirterisht per te arritur te perballen me sfidat e nje jete te tere kujdesi ndaj femijes.

Egoiste jane te gjithe ata qe duan te marrin dashuri e jo ta japin ate. Qe te sjellesh nje femije ne jete e ta rrisesh ate do te thote te jesh i pergatitur qe te zbrazesh cdo gram dashurie, dije, miresie qe ti ke akumuluar ne vite, e t'ia dhurosh femijeve te tu. Pra eshte nje ekperiment perulesie ne dashuri-dhenie duke martirizuar unin per te miren e femijeve te tu.

Albo

P.S Nje burre me mend tha njehere: njerezit ne kete bote ndahen ne dy grupe: ne ata qe e jetojne jeten e tyre, dhe ata qe observojne jeten e te tjereve. Ata qe observojne jeten e te tjereve, qofte nga ekrani i nje televizori, qofte nga faqet e librave, harrojne te jetojne jeten e tyre. Urtesia e fituar nga eksperienca e jetes me te gjitha perjetimet e saj asnjehere nuk mund te zevendesohet nga dija e fituar nga librat.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,397
    Postimet në Bllog
    22
    Nese te sjellesh nje femije ne jete eshte nje akt egoizmi, po vendimi per te vrare nje embrion ne barkun e nje nene me anen e abortit, cfare akti eshte?!

Albo

i/e regjistruar Maska e EXODUS
    Anëtarësuar
    15-06-2003
    Vendndodhja
    Intravenous..
    Postime
    1,667
    Me beri pershtypje, para ca ditesh po bisedoja me nje plak (70 e kusur vjet) ne muhabet e siper tha: "kjo bote genjeshter eshte; na genjejne, i genjejme..."

Kjo tema mua me duket me teper "ndergjegjesim" sesa (c'po ndodh aktualisht tek kjo teme) veshja (qe po i behet) "pa dashje por me qellim"() me tiparet e nje sulmi te drejtperdrejte ndaj nje prindi "te supozuar" egoist, dhe prej kujt, atyre qe u djeg miza!

Debatin e shpall te mbyllur!

.................... Maska e iktuus
    Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    1,261
    Citim Postuar më parë nga PINK Lexo Postimin
    Po ne kete rast vetvetja eshte. Kush duhet te jete ? e? .

ego the zotrote me lart=limitim apo shkaterrim te interesave te tjetrit per hir te vetvetes. Ke, kush po shkaterrohet ketu ne kete rast? E ke kap egoizmin si fenomen ta analizosh me subjektin jo te duhur.

Mos permend, menyren si e fillove temen. Me adoptime bla bla. lol
    Pink nuk te kundershtoj ty me bla bla bla, te bindesh ty eshte e thjesht.
    Nese me lind ideja qe gomari fluturon kam 90% shance qe te bind ty se gomari fluturon sepse botkuptimi yt eshte i limituar.
    Mos te flasim per kapacitetin tend intelektual, jo pèr te kritikuar po thjesht per te vene ne drite evidencen.
    Egoizmin e perkufizova si kuptim te fjales, si definicion te llogjikshem te asaj qe egoizmi percakton.
    Pse me pyet kush po shkatarrohet ketu? dhe nuk me pyet kush limitohet? Bera nje pergjithsim te termit te egoizmit, nuk mund te krijosh opinione apo kontradikta duke u kapur tek nje fjale, ki durimin te kuptosh fjalin pastaj pergatitu per diskutimin tend te vogel, vogelushe.
    Temen e fillove me nje supozim per te nxitur me shume diskutimin dhe jo bla bla.
    Nuk je kopetente per kete teme prandaj me mire out sepse vetem te ofendosh di.
    Dashuria nuk eshte EGOIZEM por nese analizojm mire piknisjen e dashuris ne 80% te rasteve lind nga deshira per seks. Nuk dashurohesh me nje te shpifur, personi yt do nje mashkull/femer te bukur, pse?
    Adoptimi eshte arsyeja me e fort qe mund te mostroj se te sjellesh femij ne jete mund te jete nje akt egoizmi...
    Dashuria, miqsia,respekti nuk formojn lidhje aq te forta sa nje urrejtje e perbashket

.................... Maska e iktuus
    Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    1,261
    Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Nese te sjellesh nje femije ne jete eshte nje akt egoizmi, po vendimi per te vrare nje embrion ne barkun e nje nene me anen e abortit, cfare akti eshte?!

Albo
    Albo me duket se ti rrembehesh icik si shpejt nga ky pasioni per te kundershtuar.
    Kupton qe askush spo kritikon te jesh nje prind.
    Vendimi per te vrare nje embrion ne barkun e nje nene me anen e abortit me dashje ose pa dashje quhet akt kriminal. Por kjo nuk mund te kundershtoj teorin time. Shembulli yt eshte i pavler ne rastin tim.
    Dashuria, miqsia,respekti nuk formojn lidhje aq te forta sa nje urrejtje e perbashket

Citim Postuar më parë nga iktuus Lexo Postimin
    Adoptimi eshte arsyeja me e fort qe mund te mostroj se te sjellesh femij ne jete mund te jete nje akt egoizmi...
    Une nuk kam femije, do doja shume te kisha por e di qe nuk jam e pergatitur akoma te jem prind. Nuk ka rendesi nese te jete i imi natyral, apo madje te jete edhe i tim shoqi nga nje grua tjeter, apo te jete i adoptuar nga te dy, nuk e kam kompleksin e vijes se gjakut.
    Jam kujdesur per femijet e te afermve te mi edhe kur kam qene e vogel dhe ka qene nje kenaqesi e madhe...

Dikur e nje kohe, nje njeri i Urte i quajtur Ashoka i kishte pike te dobet femijet, i quante te gjithe femijet e Botes femije te Tije....dhe i trajtonte si te tijet.
    Me irriton fakti, kur degjoj se femijet nga disa prinder behen per t'u kaluar atyre trashegimine, apo per te vazhduar mbajtja e mbiemrit te fisit te tyre; jo me kot djemte shihen si me gezim, sepse do mbajne mbemrin e fisit ne vazhdimesi...Kete nuk e quaj produkt dashurie, por egozimi...Ke nga ata te tjere, qe akoma nuk jane rritur, pjekur per vete akoma, dhe lindin femije dhe nuk dine as te kujdesn per Ta. Jane te shumta rastet kur kam pare nena te cilat kane femijen per dore, dhe nuk e kane vemendjen fare tek femija por te kthejne koken sa andej kendej perreth, apo ne lokale kur e kane dhe femijen me vete iu shetit femija npr gjithe lokalin dhe as qe e kane vene re, sepse kane gje me te rendesishme qe eshte thashethemi...
    E pranoj qe me duket vetja egoiste, kur e coj ndermend se sikur te kisha femije do kisha dashur te ndiqte rrugen time ne zgjedhjen e profesionit, dmth do kisha ndjekur ate rruge qe ndjekin shume familje kur profesionin e avokatit e kalojne edhe ne linje trashegimore....
    Njeriu ne vetevete eshte egoist, dhe shume veprime i bejme edhe nga egoizmi, por problemi eshte se nuk tregohemi te sinqerte me veten tone, dhe genjejme veten se do gje e bejme nga Dashuria. Njoh shume njerez qe ndjenjen e Dashurise e ngaterrojne me pronesine...

"Femijet tuaj nuk jane femijet tuaj. Ata jane binjte dhe bijat e etjes qe Jeta ka per veten. Ata vijne nepermjet jush, por jo prej jush, edhe pse jane me ju, ata nuk ju pekasin juve. Ju mund t'u jepni atyre dashurine, por jo mendimet tuaja, sepse ata kane mendimet e tyre. Ju mund te strehoni trupat e tyre, por jo shpritrat e tyre; sepse shpirtrat e tyre banojne ne shtepine e se nesermes, te cilen ju nuk mund ta vizitoni as ne endrrat tuaja.
    Ju mund te perpiqeni te jeni si ata , por mos kerkoni qe ata t'i beni si ju, sepse jeta nuk ecen prapa, dhe as nuk vonohet duke u kapur pas se djeshmes..."
    "Profeti/ K. Gibran"

not exist Maska e skender76
    Anëtarësuar
    10-06-2003
    Vendndodhja
    Sa me larg Shqiperise...
    Postime
    4,790
    O Nero, amon,se tani te lexova dhe ty. lol

Qekur kshu deshira=ego ? Po te dashurosh eshte egoizem sot? Po te martohesh eshte egoizem gjithashtu? Se deshire eshte dhe kjo, te lidhesh jeten me dike.. pa he? Deri ku shkon ky egoizmi juaj ?
    E dashura ime PINK! (ahhhhh sikur )

Para disa vitesh kam lexu mjaft materiale rreth egos, dhe arrita t'kuptoj se egoja esht fenomen kompleks dhe i ka rrenjt kudo, ne njefare mnyre esht produkt i shoqeris qe ne jetojm, dhe mbi t'gjitha fshihet edhe prej nesh.......
    + qe, jo gjithmon ndikon negativisht......edhe na ndihmon.....

PINK vete stili, mnyra dhe tendenzat tona sot, jan ego purooooo.....
    paqen, e sjell vetem drejtsia

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Citim Postuar më parë nga iktuus Lexo Postimin
    Pink nuk te kundershtoj ty me bla bla bla, te bindesh ty eshte e thjesht.
    Nese me lind ideja qe gomari fluturon kam 90% shance qe te bind ty se gomari fluturon sepse botkuptimi yt eshte i limituar.
    Mos te flasim per kapacitetin tend intelektual, jo pèr te kritikuar po thjesht per te vene ne drite evidencen.
    Egoizmin e perkufizova si kuptim te fjales, si definicion te llogjikshem te asaj qe egoizmi percakton.
    Pse me pyet kush po shkatarrohet ketu? dhe nuk me pyet kush limitohet? Bera nje pergjithsim te termit te egoizmit, nuk mund te krijosh opinione apo kontradikta duke u kapur tek nje fjale, ki durimin te kuptosh fjalin pastaj pergatitu per diskutimin tend te vogel, vogelushe.
    Temen e fillove me nje supozim per te nxitur me shume diskutimin dhe jo bla bla.
    Nuk je kopetente per kete teme prandaj me mire out sepse vetem te ofendosh di.
    Dashuria nuk eshte EGOIZEM por nese analizojm mire piknisjen e dashuris ne 80% te rasteve lind nga deshira per seks. Nuk dashurohesh me nje te shpifur, personi yt do nje mashkull/femer te bukur, pse?
    Atehere kush limitohet ne kete rast?

Nese do ngriheshin brezat e meparshem nga varri (gjysherit e sterrgjysherit tane), e do shikonin kete stil jetese sot dhe ne lidhje me kete teme qe ke hapur ato do na tregonin me gisht--- >> Brez egoistash. Dhe me te drejte. Sepse numri i lindjeve te femijeve sa vjen e bie ne krahasim me me pare. Kjo vjen si rezultat i fenomenit Egoizem. Njerezit nuk jane me si me pare, jane bere me materialiste, me interesaxhinj, me te fshehur,me shpirtngushte etc etc. E kjo ka ardhur me ndryshime te medha me kohen e shume faktore 'modernizimi' dhe evuluimi.
    Kjo po eshte EGOIZEM.

Kurse ajo teoria jote- te sjellesh femije ne jete eshte= egoizem merre dhe hidhe ne plehra. Se fundja nuk i hyn asnjerit ne pune. Dhe kush eshte'morali' i kesaj teorise tende filozofiane ? Atehere ti si 'Filozof' merr dhe nje laps, vere te veshi, vish dhe 1 perpajse te bardhe, 1 cope leter dhe fillo mba shenim - fenomenin egoizem. Duke filluar qe nga vetja jote- sa here ha buke, mendo qe ne bote eshte nje Iktus tjeter qe ska cte haj, dhe ska as comp, dhe ska as kohe te filozofoj si ty. Dhe vazhdo me te tjerat. Kur te lahesh- mendo se ne vende te tjera skane as uje, e ti e shperdoron kot, duke ujitur lulet, fjala vjen. lol
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Citim Postuar më parë nga skender76 Lexo Postimin
    E dashura ime PINK! (ahhhhh sikur )

Para disa vitesh kam lexu mjaft materiale rreth egos, dhe arrita t'kuptoj se egoja esht fenomen kompleks dhe i ka rrenjt kudo, ne njefare mnyre esht produkt i shoqeris qe ne jetojm, dhe mbi t'gjitha fshihet edhe prej nesh.......
    + qe, jo gjithmon ndikon negativisht......edhe na ndihmon.....

PINK vete stili, mnyra dhe tendenzat tona sot, jan ego purooooo.....
    atehere, njeriu sot, si mos apo te dashuroje, , si mos apo temartohet, si mos lindi apo te lindi, njelloj etikohen. Egoista. Mire, pse sthua ti, bota eshte plot, komplet 100%egoista . Great , rrofte Egoizmi
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    atehere, njeriu sot, si mos apo te dashuroje, , si mos apo temartohet, si mos lindi apo te lindi, njelloj etikohen. Egoista. Mire, pse sthua ti, bota eshte plot, komplet 100%egoista . Great , rrofte Egoizmi
    Ketu ke fol bukur , shyqyr.
    Problemi me ty eshte se e shef egoizmin gjithmone si dicka negative. Ne esence ai eshte negativ , por jo cdo here perdoret si dicka negative.
    Mundet tek rasti i vendimit per te lind nje femije ky egoizem , not necessarily eshte dicka negative.

Faqja 8 prej 12 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •