pse duam te behemi prind? arsyet,
sic ke dash te besh cdo gje ne jete...vjen dita qe eshte edhe kjo...deshira per te pas femije...e t'gjitha me radhe.
Na ne katunin tone kur te martojne te urojne "TE TRASHIGOHENI", "U TRASHIGOFSHI" etj.
Behemi ose duam te behemi prinder si nje vazhdimesi e nje refleksi te lindur por te skalitur me mil. vite drite. Te nje rrotacioni gjenetik qe ka "semure" te gjitha qeniet e kesaj sfere te quajtur TOKE.
each second is eternity as eternity is now,
and now, now is forever
une jam nje prind dhe kam nje vajze...
kur me konfirmoi mjeku qe isha shtatzane u lumturova aq shume sa nuk mund tju a them me fjale, ata qe jane prinder sigurisht qe e kuptojne kete lloj ndjesie...
tani e bera nga egoizmi, e bera nga dashuria, e bera nga deshira??????????????
cfare rendesie ka kjo, ku eshte thelbi se nuk arrij ta kuptoj...
ndihem shume e lumtur qe kam kete femije, ndihem edhe me fat kur mendoj shume njerez qe kane deshire te kene nje femije por nuk mund ta lindin...
e desha shume qe para se te ngjizej brenda meje, tani ju bujrum edhe interpretojeni si te doni kete deshiren e madhe per te lindur dhe per te patur nje femije, quajeni egoizem nga mengjesi deri ne darke, quajeni egoizem pozitiv, negativ, cfare te doni ju, une brenda vetes time nga zonat me te thella te shpirtit tim e ndjej dashuri, lumturi, juve e quani egoizem, kujt i plasi, rendesi ka se si ndjehet cdo njeri brenda vetes, vajza ime ndjehet shume mire, im shoq po ashtu...
me zor po pres sa te sjell femijen e dyte ne familjen time qe ta shtoj pak me shume dashurine brenda nesh...
nese quhet egoizem fakti qe do te jesh i lumtur, dhe mbasi te sjellesh nje femije ne jete ta besh ate te lumtur, atehere une jam nje egoiste e pashprese
te me falin te gjithe filozofet, psikologet, sociologet qe kane diskutuar ne kete teme, qe une po diskutoj si prind...
nuk ma mban barku pa ju thene edhe dicka tjeter, kam pershtypjen se shume prej atyre qe i vene ne pikepyetje enderrat, dashurine dhe deshiren e nje njeriu per tu bere prind dhe per te sjelle nje njeri ne jete, duke i veshur me lloj lloj epitetesh, mesa duket duhet te kene kaluar nje femijeri te veshtire dhe kushedi se cprinder i ka rene per pjese te shkreteve...
Dashuria, miqsia,respekti nuk formojn lidhje aq te forta sa nje urrejtje e perbashket
Cfare akti mund te quhet kur je i bindur se je mbartes i nje semundje qe ka transmetim gjenetik dhe femijet kane shance te jene te semure , me semundje debiliteti psh
Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo
Fakti nuk eshte akti qe mund te quhet por eshte akti qe kupton. Mos harro se kryekuptimi i fjales egoizem eshte "mireqenia e vetvetes". Mireqenia le shenja krenarie, kenaqsie dhe segmente lumturie. Ah do ekzistonte per ty kenaqsia dhe krenaria nese do kishe nje femij te semur? Aspak jo! Kjo pamundesi per te lene trashgimtar ose trashgimtar te semur fiton mbi qellimin e asaj ndjenje qe mund te manifestohej si egoizem, kjo ndjenj ne kete mes nuk ekzsiton.
Te kam xhan gjyshe
Dashuria, miqsia,respekti nuk formojn lidhje aq te forta sa nje urrejtje e perbashket
Riprodhimi eshte ligj i natyres.Si njeriu dhe kafsha riprodhohet dhe kujdeset per te vegjlit.
Te mendojme spo bej femije se ben i varfri per ne....Se kuptoj.....
I bie dhe mua mos me kishin bere te mite se befotrofet plot kane qene.....
..nese ka arsye qe ti thuash vetes nuk bej femije....eshte se pse ta lindesh nje qenie(qe e do me shume nga veten) kur e di qe do te vdes nje dite(qofte edhe sh plak)...por ja qe nuk funksionon keshtu.....jeta i ka rregulluar vet punet e saj.
Krijoni Kontakt