Kur u thoja njerezve se ne librin tim te jetes prostitucioni eshte profesioni me i ndershem ne bote, njerez me shikonin si te...
Iktuus, Welcome to the club!!!
Keta qe apriori e definojne kete pyetjen tende si herezi, jane njerez pa fantazi, te rreshtuar verberisht pas amanetit te prinderve e rrethit te tyre.
Une do ta ndryshoja pytjen, me sakte, do te perjashtoja ate pjese ku ka femije qe vdesin nga uria, ngase askush nuk mund te "sanoj" gabimet apo moskokecarjen e tjerve - thjesht, nuk do te ishte e drejte - dhe do ta beja "a eshte egoizem te besh femije"? (per ta bere i cike me filozofike) dhe pergjigja ime eshte
po.
Te shohesh gjenet, gjakun e ngjashmerine tende ne femiun tend eshte akt puro egoizmi, e jo dashurie. Eshte genjeshter se femiu rritet ne dashuri, femiu rritet ne neurozat e prinderve te tij. Femiu nuk lejohet asnjehere te jete vetevetja, por formesohet nga prinderit e tij, dhe can jeten perpara duke shpalosur brumin qe prinderit ia kane ngulitur ne koke. Vdesin e nuk jane te vetedijshem per neurozat e tyre. Jane shume te rralla rastet kur femiu shkeputet nga bindjet, trashegimia dhe dashuria e prinderve dhe defects ne taborrin tjeter. Shumica e psikologeve pohojne se sherimi i njeriut ndodh pikerisht kur shkeputet nga "dashuria" e prinderve te tyre.
(Lus ata/ato qe deshirojne te kontestojne kete paragraf te kene kujdes, pasi eshte citat i njerezve qe jane rropatur duke lexuar, shkruar e vleresuar jeten).
Ata qe adoptojne femije jane edhe me neurotik, me te dobet dhe me te dhene pas dogmave shoqerore. Zakonisht e bejne jo pse deshirojne te ofrojne dashuri, por pse kerkojne prehje e ngushllim per dobesine e tyre. Duke pare se sa te dobet e te vegjel jane para botes e jetes, ata deshirojne te lejne gjurme pas tyre, qofshin ato edhe fallso.
Albo thote se femijet tone jane fryt i jetes sone ne toke. Kjo nuk eshte asgje tjeter, perpos eufemizem i neurozes per te lene gjurme ne kete jete, per te thene, hej, une isha ketu dikur dhe kam lene dike pas.
Shoqeria e pamoralshme ka vene rregulla se cfare konsideron normale e cka jonormale. Nje prej tre qellimeve kryesore te njeriut, A. Adleri e rendit reprodukimin. Te pakten duhet nga nje femije Iktuus, nuk preferohet ne kete bote te jesh i vecuar, qofte per te mire apo per te keq.
Krijoni Kontakt