Close
Faqja 2 prej 19 FillimFillim 123412 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 181
    R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga Uriel Lexo Postimin
    Studimet e Virchow-t i takojnë shek XIX dhe janë të deklasuara shkencërisht, të paktën prej gjashtë dekadash. Nuk ekziston kurrëfarë ndarje në 'racë' njerëzore në shkencën moderne siç nuk ekziston ndonjë supremaci racore. Kjo e fundit shërben veç si element thelbësor për ideologji që ushqehen nga emocionet dhe jo faktet. Ndaj studime të tilla i takojnë rubrikës së historisë veç nga periudha kohore që janë shkruar.
    Aspak nuk janë hedhur poshtë, u mënjanuan nuk u analizuan hic. Thjeshtë, me revolucionin Boasian, ju dhanë përparësi të tjera gjërave, u krijua një agjendë më vete që është subjekt më vete dhe shumë i gjatë për tu diskutuar. Shumë nga këto studime as nuk përfunduan kurrë, pasi politika e vjetër i përdori për qëllimet e veta dhe sic thashë me revolucionin Boasian në antropologji, cdo gjë mori tjetër drejtim, kryesisht drejt diversitetit. Dhe ky është një subjekt shumë i gjatë dhe i thellë se si u bë, pse u bë, kush qe grupi që e bëri, cfarë mbështetje pati ky grup nga pikpamja monetare, filozofike, politike, psikologjike, cfarë pasojash pati revolucioni Boasian në gati cdo shkencë shoqerore dhe legjislacione të politikës së re që u kalua shekullin që shkoi dhe po kalohet dhe sot. Janë ramifikime shumë komplekse që po ti futemi në origjinë, maskojnë tezat e supremacisë racore, teza politike pra(sepse nuk kishte përse një gjerman të thoshte se Shqiptarët janë më superior - pra këtu kemi thjeshtë studim të pavarur!) por qëllimin e vërtetë nëse e kanë patur me të vërtetë shkencorë, tani, ka disa dekada që nuk e kanë më.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Hyllien : 04-06-2011 më 16:41
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-01-2011
    Postime
    2,425
    jeta e veshtire qe ka bere shqiptari neper male e ka bere ate te forte. por shqiptaret nuk arrijne te dalin dot nga bota e tyre. anglezi, francezi, portugezi, gjermani ka blere gjithe boten dhe nuk thone se jane superior ndersa ne shqiptaret jemi njerezit me te varfer ne evrope. kjo tregon vetem inferioritet.
    na duhet shume pune per te qene superior

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga Ziti Lexo Postimin
    jeta e veshtire qe ka bere shqiptari neper male e ka bere ate te forte. por shqiptaret nuk arrijne te dalin dot nga bota e tyre. anglezi, francezi, portugezi, gjermani ka blere gjithe boten dhe nuk thone se jane superior ndersa ne shqiptaret jemi njerezit me te varfer ne evrope. kjo tregon vetem inferioritet.
    na duhet shume pune per te qene superior
    Në epokën e artë të perëndimit, kur po vendoseshin themelet për botën që pasoi, shqiptari u pengua nga komunizmi sllav që të dilte. Nuk ka aspak inferioritet ndaj askujt shqiptari, do thjeshtë kohë për të ndrequr kafshëritë komuniste.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

AKA-MANO Maska e Maqellarjot
    Anëtarësuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972
    Citim Postuar më parë nga Hyllien Lexo Postimin
    Aspak nuk janë hedhur poshtë, u mënjanuan nuk u analizuan hic. Thjeshtë, me revolucionin Boasian, ju dhanë përparësi të tjera gjërave, u krijua një agjendë më vete që është subjekt më vete dhe shumë i gjatë për tu diskutuar. Shumë nga këto studime as nuk përfunduan kurrë, pasi politika e vjetër i përdori për qëllimet e veta dhe sic thashë me revolucionin Boasian në antropologji, cdo gjë mori tjetër drejtim, kryesisht drejt diversitetit. Dhe ky është një subjekt shumë i gjatë dhe i thellë se si u bë, pse u bë, kush qe grupi që e bëri, cfarë mbështetje pati ky grup nga pikpamja monetare, filozofike, politike, psikologjike, cfarë pasojash pati revolucioni Boasian në gati cdo shkencë shoqerore dhe legjislacione të politikës së re që u kalua shekullin që shkoi dhe po kalohet dhe sot. Janë ramifikime shumë komplekse që po ti futemi në origjinë, maskojnë tezat e supremacisë racore, teza politike pra(sepse nuk kishte përse një gjerman të thoshte se Shqiptarët janë më superior - pra këtu kemi thjeshtë studim të pavarur!) por qëllimin e vërtetë nëse e kanë patur me të vërtetë shkencorë, tani, ka disa dekada që nuk e kanë më.
    Hyllejn,

Une te pergezoj ty per gadishmerine qe tregon per te kundershtuar, disa nga postimet absurde qe jane bere me siper por edhe kintributin qe ti jep ne tema te gjajshsme ne pergjithese. Nje gje te tille mundohem ta bej edhe une pothaujse instinktivisht. Dhe me vone kuptoj se sa kohe kam haruxhuar ne te vertet duke u munduar te arsyetoj me te pa-arshyeshmin dhe shpeshe here te korruptuarin! Jo vetem qe une jam dakort me pikpamjet e tua rreth historise dhe Ceshtjes Shqipetare ne teresi, por edhe i perkrahe ato. Te pergezoj perzemersisht per "punen" qe ben!

Eshte e cuditshme qe njerez te kalibrit te larte si Rudolf Virchow, konsiderohen si "plehera" nga "shqiptaret". Si mund te konsiderohet si i tille dikush ngre ne shkallen dhe nivelin qe meriton"qenien" tende, qe jo rastesisht eshte shtypur dhe akoma vazhdon te shtypet sikur te ishim asgje me teper se nje insekt vetem per arsyen se duan te jetojn te lire ne trojet e tyre. Eshte nje mekat qe te etikosh njerezit vizionere, pioneret qe me aftesite e tyre "supernatyrale" zhvilluan sferat e ndryshme te shkences ne nje shkall te paimagjinueshme me perpara, dhe aq me teper kur keta perkrahin popullin tende. Besoj se dikush qe disponon nje mendje te kthiellet dallon shume mire se kush jane Pleherat e verteta!

Perkrahja e ketij shkrimi nuk duhet te konsiderohet si nje ideologji "naziste" sic pretendojn "disa" ketu. Shqiptaret nuk kane luftuar kurre per te perhapur rracen e tyre apo te imponojn ate mbi te tjerat. Shqiptaret kan luftuar dhe vazhdojn te luftojn per vetmbrojtje. Per te ruajtur veten nga Extremistat antishqiptare qe e rrthojn ate, qofte ne jeten "Rreale" apo ne ate "Virtuale".

Me kete rast dua te Pergezoj edhe Fegin per prurjen e ketij artikulli ne kete forum. Sidomos ne rrethanat qe vendi yne ndodhet sote. Fatkeqesisht shkrime te tilla bien nen hijen e deklaratave te politikaneve te sotem qe mbushin faqet e gazetave dhe ekraneve Televizive me pallavra dhe shpalosin agjenden e tyre per "zhvillimin" e metejshem te vendit mbar. Ne nje kohe qe Shqiperia, ne zemer te Europes ne shekullin e XXI eshte vendi me i korruptuar, me i prapambetur dhe me i varferi ne Europe!

Me nje Biografi te tille dhe sidomos duke pasur parasysh 46 vjetet e Diktatures eshte veshtire qe te identifikohemi me "Racen" qe pershkruhet me lart. Megjithate Potenciali ka qene, eshte dhe do te mbetet gjithmone present tek Shqipetari. Ajo qe mungon eshte energjia per te Aktivizuar pjesen e "trurit" qe arriti kulmin e shperlarjes gjate kohes se Diktatures. Nje shplarje qe tjetersoj shqiptarin ne nje qenie te mpire dhe indiferente ndaj mireqenies se tij! Kjo gjendje "vetshkaterruese" po intensifikohet sote me shume se kurre!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Maqellarjot : 15-09-2011 më 13:37
    Ne kohe e rrethana kritike, si individi, ashtu edhe nji popull japin proven e forces morale te tyne

Anëtarësuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972
    Si gjithmone elementi keqdashes mundohet te shtremberoj gjithcka qe nuk i pelqen dhe ta paraqesi ate si dicka “negative”. Dhe gjithmone synon te sulmoj sedren morale, duke e paraqitur te Verteten si te demshme ne pergjithesi per rendin shoqerore. Ne nje kohe qe e verteta eshte plotesisht e kunderta! Ne nje bote te tille te fajshmit hidhen ne sulme dhe akuza, kundrejt viktimave qe synojn vetmbrojtjen. Kjo strategji perdoret per te krijuar situata krejt absurde dhe te disekulibruara qe arrijn deri ne kaos te plote. Keshtu keqberesit krijojn situata te favorshme per prezervimin species se tyre te degjeneruar qe arrine te mbijetoje me menyrat me cnjerezore dhe parazite.

Une nuk jame I mendimit qe nje rrace te konsiderohet “superior” ndaj tjetres, por nuk duhet te mohohen aftsite e vecanta qe njera mund te disponoj. Te gjitha rracat kan avancimet dhe prapambetjet e tyre. Nuk besoj se Autori I artikullit nuk ka si synim predikimin ose “porpagandet” sic eshte etikuar nda disa ketu, qe rraca shqiptare eshte me superior se ti tjerat. Mesazhi I artikullit eshte dicka komplet dryshe. Atutori mundohet te paraqesi nje kendveshtrim tjeter qe trajton Ceshtjen Shqiptare autoktonine e ketij popullin ne rajon. Ky eshte thjesht nje material qe perkrah kete te vertet me ane te provave shkencore. Ndryshimi I rracave nga njera tjetra dhe “superioriteti” qe njera mund te gezoj mbi tjetren eshte dicka qe egziston. Fatkeqesisht gjera te tilla jane keqperdorur dhe kan krijuar shume konflikte midis popujve sidomos ne ballkan. Megjithe ate difference te tilla nuk duhen mohuar dhe te etikohen si ideologji rraciste. Eshte plotesisht e natyrshme te favorizosh rracen tende sigurisht Brenda kufive qe mbron rendin dhe shoqerine njerezore ne pergjithesi. Ne kontekstin e shkences gjera te tilla jane plotesisht normale dhe te pranuara. Keto gjera perkrahen ne qarqe shume te ngushta. Dhe jo ne rendin public qe shpesh here nuk disponon kapacitetin per ti kuptuar ato ashtu sic jane dhe ti interpretoj ashtu sic duhet

Ne te vertet superioriteti I individit qendron tek aftesite dhe fuqine mendore qe natyra I ka falur. Ne qoftese trojet ku shqiptaret kan banuar nder 10-tra e 10-tra shekujsh jane te bekuara me nje numer “ individesh” me inteligjnce me te lart se vendet fqinje dhe me tej nuk duhet te konsiderohet si nje padrejtesi dhe rracizma kundrejt popujve te tjere. Keto jane fakte dhe ligje qe natyra cakton pa asnji lloj rrjedhe llogjike apo qellim te caktuar. Jane thjesht rrethana dhe aksidente qe ndodhin kudo pa asnje rrjedh te caktuar. "Ndoshta" branda kohes dhe hapesires qe ka inkubuar popullin shqiptare gjate gjithe egzistences se tije egzistojn elementet perberes ndryshe nga ato egzistojn tek vendet fqinje dhe me tej, si ajri per frymemarrje, uji qe lahemi apo pime, Cilesia e tokes pjellore, qe ushqen perimet dhe frutat me vitamina apo proteine qe nuk egzistojn ne vende te tjera, ndoshta edhe kafshet shtepiake tonat jan me fisnike dhe besnike se shumica e Njerezve qe jetojn neper vendet fqinje.

Arsyen e vertet, pse natyra vepron ne kete menyre apo ate, nuk munde ta dime kurre, por nje gje eshte konstatuar. Njeriu I pa afte gjithmone mundohet te mposhti ate te aftin, ne cdo lloj menyre qe I mundesohet. Inferioriteti qe ai ndjen ne sub-koshincen e tij shume here e ule ate ne nivele te ulta te paimagjinuara dhe te pa-arritura me par. Shembull konkret jane Krimet dhe Genocidiet makabre te Serbeve dhe te Grekeve qe jane dokumentuar ne menyre te pakundershtueshme.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Maqellarjot : 15-09-2011 më 16:14
    Ne kohe e rrethana kritike, si individi, ashtu edhe nji popull japin proven e forces morale te tyne

***VIP***
    Anëtarësuar
    26-08-2008
    Postime
    800
    Hahaha sa budallenj qe beheni me keto lloj ideologjish. Sa i bejme qefin kot vetes. I jap te drejte atij parafolesi qe teori te tilla jane ato nga lindi nazizmi.
    Sa per te qene konkret madhesia e kafkes apo madhesia e trurit nuk ka lidhje me zgjuarsine apo superioritetin e nje rrace/ specie. Edhe lopa te madhe e ka trurin por tru lope ngelet.
    Moderator, e di vet ti...

Anëtarësuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972
    Citim Postuar më parë nga ^SHIU^ Lexo Postimin
    Hahaha sa budallenj qe beheni me keto lloj ideologjish. Sa i bejme qefin kot vetes. I jap te drejte atij parafolesi qe teori te tilla jane ato nga lindi nazizmi.
    Sa per te qene konkret madhesia e kafkes apo madhesia e trurit nuk ka lidhje me zgjuarsine apo superioritetin e nje rrace/ specie. Edhe lopa te madhe e ka trurin por tru lope ngelet.
    "Edhe lopa te madhe e ka trurin por tru lope ngelet"??????

Natyra i ka paisur te gjithe njerezit me nje tru dhe fuqine mendore. Fatkeqesisht jo te gjithe dine ta perdorin ashtu sic duhet. Ndoshta do te kishte qene me mire qe keto aftesi ti ishtin dhene lopes se sa disave ne kete forume dhe ne vecanti ne kete teme me sa po lexoj une.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Maqellarjot : 15-09-2011 më 21:50

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anëtarësuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    Citim Postuar më parë nga Uriel Lexo Postimin
    Studimet e Virchow-t i takojnë shek XIX dhe janë të deklasuara shkencërisht, të paktën prej gjashtë dekadash. Nuk ekziston kurrëfarë ndarje në 'racë' njerëzore në shkencën moderne siç nuk ekziston ndonjë supremaci racore. Kjo e fundit shërben veç si element thelbësor për ideologji që ushqehen nga emocionet dhe jo faktet. Ndaj studime të tilla i takojnë rubrikës së historisë veç nga periudha kohore që janë shkruar.
    Lisenko, viti 2011

- - - - - - - - - - - - - - - - -

Nuk ka supremaci, ka dallime

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga Hyllien Lexo Postimin
    Në epokën e artë të perëndimit, kur po vendoseshin themelet për botën që pasoi, shqiptari u pengua nga komunizmi sllav që të dilte. Nuk ka aspak inferioritet ndaj askujt shqiptari, do thjeshtë kohë për të ndrequr kafshëritë komuniste.
    Eshte me e thelle se kaq, jo vetem komunizmi sllav.
    Ne kohen kur kombet e perendimit bene revolucionin industrial(anglezet e filluan) ne i sherbenim sulltanit me vezire, pashallare, dhe me nizame, dhe per ironi dhe sot mburren turkofilet e ndryshem arnaute.
    Pra duhen ndrequr kafsherite komuniste dhe turkofilizmi qe po ringjallet me ritem te frikshem, sidomos ne kosove dhe maqedoni

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Citim Postuar më parë nga brandon* Lexo Postimin
    Eshte me e thelle se kaq, jo vetem komunizmi sllav.
    Ne kohen kur kombet e perendimit bene revolucionin industrial(anglezet e filluan) ne i sherbenim sulltanit me vezire, pashallare, dhe me nizame, dhe per ironi dhe sot mburren turkofilet e ndryshem arnaute.
    Pra duhen ndrequr kafsherite komuniste dhe turkofilizmi qe po ringjallet me ritem te frikshem, sidomos ne kosove dhe maqedoni
    se me dole tamam ne teme.

nje dege e klinikes Virchow ketu ne Berlin ishte ndertuar 300 vite perpara.

shyqyr qe kishim turkun ne at kohe e nuk na duheshin spitalet

Faqja 2 prej 19 FillimFillim 123412 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •