Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 14
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-06-2006
    Vendndodhja
    ne mes tuaj
    Postime
    62

Smile DSL me Lan dhe wireless

ej nese ke nje laptop me wireless dhe nje komojuter te lidhur me kabell me DSL cfare me nevojitet per te marre sinjal tek laptopi me wireless?? nje wireless router do bente pune qe laptopi te marre sinjal dhe pc te punoje me kabell perseri apo jo???

Thanks
    Edhe 99 here te rrezohemi perseri duhet te ngrihemi....

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anėtarėsuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Ajo eshte e gjitha nje wireles router edhe sdo kesh nevoje per gje tjeter
    Gjithmone nese laptopi ka karte wireles ose ka wireles te ndertuar breda

Ardi
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

° dIsOrDeR ° Maska e Orso
    Anėtarėsuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    313
    Nje router qe suporton dhe wireless dhe lan,nje te tille kam dhe cdo gje shkon x qef.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Vendndodhja
    Shqiperi, Kosove, Cameri
    Postime
    213

Post Trafik me prioritet tek routerat ZTE W300

Pershendetje!
    Me lejoni qe ne kete teme qe shtroj nje problem qe do te me ndihmonte shume.
    Kam modem-router ZTE ZXV10 W300, i cili ka antene per wireless dhe 4 porta Ethernet. Ne te 4 portat ka te lidhur kompjutera dhe gjithashtu lidhen kompjutera edhe me wireless. Kater kompjuterat qe lidhen tek modemi me kabell rrjeti, jane kompjutera qe i perdor une dhe grupi im i punes. Ndersa, me wireless kemi lene qe te lidhet kushdo qe eshte afer(ne lokal) dhe qe shpesh here keta shkarkojne me peer-to-peer dhe na e marrin te gjithe bandwidthin, duke na vene ne veshtiresi ne punen tone ne ato momente.
    Ne nuk duan qe ata qe perdorin laptop dhe qe shkarjone te kene kufizime. Por duam qe ne momentin qe psh. kompjuteri qe eshte i lidhur ne porten e pare ethernet do te hape faqe ose te shkarkoje ndonje gje shpejtesia ti zvogelohet atyre qe perdorin laptop me wireless dhe te na zmadhohet ne qe perdorim pc te lidhur me kabell.

Dicka shoh tek Advanced Setup, QoS e modem-routerit, por nuk jam i sigurte. A duhet te kete te beje ketu edhe VLAN.

Ju lutem me ndihmoni!
    Ky lloj routeri perdoret gjeresisht nga abonentet e AT dhe do te ishte nje ndihme e madhe per shume vete.

Faleminderit.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-12-2010
    Postime
    20
    Nje wireless router do te ishte zgjidhja me e mire por edhe nese do te kishit nje karte wireless ne kompjuter do te mundesonte qe ta benit lidhjen e Internetit "share".Dmth duke shrytezuar karten wirelss te kompjuterit do te mund t lidheshit ma DSL e tij.Se di sa i qarte jam por mendoj se nje zgjidhje pa kosto te ulet eshte dhe kjo ,gjithmone nese keni karte wireless ne kompjuter.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Vendndodhja
    Shqiperi, Kosove, Cameri
    Postime
    213

Post Trafik me prioritet.

Modem-routeri ZXV10 W300 ka 4 porta dhe wireless.
    Ajo qe dua te bej eshte qe nese ka disa kompjutera te lidhur me wireless dhe me kabell te cilet po shkarkojne nga interneti, komjuteri i lidhur tek porta eth1(porta e pare) te kete prioritet ne marrjen e trafikut.
    Tek faqja e konfigurimit te modem-routerit them se kjo mund te bejet tek Advanced Configuration, QoS. Por konkretisht si mund te behet kjo.

Citim Postuar mė parė nga shiptariteknik Lexo Postimin
    Nje wireless router do te ishte zgjidhja me e mire por edhe nese do te kishit nje karte wireless ne kompjuter do te mundesonte qe ta benit lidhjen e Internetit "share".Dmth duke shrytezuar karten wirelss te kompjuterit do te mund t lidheshit ma DSL e tij.Se di sa i qarte jam por mendoj se nje zgjidhje pa kosto te ulet eshte dhe kjo ,gjithmone nese keni karte wireless ne kompjuter.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-02-2006
    Postime
    280
    Kam nje modem ruter dg834g Wireless ADSL2 NETGEAR, kam dhe internetin me ADSL (albtelekomin), dua ndihme si mund te konfiguroje kete modem me ADSl e albtelekomit pasi modemi qe me ka sjelle albtelekomi me eshte djegur, dhe direktmekete modem nuk po me bene.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Vendndodhja
    Shqiperi, Kosove, Cameri
    Postime
    213

konfigurimi

shiko kete link http://support.netgear.com/app/answers/detail/a_id/120
    Citim Postuar mė parė nga Leonso Lexo Postimin
    Kam nje modem ruter dg834g Wireless ADSL2 NETGEAR, kam dhe internetin me ADSL (albtelekomin), dua ndihme si mund te konfiguroje kete modem me ADSl e albtelekomit pasi modemi qe me ka sjelle albtelekomi me eshte djegur, dhe direktmekete modem nuk po me bene.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-02-2006
    Postime
    280
    faleminderit, por spo mundem me e vendos ne pune, pasi IP me dalin 192.168.0.1 dhe nuk kam si ti ndryshoje ashtu sic duhen

Emathia Maska e MaDaBeR
    Anėtarėsuar
    20-05-2003
    Vendndodhja
    Nė ēdo vend ku ka jetė
    Postime
    5,321
    Lenoso, nqs nuk e ke idene se si mund te konfigurosh Router, telefono kompanine i Internetit ku je abonuar te te ndihmojne ose me Router ne dore shko dhe konfiguroje tek nje nga dyqanet e kompanise tende.
    Pėr inad tė Djallit dhe Shqyptarėvet, Zoti ka me mbajtė Shqypninė mė kambė me nder e me lumni

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Si tė instaloj internet Wireless nė Linux?
    Nga l3and3r nė forumin Pėrdoruesit e Unix
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 27-11-2011, 05:22
  2. Probleme me kartelėn 'wireless'!
    Nga auLoN. nė forumin Rrjeti kompjuterik
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 16-11-2008, 18:03
  3. Philadelphia, qyteti me wireless Internet per te gjithe
    Nga Albo nė forumin Lajme nga informatika
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 01-09-2004, 11:34
  4. Si te ndaj skedaret ne njė rrjet pa tela (wireless)
    Nga ILovePejaa nė forumin Rrjeti kompjuterik
    Pėrgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 07-02-2004, 18:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •