ēfare nekuptohet me shkurticen OSHOPo citoj vetem nje fragment nga OSHO
ēfare nekuptohet me shkurticen OSHOPo citoj vetem nje fragment nga OSHO
bindi, Osho (Bhagwan Shree Rajnesh) eshte nje mistik indian dhe mesues shpirteror. Nese je i interesuar te dish me shume per te, mund te kerkosh ne internet, eshte shume kollaj.
Klm!![]()
Dmth qeka besim hindu , paskam pase te drejte dje kur e permenda kete gje.
Sishte e veshtire ta dalloje ne fakt ate kendveshtrim ....lol
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Smth_Poetic : 23-05-2011 mė 16:29
Problemi thelbesor tek fete, qendron ne faktin qe jane keqkuptuar, instrumentalizuar, jane perdorur, dhe ne fund jane institucionalizuar. Rrjedhimisht e kane humbur edhe misionin per te cilin u themeluan. Feja ne thelb, eshte nje menyre jetese , eshte dicka Shpirterore, por jo vetem kaq; diku e kam pase thene qe eshte cdo veprim dhe reflektim. Pra secili nga Ne, ka nje menyre te tijen te reflektuari dhe te vepruari. Atehere lind pyetja, pse te institucionalizohet Feja?
Ne momentin kur u be institucion, aty filloi intoleranca....
Fete sot shihen me shume si nje ofrim ndeshkimesh, kercenimesh ne rast se nuk ec sipas rregullave te saj, dhe nga ana tjeter nje lum premtimesh nese i zbaton me perpikmeri normat e saj. Rrjedhimisht edhe Zoti shihet si nje pushtues i Botes se sa i manifestuar kudo, po ashtu Supremi duhet nga frika (ndeshkimit)dhe nga interesi (premtimi i Parajses).
Une si krijese e thjeshte nuk do doja kurre qe dikush te me donte nga frika ose interesi, dhe imagjino tani si mund te mendohet se Krijuesi pret qe ne ta duam nga frika dhe interesi? C'kuptim do kishte vete Jeta, c'vlere do kishte vete njeriu qe eshte krijese kozmike, nese do niseshim nga kjo llogjike?
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Fleur Blanche : 23-05-2011 mė 16:31
C'rendesi ka anyway?
Eh pike e zeze . C'na kujton msusen e fillores edhe ti...
Apo se kisha inat ate shtrigen une.
E di qe premtova te rrija OUT,
po meqe tema mori nje rrjedhe tjeter dhe po diskutohet per Krijuesin ēfaredo qofte Krijuesi po citoj nje shprehje tej mase domethenese per mendimin tim. Nuk me kujtohet nese e ka thene Buddha ose Ghandi, edhe pse nuk arrij ta gjej ne google keshtu qe do mbetet me mire pa autor meqe per ēudi ka dale prej nje libri qe trajton practical kabbalah.
"What is God? Only he follows, not even perhaps."
dhe nje shprehje tjeter qe e kam shume perzemer:
"Since all things are God, in all things thou seest just so much of God as thy capacity affordeth thee".
Tani, OUT prej verteti.
Ti kujton se bota rrotullohet rreth teje apo si?
Nuk e di pse ke impression sikur une, kur te bej pyetje, e kam me ty personalisht biseden ne fjale.
Te thashe me lart se sjam i interesuar se cfare besimi apo perceptimi ke ti rreth besimtarit ideal. U futa ne bisede duke te te pyet se ai kendveshtrim ishte i besimit budist/hindu apo jo? Kaq .Nuk eshte e nevojshme ta shtysh biseden ne fjale qe si hyjne ne pune askujt , as mua e as ty ne vecanti.
I binte ere goja 10 metra lart e aspak terrheqese , me beso.
Eh , akoma e bej , edhe ?
Krijoni Kontakt