Close
Faqja 0 prej 7 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 61
    Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296

Grekët zemërohen me Merkel: Punojmë më shumë se gjermanët

Kulmi i hipokrizise apo hipokrizia ne kulm, kete nuk e dinim po kaq haptaz?
    Padyshim, kjo tregon qe greket kane dhe sens humori

Grekët zemërohen me Merkel: Punojmë më shumë se gjermanët

Artikulli ne vijim:

ATHINË - Në Greqi nuk janë pritur mirë deklaratat e kancelarës Gjermane Angela Merkel e cila gjatë një interviste për agjencinë e lajmeve DPA, këshillonte grekët të punojnë më shumë, të dalin në pension më vonë dhe të bëjnë më pak pushime. Politikanët, media dhe sindikatat e punëtorëve kryesisht në Greqi lëshuan kritika kundër kancelares Merkel e cila në vendin e saj po përballet gjithashtu me kritika për ndihmën financiare që i ka dhënë Greqisë.
    “Merkel mbështetet të populizmi” shkruante një e përditshme në Athinë në një editorial kryesor ndërsa shtonte se është tragjike që ajo drejton vendin më të fort financiar të Europës në këtë kohë krize.

Një tjetër gazetare greke shkruante se tashmë punëtorët tanë do të largohen për pushime me ndjenjë faji dhe mjaft të shqetësuar duke pasur në mend deklaratat e Merkel.

Sipas qytetarëve të Athinës, grekët punojnë me orar më të zgjatur sesa qytetarët në Gjermani madje disa bëjnë edhe nga dy punë ndërsa presin për një kohë të gjatë për të dalë në pension.
    Kaq mjaftoi që televizionet vendase të publikonin statistikat të cilat u referoheshin agjencive të ndryshme ku tregohej se gjermanët merrnin mesatarisht 30 ditë pushime në vit krahasuar me 25 ditë të portugezëve, 23 ditë të grekëve dhe 22 ditë të spanjollëve.

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    merkel ia ka futur kot. si per punen e pensionit, ashtu edhe per punen e pushimeve.
    eshte bere qesharake me kete deklarate. keshtu kane thene shumica e mediave gjermane.

ne gjermani, sipas ligjit, mosha e pensionit eshte 67 vjec, mirepo gjermanet mesatarisht dalin ne pension ne moshen 61,7 vjec.
    ne greqi dhe portugali mosha e pensionit eshte 65 vjec ne te dy vendet, ndersa greket dalin ne pension ne moshen 61,4 dhe portugezet ne moshen 62,6 vjec.

edhe per pushime ia ka futur kot. pasi gjermanet me ligj, kane vetem 20 dite pushime, por ne te vertete bejne 30. me shume keto te tjeret.

http://www.zdf.de/ZDFmediathek/kanal...in-Rente-gehen
    Ndryshuar për herë të fundit nga the admiral : 20-05-2011 më 16:20
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar Maska e Sofi _
    Anëtarësuar
    09-04-2011
    Postime
    494
    Kam pershtypjen (dhe mund ta kem gabim) se Merkel & Co po bejne pak si shume zhurme qe te mund te mbajne pozicionin e shefit te FMN brenda Europe, si me pare. Normalisht katastrofa ekonomike e rradhes eshte Greqia dhe po e perdorin paksa si rast e justifikim per mbajtjen e postit. Nejse....

Sa per Greket, kane 2 vjet te varfrit qe s'po zene vend, e bashke me ta dhe shume shqiptare qe jetojne aty...Por nuk i di detajet e diteve te pushimit apo moshes se daljes ne pension...

Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Puna nuk matet me daljen ne pension, ose me sakt "Sasia nuk Percakton Cilesine" .

E ne rast se kete e masim me rroga, gjermanet marrin 12 rroga + bonus, ndersa greket 14 rroga + Bonuse per cdo Pashke. Ooops, edhe sipas kesaj matematike i bie qe greket punokan me shume se gjermanet me te vertete.

(Ore nji sekond, sa muaj ka viti?)

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Gjermant edhe 1 vjet me mar pushim , pjesa tjeter e Evropes nuk i ze dot, e mos te flasim per Greqi.

Por ne ketu po flasim per nje rrace magjupesh qe nuk di te falemnderoj , dhe gjithashtu po flasim per nje race superiore kundrejte shumices se Evropes.

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    nejse. une u mora me ate qe tha merkel, pa u futur fare ne detaje. u mora vetem me fjalet e saja.
    tha se gjermanet dalin me vone ne pension se greket dhe portugezet. NUK ESHTE E VERTETE.
    tha se greket dhe portugezet bejne me shume pushime se gjermanet. NUK ESHTE E VERTETE.

te njejten gje kane thene edhe mediat gjermane. qe ia ka futur kot. e nisa me lart nje link te ZDF.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga Milkway Lexo Postimin
    Gjermant edhe 1 vjet me mar pushim , pjesa tjeter e Evropes nuk i ze dot, e mos te flasim per Greqi.

Por ne ketu po flasim per nje rrace magjupesh qe nuk di te falemnderoj , dhe gjithashtu po flasim per nje race superiore kundrejte shumices se Evropes.
    po. fiks keshtu eshte. pune race eshte. LOL
    te sillje edhe ca vargje te mein kampf do e zbukuronte me shume. haha!
    Vasudhaiva Kutumbakam

Anëtarësuar
    09-04-2011
    Postime
    494
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    nejse. une u mora me ate qe tha merkel, pa u futur fare ne detaje. u mora vetem me fjalet e saja.
    tha se gjermanet dalin me vone ne pension se greket dhe portugezet. NUK ESHTE E VERTETE.
    tha se greket dhe portugezet bejne me shume pushime se gjermanet. NUK ESHTE E VERTETE.

te njejten gje kane thene edhe mediat gjermane. qe ia ka futur kot. e nisa me lart nje link te ZDF.
    Ke te drejte, Admiral. S'e kuptoj dot ZDF, po lexova dhe nje shkrim ke Der Spiegel (botimi anglez online) qe adresonte te njejten teme. (nyje: http://www.spiegel.de/international/...763618,00.html )
    Ndryshuar për herë të fundit nga Sofi _ : 20-05-2011 më 16:52

Anëtarësuar
    09-04-2011
    Postime
    494
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    po. fiks keshtu eshte. pune race eshte. LOL
    te sillje edhe ca vargje te mein kampf do e zbukuronte me shume. haha!
    hahahahahaha

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-08-2006
    Vendndodhja
    askund
    Postime
    9,007
    po ne shqiperi ligjerisht sa dite jane pushim
    JO SEKS PARA MARTESE

Faqja 0 prej 7 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •