Close
Faqja 11 prej 28 FillimFillim ... 91011121321 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 274
    perpara qikjo gjami u qujke gjamija e magjupve - qikjo gjamija e zallit.
    turqija masi ka vendos me bo diqka ma mir kish ba me marue qenefa( nevojtore) pubike ne mitrovic, se qaq keq asht per qenefa sa me ba me t kap barku veq duhet mu ungj midis asfalltit.

i/e regjistruar Maska e a.koci
    Anëtarësuar
    17-05-2011
    Postime
    125
    Citim Postuar më parë nga s0ni Lexo Postimin
    Duke na vene flaken per 500 vjet me rradhe.

Mesohet historia neper shkolla, se feja po ja shperlane trute Shqiptareve.
    po soni ti ke te drejte por ka akoma shume injorante ne popullin tone edhe nuk arrijne te kuptojne se ne te gjith se bashku te ngrihemi e ti tregojme vendin ne radhe te pare te gjitheve atyre qe kemi ne krye e pastaj te vendosen njerez me dinjitet qe kan kurajo tu tregojne vendin se ligjin ne shtepin tone e bejme ne e jo mysafiret, po nuk u ngit populli ne nuk kemi njeri ne krye qe te drejtoj vendin me dinjitet.

Besimtar Katolik Maska e altint71
    Anëtarësuar
    27-09-2008
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    933
    Shum e bukur prospeti i xhamis .
    Me pelqen dhe qe rindortohet nje xhami qe eshte demtuar prej serbeve si me pelqen qe ndertohet nga turqit e jo me fondet e shtetit te sapongritur .
    Urime besimtarve myslyman .

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    20-04-2011
    Postime
    394
    qenefat ia ka lene me ndreq serbi dhe krejt antaret e forumit me perkatesi nacionale serbe kane shancin me u dhi dhe me u pshur gratis

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar më parë nga Illyrian_King Lexo Postimin
    Ta ka vrarë feja babanë ty?!

Nuk e di pse e gjithë kjo polemikë, xhami kishte aty dhe xhami po ndërtohet. Pra nuk është +1.

Mjaft vazhduat me mentalitetin komunist, Xhaxhi Enver aq shumë ua ka shperla trurin sa që ende mendoni se jeni fëmijët më të lumtur të botës. Hapni sytë dhe shihni realitetin xhami po ndërtohen në tokën e saj, aty ku kishte xhami dhe nuk ka asgjë ekstra.
    Ti baben mire e ke me shendet? Qofte mire!!!!
    Per dijenin tende Illyrian kjo qe bera une mesiper eshte pershendetje shqiptarce. Ti c'bere, fute edhe baben tim ne mes te ketij argumenti sepse ashtu te leverdis. Me vjen keq qe humbe rregullat e miresjelljes qe kemi ne si Shqiptar, edhe per cfare? Per hir te fese.

Mua me vret syte Turku!! Xhaxhi 40vjet ne pushtet a mendon qe krahasohen me 500 vitet e Trukut?? Turkun shava e do shaj. E te gjithe ato qe kerkojne te shtrembojne historine. Kaq! Pike! Edhe ti hap syte e shih realitetin, shih kujt ju kundershtova ne kete teme, njerit qe tha ne internet myslimanet po ja fusim friken shkise, dhe tjetri qe lavderoi Turqine per ndihmen qe gjoja na ka dhene. Nqs ti nuk sheh dicka te padrejte me kete atehere eshte problemi yt dhe jo i imi.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-06-2009
    Postime
    352
    Citim Postuar më parë nga agimbeluli Lexo Postimin
    qenefat ia ka lene me ndreq serbi dhe krejt antaret e forumit me perkatesi nacionale serbe kane shancin me u dhi dhe me u pshur gratis
    Sipas logjikes tende arabe, ne qe per shembull te shqiptarise njohim Skenderbeun do te duhej te konsideroheshim si serbe e greke, se ne fund te fundit Skenderbeu turq e muslimane vrau kur mbronte paraardhesit tu. Ta dinte ai se ti do ta ndije veten te fyer 500 vjet me pas se dikush ta konteston te drejten te ngrishe tempull masiv nga pinjollet e atyre qe Skenderbeu luftoi, sigurisht se nuk do ta ndjente nevojen ta mbronte faren tende.

Xhamite per dallim nga kishat nuk kane altar, pra falja ne shtepi eshte e barasvlefshme me ate qe behet ne xhami. Pra, ju lusim ne shqiptaret juve arabeve qe flisni shqip, ju lusim qe ta ushtroni te drejten tuaj brenda shtepive tuaja dhe mos tua shohim sherrin me liberalizim, integrim ne BE, ne te gjitha strukturat tjera perendimore. Nese Turqia u fut ne NATO ne vitet e luftes se ftohte, hyri per shkak te aleancave globale dhe fakti qe ishte e rreshtuar ne anen e duhur ne kohen e duhur, a ju shkon ndonjehere ndermend se pse ajo troket ne deren e BE-se qe 30 vjet dhe nuk ka as shansin me te vogel per te hyre atje?

Ne kemi shtresa te ndryshme identiteti, mirepo derisa te arrijme disa qellime strategjike qe i kemi: hyrja ne NATO dhe ne BE duhet ta ndrydhim kete identitetin islam qe ka nje pjese e kombit tone, nuk ju lusim per gje tjeter vetem se ta ushtroni kete te drejte ne komoditetin e shtepive tuaja. Une per vete jam musliman jopraktikant, mirepo kur me pyet dikush i jashtem, identiteti im i vetem per ta eshte: jam shqiptar dhe krenar per kete. Nuk mund t'u them se jam krenar edhe per identitetin tim fetar, ne fund te fundit cfare dobie do te na sillte tani futja ne thes me Somaline, Jemenin, Sirine, Libine, lista eshte e gjate...

ti, une dhe melodia Maska e orhideja
    Anëtarësuar
    02-10-2010
    Postime
    4,817
    Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    ...fatkeqsisht nuk e njoh mitrovicen perzonalisht....a ka vlera arkitektonike xhamia aktuale ???....ka dyqish ndonje stil te vecant, apo vetemse eshte e lashte ???.....nese nuk ka ndonje stil te vecant, si psh. xhamite e shkupit, apo xhamia e larme e tetoves, ateher mjafton ti rruhen temelet dhe me nje pllake perkujtimore ti behet nderi qe i takon, perndryshe, nese ka nevoje qyteti per nje xhami me kapacitet te tille, nuk duhet kundershtuar ndertimi per shkaqe "historike", sepse edhe ata duhet te kene njecfare kodifikimi, se cka eshte me vlere te ruhet, dhe cka nuk prish pune. Eshte me vend te ndertohet xhamia ne nje vend reprezentativ.

Mua me shume me brengos dembelleku ne shije, se edhe nese ndertojm nje objekt te rri, dhe si e quan, modern, i referohemi nje arkitekture te njohur e te kultivuar moti kohe....andej, cka eshte pra "moderne" ne ate xhami ???, gjigandomania nuk e ben te vecante, vetemse eshte ne formatin xxl karshi xhamive tjera ne rreth.........une kisha propozuar nje konkurs internacional, sidomos kur sot kemi djem e cika absolvent te akademive me te njohura ne bote, qe xhamia te jete jo vetem reprezentuese, por edhe unike....

tung

O mua po me brengose fakti qer njerzit po hjekin per buke dhe xhami per xhami ajo qenka aty..........sa investohet ne dicka qe vec eshte dhe nuk bjen as buke e as uje, le te investohet ne dicka qe perfitojne njerezit nga ajo.

ti, une dhe melodia Maska e orhideja
    Anëtarësuar
    02-10-2010
    Postime
    4,817
    Citim Postuar më parë nga Pa_doreza2 Lexo Postimin
    E nderura Orhideja Pershendetje sa i perket kultures se turqis ajo eshte kultur e tyre po pse po tallen me politiken tone dhe me Token Shqipetare keta Magjupet e Anadollit po vjen inati

Nderimet e mia

Pershendetje Pa_doreza,

Kush na ka neve faj qe i lojme tjeret me ba ne vendin tone si ju pelqen atyne? Na shtet u bome me ne fund, i kemi ca ligje e duhet me " u kolle" vet per vendin tone.

i/e regjistruar Maska e Pa_doreza2
    Anëtarësuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657
    BLASFEMI

Notojne xhamijat dhe kishat neper kujtime te besimtarve

E lutjet pa kuptime shiu perplaset per muret e tyre

Edhe nga keto lutje zemra zotit ende s'iu thye

Xhamijat dhe kishat nder vendet tona te mjerueme

Zeni i hoxhes dhe i priftit ne nji kenge te degjenerueme

Tingujt e kumbanes ngatrrohen me zenin e kasnecit

shkelqen shejtani nder mjekrrat e hoxhollarve

o, sa engjuj te bukur para deres se FERRIT

MIGJENI
    S’çarmatosem sa t’jetë jeta!

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Ne Kosove papunsia nuk shkon as ne 3%, pra cdo gje lulezon. Te ndertohen shume xhamia dhe ndonje kishe se keshtu shpeton hqiptari.

Do benin mire ta ndertonin ne pjesen veriore, nese mendojne per shqiptaret, por atje nuk i lejon serbi.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Faqja 11 prej 28 FillimFillim ... 91011121321 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •