http://www.botasot.info/img/118.basha.jpg
Basha: Tė numėrohet ēdo votė
Kandidati pėr Kryebashkiak dėnon presionin politik ndaj KQZ dhe shprehet se votat pėr kryetar nė kutitė e gabuara, janė tė vlefshme
Dua ta nis duke falenderuar edhe njė herė komisionerėt, numėruesit dhe vėzhguesit, qė po punojnė pėr tė pėrfunduar procesin e numėrimit pėr kėto zgjedhje. Ndėrsa janė numėruar kutitė pėr Kryebashkiak, ka kuti tė tjera pėr funksione tė tjera, tė cilat duhet tė numėrohen ende, pėr tė pasur njė numėrim tė plotė pėr kėto zgjedhje.
Ndėrsa kjo po ndodh, unė pres i qetė dhe me durim rezultatin dhe certifikimin pėrfundimtar nga Komisioni Qendror i Zgjedhjeve. Por, unė jam mė i vendosur se kurrė, qė ēdo votė tė numėrohet dhe zėri i ēdo qytetari tė dėgjohet. Ēdo rezultat qė nuk lejon zėrat e tė gjithė qytetarėve tė dėgjohen nuk ėshtė njė pėrshkrim i saktė i vullnetit tė zgjedhėsve nė njė demokraci.
Sot, pak mė herėt z. Rama pretendoi se numėrimi i votave ka pėrfunduar, e ndersa ai mund tė urojė qė kjo tė jetė e vėrtetė, jo ēdo votė ėshtė numėruar, dhe ende nuk ėshtė dėgjuar zeri i ēdo qytetari qė ka votuar.
Sot, unė i kam kėrkuar Komisionit Qendror tė Zgjedhjeve - nė cilėsinė e tij si Komisioni i Zonės sė Administrimit Zgjedhor pėr Tiranėn - qė tė numėroje votat e vendosura aksidentalisht nė kutitė pėr funksionet e tjera. Kėto, janė vota plotėsisht tė vlefshme tė kėtyre zgjedhjeve, dhe askush nuk ka tė drejtė tua mohoje vullnetin kėtyre qytetarėve qė ushtruan tė drejtėn e tyre pėr tė votuar.
Ky ėshtė procesi qė disa bashkėpunėtorė tė z.Rama kanė bllokuar tani nė njė perpjekje tė dėshpėruar. Uroj qė zoti Rama nuk po pėrpiqet tė ndalojė numėrimin e ēdo vote dhe tė mbysė zėrin e qytetarėve. Uroj po kėshtu qė qetėsia dhe durimi tė mbizotėrojnė dhe ti rikthehemi punės pėr tė pėrmbyllur njė proces qė tė gjithė duam tė pėrfundojė.
Nė fund, kjo nuk ka tė bėjė as me mua, as me z.Rama, por me faktin nėse zėri i ēdo qytetari do tė dėgjohet dhe ēdo votė do tė numėrohet, sepse ky ėshtė thelbi i demokracisė.
Une i kėrkoj Komisionit Qendror tė Zgjedhjeve - ne cilėsinė e tij si Komisioni i Zonės sė Administrimit Zgjedhor pėr Tiranėn - tė numėroje ēdo votė qė aktualisht nuk ėshtė numėruar dhe ta bėjė kėtė nė mėnyre objektive, tė ndershme, transparente dhe apolitike.
Ēdo pėrpjekje pėr ti bėrė presion apo pėr tė kėrcėnuar Komisionin Qendror tė Zgjedhjeve, gjatė ketij procesi, ėshtė njė pėrpjekje pėr tė shtrembėruar procesin demokratik. Unė jam i vendosur tė bėj gjithēka qė ky proces tė vazhdojė tė jetė i ndershem, i lirė, transparent dhe i saktė.
Krijoni Kontakt