-Se kuptojë pse prekni "ekstremet"dhe filloni të nxjerrni përfundime të gabuara!
-Unë nuk jam prej atyre që praktikojnë ndonjë besim,por nuk jam as kundër,ani pse nuk ka gjë hajr prej objekteve fetare.
-Unë mund të mos pajtohem,por nuk do më pengon që secili të veprojë në bazë të logjikes së vetë,të arsyetojë ashtu siç di.
Kjo goje nuk eshte per keta veshe
Nuk dij une nga eke kete bindjen se neve shqipeve te maqedonise sna paskan ngucur per xhamite kurre dhe sdi a edin arsyen??neve xhamit smund te na prekin sepse ateher automatikisht nis lufta e ata kur duan te bejn luft e fillojn edhe ndryshe
Rij rehat se xhamit e shkupit jan te mbushura me studente dhe nxenes e te arsimuar nuk jan musliman shqiptaret e maqedonise vetem bujqit dhe agraret,po edhe sikur te jen dije se ne 24 0re jemi online per te mbrojtur kete fe dhe padyshim se friken ne palc e kan sot shkijet me shume se kurdohere nga NE MUSLIMANET.....!
Jetë e rëndë.......!!!
vepra me e madhe per te larguar nga trojet shqiptare eshte xhamia per keta qfira xhamia eshte sikr me i futur ne xhenem mir edhe nja 30 me i ndertu jan pake se vetem keshtu mbrohet shqiperia
100 vite shtet 100 VJET KRENARI 100 VITE SAKRIFIC TERE JETEN TE BASHKUM KOSOV ILIRD CAMERI MALSI
P.s. Kerkoj ndjesë nuk e dija se keni kaq fobi nga Xhamitë, vërtetë nuk do t'a sillja lajmin.
Kombi nuk bashkohet duke urrejtë bindjet e tjetrit. Kombi bashkohet me Kisha dhe Xhamia. Sa kanë qenë keto dyja gjithëmonë ka pas tolerancë, mirëpo pa dyshim vazhdon të qendroj ajo se komunizmi ka qenë epoka më e errët e kombit shqiptarë, pasojat e komunizmit (enverizmit) shihen edhe në këtë temë.
Në një botë demokratike objektet fetare dhe kulturore janë pasuria më e madhe e një kombi, ne sot kemi Kishën Ilire të Komunës së Artanës (Novobërdës) dhe ajo është trashegimi e jonja, kemi poashtu Manastirin e Deçanit, Patrikanën e Pejës, Kishën Ortodokse të Prizrenit, pastaj Xhamitë e Prizrenit dhe ato të Prishtinës. Serbia ndonëse shkatërroi 218 Xhami dhe demtoj qindra të tjera prapë nuk arriti t'a deislamizoj këtë popull, ashtu si nuk do të mund t'a defetarizoj në kuptimin më të gjërë, ketu bie poshtë menjëherë teza e Kastriot Myftarajt.
Sot në Kosovë janë të regjistruara 5 konfesione fetare (ani pse nuk e kanë të rregulluar statutin e saj nga ana e legjislativit) parimisht të gjitha janë me besim në Zot, e asnjë prej tyre nuk thirret në komunizëm (në mohimin e Zotit), gjë e cila do të çonte drejt fobisë që shihet këtu nga ana e disave. Konfesionet fetare që përmenda janë: Bashkësia Islame e Republikës së Kosovës, Ipeshkvia e Kosovës, Kisha Ortodokse Serbe e Kosovës, Kisha Ungjillore Protestante dhe Bashkësia Hebraike. Të gjitha keto komunitete që përmenda luajn rol të lartë në tolerancën e ketij populli dhe ketij vendi, më përjashtim të Kishës Ortodokse Serbe e cila funksionon në kundërshtim me popullin tonë.
Urrejtjen që ua ka ndjellë Xhaxhi Enver shfryeni në Jug të Shqipërisë atje ku për pak lekë po shitet kombi, urrejtjen që ua ka ndjellë Xhaxhi Enver shfryeni në grekët të cilët e morën Çamërinë e cila ishte në duar tuaja.
Në fund mos e harroni porosinë e një shqiptari që për ju fatkeqsisht është musliman praktikantë: "Hej hej ua thuani të gjithëve nuk ndërrohet kombësia, nuk shitet Shqiptaria" (Lorik Cana)
Kombi mbi të gjitha
Krijoni Kontakt