Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 13
    Erzeni Maska e Shijaksi-London
    Anëtarësuar
    10-11-2002
    Vendndodhja
    ke kodra kuqe
    Postime
    778

Angli-Përkthyesja shqiptare, mashtrim 120,000 paund shërbimeve sociale

Përkthyesja shqiptare, mashtrim mijëra paundësh shërbimeve sociale

Vojsava Stena, e punësuar në një bashki angleze, përfitoi 120,000 sterlina si e papunë

Nga Londra
    Muhamed Veliu

Një emigrante shqiptare, e cila ishte punësuar si përkthyese në një bashki në veri të Anglisë, do të dëbohet për në Shqipëri, pasi përfitoi përmes mashtrimit 120 mijë paund.
    Gjatë procesit gjyqësor u mësua se Vojsava Stena, 27 vjeçe, së bashku me bashkëshortin Altin Fusha, 32 vjeç, kishin transferuar me mijëra paund në disa llogari bankare jashtë Anglisë.
    Çifti shqiptar kryente një jetë luksoze, duke përfituar ndihma sociale nga shteti anglez, pavarësisht se kërkesa e tyre për azil ishte refuzuar në vitin 2001, ndërkohë që zonja Stena punonte si përkthyese dhe nuk paguante asnjë lloj takse. Prokurori i çështjes, gjatë gjyqit tha se Vojsava Stena kishte fituar 30 mijë sterlina gjatë pesë viteve të fundit si e punësuar në bashkinë "Northamptonshire", duke mos paguar asnjë lloj takse.

Në mënyrë të padrejtë ajo kishte përfituar 20 mijë sterlina nga ndihmat sociale, tha prokurori. Të dy ata do të dënoheshin me nga nëntë muaj burg pasi pranuan akuzat për përfitime financiare përmes mashtrimit dhe pastrim parash. Ndërsa gjykatësi tha se, meqenëse ata i kishin pranuar akuzat, ky dënim do të konvertohet, me kthimin e tyre në Shqipëri. Gjykatësi Robert Broën, duke lexuar masën e dënimit, i tha çiftit Stena-Fusha se ata ishin përfshirë në një krim serioz, që meritonte dënim me burg. "Marrja e ndihmave sociale të pamerituara është një krim tejet serioz.

Të dy ju keni punuar ilegalisht së bashku, ndërkohë që nuk kishit të drejtë të punonit në këtë vend. Do t‘i rekomandoj ministrit të Brendshëm që të dy ju të dëboheni nga Anglia", tha ai. Altin Fusha dhe Vojsava Stena mbërritën në Angli në vitin 1999, duke u vendosur në qytetin Northampton, ku jeton një komunitet i madh shqiptarësh. Pavarësisht se pas refuzimit të azilit tyre nuk u lejohej marrja e ndihmave sociale, ata vazhduan marrjen tyre duke mashtruar autoritetet, duke pretenduar se ishin të papunë.

Nga hetimet për këtë mashtrim rezultoi se ata i transferonin paratë e fituara përmes mashtrimit në një llogari bankare në Shqipëri dhe një tjetër në Irlandë. Kur aktiviteti i tyre kriminal u zbulua nga policia në mars 2007, çiftit shqiptar iu ngri llogaria bankare. Sipas hetimit rezultoi se në Irlandë, në llogarinë që kishin hapur në një bankë, u gjetën 30 mijë sterlina.

Anglia, hetim të gjithë mashtruesve

Qeveria britanike, përmes organizmit të kontrollit "Liberta" ka filluar hetimin e disa familjeve shqiptare në Angli, të cilat merrnin ndihma sociale në para dhe punojnë ilegalisht. Gazeta "Shqip" ka mësuar se si përmes kontrollit "Liberta" i zbuloi në bankë 60 mijë sterlina, ndërkohë që për çdo muaj, ai bashkëshortja dhe fëmijët merrnin 1800 paund ndihma sociale, përfshirë këtu edhe të paguarit e qirasë e banesës. Kryefamiljari i kësaj familjeje, emri i të cilit nuk bëhet publik për arsye hetimi, gjatë një ore intervistë me oficerët e "Liberta"-s nuk ka dhënë asnjë përgjigje se si i kishte fituar 60 mijë sterlinat e depozituara në bankë.

Ai supozohej të paraqitej në një intervistë të dytë me avokatin e tij, por nuk e ka bërë një gjë të tillë. Tani çështja i ka kaluar për hetim policisë. Megjithëse që të gjitha familjet shqiptare përfituan leje qëndrimi të përhershme në Angli nga amnistia e vitit 2003, shumica e tyre vazhdojnë të "zhvatin" sistemin e shërbimeve sociale.

Autoritetet britanike shpresonin se me legalizimin e tyre dhe më pas fitimin e nënshtetësisë britanike, familjet e emigrantëve shqiptarë do t‘i përvisheshin punës, por në fakt, nuk ndodhi kështu.
    Shumica e pjesëtarëve të këtyre familjeve punojnë ilegalisht dhe në krahun tjetër vazhdojnë të marrin me mijëra paund ndihma sociale në vit.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    04-02-2003
    Postime
    444

Kur mashtrojne individet eshte kollaj por kur mashtrojne shtetet eshte veshtire!!!

Kur nje individ shkel ligjet e mashtron nuk eshte problem.Ne mos nje dite,nje dite tjeter do kapet,do t'i vihet gjobe,dhe parate i kthehen komunitetit por kur mashtron shteti e shtetet eshte e veshtire.
    Kjo qe do te tregoj une ketu me poshte eshte pra rasti i kundert: Eshte rasti kur emigranti me profesion perkthyes bie viktime e shtetit ku ka emigruar.

Une erdha ne Gjermani,ne qershor 1990.Vetem dy jave pas ardhjes time ketu shteti gjerman me telefonoi ne shtepi e me kerkoi te punoj si perkthyes per marrjen e shqiptareve te anijeve te dy korrikut 1990 nga Brindisi ne Gjermani.Ata llogariten instinktin tim te atehershem per te ndihmuar cdo njeri,dhe perfituan prej deshires time per te ndihmuar te tjeret.Pra sic parashikohesh une pranova te perkthej dhe u nisa njehere ne Bon,pastaj bashke me nje ekip te Minsitrise se Jashtme te Gjermanise dhe me punonjes te Kryqit te Kuq Gjerman u nisa per ne Brindisi,per te bere nje pune si perkthyes,e cila pune nuk m'u pagua me as edhe nje dm.Jo vetem kaq,por sic e kishin bere planin qe me pare te zotet e shtepise,gjermanet,qe Zoti i shofte,puna ime si perkthyes,kontakti im atehere me bashkekombasit e mi shqiptar,kontakt per te cilin sic e them ketu me lart m'u be kerkese nepermjet nje telefonate nga drejtori i atehershem i KKGJ dr.Blum,u shfrytezua nga shteti revanshist gjerman dhe nga sigurimi shqiptar per te me damkosur padrejtesisht si agjent i sherbimit te fshehte nepermjet tri artikujsh gazetash te botuar brenda nje jave ne korrik te 1990.Dy nga ata artikuj u botuan ne gazeten RNZ te Heidelberg-ut,ndersa artikulli tjeter u botua nga arbereshi Vincenco Golleti,ne nje gazete shqip.
    I pyetur nga une me c'te drejte ai me kish damkosur ne gazete padrejtesisht si agjent,zoti Goleti citoi ish radistin e Ramiz Alise,Lulzim Gerbi t'i kish thene shprehimisht se une qenkesh nje agjent i sherbimit te fshehte!!!
    Kjo u dha mundesi gjermaneve dhe sigurimit shqiptar,nepermjet nxitjes se turmave te shqiptareve te ambasadave kundra meje,per te me bere objekt sulmesh fizike me rrezik te drejpterdrejte mbi jeten e shpifjesh te tjera kundra personit tim.
    Tinzar,te fshehte e barbare sic jane,gjermanet ne siperfaqe me lejuan te ushtroj profesionin tim si perkthyes.Nje studjues i albanologjise,punonjes i ministrise se jashtme gjermane,pa i kerkuar une fare ndihme,me rekomandoi tek firma KHAN,ne Frankfurt,e pastaj me informoi nepermjet telefonit qe me kish rekomanduar tek ajo firme gjermane.Te parin e firmes KHAN nuk e pashe ndonjehere,por mbaj mend qe ish shume i prere ne telefon,fjalet i kish te pakta,dhe bente nje pershtypje prej nje njeriu te vrazhde.M'u kerkua gjithashtu qe te aplikoj per nje vule si perkthyes dhe une aplikova per nje vule perkthyesi tek gjykata e Heidelbergut.Mbaj ment diten kur me thirren per te bere formalitetet per marrjen e vules si perkthyes.Ne nje tavoline te stergjatur ne krye te tavolines ishte nje person qe duhet te ish gjykates.Me sa mbaj ment une shumica e personave te tjere qe do te merrnin edhe ata vulen ishin nga vendet lindore.Mbaj ment vecanerisht nje femer,perkthyese nga Ukraina,qe ish ngjitur me ate gjykatesin,pasi ajo kish nje fizionomi te ngjashme me motren time dentiste.Te tjera detaje nga ajo ceremoni zyrtare nuk me kujtohen.
    As rekomandimi qe me ben tek firma KHAN ne Frankfurt,as vula qe m'u dha si perkthyes nuk me ndihmuan.Shteti kriminel pervers gjerman kish bere plane qe mua te me fundoste nga pikepamja sociale,ekonomike,psiqike,dhe nuk la mjet e pengese pa perdorur per te realizuar qellimet e veta.

Firma KHAN ne Frankfurt me dergonte perkthime teper rralle,maksimumi 500 dm ne muaj,para me te cilat nuk mund te mbaja djalin e gruan ne emigracion.Nje dite prej ditesh bosi i asaj firme filloi te me uleras pa shkak ne telefon,dhe m'a nderpreu heret dergimin e perkthimeve.
    Gjykatat gjermane nga ana e tyre i jepnin perkthime te majme Gent Halilit,birit te ministrit komunist te Ramiz Alise,e te tjereve,por per mua qe isha i njohur zyrtarisht ne vendin e tyre si viktime e rregjimit te Ramiz Alise nuk kishin perkthime pothuajse fare.
    Aq u indinjova nga makinacionet perverse te shtetit gjerman,te cilat me vite u shprehen edhe ne menyra te tjera(Abuzim i psikiatrise,abuzim i pranise policore,etj,etj,)saqe nje dite pasi nuk me kishin dhene as edhe nje rrjesht perkthim me muaj te tera,vajta tek zyra e prokurorise gjermane, j'au u perplasa vulen e dokumentin e perkthyesit mbi tavoline e u thashe:
    Na merreni e mos u tallni me emgrantet ne kete menyre.C'e dua kete vule e kete dokument perkthyesi kur ju nuk me jepni as edhe nje perkthim.Si pasoje e atij veprimi timi,shteti gjerman,i cili mbase e kish pritur me deshire ate reagim te indinjuar timin,me shuajti nga cdo defter perkthyesi,per kenaqesine e kalecave te shumte shqiptar te cileve shteti gjerman u ka dhene ketu prej dy dekadash,statusin e azilantit,shtetesine,dhe punesim(???).
    I demtuar se tepermi ne shendetin tim fizik e shpirteror si pasoje e makinacioneve sistematike te shtetit gjerman kundra meje,tashti une jam pensionist ne shtepi dhe marre cdo muaj nje shume te parashikuar nga ligji gjerman per handikapate.

Moderator Maska e benseven11
    Anëtarësuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    [QUOTE=Shijaksi-London;1994350]Përkthyesja shqiptare, mashtrim mijëra paundësh shërbimeve sociale

Vojsava Stena, e punësuar në një bashki angleze, përfitoi 120,000 sterlina si e papunë

Nga Londra
    Muhamed Veliu

Një emigrante shqiptare, e cila ishte punësuar si përkthyese në një bashki në veri të Anglisë, do të dëbohet për në Shqipëri, pasi përfitoi përmes mashtrimit 120 mijë paund.
    Gjatë procesit gjyqësor u mësua se Vojsava Stena, 27 vjeçe, së bashku me bashkëshortin Altin Fusha, 32 vjeç, kishin transferuar me mijëra paund në disa llogari bankare jashtë Anglisë.
    Çifti shqiptar kryente një jetë luksoze, duke përfituar ndihma sociale nga shteti anglez, pavarësisht se kërkesa e tyre për azil ishte refuzuar në vitin 2001, ndërkohë që zonja Stena punonte si përkthyese dhe nuk paguante asnjë lloj takse. Prokurori i çështjes, gjatë gjyqit tha se Vojsava Stena kishte fituar 30 mijë sterlina gjatë pesë viteve të fundit si e punësuar në bashkinë "Northamptonshire", duke mos paguar asnjë lloj takse.

==
    30mije sterlina;5=6000st/vit:12=500st/muaj;4.5=~~110st/jave
    Jete luksoze me 110 sterlina/jave????lol
    ===l

Në mënyrë të padrejtë ajo kishte përfituar 20 mijë sterlina nga ndihmat sociale, tha prokurori. Të dy ata do të dënoheshin me nga nëntë muaj burg pasi pranuan akuzat për përfitime financiare përmes mashtrimit dhe pastrim parash.
    20mije st;5=4mije st/vit;12=333st/muaj;4.5=~~~74st
    74st+110st=184st/jave lol brilliant lol

Ndërsa gjykatësi tha se, meqenëse ata i kishin pranuar akuzat, ky dënim do të konvertohet, me kthimin e tyre në Shqipëri. Gjykatësi Robert Broën, duke lexuar masën e dënimit, i tha çiftit Stena-Fusha se ata ishin përfshirë në një krim serioz, që meritonte dënim me burg. "Marrja e ndihmave sociale të pamerituara është një krim tejet serioz.

Të dy ju keni punuar ilegalisht së bashku, ndërkohë që nuk kishit të drejtë të punonit në këtë vend. Do t‘i rekomandoj ministrit të Brendshëm që të dy ju të dëboheni nga Anglia", tha ai. Altin Fusha dhe Vojsava Stena mbërritën në Angli në vitin 1999, duke u vendosur në qytetin Northampton, ku jeton një komunitet i madh shqiptarësh. Pavarësisht se pas refuzimit të azilit tyre nuk u lejohej marrja e ndihmave sociale, ata vazhduan marrjen tyre duke mashtruar autoritetet, duke pretenduar se ishin të papunë.

Nga hetimet për këtë mashtrim rezultoi se ata i transferonin paratë e fituara përmes mashtrimit në një llogari bankare në Shqipëri dhe një tjetër në Irlandë. Kur aktiviteti i tyre kriminal u zbulua nga policia në mars 2007, çiftit shqiptar iu ngri llogaria bankare. Sipas hetimit rezultoi se në Irlandë, në llogarinë që kishin hapur në një bankë, u gjetën 30 mijë sterlina.
    ushqim,qera,para cash nga shteti falas si te papune.....Perse futen parate e bera me pune te paligjshme (cash-no tax) ne banke,NE NJE KOHE KUR ATO MARRIN NDIHME NGA SHTETI SI TE PAPUNE/PALEKE????stupid.
    ===

Qeveria britanike, përmes organizmit të kontrollit "Liberta" ka filluar hetimin e disa familjeve shqiptare në Angli, të cilat merrnin ndihma sociale në para dhe punojnë ilegalisht. Gazeta "Shqip" ka mësuar se si përmes kontrollit "Liberta" i zbuloi në bankë 60 mijë sterlina, ndërkohë që për çdo muaj, ai bashkëshortja dhe fëmijët merrnin 1800 paund ndihma sociale, përfshirë këtu edhe të paguarit e qirasë e banesës.
    ====
    1800 STERLINA/MUAJ VJEDHJE,turp.dergoji nga kane ardhur.
    Ato 60 mije $ duhet te jene pune e piset bere diku me droge ,arme dhe kurva...
    Keto tipa dihet qe jane rob pa asnje lloj zanati,berryla,si arriti ai i beri 60 mije $,ose ndonje piceri/restorant,ose droga dhe kurvat.

Kryefamiljari i kësaj familjeje, emri i të cilit nuk bëhet publik për arsye hetimi, gjatë një ore intervistë me oficerët e "Liberta"-s nuk ka dhënë asnjë përgjigje se si i kishte fituar 60 mijë sterlinat e depozituara në bankë.

Ai supozohej të paraqitej në një intervistë të dytë me avokatin e tij, por nuk e ka bërë një gjë të tillë. Tani çështja i ka kaluar për hetim policisë. Megjithëse që të gjitha familjet shqiptare përfituan leje qëndrimi të përhershme në Angli nga amnistia e vitit 2003, shumica e tyre vazhdojnë të "zhvatin" sistemin e shërbimeve sociale.

Autoritetet britanike shpresonin se me legalizimin e tyre dhe më pas fitimin e nënshtetësisë britanike, familjet e emigrantëve shqiptarë do t‘i përvisheshin punës, por në fakt, nuk ndodhi kështu.
    Shumica e pjesëtarëve të këtyre familjeve punojnë ilegalisht dhe në krahun tjetër vazhdojnë të marrin me mijëra paund ndihma sociale në vit.

Dergoji mbrapsht nga kane ardhur,turp.
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

Anëtarësuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    Citim Postuar më parë nga wittstar Lexo Postimin
    Kur nje individ shkel ligjet e mashtron nuk eshte problem.Ne mos nje dite,nje dite tjeter do kapet,do t'i vihet gjobe,dhe parate i kthehen komunitetit por kur mashtron shteti e shtetet eshte e veshtire.
    Kjo qe do te tregoj une ketu me poshte eshte pra rasti i kundert: Eshte rasti kur emigranti me profesion perkthyes bie viktime e shtetit ku ka emigruar.

Une erdha ne Gjermani,ne qershor 1990.Vetem dy jave pas ardhjes time ketu shteti gjerman me telefonoi ne shtepi e me kerkoi te punoj si perkthyes per marrjen e shqiptareve te anijeve te dy korrikut 1990 nga Brindisi ne Gjermani.Ata llogariten instinktin tim te atehershem per te ndihmuar cdo njeri,dhe perfituan prej deshires time per te ndihmuar te tjeret.Pra sic parashikohesh une pranova te perkthej dhe u nisa njehere ne Bon,pastaj bashke me nje ekip te Minsitrise se Jashtme te Gjermanise dhe me punonjes te Kryqit te Kuq Gjerman u nisa per ne Brindisi,per te bere nje pune si perkthyes,e cila pune nuk m'u pagua me as edhe nje dm.Jo vetem kaq,por sic e kishin bere planin qe me pare te zotet e shtepise,gjermanet,qe Zoti i shofte,puna ime si perkthyes,kontakti im atehere me bashkekombasit e mi shqiptar,kontakt per te cilin sic e them ketu me lart m'u be kerkese nepermjet nje telefonate nga drejtori i atehershem i KKGJ dr.Blum,u shfrytezua nga shteti revanshist gjerman dhe nga sigurimi shqiptar per te me damkosur padrejtesisht si agjent i sherbimit te fshehte nepermjet tri artikujsh gazetash te botuar brenda nje jave ne korrik te 1990.Dy nga ata artikuj u botuan ne gazeten RNZ te Heidelberg-ut,ndersa artikulli tjeter u botua nga arbereshi Vincenco Golleti,ne nje gazete shqip.
    I pyetur nga une me c'te drejte ai me kish damkosur ne gazete padrejtesisht si agjent,zoti Goleti citoi ish radistin e Ramiz Alise,Lulzim Gerbi t'i kish thene shprehimisht se une qenkesh nje agjent i sherbimit te fshehte!!!
    Kjo u dha mundesi gjermaneve dhe sigurimit shqiptar,nepermjet nxitjes se turmave te shqiptareve te ambasadave kundra meje,per te me bere objekt sulmesh fizike me rrezik te drejpterdrejte mbi jeten e shpifjesh te tjera kundra personit tim.
    Tinzar,te fshehte e barbare sic jane,gjermanet ne siperfaqe me lejuan te ushtroj profesionin tim si perkthyes.Nje studjues i albanologjise,punonjes i ministrise se jashtme gjermane,pa i kerkuar une fare ndihme,me rekomandoi tek firma KHAN,ne Frankfurt,e pastaj me informoi nepermjet telefonit qe me kish rekomanduar tek ajo firme gjermane.Te parin e firmes KHAN nuk e pashe ndonjehere,por mbaj mend qe ish shume i prere ne telefon,fjalet i kish te pakta,dhe bente nje pershtypje prej nje njeriu te vrazhde.M'u kerkua gjithashtu qe te aplikoj per nje vule si perkthyes dhe une aplikova per nje vule perkthyesi tek gjykata e Heidelbergut.Mbaj ment diten kur me thirren per te bere formalitetet per marrjen e vules si perkthyes.Ne nje tavoline te stergjatur ne krye te tavolines ishte nje person qe duhet te ish gjykates.Me sa mbaj ment une shumica e personave te tjere qe do te merrnin edhe ata vulen ishin nga vendet lindore.Mbaj ment vecanerisht nje femer,perkthyese nga Ukraina,qe ish ngjitur me ate gjykatesin,pasi ajo kish nje fizionomi te ngjashme me motren time dentiste.Te tjera detaje nga ajo ceremoni zyrtare nuk me kujtohen.
    As rekomandimi qe me ben tek firma KHAN ne Frankfurt,as vula qe m'u dha si perkthyes nuk me ndihmuan.Shteti kriminel pervers gjerman kish bere plane qe mua te me fundoste nga pikepamja sociale,ekonomike,psiqike,dhe nuk la mjet e pengese pa perdorur per te realizuar qellimet e veta.

Firma KHAN ne Frankfurt me dergonte perkthime teper rralle,maksimumi 500 dm ne muaj,para me te cilat nuk mund te mbaja djalin e gruan ne emigracion.Nje dite prej ditesh bosi i asaj firme filloi te me uleras pa shkak ne telefon,dhe m'a nderpreu heret dergimin e perkthimeve.
    Gjykatat gjermane nga ana e tyre i jepnin perkthime te majme Gent Halilit,birit te ministrit komunist te Ramiz Alise,e te tjereve,por per mua qe isha i njohur zyrtarisht ne vendin e tyre si viktime e rregjimit te Ramiz Alise nuk kishin perkthime pothuajse fare.
    Aq u indinjova nga makinacionet perverse te shtetit gjerman,te cilat me vite u shprehen edhe ne menyra te tjera(Abuzim i psikiatrise,abuzim i pranise policore,etj,etj,)saqe nje dite pasi nuk me kishin dhene as edhe nje rrjesht perkthim me muaj te tera,vajta tek zyra e prokurorise gjermane, j'au u perplasa vulen e dokumentin e perkthyesit mbi tavoline e u thashe:
    Na merreni e mos u tallni me emgrantet ne kete menyre.C'e dua kete vule e kete dokument perkthyesi kur ju nuk me jepni as edhe nje perkthim.Si pasoje e atij veprimi timi,shteti gjerman,i cili mbase e kish pritur me deshire ate reagim te indinjuar timin,me shuajti nga cdo defter perkthyesi,per kenaqesine e kalecave te shumte shqiptar te cileve shteti gjerman u ka dhene ketu prej dy dekadash,statusin e azilantit,shtetesine,dhe punesim(???).
    I demtuar se tepermi ne shendetin tim fizik e shpirteror si pasoje e makinacioneve sistematike te shtetit gjerman kundra meje,tashti une jam pensionist ne shtepi dhe marre cdo muaj nje shume te parashikuar nga ligji gjerman per handikapate.
    Mbase ligji gjerman eshte qe shteti si shtet nuk paguan emigranet(jo qytetare gjermane),por mund ti perdore ne ndonje pune te vecante si pune vullnetare,pa kompesim ne marka.Kjo mund te jeteshkaku qe nuk je paguar ne brindizi.Ato te kane marre si vullnetar dhe jo si punonjes.Shteti gjerman te ka dhene asistenece ty dhe te tjereve sipas ligjit per emigrantet/azilantet.
    Kur te moren ne Brindizi a firmose dokumenta?(jo dokumenta perkthimi),por dokumenta qe je marre ne pune,dokumenta per pagimin e taksave???
    Pasi nqs do ishe me status i punesuar per shtetin gjerman atehere kjo nenkupton qe punon diku ne nje ndertese shteterore ku shkon cdo mengjez ora 8:30 dhe len punen ne 5:00...
    Ligji mund te jete qe te punosh dhe paguhesh nga organe shteterore duhet te jesh
    shtetas ,qytetar gjerman,me pashaporte gjermane.
    Nqs dikush qe punon ne shtet merr nje emigrant per perkthim nga anija per ndihme ,ai punonjes nuk ka te drejte dhe nuk mund ta paguaje ne marka emigrantn
    pasi eshte kunder ligjit gjerman.Keshtu qe mos e merr si fyerje apo diskriminim,pasi eshte ligji qe e ndalon ate(shtetin) te paguaje nje emigrant.
    ====
    Firma private te ka paguar 500 dm/muaj.kur je marre ne pune nga kjo firme a ke bere ndonje kontrate marreveshje,per pagesen sa ujdi,kushtet e punes/lejet per pushim,sigurime shendetsore etc?
    500 dm/muaj per sa faqe material te perkthyer?Sa ekzakt?
    zakonisht firmat kur shkon aplikon per pune,te thone se sa eshte pagesa qe ne fillim.
    Ti ke rene dakort me firmen per ate pagese qe ne fillim.Sta ka fajin firma qe ke pranuar vete per ate pagese.
    Perpara se te ankohesh shiko ligjet,pasi si zor te besosh qe shteti e ka fajin,shteti mbeshtetet ne ligje,na pelqejne apo s'na pelqejne.Mund te jete qe ty ste ka takuar
    ajo qe kerkon, me ligj.
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    04-02-2003
    Postime
    444

Njohuri Aktesh Genocidale for Dummies!!!

Benseqofshe11 nuk ke kuptuar gje fare esencen e akuzave qe ngre ketu me lart e ne kete forum qe prej 2003.
    Poshtersia dhe ndyresia e shtetit dhe popullit pervers gjerman,mashtrimi i tyre nuk qendron vetem ne faktin qe me dhane vetem 500dm pune ne muaj,apo qe nuk me paguan per perkthimin e rrefugjateve te ambasadave.Po te ishin vetem keto fakte une nuk do te kisha te drejte t'i akuzoja gjermanet per ate qe i akuzoj.Keto jane vetem fakte te dores se dyte ne nje odise te gjate,me mua e familjen time viktima aktesh genocidale me paramendim te kryera nga shteti e kombi gjerman me qellime te dyshimta nga ato me te cilat ja vlen te merret seriozisht Keshilli i Sigurimit i OKB-se.!!!Kjo jo sepse qenkesh une njeri kaq i rendesishem sa te merret OKB-ja me mua.Miliona njerrez vriten e OKB-ja nuk merret me ta.Por motivet e gjermaneve ne kete histori mbetet te sqarohen ne interes te gjithe Njerrezimit!!!
    Krimi i tyre genocidal i kryer prej shtetit dhe kombit kriminel gjerman kundra meje dhe familjes time,nga 1992-2011 konsiston ne shkaterrimin me paramendim te pozites time sociale,ekonomike,shendetesore: fizike dhe mendore,nepermjet aplikimit te mjeteve te ndryshme si shpifjet neper gazeta,ndjekje neper rruge me qene policie,ndjekja kudo me police e me oficera te veshur me kostume,etj,
    aplikimi rreth dy dekada i pantonimave me sozi kudo qe shkoja une ne Heidelberg,e gjetke,ne cdo hap timin ketu si emigrant.
    Ngushtimi i porosive te perkthimit jo me teper se 500 dm ne muaj eshe vetem nje fakt dytesor ne gjithe kete histori.
    (500 dm ne muaj ishte nje pune qe une si perkthyes e beja brenda me pak se nje ore.Ate e fitoje vetem duke perkthyer nje dokument te vetem juridik,akuze,informacioni te cilin gjykatat j'a dergonin personave qe kishin probleme me to,dhe pergjithesisht gjate veprimtarise time si perkthyes me sa mbaj ment une me eshte dashur te perkthej vetem dokumente gjykatash qe vinin nga gjykata e Heidelberg-ut apo nga firma KHAN ne Frankfurt.)
    E mos me trego kontraten e punes ti mua me punedhensin se une vertete u perzura padrejtesisht nga fakulteti juridik ku studjova 1991-1992,por pasi u perzura me metoda policore nga ai fakultet vazhdova vet ne shtepi te studjoj libra jurispidence te cilat i kisha blere shume shtrenjte kur isha student.
    Po e perseris edhe njehere Aktet Genocidale
    te cilat jane kryer kundra meje dhe nepermjet meje si baba i nje familjeje emigrantesh,edhe kundra familjes time:

Inforamicion Aktesh Genocidale for Dummies:
    1.Shpifje ne media korrik 1990 me paramendim provokimi konflikti fizik ne rradhet e minoritetit shqiptar ne Gjermani,me paramendim vrasjen time.
    2.Provokimi i nje ptss tek une si student juridiku nepermjet nje survejimi demonstrativ qe une si intelektual qe jam konfrontuar me vite te tera me sigurimin nuk e pritja nga nje shtet perendimor i cili me kish ftuar legalisht te vija ne kete vend e i cili m'a kish dhene vete vizen per ardhje ketu.
    3.Aplikim torturash akustike ne Wiesloch te Gjermanise ku une ne fillim u drejtova vullnetarisht si viktime e stalking me metoda policore qe ushtruan gjermanet dhe ambasada shqiptare ne Gjermani kundra meje si student.Ato tortura akustike paten qellim te me bejne mua te besoj se gjoja une kisha marre fund fare psiqikisht,dhe arriten qellimin e tyre qe te me pengonin qetesimin tim pas torturave,me qellim perkeqesimin metejshem te gjendjes time shendetesore
    4.Psikoterror ne spital psikiatrik nepermjet angazhimit nga ana e policise gjermane te homoseksualeve me zhvillim te theksuar fizik per te ushtruar dhune seksuale dhe fizike kundra meje.
    5.Abuzimi i kundraligjshem i psikiatrise dhe aplikimi i kundraligjshem i neuroleptikeve me qellim zhdukjen time si deshmitar i torturave qe m'u bene si student juridiku 1991-1992 e si pacient ne
    Wiesloch po ate vit.Si pasoje e aplikimit ilegal te neuroleptikeve une tashti jam i varur nga konsumimi i tyre mbase gjate gjithe jetes.
    Per te permendur edhe ketu fakte dytesore por qe nuk duhen injoruar
    deri sot e kesaj dite bashkia e qytetit te Heidelberg-ut me shpresen se une si njeri qe perdor ilace mund te thyej qafen sa here qe hyp shkallet per te hapur dritaren mbi kete apartament ne mot te nxehte,me refuzojne me arrogance barbare prej bishash dhenjen e nje shkopi metalik gje te cilen e ka si detyre sepse une vertet marre ndihme si invalid por gruaja ime punon dhe e paguan vete qirane e shtepise.

Me fjale te tjera po te merrni vesh se une jam berre gjykates nderkombetar mbi Gjermanine ju(njerez te kesaj Toke)keni leje nga une te kryeni krimin me te shemtuar kundra te rriturve e te miturve te kombit te ndyre gjerman,diheni se une si gjykates do t'ju leshoja e nuk do t'ju mbaja asnje minute ne arrest,pasi kjo qe kane bere keta derra te felliqur kundra meje,per nga intensiteti,kohezgjatja e krimeve te tyre dy dekada,per nga energjia kriminale dhe metodat qe ata kane perdorur kundra meje ja kalon dhe krimit me te shemtuar qe mund te kryej njeriu kundra njeriut!!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga wittstar : 15-05-2011 më 18:03

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    04-02-2003
    Postime
    444

Thumbs down Njohuri Aktesh Genocidale for Dummies/Part III.

Gjermania eshte deri sot e kesaj dite zone amerikane.
    Te gjitha keto Akte Genocidi te kryera kundra meje nga gjermanet,jane kryer me urdher dhe bashkepunim te ngushte me amerikanet.
    Amerikanet jo vetem qe shfrytezuan kishen mormone ne Heidelberg per qellimet e tyre genocidale kundra meje,por ata infiltruan disa here amerikane si "punonjes" e si "paciente" ne spitalin psikiatrik ku me kane shtruar shume here kundra deshires time.
    Nje amerikane ne spitalin psikiatrik te Wiesloch e futur aty si punonjese e ergoterapise me tha disa here vrazhde ne fytyre se neqofte se une nuk i pranoj gjermanet ashtu si jane,duhet te pranoja pasojat.Ironia e faktit eshte se ajo qe nga minoriteti afro-amerikan,dhe me frazat e saj me beri presion praktikisht te pranoj revanshizmin gjerman dhe t'i neshtrohesha kerkesave te atij rrevanshizmi.
    Me fjale te tjera po te merrni vesh se une jam berre gjykates nderkombetar mbi gjithe Token ju(njerez te kesaj Toke)keni leje nga une te kryeni krimin me te shemtuar kundra te rriturve e te miturve te kombit te ndyre gjerman dhe atij amerikan,diheni se une si gjykates do t'ju leshoja e nuk do t'ju mbaja asnje minute ne arrest,pasi kjo qe kane bere keta derra te felliqur kundra meje,per nga intensiteti,kohezgjatja e krimeve te tyre dy dekada,per nga energjia kriminale dhe metodat qe ata kane perdorur kundra meje ja kalon dhe krimit me te shemtuar qe mund te kryej njeriu kundra njeriut!!!

Tek shenimi Nr.dy mbi Aktet Genocidale kuptohet qe une kam shkruar
    Informacion Aktesh Genocidale for Dummies dhe jo: Inforamicion Aktesh Genocidale for Dummies.
    Ndryshuar për herë të fundit nga wittstar : 15-05-2011 më 19:21

Anëtarësuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    Gjermania eshte deri sot e kesaj dite zone amerikane.

Gjermania eshte nje shtet i pavarur,nuk eshte zone apo aneks i Amerikes.
    Mos flisni kot.Eshte aleat? Po eshte aleat,ne politike dhe forca ushtarake
    me Ameriken.
    ====

Te gjitha keto Akte Genocidi te kryera kundra meje nga gjermanet,jane kryer me urdher dhe bashkepunim te ngushte me amerikanet.

Ku jane faktet per:
    1.Akt genocidi nga gjermanet
    2.Fakti qe eshte dhene urdher dhe nga kush?Ku e ke faktin?
    2.Bashkepunim i gjermaneve me amerikanet.Ku eshte prova e dokumentuar
    qe verteton bashkepunim.
    Me jep fakte dhe emra personash,kur dhe ku, jo perralla.

====
    Amerikanet jo vetem qe shfrytezuan kishen mormone ne Heidelberg per qellimet e tyre genocidale kundra meje,por ata infiltruan disa here amerikane si "punonjes" e si "paciente" ne spitalin psikiatrik ku me kane shtruar shume here kundra deshires time.

Si mund te vertetosh qe ne spital je mbajtur padrejtesisht.
    Si mund te vertetosh qe amerikanet te kane keq trajtuar.
    Ku jane faktet?
    ====

Nje amerikane ne spitalin psikiatrik te Wiesloch e futur aty si punonjese e ergoterapise me tha disa here vrazhde ne fytyre se neqofte se une nuk i pranoj gjermanet ashtu si jane,duhet te pranoja pasojat.

Nqs ti nuk i pelqen gjermanet,te duken te ftohte,te vrazhde etj ky eshte problemi jot personal.Qendrimet dhe sjelljet e gjermaneve ne syte e nje shqiptari tregojne per kulturen e atij kombi,kodin e pashkruar si sillen si komunikojne shtetasit gjermane.Nqs ty nuk te pelqen ai stil atehere eshte problemi jot.Mos pretendo te ndryshosh boten si te pelqen ty pasi eshte e pamundur.Adaptohu dhe jeto me diferencen e kulturave,respekto kulturat perndryshe do vuash pasojat e sjelljes e keqe,reaksioneve negative qe vjen si pasoje e faktit qe ti nuk i pelqen gjermanet.Shume mire ta ka thene ajo do vuash pasojat pasi negativiteti jot do provokoje negativitet nga gjermanet.
    ====
    Ironia e faktit eshte se ajo qe nga minoriteti afro-amerikan,dhe me frazat e saj me beri presion praktikisht te pranoj revanshizmin gjerman dhe t'i neshtrohesha kerkesave te atij rrevanshizmi.

Te beri presion te pranosh revanshizmin gjerman?????
    Clidhje ka revanshizmi me nje pacient ne spital.
    Paskeni diskutuar politike ju aty lol?
    ====

Me fjale te tjera po te merrni vesh se une jam berre gjykates nderkombetar mbi gjithe Token ju(njerez te kesaj Toke)keni leje nga une te kryeni krimin me te shemtuar kundra te rriturve e te miturve te kombit te ndyre gjerman dhe atij amerikan,diheni se une si gjykates do t'ju leshoja e nuk do t'ju mbaja asnje minute ne arrest,pasi kjo qe kane bere keta derra te felliqur kundra meje,per nga intensiteti,kohezgjatja e krimeve te tyre dy dekada,per nga energjia kriminale dhe metodat qe ata kane perdorur kundra meje ja kalon dhe krimit me te shemtuar qe mund te kryej njeriu kundra njeriut!!!

Me kete tekst ke shkuar shume larg.Jep leje per genocid ne mase per gjermanet dhe amerikanet.Paske folur si Hitleri ketu,ja ke fut
    A e kupton qe shkon ne burg per deklarata te tilla,urrejtje sharje
    krimet qe ato kane kryer ku jane?Ku jane faktet?
    Kur flet per krime atehere nenkuptohet jane thyer ligje.
    Cilat ligje jane thyer dhe nga kush?
    Cfar metodash jane perdorur dhe ku jane faktet?
    Nje popull ne mase nuk kryen krim eshte absurde,e pamundur.
    Jane individe te vecante,grup ose institucion qe mund te shkele ndonje ligj
    dhe quhet krim.A e di se kush jane autoret e krimit se mesa kuptoj
    ketu nuk e ke idene fare se kush jane autoret e krimit(nqs vertet eshte bere krim),jep emra.

Benseqofshe11 nuk ke kuptuar gje fare esencen e akuzave qe ngre ketu me lart e ne kete forum qe prej 2003.
    Poshtersia dhe ndyresia e shtetit dhe popullit pervers gjerman,

Mos e ngaterro popullin dhe shoqerine gjermane me plaget qe ke marre.
    Nuk ke te drejte te shash nje komb,vesh epitete,eshte gabim

=====
    Mashtrimi i tyre nuk qendron vetem ne faktin qe me dhane vetem 500dm pune ne muaj,(500 dm ne muaj ishte nje pune qe une si perkthyes e beja brenda me pak se nje ore.Ate e fitoje vetem duke perkthyer nje dokument te vetem juridik,akuze,informacioni te cilin gjykatat j'a dergonin personave qe kishin probleme me to,dhe pergjithesisht gjate veprimtarise time si perkthyes me sa mbaj ment une me eshte dashur te perkthej vetem dokumente gjykatash qe vinin nga gjykata e Heidelberg-ut apo nga firma KHAN ne Frankfurt.)

Ne shtetin gjerman departamentin e punes ka guida per shkallet e pageses per punonjesit ne shtet.
    Departamenti i llogarise/pagesave paguan punonjesit mbi bazen e ketyre guidave qe jane te mbeshtetura ne ligj.
    psh guide mbi shkallen e pagesave te perkthesave qe punojne ne shtet.
    perkthyes i ri(sapo i dale nga shkolla-pa eksperience)
    rroga 9DM/ore
    perkthyes me 1-3 vjet eksperience
    11DM/ore
    perkthyes me eksperience 3-6 vjet
    13dm/ore
    Me tabela pagese,kualifikimi eksperience ecen cdo shtet kur paguan punonjesit e vet.
    Ato te kane paguar mbeshtetur ne eksperiencen qe ke pas,shkallen e pagesave
    te vendosursi pas ligjeve ne fuqi dhe oret qe ke punuar.Duket pagese korrekte e mbeshtetur ne ligj.Nqs ty ste pelqen ajo pagese atehere gjej nje pune tjeter ku paguhet me shume,kjo eshte llogjika dhe jo te shash.
    Nqs ke perkthyer nje dokument ne dite si mesatare do te thote ke punuar 1 ore ne dite,dmth i bie 30 ore ne muaj.Per keto 30 ore je paguar 500DM.
    Sa eshte pagese e drejte per ty per perkthim? Te perkthesh 30 faqe dokumentash dhe te kerkosh 3000 DM?
    Cfare je ti prokuror?dentist? apo avokat? qe kerkon pagese 3000 DM ne muaj,per aq pak pune.
    Me kete qe po shkruaj dua te them qe ji realist, se ajo pagese eshte e mbeshtetur ne punen qe ke bere,per aq sa ke punuar aq te takon dhe s'ta ka fajin gjermani.Nqs do me shume leke, puno me shume.Ajo pune qe ke bere 1 ore ne dite mesatarisht si perkthes e besoj qe ka qene pune shakavello.

apo qe nuk me paguan per perkthimin e rrefugjateve te ambasadave.

Nuk te kane paguar pasi mund te kesh pas statusin refugjat pa letra.
    Ke qene refugjat si te tjeret dhe nuk ke pas dokument leje qendrimi
    qe te jep te drejte te punosh.
    Emigrantet pa letra quhen ilegale dhe shteti,nuk merr ne pune dhe paguan
    emigrante ilegale pasi eshte kunder ligjeve.
    Ty ato te kane marre si Vullnetar,per ti ndihmuar dhe vullnetaret asnjehere nuk paguhen.Ato mund te te kene thene ty te punosh si vullnetar,eshte faji jot qe ke qene ne autobuz lol dhe nuk i ke kuptuar.
    Kupto poziten ku ke qene cfare kufizimesh te vendosin ligjet
    per ate status qe ke pas dhe mos u anko kot.
    ====

Po te ishin vetem keto fakte une nuk do te kisha te drejte t'i akuzoja gjermanet per ate qe i akuzoj.Keto jane vetem fakte te dores se dyte ne nje odise te gjate,me mua e familjen time viktima aktesh genocidale me paramendim te kryera nga shteti e kombi gjerman me qellime te dyshimta nga ato me te cilat ja vlen te merret seriozisht Keshilli i Sigurimit i OKB-se.!!!Kjo jo sepse qenkesh une njeri kaq i rendesishem sa te merret OKB-ja me mua.Miliona njerrez vriten e OKB-ja nuk merret me ta.Por motivet e gjermaneve ne kete histori mbetet te sqarohen ne interes te gjithe Njerrezimit!!!

NUk ke fakte fare ketu.teksti qe ke shkruar nuk perben fakt.
    Mund te kete gjera te verteta,mund te kete ekzagjerime,iluzione,fiksime ne koken tende,paranoja....
    Faktet jane:
    1.Dokumenta qe vertetojne ato qe ke shkruar
    2.Dokument qe vertetojne qe jane thyer ligje,dmth kryer krime
    3.Material arshive qe mund te jete e ruajtur ne telefon(sms)
    hard drajv kompjuter, email,disk,kaseta,fotografi,video kaseta
    qe permbajne material fakte se cfare ka ndodhur ekzakt
    dhe prej ketyre materialeve qe jane fakte terhiqet konkluzioni
    se cfare ligjesh jane thyer,nga kush dhe cfare krimi perben?
    Keto materiale origjinale(jo te doktorizuara),mund te merren per baze
    dhe jo poste interneti me emocione,opinione,paragjykime urrejtje,mllefe,ankesa etj
    =====
    Krimi i tyre genocidal i kryer prej shtetit dhe kombit kriminel gjerman

Nuk ka as shtet as komb kriminel,po flet shume keq,te besh pergjithsime te tilla ti quash te gjithe kriminele.

=
    kundra meje dhe familjes time,nga 1992-2011 konsiston ne shkaterrimin me paramendim te pozites time sociale,ekonomike,shendetesore: fizike dhe mendore,nepermjet aplikimit te mjeteve te ndryshme si shpifjet neper gazeta,ndjekje neper rruge me qene policie,ndjekja kudo me police e me oficera te veshur me kostume,etj,

Te kane ndjekur ty me qene policie?????
    Perse cili eshte shkaku?
    Te kane vene mbrapa polica undercover(te maskuar me rroba civile)?
    Si mund ta vertetosh qe ato njerez kane qene rrotull baneses per ty?
    Ato mund te kene qene rrotull te rruga para shtepise jo per ty por per ndonje komshi qe dyshohet se merret me droge,arme pislliqe financiare mashtrime etj.
    ======
    Ngushtimi i porosive te perkthimit jo me teper se 500 dm ne muaj eshe vetem nje fakt dytesor ne gjithe kete histori.

Pagesa eshte bere ne baze te paga/ore shumezim me oret e punes=500DM
    Aq del per aq pune sa ke bere 1 ore/dite pune,aq te ka takuar,mos u anko kot.
    ====
    E mos me trego kontraten e punes ti mua me punedhensin se une vertete u perzura padrejtesisht nga fakulteti juridik ku studjova 1991-1992,por pasi u perzura me metoda policore nga ai fakultet vazhdova vet ne shtepi te studjoj libra jurispidence te cilat i kisha blere shume shtrenjte kur isha student.

Nga Juridiku je perjashtuar se ke thyer rregullat e shkolles,e marr me mend perse perjashtohet nje student nga shkolla,mos duhet te pyes ne tel dekanin e fakultetit.Studentet qe perjashtohen kane thyer rregullat e shkolles.E thjeshte fare.Nuk ta ka fajin falulteti as gjermani kur nuk respekton rregullat,apo ben marrezira ne shkolle qe behen shkak per perjashtim.
    ====
    Po e perseris edhe njehere Aktet Genocidale
    te cilat jane kryer kundra meje dhe nepermjet meje si baba i nje familjeje emigrantesh,edhe kundra familjes time:
    Informacion Aktesh Genocidale for Dummies:
    1.Shpifje ne media korrik 1990 me paramendim provokimi konflikti fizik ne rradhet e minoritetit shqiptar ne Gjermani,me paramendim vrasjen time.

Shpifjet ne media?Shpifje apo e vertete,te takon ty ta zbardhesh te verteten
    me fakte qe media, gazeta eshte gabim dhe ka shpifur.
    Shpifje per cfare?Gazeta mund te kete material dokument qe verteton
    dicka te vertete qe shkruan dhe qe ti ma quan shpifje ketu.
    =====
    2.Provokimi i nje ptss tek une si student juridiku nepermjet nje survejimi demonstrativ qe une si intelektual qe jam konfrontuar me vite te tera me sigurimin nuk e pritja nga nje shtet perendimor i cili me kish ftuar legalisht te vija ne kete vend e i cili m'a kish dhene vete vizen per ardhje ketu.

Cfare eshte ptss

====
    3.Aplikim torturash akustike ne Wiesloch te Gjermanise ku une ne fillim u drejtova vullnetarisht
    si viktime e stalking me metoda policore qe ushtruan gjermanet dhe ambasada shqiptare ne Gjermani kundra meje si student.Ato tortura akustike paten qellim te me bejne mua te besoj se gjoja une kisha marre fund fare psiqikisht,dhe arriten qellimin e tyre qe te me pengonin qetesimin tim pas torturave,me qellim perkeqesimin metejshem te gjendjes time shendetesore
    4.Psikoterror ne spital psikiatrik nepermjet angazhimit nga ana e policise gjermane te homoseksualeve me zhvillim te theksuar fizik per te ushtruar dhune seksuale dhe fizike kundra meje.
    5.Abuzimi i kundraligjshem i psikiatrise dhe aplikimi i kundraligjshem i neuroleptikeve me qellim zhdukjen time si deshmitar i torturave qe m'u bene si student juridiku 1991-1992 e si pacient ne
    Wiesloch po ate vit.Si pasoje e aplikimit ilegal te neuroleptikeve une tashti jam i varur nga konsumimi i tyre mbase gjate gjithe jetes.
    Per te permendur edhe ketu fakte dytesore por qe nuk duhen injoruar
    deri sot e kesaj dite bashkia e qytetit te Heidelberg-ut me shpresen se une si njeri qe perdor ilace mund te thyej qafen sa here qe hyp shkallet per te hapur dritaren mbi kete apartament ne mot te nxehte,me refuzojne me arrogance barbare prej bishash dhenjen e nje shkopi metalik gje te cilen e ka si detyre sepse une vertet marre ndihme si invalid por gruaja ime punon dhe e paguan vete qirane e shtepise.
    --
    Ke shkuar vet si vullnetar per vizite mjekesore/ eksperimente,kush ta ka fajin,fajin e ke vet.Nqs ka qene procedure mjekesore,doktori te tregon
    si behet perse behet etj,ti ketu i ve emrin torture
    Kjo eshte komplet nje shkrim arbitrar,futja; ku jane faktet?
    Spital psikiatrik,cfare nuk ndodh atje edhe vete shteti
    nuk ka kontroll te spitalet psikiatrike,mos u anko kot...
    Nqs ka pasur krim,torture dhenie ilacesh per shkaterrim etj
    ,perse nuk ke marre avokat te hedhesh ne gjyq mjeke,infermiere qe kane abuzuar??
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga Shijaksi-London Lexo Postimin
    Përkthyesja shqiptare, mashtrim mijëra paundësh shërbimeve sociale

Nga Londra
    Muhamed Veliu

Në mënyrë të padrejtë ajo kishte përfituar 20 mijë sterlina nga ndihmat sociale, tha prokurori. Të dy ata do të dënoheshin me nga nëntë muaj burg pasi pranuan akuzat për përfitime financiare përmes mashtrimit dhe pastrim parash. Ndërsa gjykatësi tha se, meqenëse ata i kishin pranuar akuzat, ky dënim do të konvertohet, me kthimin e tyre në Shqipëri. Gjykatësi Robert Broën, duke lexuar masën e dënimit, i tha çiftit Stena-Fusha se ata ishin përfshirë në një krim serioz, që meritonte dënim me burg. "Marrja e ndihmave sociale të pamerituara është një krim tejet serioz.

Qeveria britanike, përmes organizmit të kontrollit "Liberta" ka filluar hetimin e disa familjeve shqiptare në Angli, të cilat merrnin ndihma sociale në para dhe punojnë ilegalisht. Gazeta "Shqip" ka mësuar se si përmes kontrollit "Liberta" i zbuloi në bankë 60 mijë sterlina, ndërkohë që për çdo muaj, ai bashkëshortja dhe fëmijët merrnin 1800 paund ndihma sociale, përfshirë këtu edhe të paguarit e qirasë e banesës. Kryefamiljari i kësaj familjeje, emri i të cilit nuk bëhet publik për arsye hetimi, gjatë një ore intervistë me oficerët e "Liberta"-s nuk ka dhënë asnjë përgjigje se si i kishte fituar 60 mijë sterlinat e depozituara në bankë.

Ka plot ketu Shqiptare qe marrin ndihma nderkohe qe kane leke sa te blejne nje shtepi me leke ne dore. Ca i kane kapur, por nuk di te kene bere burg. Jane detyruar te kthejne shumen lekeve te ndihmave qe kane perfituar padrejtesisht.
    Feelings change - memories don't.

100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anëtarësuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224
    o vjedhin ne amerik zezaket o ska rob qe vjedh. drive escalade shesin droge edhe marrin cdo ndihme. i kam tek puna ime qe punojne ne paketim edhe thone me mburrje my baby mama merr foodstamps, cash, shtepi te paguar section 8, bils te paguara edhe medicare pa problem sepse nuk figurojne te martuar. edhe keto ndihma i marrin me vite te tera tani ketu ne philly po marrin edhe tel. falas & internet. progame te tilla kane qene me pare te perkohshme qe ti japin ndihme mire po zezaket i kane kthyer ne menyre jetese. btw doli javen e kaluar 1 ne 7 amerikan merr foodstamps. keta kane bere gabim por dua te them qe shume njerez e bejne edhe keta po denohen vetem sepse jane emigrant. me te shumten e kohes ketu ne amerik i paguajne mbrapsht ia mban shteti nga taksat ne fund te vitit por shume shume rralle kapen shumica qe marrin ndihma nga shteti nuk i meritojne ne gjithe boten edhe kete e them me plot bindje.
    Ndryshuar për herë të fundit nga loneeagle : 16-05-2011 më 19:43
    I LOVE GOD

j&g

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    17-05-2009
    Vendndodhja
    Dallas Texas
    Postime
    751
    wittstar per cfar arsye shteti gjerman eshte treguar katil me ty, dhe si shkove ne gjermani para ambasadave.

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Video e ushtarëve grekë në Internet indinjon shqiptarët
    Nga Ingenuous në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 207
    Postimi i Fundit: 22-09-2011, 14:58
  2. Letersia Shqiptare
    Nga new-man në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-01-2009, 12:28
  3. Plavë e Guci
    Nga Davius në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 05-10-2008, 23:36
  4. Brukseli: Zgjedhjet e 2005, shansi juaj i fundit
    Nga Brari në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 32
    Postimi i Fundit: 12-04-2005, 14:53
  5. Cili është synimi i AKSH-së?
    Nga Faik në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 65
    Postimi i Fundit: 04-12-2003, 04:22

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •