Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 20
    Citim Postuar më parë nga _Mersin_ Lexo Postimin
    Dashje pa dashje misioni i hapjes se temave ne kete forum del jashte ketij perkufrizimi
    Toleranca fetare
    Në këtë forum diskutohet rreth kontributit që duhet të japin komunitetet fetare në ushqimin e tolerances fetare midis shqiptarëve. gjithashtu roli i fesë ne çështjen tonë kombëtare.
    Absolutisht jo dhe po. Ne kete forum, pervec te tjerave, debatohen problematikat fetare dhe evidentohen difektet qe mund te permiresohen. Qe te kete permiresim duhet te kete tolerance. Ups, ja ku dolem tek toleranca fetare (qe per fat te keq nuk egziston)
    ABCÇDDhEËFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gërma)

Citim Postuar më parë nga _Mersin_ Lexo Postimin
    Te njejtin vendim mori Papa kur para disa ditesh degjoi lajmin qe nje murgeshe kishte len ne Kazino leket qe ishin mbledhur nga besimtaret ne kishe.Mbas lajmit renia e donacioneve ne bursen New Yorkut per kishen pesoi ulje dhe u rrit bursa e Tokios.

http://www.top-channel.tv/artikull.p...6543&ref=kerko

Një murgeshë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës vodhi 850 mijë dollarë nga koleget e saj për të luajtur në kazino, përpara se të zbulohej.

Ngjarja e ndodhur në një lokalitet pranë Nju Jorkut pa si protagoniste një murgeshë 62-vjeçare të quajtur Marie Thornton, e cila kishte shpenzuar kartat e kreditit të shoqeve dhe fonde të kishës në tavolinat e gjelbërta të ruletave dhe pokerit.

E ndodhur në manastir, që lejonte të gjithë murgeshat të përdorinin sipas ndërgjegjes shumën e përbashkët të jetesës, midis viteve 1999-2009, Thornton praktikisht la pa gjë kishën.

Lëvizjet e saj të shpeshta justifikoheshin nëpërmjet faturave të rreme. Sipas tyre, murgesha vizitonte vazhdimisht zona të ndryshme për të përhapur fjalën e Zotit, por në fakt, ajo vizitonte gjithmonë kazinotë e Atlantik Sitit.

Pasi pranoi fajin në gjykatë, Thornton shpjegoi se sa herë që merrte fondet e manastirit për t’i shpenzuar në kazino e dinte që bënte një mëkat, por se e kishte të pamundur të rezistonte ndaj vesit.

Ajo shpresonte që të paktën një herë të fitonte një shumë të mirë parash, në mënyrë që t’i dhuronte për bamirësi, për të rregulluar ndërgjegjen. Kënaqësia e saj e vërtetë nuk ishte fitorja e parave, por vetëm emocioni i lojës.

Megjithatë, ky shpjegim ka pak gjasa të pranohet prej studentëve të shkollës fetare që financojnë jetesën e murgeshave dhe funksionimin e kishës. Për një vit shkollë, ata duhet të paguajnë një taksë prej 28 mijë dollarësh.

http://albaniapress.net/kategorite/t...arate-e-kishes

Murgesha u mbyll ne manastir.Jam kurioz pse nuk kishte fat murgesha ne bixhoz?
    Diferenca eshte se murgesha KA ZGJEDHUR VETE TE BEHET E TILLE, ndersa ajo vajze nuk po zgjedh te behet skllave.
    IN INFERIS MELIUS EST REGNARE QUAM IN COELIS SERVIRE

Citim Postuar më parë nga brooklyn2007 Lexo Postimin
    Një familje emigrantësh pakistanezë në Itali detyron një vajzë adoleshente që të mos kalojë pragun e shtëpisë, bëri të ditur një gazetë italiane.

Ngjarja fokusohet në qytetin e Breshës, ku faji i vetëm i të resë është që është shumë e bukur për të dalë në rrugë.

Ndonëse minorenia vishej me një perçe që e lejonte t’i dukeshin vetëm sytë, edhe aq u gjykua e tepërt nga babai i saj fanatik, i cili prej disa javësh ka marrë vendimin që të syrgjynosë të bijën.

Alarmi u dha nga shokët e klasës së pakistanezes, e cila përveçse shumë e bukur, është edhe një prej nxënëseve më të mira të gjimnazit ku studion.

Sipas “Il Giornale”, në Itali mund të ketë rastet të tjera të shfarjeve të formave të tilla të fanatizmit të paraportuar.

Disa ditë më parë, Franca miratoi një ligj që e ndaloi kategorikisht daljen në rrugë me perçe islamike që veshin fytyrën, por në Itali ka një hendek përsa i përket ligjeve që rregullojnë këto probleme dhe e vetmja gjë që mund të ndërmerret ndaj babait fanatik është një gjobë për moslejimin e vajzës për ndjekjen e studimeve.

http://www.top-channel.tv/artikull.p...9011&ref=onews
    C'budallallek!! Justifikim koti per te mos thene qe ka te beje me dicka fetare. Shume gjate madje e paska cuar ky "baba" pa e fejuar dhe martuar vajzen, se zakonisht keto i martojne qe 14 vjece

La vita non si spiega, si VIVE!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-08-2006
    Vendndodhja
    askund
    Postime
    9,007
    une nje gja se kuptoj
    ca m... dun qe jetojne ne europe keto
    JO SEKS PARA MARTESE

Proud 2 b Albanian Maska e Linda-uk
    Anëtarësuar
    10-08-2009
    Vendndodhja
    Angli
    Postime
    298
    Tipike, sa ka ashtu edhe ktu ne Angli, i martojne me kushurinj qe ne moshen minorene, dhe pse ligji i keput ne mes pa mbush moshen 18 po prape se prape e bejne fshehurazi, ikin ne pakistan me pushime e kthehen shtatezene me burre per krahu.
    U cant judge a book by its cover but you can tell its price

yep Maska e Izadora
    Anëtarësuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Ngjarje te tilla i degjon gjithandej , eshte e trishtueshme , mjer ajo e shkreta se c'fare prindrish i kane ra per pjese.
    Jeto sot se neser nuk i dihet

i/e regjistruar Maska e Endless
    Anëtarësuar
    17-08-2007
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    5,119
    Citim Postuar më parë nga Izadora Lexo Postimin
    Ngjarje te tilla i degjon gjithandej , eshte e trishtueshme , mjer ajo e shkreta se c'fare prindrish i kane ra per pjese.
    Gjasat jane ti kete prinderit mysliman.
    Without deviation from the norm, progress is not possible

yep Maska e Izadora
    Anëtarësuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    Postime
    8,793
    Citim Postuar më parë nga Endless Lexo Postimin
    Gjasat jane ti kete prinderit mysliman.
    Mysliman fanatik
    Eshte e trishtueshme , jetoin ne europe dhe s'gdhenden gjalle ne bote :-)

i/e regjistruar Maska e Endless
    Anëtarësuar
    17-08-2007
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    5,119
    me mire murgesh dhe duke prish lek, se sa mysliman me callm dhe jatagan, them une.
    Without deviation from the norm, progress is not possible

yep Maska e Izadora
    Anëtarësuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    Postime
    8,793
    Vallai me mire murgesh duke prish leke neper kazino , ene thone pastaj qe murgeshta e kane zemren e dobet

Ajo me mire te ishte arratis me leket , se ne zoti te fal kur eshte per hall :-D

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •