Akerikan, shume te bukura keto hartat...
Por te rikujtoj qe ndersa ne kohen e Perandorise Bizantine, Principatat shqiptare ishin autonome dhe me teper akoma te lira, ne harten qe me solle ne frengjisht, nuk quhet Shqiperi por shqiperi turke, o osmane..., te pelqen ty kjo???
Mua jo!
Une njoh Bizantin si garant i indipendences nga grabitqaret sllav dhe te gadishullit Italik, ose latinet ne pergjithesi ...
Ka shume kronika te kohes qe tregojne qarte qe ne tokat tona u bene luftra gjakderdhese ndaj pushtuesish te shteteve pertej Adriatikut ..., vet kryqezatat ( turpi i krishterimit perendimor ) pershkuan kryq e terthor atdheun e shqiptareve te asaj kohe, ku shkaterrimi dhe ē'farosja i priste sa here papa i Romes "bekonte aventurieret" qe shkonin ne drejtim te Tokes se Shenjte..., por qe e vuanin popujt ballkanike ku shqiptaret ishin nje pjese e rendesishme, ku si mbrojtje te vetme kishin Bizantin pa harruar edhe vet popullin autokton shqiptar (te asaj kohe).
Une vet kam konstatuar disa here, kur jam gjindur perballe hartash origjinale te 1600-700, te Republikes se Serenisimes (Venedikut ), ku pozicioni ekzakt i vendndodhjes se sotme te R. Shqiptare , emertohej albania turke ...
Pra zgjebja otomane kishte likujduar nje here e pergjithemone popullin shqiptar dhe ku mjergulla e kishte lene ne harrese ate vend trimash por qe mgjs trima, kishin braktisur Besen!!! Ku shiheshin si pasardhes te otomaneve dhe jo me si ai popull qe u shpetoi te ndenjurat nga shtaza pederaste turke!!!!!!!!
Me mire pak dhe sak, ka than i moēmi.
Pse te behemi shume dhe te na marre lumi, pastaj???!
O te behemi NJE POPULL, NJE RRACE, NJE BESE, o ndryshe le ta haje dreqi.
Ne se sot me lirite qe gezon populli shqiptar si brenda kufirit ashtu edhe tej kufirit, si ne Tirane ashtu edhe ne Prishtine, por edhe ne mergim, perse nuk behet NJE?!
Perse nuk lidhemi edhe nje here me Besen e te pareve?!
Kokefortesia do te na kushtoje shtrenjt...!
Kush beson, do te vazhdoje te besoje, kush nuk beson e ben per hire te unitetit, kush nuk do, nuk eshte shqiptar.
Une shqip fola, e shqipen se kam mesuar ne internet, si disa...............

Krijoni Kontakt