Close

Rezultati i Sondazhit: Çka mendoni për vrasjen e ushtarëve amerikanë nga Arid Uka?

Votues
47. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Krim terrorist islamik

26 55.32%
  • Nuk ka lidhje me fenë e paqes

13 27.66%
  • Nuk i prek shqiptarët dhe nuk më intereson

8 17.02%
Faqja 38 prej 111 FillimFillim ... 2836373839404888 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 371 deri 380 prej 1106
    i larguar Maska e bindi
    Anëtarësuar
    17-10-2009
    Vendndodhja
    Ne bregdet
    Postime
    1,523
    Perfundimishte qeverit shqiptare duhet ndermare diçka ne parandalimin dhe senzibilizimin e shqiptareve per rrezikun qe mund te kanoset shqiptareve nga organizata dhe levizje ekstremiste islamike!Poashtu keto dukuri negative,qe po vijne dhe perhapen dita dites me shume ,do duhet te parandalohen dhe me mjete edukative qofte neper shkolla ,instutucione, media,cikle emisonesh edukative,qe fatkeqsishte i riu shqiptare eshte i ekspozuar lloj lloj iponionesh qe mund te ndikoj negativishte ne percepcionin e nje te riu qe nga kriminaliteti e gjer te koncepte te radikalizimit fetare!Pyetja e madhe eshte se çfare ,formash duhet ndjekim ne si shqiptare qofte si individ ,familje ,kumunitet ,qeveri ,shtet me qellim te parandalimit te ktyre dukurive negative qe po paraqiten ne shoqrine tone...
    Ndryshuar për herë të fundit nga bindi : 03-03-2011 më 11:37

i/e regjistruar Maska e Dorontina
    Anëtarësuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    "In your dreams making you happy"Nese e ke humb dashurin e ke humb aryen e jetes, nese ende se ke gjet ke arsye te jetojsh "
    Postime
    3,488
    nuk kuptoj pse e quni terorist , po te ishte terorist ai kishte explozu edhe vet aty , skuptoj pse shqiptaret e "mir" nuk flasin mir por nuk din tjera fjale veq, taliban, musliman, benglladen,terorist !

mjer kush ju ka ne forum e ne shtet !
    po sa folni keq lexoni se ndoshta nuk asht qashtu ! une i bena vetes pyetje,:
    pse ai ne autobus me ushtar ?
    pse ai i armatosur ?
    pse ai vrau vetem disa ?
    pse ai shpetoi ?

presim lajmet e vertet se te kota si shum her kemi ketu ?

darius ai gjen lajmet e sakta , ku asht asht tani ?
    "Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....

i/e regjistruar Maska e Sharri-Liburna
    Anëtarësuar
    13-09-2009
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    2,171
    Un mendoj qe shteti nuk po merr masa ne ket drejtim,pasi vet shteti ne gjiun e pushtetareve ka vehabist,don te thot vehabizmi eshte fut dhe ne vet pushtetin e kosoves,por ideja eshte qe te merren akcione per denimin e familjes se keti mjerani dhe ate me zhdukje fizike te familjes se keti terrorristi.Vetem kjo ka mbet se ne nuk kemi pushtet qe punon per komb.Ket populli duhet ta denoj,jo duke kall qira dhe solidarizim por masa konkrete,hakmarrje.

Dorontina lajm me te sakt se ky nuk ka. Pash zotin hapni syte dhe mjaft e struket koken ne rere si struci. Ky e ka bere dhe me nje prapavije te caktuar. Me thjeshte e me qarte nuk ka ku te shkoje. Eshte futur i armatosur ne autobus ku ka patur dhe pasagjere te tjere e megjithate ai shkon e qellon ushtare amerikane. Ka nje faqe facebook ku 3/4 e antareve jane me emra mazllemesh nga me te shpifurit, merr pjese ne diskutime ekstremistesh ne ate faqe, bertet allahu ekber a xhihad ndersa qellon...Cfare duhet me shume per te etiketuar kete njeri taliban e terrorrist? Ne vend te ulet koka e te peshperitet mallkim per kete palaco qe na turperori te gjitheve, ketu ka akoma antare qe me nje verberi te neveritshme bejne sikur nuk kuptojne cfare ka ngjare ose dhe me keq akoma, mundohen te justifikojne veprimin e tij. Ti ke hall se pse e quajme terrorrist apo taliban? Po ca ta quajme, hero e martir si e quajne ata kermat tek forumi islamik? Kuptoni qe zemerimi i shume antareve ketu ne forum nuk eshte ndaj myslimaneve por ndaj ekstremistave te tille. Ju te paret si myslimane qe e konsideroni veten te ndershem e te paster nga ana fetare jo vetem duhet te distancoheni nga ekstreme te tilla por duhet te jeni ju ata qe duhet ta denoni me shume se kushdo tjeter kete veprim. Demin me te madh e keni ju e me pas shqiptaret e tjere.

Hierark i lartë Maska e Uriel
    Anëtarësuar
    07-02-2010
    Vendndodhja
    Torre della Fame
    Postime
    1,207
    Sipas Reuters: Vrasësi që qëlloi për vdekje dy ushtarët amerikanë në autobuzin e ushtrisë amerikane në aeroportin e Frankfurtit të mërkurën, sipas të gjitha gjasave vepronte i vetëm i motivuar nga bindjet radikale islamike, raportojnë autoritetet gjermane.

Ndërsa mediat gjermane raportojnë që i riu mund të jetë pjesë e ndonjë celule terroriste duke rritur më tej rrezikun e sulmeve ndaj objekteve amerikane në Gjermani.

"Ai veproi i vetëm sipas hetimeve tona deri tani," shprehet ministri i brëndshëm gjerman Rhein duke shtuar se nuk ka shenja që ai të jetë pjesë e ndonjë grupi terrorist. "Ka disa arsye që të besojmë se ai është një radikal islamik".

Për më tepër; http://www.reuters.com/article/2011/...7222L220110303
    relata refero

i/e regjistruar Maska e Sharri-Liburna
    Anëtarësuar
    13-09-2009
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    2,171
    Citim Postuar më parë nga Dorontina Lexo Postimin
    nuk kuptoj pse e quni terorist , po te ishte terorist ai kishte explozu edhe vet aty , skuptoj pse shqiptaret e "mir" nuk flasin mir por nuk din tjera fjale veq, taliban, musliman, benglladen,terorist !

mjer kush ju ka ne forum e ne shtet !
    po sa folni keq lexoni se ndoshta nuk asht qashtu ! une i bena vetes pyetje,:
    pse ai ne autobus me ushtar ?
    pse ai i armatosur ?
    pse ai vrau vetem disa ?
    pse ai shpetoi ?

presim lajmet e vertet se te kota si shum her kemi ketu ?

darius ai gjen lajmet e sakta , ku asht asht tani ?
    *
    *
    *
    |

1. Anschlag auf US-Soldaten am Frankfurter Flughafen Das ist Todes-Schütze Arid U. – er hat schon gestanden
    2. Bundesanwaltschaft ermittel wegen „islamistisch motivierter Tat”
    3. Es handele sich nach ersten Ermittlungen um einen radikalisierten Islamisten. Vermutlich habe er als Einzeltäter gehandelt. Zumindest sei derzeit kein Terror-Netzwerk hinter dem Mann zu erkennen.Die Bundesanwaltschaft in Karlsruhe ermittelt wegen des Verdachts auf eine „islamistisch motivierte Tat”. Arid U. wird im Laufe des heutigen Tages dem Ermittlungsrichter des Bundesgerichtshofes vorgeführt.
    4.Jetzt kommt heraus, Arid U. war offenbar mit einem im Juni 2010 verhafteten deutschen Islamisten, dem Deutsch-Syrer Rami M. befreundet. Das berichtete eine Nachbarin aus dem Haus, in dem Arid U. mit seinen Eltern gelebt hat. Rami M. sitzt seit seiner Rückkehr nach Deutschland vor rund acht Monaten in Haft in Weiterstadt bei Frankfurt. M. hatte Deutschland im Jahr 2009 verlassen. Offenbar wollte er sich er im afghanisch-pakistanischen Grenzgebiet auf den „bewaffneten Kampf gegen die Ungläubigen" zumindest vorbereiten.

ja lexoje kuptoje se kend po mundohesh ta mbrojsh.

1.Sulm mbi ushtaret amerikan ne aeroprtin e Frankfurtit. Arid U. eshte vrasesi. ai pranoi aktin.
    2. Prokurori i pergjithshem Federal percakton shkakun ``akt me motive islamiste´´
    3.Që, nën hetimet e para, behet fjal per nje islamistë te radikalizuar. Me sa duket ai kishte vepruar si një autor i vetëm. Të paktën për momentin nuk shifet se ka rrjet terrorist pas ti. Prokuroria federale në Karlsruhe heton për dyshimin e një "akti te motivuar islamist ´´. Arid U. i dorezuhet gjykatesit hetuaes te gjykates se lart federale.
    4.Tani del, Arid U. ishte me sa duket një mik i nje islamisti gjermano-sirian i arrestuar ne qershor te vitit 2010 kjo u raportua nga një fqinj nga shtëpia ku ka jetuar Arid U. me prindërit e tij. Rami M. që prej kthimit të tij në Gjermani eshte i denuar me tetë muaj burg në Weiterstadt afër Frankfurt am M. e kishte lënë Gjermanin në vitin 2009. Me sa duket ai donte që të përgatitet per në zonën kufitare Afgano-pakistaneze per "luften e armatosur kundër të pafeve".
    Ndryshuar për herë të fundit nga Sharri-Liburna : 03-03-2011 më 12:39

lajme ne shqip ju lutem. Jo te gjithe dine gjermanisht, anglisht apo gjuhe te tjera. Eshte forum shqiptar.

Anëtarësuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    "In your dreams making you happy"Nese e ke humb dashurin e ke humb aryen e jetes, nese ende se ke gjet ke arsye te jetojsh "
    Postime
    3,488
    flm Darius per shpjegime qe ke lexu ne internet por ne lajme nk thuhet asht terorist e pse ju pertisni te paret .
    Po edhe te jet musliman e terorist qka kem ne faj ? ai ka kry vepren ai ep pergjegje, ai nese paska marr at rrug qka kem ne te bejm ?
    nese del ashtu si thu ti ai paska marr nji rrug dhe ideal krejt tjeter .

dhe te lutem ke kujdes qe na ngarkon me faje se ai qenka muslian ! naman aman po qka deshe te jet ? pagan apo i krishter ?
    ai se pari ishter shqiptar , ngadale u zbulun kriteret e rruga e tij .

ne ketu diskutojm e skem drejt ta qujm askend me emra qe ju quni bashkatdhetaret tuaj.
    Per mu shqiptari asht shqiptar me qfar fe ka e me qfar ideollogjie ka ?

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga Silverwings Lexo Postimin
    Defitinivisht eshte e sakte se sulmuesi eshte shqiptar,ose me mire thene i ashtuquajtur si shqiptar,nga Kosova-perkatesisht nga pjesa veriore e Mitrovices me qendrim ne Frankfurt.
    Disa burime nga deshmitaret qe u cituan nga hetuesia gjermane thuhet se para sulmit,sulmuesi te kete folur diqka ne arabisht.Kete e raportoi tv Koha.
    Flet flet ...ky i mjeri pse nuk flet.

Pak e ka gjuhen e memes e duhet me fol edhe gjuhen e magjupve
    Citim Postuar më parë nga freiheit Lexo Postimin
    Duhet ti zhudkim brenda 24 oresh organizatat islamike qe veprojne ne trojet tona pasi jane burim terrorizmi,
    Te veprojme tani sa s'eshte vone sa pa na mbytyr arabizmi dhe talebanizmi.

O zot c'turp qe na ka rene mbi krye ne keto caste! Po transmetojne live te gjitha stacionet.
    Sa me pare aq me mire :S
    Citim Postuar më parë nga s0ni Lexo Postimin
    Disa, MJAFT me se na merzite.
    Ke turp apo jo ti, ne qe ndihemi Shqiptar jemi te turpruar sot!

Shume dakort. Kjo qe ndodhi sot duhet te jete hera e pare dhe e fundit!
    Nese akti i kryer ishte terroriste islamike, ne vete duhet te marrim hapat e para qe ti shmangemi ketij lloj akti ne te ardhmen, duke filluar pikerisht me denim shoqeror. Mbylljen e forumit mysliman, toleranca fetare, dhe cdo shkrim qe merret me to. Mjaft me!
    Pajtohem edhe une gjithe forumin fetar me mbyll , por sma merr mendja sepse aty eshte Albo .
    Nese mbyllet ai islamik te mbyllet edhe ai i krishter sepse as keta sjane me te mire .

E sa per tem marre i koft kti dhe gjithe te tjerve qe mendojne si ky.
    Po mu ndal me analizu pak ketu ka faj edhe Amerika bashke me BE sepse lejojne qe ne Kosove te zhvillohen organizata terroriste , duke dit se qka sjellin ato.
    Ky nuk eshte tjeter perveq nje tru shperlar nga feja , e qe ja qet zanin e zi popullit tvet .

Turp

Anëtarësuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    Postime
    3,488
    Citim Postuar më parë nga Sharri-Liburna Lexo Postimin
    *
    *
    *
    |

Anschlag auf US-Soldaten am Frankfurter Flughafen Das ist Todes-Schütze Arid U. – er hat schon gestanden
    Bundesanwaltschaft ermittel wegen „islamistisch motivierter Tat”
    Es handele sich nach ersten Ermittlungen um einen radikalisierten Islamisten. Vermutlich habe er als Einzeltäter gehandelt. Zumindest sei derzeit kein Terror-Netzwerk hinter dem Mann zu erkennen.Die Bundesanwaltschaft in Karlsruhe ermittelt wegen des Verdachts auf eine „islamistisch motivierte Tat”. Arid U. wird im Laufe des heutigen Tages dem Ermittlungsrichter des Bundesgerichtshofes vorgeführt. Jetzt kommt heraus, Arid U. war offenbar mit einem im Juni 2010 verhafteten deutschen Islamisten, dem Deutsch-Syrer Rami M. befreundet. Das berichtete eine Nachbarin aus dem Haus, in dem Arid U. mit seinen Eltern gelebt hat. Rami M. sitzt seit seiner Rückkehr nach Deutschland vor rund acht Monaten in Haft in Weiterstadt bei Frankfurt. M. hatte Deutschland im Jahr 2009 verlassen. Offenbar wollte er sich er im afghanisch-pakistanischen Grenzgebiet auf den „bewaffneten Kampf gegen die Ungläubigen" zumindest vorbereiten.

ja lexoje kuptoje se kend po mundohesh ta mbrojsh.
    ne avokat sjemi e shyqyr qe sje edhe ti se qenke extremist !
    ne po bisedojm per nji tragjedi qe ka ber nji shqiptar !
    te smuer jeni nga inferioriteti

qka te shtoj
    shkruni e korituni vetem e tregoni veten qe jeni askush per neve ! (neve)
    dhe qdo gazet nuk asht pro shqiptare ndoshta e dini ket !!!!!

Faqja 38 prej 111 FillimFillim ... 2836373839404888 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •