Close
Faqja 42 prej 86 FillimFillim ... 32404142434452 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 411 deri 420 prej 852
    Citim Postuar më parë nga Renea Lexo Postimin
    Mendoj se duhet me e mbyll ket tem , sa per fund me thon se :

- Per krishteret , besimtaret e feve tjera , llogariten si te humbur dhe qe nuk mund te jen te shpetuar , pra rruga e vetme e shpetimit esht permes krishterimit.

- Per muslimanet , besimtaret e feve tjera monoteiste kan gjasa te shpetimit nese vertet e besojn nje Zot , pa i shoqeruar atij femij dhe shok, por aq jan ndryshuar kto fet monoteiste sa qe mund te thuhet Islami esht rruga e vetme. Allahu esht i meshirshem, na i falt mekatet , sepse njerez pa mekate nuk ka.
    Sigurisht, kjo qeshtje eshte shume e leht per ta sqaruar, vetem personat ne munges intelekti nuk e kuptojn kete, ose bejn sikurse nuk po e kuptojn e po çuditen nga te thenat e prof. dr. Shefqet Krasniqit.

Keta ne rradhe te par, jan duke e vetfyer te ndjeren duke e ber pjes e nje loje ku fyhet çdo vler fetare e kombtare.
    "Shqiptar, Elhamdulilah"

Fshatar i varfer Maska e Chingy
    Anëtarësuar
    25-09-2004
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    363
    Citim Postuar më parë nga >_Ilirian_> Lexo Postimin
    Mendoi qe s'ia vlen te te pyes se a je budalla apo jo.

Behu ti Skenderbe, dhe na trego se cfar do besh.
    Edhe une mendoj qe s'ai vlen te te pyes a e din historine apo jo..Pergjigjen e ke aty..
    Se sei stanco e vuoi morire, pensa a chi sa di dover morire e vuole vivere...

Wink

Citim Postuar më parë nga ximi_abedini Lexo Postimin
    eshte e vertet se ne po shkojm drejt evropes e evropa po na tradhton siq na ka tradhtu gjithmon , a ke degju lajmet e fundit ku evropa do na detyroj qe te bisedojm per status me beogradin apo ndoshta jeni te verber dhe keto gjera nuk i degjoni
    Ximi,..

Le tshojm ne evrope bre A keq po na bie a ???
    "Shqiptar, Elhamdulilah"

Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Është i zgjuar dhe me shpatë në dorë, ky eshte edhe problemi i mijve te shpellave, kjo i shqeteson; "Kosova drejt integrimit euroatlantik", ky ishte koncepri i Gjargj Kastriotit dhe sot synon populli shqiptar dhe bile e lusim Zotin.
    Aaaa sigurisht integrimi euro-atlantik është projekt i shqiptarëve musliman dhe dalë ngadal edhe po ndodh.
    Por fakti më i mirë është se në këtë projekt nuk është Majka Tereza dhe kështu e bën perjashtuese besimin katolik.
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
    Ti je kullë fuqi baroti...

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga gimche Lexo Postimin
    Aaaa sigurisht integrimi euro-atlantik është projekt i shqiptarëve musliman dhe dalë ngadal edhe po ndodh.
    Por fakti më i mirë është se në këtë projekt nuk është Majka Tereza dhe kështu e bën perjashtuese besimin katolik.
    E kena "majken" Jozefina per Shqiperi ndersa Kosves ende nuk i ka ardhur radha, ta shohim.
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

o Gimche,..

Nuk ia vlen te flasim keshtu duke provokuar. Nese kosova apo shqiperia do te hyjn ne Evrope, do te hyjm sebashku musliman e katolik. Ne s'do ta kundershtojm vullnetin e Zotit, por do te punojm ne rrugen e Tij.
    "Shqiptar, Elhamdulilah"

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Te krishteret shqiptare flasin shqip, pershendeten shqip, vishen "shqip", hane "shqip", luten shqip, falen shqip, perdorin emra shqip, nderojne te gjitha figurat shqiptare pa dallim feje,etj!
    Myslimanet shqiptare flasin shqip perzier me harapçe e turçe, pershendeten harapçe, vishen harapçe, hane turçe e harapçe, luten harapçe, falen harapçe, perdorin emra "islam"(turke harap), peshtyjne mbi figurat shqiptare(perveç atyre islame),kerkojne harapçen neper shkolla, levdojne gjuhen harape mbi ate te nenes, etj....A nuk eshte ky nje fare asimilimi ne kulture edhe pse akoma jo ne territor??!!
    Kuptohet se jam duke folur per ata myslimane shqiptare qe vene fene perpara kombit!!! !
    Jo, nuk eshte assimilim ne asnje milimeter !!!, eshte thjesht pjese e kultures, per ate dhe quhen "musliman", natyrisht se DALLOJN, dhe se patjeter duhet te DALLOJN......ne fakt muslimanet shqiptare pervec lutjeve te pergjithshme qe jane pjese e ritit fetare dhe te "automatizuara" cdo lutje tjeter e kryejn ne gjuhen e nenes. Veshja, ushqimi, marredhenjet farefisnore, maredhenjet shoqerore etj. gjith keta i jane nenshtruar nje kodi kulturore i cili rezullton nga islami. Riet shoqerore paraislame qe jane perputhur me islamin kane mbetur te tilla, keshtuqe ne pikepamje kulturore islami i perditshem dallon edhe brenda nje shoqerie, e sidomos ne krahasim nderetnik (shih veshjen e muslimaneve te afrikes, atyre te arabise, atyre te indise, e atyre te indonezise....secili regjion e ka "stilin" e vet, krahaso tash veshjen "perendimore", e cila eshte "sterile" !!!)

Pasuria kulturore brenda popujve musliman eshte mahnitese !!!, se pjesa dermuese e shqiptareve e njohin vetem veshjen e "kojshive" musliman ne lagje, dhe mbi kete i ngrejn krahasimet mbareboterore eshte thjesht "dobesi njohurishe"....po perseritem, ISLAMI eshte fe e dijetareve !!!

Une jam mare perzonalisht gati me gjith sferat e kultures islame, mbrese bukur te madhe me ka lan "filozofija" mbi emereimin e femijeve....ndoshta muslimani shqiptare ja len femijes emrin per nder te babes apo gjyshit, por muslimanet e mehershem i kane emeruar femijet me perkushtimin me te madh ndaj mesimeve te trashiguara te fese islame. Se kjo eshte e verteta te deshmojn vetem emrat qe perdoren ne shoqerine tone e qe nga njerezit konsiderohen si "emra islam"....psh. emrat persian apo turk !!!, emra ISLAM jane vetem emrat e profeteve, dhe ata emra jane perpos emrit Muhamed kryekeput emra biblik !!!......gjith te tjeret jane emra arab, turk dhe persian sa i perket shoqerise shqiptare !!!

"Shams ad din" Sami ------- Dielli i dinit, i imanit (nofke artisike e te madhit Sami Frasheri)

Nexhmije Pagarusha ---- NAXHM = YLL.........nuk prish pune vajzen ta emerosh YLLKA !!!, eshte tejet brenda normave islame.

Shqiptari musliman nuk e ve fene para kombit, asnjehere, kete e deshmon vet e kaluara jone me e re...............ai e ven fene para kombit vetem kur ja shane nje njeri, qe nuk ja njeh vlerat fese islame, dhe me kete e preken ne elementin me te vlefshem te jetes, ne "kulturen" e tij....mbi te cilen ai e ka gjith ekzistencen te ndertuar. Ndoshta ibrahim rugova eshte konvertuar shpirterish ne te krishtere, por thuhet se goja per nderin e nenes dhe babes nuk e ka politizuar kete.....nese kjo eshte e vertete, ai behet nen syte e mi edhe me dinjitet njerezore te shkalles me te larte !!!

Nuk mund te thoni nga nje ane se Islami eshte mbi te gjitha politike e pastaj te mbroni te kunderten se feja islame nuk ka te beje me politiken!!
    E sidoqofte, shembulli qe te solla ishte per te hedhur poshte tezen tende se: "meqe sot ne Shqiperi shumica jane myslimane, kjo do te thote se nuk kane qene te konvertuar me dhune e aq me pak t emasakrohen"!! !
    Shih, natyrisht se politiken e ben njeriu. Kurani eshte nje litar per te cilin zoti na keshillon qe te lidhemi, nese deshirojm qe mos te jemi te humbur. Ai litar eshte mbeshtjelle me elementet qe i nevojiten, qe te jete nje udheheqes i nje shoqerie.
    Vet lufterat per pushtet, per territor, per force, per pasuri, lufterat per trashigimi edhe brenda familjes etj. deshmojn se drejtesi absolute edhe ne shoqerite muslimane nuk ka. Per tju afruar sa me shume asaj mund te perdorim analogjine brenda vet shoqerive muslimane, te cilat nder etnicitete te ndryshme thuajse perputhen ne elementet kyce...........me se miri kete e pershkruan fjala "umet", te cilen ta sqarova. Pra, duke ju referuar rasteve jashta shoqerise shqiptare, dhe duke hasur perputhshmeri ne shoqerite tjera muslimane, mund lirshem dhe sakt te perfundosh, se e njejta vlen edhe per shoqerine muslimane shqiptare.
    Nje fjale e urte thot se historine e shkruan ai qe fiton, islame ose ka fituar panderprere, ose e thot thjesht te verteten. Islami nuk ka zhduk "fete" monoteiste, dhe me kete deshmon doremarje te civilizuar me kete problem.

Se me rritjen e nacionalizmit qe nga gjysma e shekullit 19 e deri 1913 ka patur shkelje flagrante te te drejtave te shqiptareve per te mposhtur kryengritjet (sidomos te krishtereve, por shih edhe lufterat me arabet ne afrike), edhe ketu jam me ty, por te perfundosh se nje ngjarje e vogel e kufizuar ne kohe dhe ne territor vlen edhe ne perpjesetimin e gjere eshte thjesht mosnjohje ose injorim i fakteve historike ose keqperdorim me preteks politik.

Une "pranoj" diçka qe me detyrohet(imponohet) edhe pse pa dhune!! Kur njeriu ndjehet nen trysni, ai ndoshta nje dite "pranon"! Kjo fjale nuk perdoret kur nje njeri "zgjedh" vete pa kurrfare trysnie; ne kete rast thuhet se ai "perqafon" nje ideologji te re!!!
    Ne gjermanishten ka nje fjale qe quhet "gruppenzwang"........dmth. rrethi te "detyron" ndergjegjesisht ta ndjekish, qe kjo dukuri eshte nje arme e "forte" e islamit, kete nuk e mohoj, por kjo mvaret kryekeput nga forca e "gruppeve", eshte fakt i gjalle se nje shoqeri kompakte e "krishtere" nuk mund te preket nga kjo dukuri shoqerore. Islami ka punuar dhe punon qe "grupin" e vet ne cdokohe ta mbaj ne epersi !!!, eshte pra detyre e te krishtereve te "mbrojn" vetveten ne aspekte shoqerore, qe mos te "mposhten" nga muslimanet.....perndryshe, sa i perket individat, islami eshte fe e te dijturve, ne musliman kthehet njeriu per shkaqe diturie ose ne disa raste edhe per shkaqe dashurie, si burri per gruan dhe anasjelltas.....aktualisht islami nuk mund ti perfitoj ithtaret e vet me materializem !!!, kete "arme" e ka kryekeput feja e krishtere ne dore.....

Kjo vlen per te argumentuar verberine e atyre qe duan te mbrojne diçka edhe kunder fakteve te qarta!! Perse turqit myslimane paskan qene te afte te masakrojne nje milion armene te krishtere dhe nuk qenkan te afte te masakrojne tre fshatra shqiptaresh te krishtere??!!
    ....natyrisht se kane qene "te afte".....per ate edhe pyeta se si qendron puna e tyre sot....me intereson....

Me ndryshimin e madh se Samiu shihte qarte mizorine e turqve mbi shqiptaret, ndersa ti i thur lavde turqve!!
    Samiu eshte nje nga patriotet me te medhenj shqiptare(edhe turqit duhet ti perkulen deri ne toke atij), ndersa ti mendon te kunderten e tij!! Arrije vete perfundimin!!
    LAVDE ???, kujdes shoku jarigas, mos e keqinterpreto "objektivitetin" tim. Une nuk ja ha hakun askujt, edhe serbit jo. Me plot goje e bindje te them, se jam nje shpirt me Samiun. Mendoj se ta deshmoj edhe me shkrimet e mia !!!, natyrisht se une do ta mbroj islamin, cdokohe, per kete i kam arsyet e mia, qe i kerkoj te respektohen, por te nenkuptosh me mbrojtjen e ketyre vlerave qe i konsideroj edhe perzonale, mbrojtje te nje "populli" eshte paksa qesharake....nese nuk jam shprehur qarte, atehere dije se une i mbroj vlerat univerzale te islamit, e islami nuk eshte "turku" dhe cka te beje me ta.

Sa i varfer qe je ne ndjenjat atdhetare!! "Shqiperia ç'ka qene, ç'eshte dhe ç'do te behet" eshte nje manifest patiotizmi e ti vjen e thua se nuk ishte patriot!! Pffff...
    Edhe ketu kujdes, une mund te te deshmoj me mbi 10 000 shkrime "patriotizmin" tim, te cilin une nuk e quaj "patriotizem" por "obligim moral"....kjo i ngjan paksa atij betimit qe e jep mjeku, se "nevojtarit", qofte edhe vrasesi i femijes tand, nese i duhet ndihme, mjeku e ka obligim "etik" ta ndihmoje.....keto jane vlera qe i meson "humanizmi", te cilat perputhen me mesimet islame ne shume pika, dhe qe me kane shtuar edhe me tej besimin ne kete "fe" madheshtore.

Une nuk thash se Samiu nuk eshte patriot, une thash vetemse fjala patriot ne krahasim me vlerat e tij eshte paksa "nencmuese" (sic e permenda, fukarallek).....Sami Frasheri ka bere per atdheun e vet ate, qe ja ka "detyruar" ndergjegjja........nese nuk jam i qarte ne artikulimin, thuaje, do te mundohem ta shpjegoj ndryshe.

Kjo ishte nje ane tjeter e madheshtise se tij qe aspak nuk ia zbeh driten patriotizmit te tij te shkelqyer!!
    Kush e reduktoi??
    Ne kete teme ajo qe me intereson eshte çka bere Samiu per Shqiperine!!!
    Cka bere ???, me DY FJALE e ka shpetuar, hic ma shum nuk ka bere...........cka mund te beje nje njeri qe eshte enciklopedi mbi dy kembe (kamus al alam)....

Ti qenke per t'u propozuar si vezir i sulltan Mehmetit, mer jahu!!!
    JA se ç'shkruante Samiu:

Tunxh, bir!
    Edhe ketu me ke keqkuptuar..........eshte e vertet se rilindasit ishin pro shtetit osman, me arsyen se nuk kishin konceptin si ti shmangen rrezikut pansllavist dhe grek !!!, qe e shihte Samiu dhe te tjeret........nuk eshte rastesi, se gjith vellezerit e Samiut kane flijuar ckamos per ceshjtjen shqiptare. Mundohu ti kuptosh gjerat pa "romantizma" dhe do te shohesh se kam te drejte. Rrjedhojat kane lidhje kausale ndermjet, i "semuri ne bosporus" ishte duke u kalbur moti kohe, por reagimet e europes ishin faktori i panjohur, ku ne nje ane aletate perendimore, ne anen tjeter rusia me aleatet e vet e benin situaten per shqiptaret tejet te rrende !!!. per mua eshte nje gje e qarte.....rrezik me te madh per neve si popull, KURRE NUK KA PATUR !!!, fale punes se rilindasve, fale inkonsekuences europjane, dhe me ne fund FALE ZOTIT, jemi keta qe jemi sot !!!, rrusi sot e kesaj dite ka interes per trojet tona....fatmiresisht per neve, te njejtat interese i ka edhe europa.......HEUREKA.......fat me te madh ne bote nuk ka per neve....nese dy forca me intenzitet te njejte versulen njera ndaj tjeteres, ata shuhen !!!, e neve si popull jemi te "obliguar" ta vazhdojm detyren e samiut........per kete arsye jam ketu....

tu rrit ndera........
    albanish by nature

Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    E kena "majken" Jozefina per Shqiperi ndersa Kosves ende nuk i ka ardhur radha, ta shohim.
    Mire de, kryesorja Majka Tereza jo kushdo qoftë ma i,e mire është

A keni festë ju minoritetet sot?! Nëse po urime
    Ti je hija e Kastriotit

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Mire de, kryesorja Majka Tereza jo kushdo qoftë ma i,e mire është

A keni festë ju minoritetet sot?! Nëse po urime
    Sot kemi festë ne shqiptarët dhe mu ne Sheshin Nënë Tereza festuam, por per çudi, aty nuk kishte nga sekti yt vehabi qe ndalon muslimanet festimet dhe ndalon vajzat pa shamia, krejt ishin SHQIPTAR dhe me kultur europiane, ti nuk di ku ike, sta mbajti feja me nejtë aty hahahaa....!
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Sot kemi festë ne shqiptarët dhe mu ne Sheshin Nënë Tereza festuam, por per çudi, aty nuk kishte nga sekti yt vehabi qe ndalon muslimanet festimet dhe ndalon vajzat pa shamia, krejt ishin SHQIPTAR dhe me kultur europiane, ti nuk di ku ike, sta mbajti feja me nejtë aty hahahaa....!
    http://www.forumishqiptar.com/showpo...9&postcount=49
    Ti je hija e Kastriotit

Faqja 42 prej 86 FillimFillim ... 32404142434452 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •