Ndryshuar për herë të fundit nga MafiaWarz : 15-02-2011 më 11:10
Praises due to the most high, Allah
Praises due to the most fly, Prada
Baby, I'm magic, ta-dah
Nene Tereza nuk eshte "figure kombetare" qe cliroi Medvegjen dhe Presheven. Eshte nje figure e shquar ashtu sic eshte psh Nexhmie Pagarusha apo Vace Zela etj. Nuk kane luftuar me turq e me serbe por kane kane dhene nje kontribut ne fusha te ndryshme.
Problemi jot qendron qe tek Nene Tereza shikon fene. Nene Tereza nuk vleresohet per anen fetare. Ate ia kemi lene Vatikanit dhe ketyre turqelinjve. Nene Tereza vleresohet per bamiresine e saj, Kaq.
Sa per "figure kombetare' mos u trego sikur nuk e kupton. Sikur kombetarja shqiptare te fitonte Kupen e Botes a do mburreshe ti psh? Apo sikur nje shqiptare te shpikte makine fluturuese qe punon me uje?
Ja pra qe do mburreshim. E njejta gje edhe me Nene Terezen.
Pse s`ke qejf ti eshte pune tjeter.
-
Jo jo nuk duhej te ishte myslimane aspak. Mjafton qe ishte nene Tereze. E krishtere apo myslimane apo ateiste ska rendesi hic. Une nuk e humb asnje mundesi per tu treguar atyre qe se dijne,se ajo ishte me kombesi shqiptare. Dhe ne kete aspekt mendoj qe edhe une bej njefare kontributi te vogel per shqiptarine.
Njeri nga elementet e asimilimit, eshte "gjuha"!!Ne te gjitha vendet ku jane shtrire dominimet arabe, flitet arabisht(Afrika e veriut, LIndja e afert).Pershendetja islame mund te jete "universale", por gjithmone ne sferen fetare.Perderisa ti je duke folur me nje person jashte sferes fetare islame, kjo pershendetje eshte nje fyerje per bashkebiseduesin!! Edhe nese une mund te respektoj bindjet e tua fetare, kurrsesi nuk mund te pajtohem me to ne dem te kultures time dhe te popullit tim!! Aspak nuk vlen justifikimi se duke perdorur kete shprehje te kuptojne tere islamiket anembane botes, ketu je ne logun e Shqiptareve!
Paqja me ju(ty), qe eshte e barazvlefshme me "assalam aleykum", ty te fut tmerrin, pasi te "zbret ne nivelin e te krishtereve, qe kete pershendetje e perdornin shekuj perpara Muhamedit!!
E megjithate une do te preferoja me shume nje "tungjatjeta" ose "tu rrit'te ndera", pershendetje qe kane taban Shqiptar dhe qe jane shume me te larta se çdo lloj pershendetje ne gjuhe te huaj!!!
Te krishteret shqiptare flasin shqip, pershendeten shqip, vishen "shqip", hane "shqip", luten shqip, falen shqip, perdorin emra shqip, nderojne te gjitha figurat shqiptare pa dallim feje,etj!, te krishteret shqiptare e deshmojn te kunderten (sa i perket cfarimit), muslimanet shqiptare e deshmojn te kunderten (sa i perket assimilimit).....
Myslimanet shqiptare flasin shqip perzier me harapçe e turçe, pershendeten harapçe, vishen harapçe, hane turçe e harapçe, luten harapçe, falen harapçe, perdorin emra "islam"(turke harap), peshtyjne mbi figurat shqiptare(perveç atyre islame),kerkojne harapçen neper shkolla, levdojne gjuhen harape mbi ate te nenes, etj....A nuk eshte ky nje fare asimilimi ne kulture edhe pse akoma jo ne territor??!!
Kuptohet se jam duke folur per ata myslimane shqiptare qe vene fene perpara kombit!!!
Nuk mund te thoni nga nje ane se Islami eshte mbi te gjitha politike e pastaj te mbroni te kunderten se feja islame nuk ka te beje me politiken!!faktori i vetem qe i bashkon eshte ai, se kane pasuar "ndryshime" ne shoqeri.....kjo ndodh dita dites dhe kudo !!!, ta sterhollojm shembullin qe na ka sjell iliria e para ne temen tjeter, dhe ndoshta mund te te dale i "drejt" krahasimi !!!, nuk mund te krahasosh nje "masakrim" per shkaqe fetare, me nje "masakrim" per shkaqe politike apo ekonomike.....egjiptasit nuk i ka vendos islami ne pranga, por Mubaraku dhe sistemi i tij.
E sidoqofte, shembulli qe te solla ishte per te hedhur poshte tezen tende se: "meqe sot ne Shqiperi shumica jane myslimane, kjo do te thote se nuk kane qene te konvertuar me dhune e aq me pak t emasakrohen"!!
Une "pranoj" diçka qe me detyrohet(imponohet) edhe pse pa dhune!! Kur njeriu ndjehet nen trysni, ai ndoshta nje dite "pranon"! Kjo fjale nuk perdoret kur nje njeri "zgjedh" vete pa kurrfare trysnie; ne kete rast thuhet se ai "perqafon" nje ideologji te re!!Perndryshe, fjala "pranoj", nuk nenkupton "detyrim"....nuk ka gjuhe ne bote qe ja mvesh kete attribut kesaj fjale, kurse perqafoj nenkupton ne nje forme "dashuri"....pranimi i islamit nuk ka te beje me dashuri, por eshte bindje e plote qe vjen nga BRENDIA e njeriut, pra, ka te beje me "dije", me "respekt", me "bindje" dhe me "deshire".......kur keto faktore harmonizohen, atehere je i gatshem "te pranosh" ate qe te ofrohet !!!, prandaj fjala "pranoj" ne kuptimin ne sens eshte tamam ajo fjale perkatese qe pershkruan gjendjen e nje muslimani !!!
Kjo vlen per te argumentuar verberine e atyre qe duan te mbrojne diçka edhe kunder fakteve te qarta!! Perse turqit myslimane paskan qene te afte te masakrojne nje milion armene te krishtere dhe nuk qenkan te afte te masakrojne tre fshatra shqiptaresh te krishtere??!!Sa per armenet, cka na hyjn neve ne pune ata ???, nuk me eshte i qarte harku argumentues qe e ke cit ketu !!!; mund te na sqarosh pak ???
Me ndryshimin e madh se Samiu shihte qarte mizorine e turqve mbi shqiptaret, ndersa ti i thur lavde turqve!!...a te kujtohen replikat e pare me teje ???, aty te kam "sqaruar" se edhe UNE, NUH MUSA, edukimin e kame mare ne nje cfare "Zosimea"........edhe UNE jam edukuar ne nje institut jomusliman !!!
Samiu eshte nje nga patriotet me te medhenj shqiptare(edhe turqit duhet ti perkulen deri ne toke atij), ndersa ti mendon te kunderten e tij!! Arrije vete perfundimin!!
Sa i varfer qe je ne ndjenjat atdhetare!! "Shqiperia ç'ka qene, ç'eshte dhe ç'do te behet" eshte nje manifest patiotizmi e ti vjen e thua se nuk ishte patriot!! Pffff......vet fjala ATDHE te tregon se "ku e mer dashurine" per vendin tend !!!, une jam i lindur dhe disa vite i ritur ne DHEUN e te ATIT tim.......ate fjale qe deshe me thene ajo quhet "PATRIOTIZEM"...........Samiu nuk ka qen patriot,
Kjo ishte nje ane tjeter e madheshtise se tij qe aspak nuk ia zbeh driten patriotizmit te tij te shkelqyer!!ai ka qen njeri pragmatik, dijetare, mendimtare !!!, ai ka qen "drite"....kurse ndjekesit e "drites" mund te jene PATRIOT.........ate me shume e respekton turqia se shqiptaria !!!, Shamsaddin Sami eshte emri i tij me te cilin njihet ne kulturen "turke", dhe eshte baba i literatures moderne te turqise !!!
Kush e reduktoi??!!Te "reduktosh" gjenialitetin e Samiut vetem ne "ceshtjen shqiptare" eshte "fukarallek" shoku jarigas....i ben padrejtesi nje njeriu gjigand (jo vetem per shqiptaret) per shkaqe te uleta !!!
Ne kete teme ajo qe me intereson eshte çka bere Samiu per Shqiperine!!
Ti qenke per t'u propozuar si vezir i sulltan Mehmetit, mer jahu!!!Sidoqoft, ne mund ta "romantizojm" ceshtjen deri ne kulm, por fakt mbetet nje gje, gjith rilindasit ishin PRO shtetit OSMAN, pasiqe ne ate e kishin garancionin e vetem te "ekzistences" si KOMB (jo si musliman) pasiqe kanosejn nga rreziku i pansllavizmit......
JA se ç'shkruante Samiu:
Tunxh, bir!O vellezer shqiptar ! .................................................. .......... Te thyejme zgjedhen e huaj , qe po na shtrengon kembet, te
hidhemi me siper hijes se rende, qe po na shkel e po na shtyp e s'na le te
marrim fryme ! Te mos rrime te mpire e te ngrire,te levizim duar e kembe,te
tundemi e te lekundemi, te ecim te lire ne udhen e Perendise,ne udhe te se
drejtes :
PERENDIA, E DREJTA, KOMBI,GJUHA !
sHQIPERIA,sHQIPETARIA !
Ja qellimi yne! Ja puna jone e shenjteruar ! Ja besa jone !Te gjithe ata qe kane
kete qellim , jane vellezerit tane ! Ne mesin e Shqipetareve te vertete s'ka
ndonje ndarje, ndonje percarje,ndonje dyshim ! Jane te gjithe vellezer. te
gjithe nje trup , nje mendje, nje qellim, nje bese !
Jarigas
Po pse vazhdoni me shume, qdo gje e shtuar ketu nuk mund ti bej ball ketyre fjalve, forca e tyre eshte e madhe sepse flitet per REALITETIN dhe jo propaganda te ndyra..Myslimanet shqiptare flasin shqip perzier me harapçe e turçe, pershendeten harapçe, vishen harapçe, hane turçe e harapçe, luten harapçe, falen harapçe, perdorin emra "islam"(turke harap), peshtyjne mbi figurat shqiptare(perveç atyre islame),kerkojne harapçen neper shkolla, levdojne gjuhen harape mbi ate te nenes, etj....A nuk eshte ky nje fare asimilimi ne kulture edhe pse akoma jo ne territor??!!
Kuptohet se jam duke folur per ata myslimane shqiptare qe vene fene perpara kombit!!!
Por vlen te shtohet edhe kjo qe Myslimanet Shqiptare per dallim nga ata te Krishtere ofendojn ne qdo menyre te mundshme qdo figurat kombtare qe nuk ka qene/eshte Myslimane. ( Gjithmon flas duke ju referuar ketyre Myslimanve me mjekrra e me pantoll te me pantoll te shkurter )
Ndryshuar për herë të fundit nga MafiaWarz : 15-02-2011 më 14:32
Praises due to the most high, Allah
Praises due to the most fly, Prada
Baby, I'm magic, ta-dah
Sa interesante kjo teme...
Sa shume do te thote per perberjen e kombit tone te dashur...,me gjithe llojshmerite e tij.
Jemi te vetmit jo vetem ne Ballkan por edhe ne tere Evropen, ndoshta na e kalojne vetem India dhe Kinezet..., se te tjereve ja marrim ne kthese!
Me kote e quajne ate embelsiren e frutave "maqedoni", pasi qe nuk kane lexuar akoma forumin tone..., italianet....
Mësoi të tjerët me jetën tënde dhe jo me fjalët e tua
Krijoni Kontakt