Close
Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 51
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    31-01-2009
    Postime
    59
    Sa zakon të keq e keni ju këtë, përvetësimin e figurave kombëtare për të avancuar agjendën Islame, duke na e shitur njëkohësisht si "patriotike". Cudi, edhe Iliriani e paska vërejtur këtë gjë. Kjo temë nuk i takon këtij nënforumi, ska rëndësi kush është producenti i dokumentarit. Adem Jashari është figurë kombëtare mbifetare.
    Kan filluar edhe muslimanet te marrin shembull nga prifterinjet e kishes katolike ne Kosove(edhe pse ky shembell per se keqi sme pelqen),sepse vetum prifterinjet ne Kosove veprojn keshtu.Tentojn qe qdo figur kombetare ,historike dhe letrare te shtin nen ombrellen e vet,vetum per ti arrit qellimet e tyre te ulta.

Keshtu ishte edhe rasti i Katedrales se Gongjes ne Prishtine.

Per sa i perket temes,un mendoj qe ky film eshte nje ide shum e mire,pa marr parasysh kush e ka punu duhet te mirepritet sepse behet fjal per nje figur te pakontestushme kombetare .

EAGLE warrior Maska e MafiaWarz
    Anëtarësuar
    12-05-2010
    Postime
    1,787
    Ademi hero po i madh,Ademi Mysliman po, po Mysliman Shqiptar dhe asnjehere Arab siq jeni disa ketu.
    Praises due to the most high, Allah

Praises due to the most fly, Prada

Baby, I'm magic, ta-dah

Citim Postuar më parë nga MafiaWarz Lexo Postimin
    Ademi hero po i madh,Ademi Mysliman po, po Mysliman Shqiptar dhe asnjehere Arab siq jeni disa ketu.
    Ku po na shef be ti leshin qe po thue kshtu ?
    Se e di qe per ty, vec n'baz t'leshit munesh me na identifiku si arab a si shqiptar
    "Shqiptar, Elhamdulilah"

Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Meqë videot që kam sjell qenkan fshirë nga YouTube-ja ja video më e re

Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
    Ti je kullë fuqi baroti...

Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642

Organizata Joqeveritare

“Forumi i të Rinjve Muslimanë”
    Prishtinë

Kur çmenden laikët!

“ Nuk është i çmendur vetëm ai që del nëpër ara” – thënie popullore

Ju pengon edhe një ngjyrë fetare

“Baca Adem i lindur si bir i Jasharajve por i vdekur si hero i mbare kombit shqiptarë!”

Nuk është për tu çuditur kur laikët dalin dhe kundërshtojnë ngjyrat e organizmit fetar qofshin ato nëpër xhamia, tribuna dhe kudo tjetër,por është për tu çuditur kur laikët kundërshtojnë projektet kombëtare vetëm e vetëm pse ka një ngjyrë fetare në ato projekte. Dhe ajo ngjyrë jo që është ngjyrosur nga fetarët, por atdhetarët tanë kanë ngjyrosur jetën e tyre me këtë ngjyrë duke mbrojtur vatrat tona me fjalën e tyre u flijofshim për Zot e për atdhe.

Sa pluhuri po qohet këto ditë, aty ku duhet të gëzohen shqiptarët, sot po hidhërohen, sa komentet nga gazetarët me ideologji të ndryshme djallëzore shkruajnë dhe manipulojnë me lexuesit, Zoti na ruajt nga e keqja e tyre se me të vërtet jemi në kthetrat e një jete ku gazetat luajnë një rol kryesor në jetën tonë.

Megjithatë, po i kthehemi shkrimit dhe thelbit të temës, këto ditë shtëpia botuese “Sira” ka publikuar fragmentin e filmit të animuar 3D nga jeta e heroit tonë kombëtar Adem Jashari. U gëzuam shumë kur e pamë se një shtëpi botuese e cila është e regjistruar në Kosovë për projekte të tilla ka ndërmarrë një hap të tillë pasi që në fillimin e fragmentit shkruan se të gjitha ngjarjet janë të vërteta. U gëzuam dhe të ju themi të drejtën madje edhe u emocionuam sepse jemi rritur me trillime të ndryshme apo jemi mësuar nga historia e shkruar e jonë që kemi pasur heronj që 5 persona nuk mund të ja bartnin shpatën e tij, normalisht një ndër legjendat e historisë tonë .Si të mos gëzohemi për këtë film kur do ta shohim një komandant që e kemi përjetuar jetën e tij dhe askush nuk do të mund ta trilloj më, do ta shohim shuarjen e një familjeje për atë që ne po e përjetojmë sot .

Megjithatë me publikimin e këtij filmi të animuar u ndezën edhe kritikat të cilat janë të mirë se ardhura kur gjykohen nga aspekti i profesionalizmit e jo nga ideologjitë e disa personave . Dikush e kishte gajlen dhe thoshte se “Sira” nuk e kishte të drejtën ta bënte një film të tille, dikush qante hallin e tij pse i kishte humbur rasti, dikush fliste nga ana teknike, dikush fliste nga ana e kualitetit të filmit dikush e dikush…, por të gjithë u takonin në një pikë të cilën e shprehnin në mënyrë indirekte, “nuk e dëshirojmë asnjë ngjyrë fetare (islame)” e po çfarë të ju bëjmë, laik janë këta nuk do ju zë koka të gjitha shpjegimet tona.

Sidoqoftë, me ketë rast ka ndodhur edhe një çudi, pas publikimit të fragmentit nga “SIRA” të nesërmen shumica e gazetave në Kosovë shkruanin për këtë, por fatkeqësisht tek secila gazetë dominonte ideologjia e gazetarit, normalisht të gazetarëve laik, p.sh një ndër gazetat që printe dikur tirazhin e gazetave por që sot ka kaluar nga vendi numër një, diku ka vendi dy apo edhe më poshtë, për shkak të ideologjive të ndryshme si të pronarëve ashtu edhe të gazetarëve, shkruan ideologjinë e gazetës apo të gazetarit, gjegjësisht në shkrimin me titull “Familja e heroit”, plote dyshime për filmin e “Adem Jasharit” 3d, shkruesi i këtij lajmi ka bërë “masakër” në këtë lajm duke shprehur mendimet e veta , madje ai për ta shfaqur lajmin si ekstrem apo për të ndikuar tek lexuesit me një psikologji sikur të ju thonte “ o shqiptar mbrojini heroit tonë se po sulmohen” kishte intervistuar disa njerëz, madje ai kishte marë mendime edhe të atyre që nuk e kishin shikuar fragmentit fare.

Kështu ka ardhur koha sot tek ne, laikët po sulmojnë identitetin tonë edhe pse jetojnë sikurse një dhelpër e shkrete, e uritur, që një pronar i ka gjetur dhe i ka mëshiruar duke i marë për ti ushqyer, por nga ushqimi i tepërt dhelpra ka nisur të bëjë zullum dhe nga zullumi i madh ka ardhur koha që pronari i saj që më herët i mëshiroj, ta “vras” dhelprën.

Ne e përgëzojmë “Sirën” për këtë projekt, që projekte të tilla duhet të dalin nga buxhetet shtetërore të Kosovës por mjerisht e themi se buxheti është në dorën e hajdutëve dhe matrapazëve që paratë e popullit i kanë si shërbim për dëshirat e tyre .
    Andaj nuk mbetët të bëjmë komente tjera përveç të themi Bravo “SIRA” .
    Urime!

Kryesia e FRM-së
    Behar Beqiri – Ferizaj
    Noli Zhita - Pejë
    Ndryshuar për herë të fundit nga gimche : 18-02-2011 më 20:32
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
    Ti je kullë fuqi baroti...

Skandinavien Maska e TetovaMas
    Anëtarësuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    Si keni filluare edhe herojte tane ti ngjyrosni me ngjyra fetare dhe partiake. Gripi virusi i mesjetes ,shqipetaret eshte duke i sakatosur .

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anëtarësuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Larg feja nga kombi,aty ku i fut turinjet feja nuk ka komb.
    Me erdhi shume mire qe edhe familja jashari reagoi kunder ketij projekti fetar,dhe me sa kam informim ky film nuk do ta shof driten fal familjes se famshme Jashari

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-06-2009
    Postime
    2
    Citim Postuar më parë nga MafiaWarz Lexo Postimin
    ME RENDESI MUSLIMAN E JO QAFIR SI TI ME FLAMUR TE JAHUDIVE.
    Ndryshuar për herë të fundit nga albabin : 17-04-2011 më 09:16

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anëtarësuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Citim Postuar më parë nga albabin Lexo Postimin
    ME RENDESI MUSLIMAN E JO QAFIR SI TI ME FLAMUR TE JAHUDIVE.
    me rendesi shqipetar e jo musliman

i/e regjistruar Maska e beni33
    Anëtarësuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230

Hard;

Citim Postuar më parë nga Hard Lexo Postimin
    ...mu pas kan gjall Ademi ti skishe hy hiq ketu me shit men....

hyperfilozofi....pffffff
    me paskan adem legjenda gjall ti dhe disa pulagji bash gjall si ni
    ju edhe luften edhe heroit keni fillu ti banalizoni per per fitime personale ju ne emer te luftes nga bicileta jo shum koh larg tash vetura me qindra mira euro dhe pallate marramndese kjo esht nje dehmi se jeni me te kaluar te dyshimt un nuk dhem se ju dhe dostat e juaj te flejn ne tenda por si krejt populli nnje jet mesatare e jo per nje koh te shkurt te beheni miljonera dostat e juaj jo ju ju jeni veq nje kriminel ordiner

Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •