nese themi nje te vertete moj anita do te thote se po e shfrytezuakemi figuren e ketij atdhetare..nuk e besoj...po e shfrytezojne te tjere e dashur..te paret jane politikanet e kosoves me ne krye gjarperin qe nuk len rast pa e permende kete figure kombetare duke ja ule me shume vlerat qe i meriton..e ke pare nje fotomontazh te komandantit legjendar me gjarperin moj anita..a nuk te vjen per te vjelle kur e sheh nje gje te tille..kan qene kaq te paafte fotomontatoret sa qe nuk e kan kuptuar se kurre dy burra nuk kapen ne qafe ne menyre te tille..kam pare me qindra foto te luftetareve te vertete dhe te luftetareve te kodrave te durresit apo dajtit ne tirane dhe tek asnjeri nuk kam pare kraheqafe te tille si komandanti legjendar me gjarperin...kur une apo te tjere kemi thene se e lane ne balte familjen kemi pase parasysh ate qe kan thene bashkelulftetare te ketij heroi..te mos harrojme nje gje anita..lufta ne kosove eshte bere tash vone apo me sakte ne kulmin e zhvillimit te teknologjise filmuese dhe transmetuese..nese kjo lufte do ishte bere diku para 50-60 vite te shkuara do thonim se nuk ka baza te mjaftueshme per te vertetuar dicka ..po ske cka thua per luften ne kosove kur edhe teknologjia HD ishte ne perdorim apo transmetimi satelitor me audio dhe video ishte ne kulmin e tij..ja pra qe deshmitaret e lenies ne balte te familjes se nderuar jane te shumte..megjithese tema nuk ishte per kete qellim..
shfrytezimi i dyte eshte pikerisht nga ata qe e futen kete shkrim tek komuniteti musliman..a e din e dashur se kete film e kane bere pa dijenine e familjes jashari..a e din e dashur se ky film eshte bere nga nje kompani qe as haberin nuk e ka mbi filmin..a e din e dashur se eshte financuar nga islamistet prodhimi i ketij filmi..dhe a e din e dashur se i kane dhene konotacion fetar ketij filmi..nese nuk e din lexoje kete artikull e meso pak me shume per '' madheshtine '' e filmit per femije..lexoje dhe kuptoje se ky film nuk eshte bere per efekte edukative dhe per te nderuar kete legjende por per te ngritur me shume rolin fetar te komandantit..dhe gimce menjehere e solli tek rubrika fetare..dhe nuk le rast pa na e vene ne dukje se adem jashari ka qene musliman..por qe ja paska plase surratit murati tek ka thene ;
http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=132864
nuk e kam matur..dhe nuk dua te diskutij per kete gje..se nuk i kam thene une keto gjera..nese je ne rrjedhat e jetes do te kesh degjuar mjaft deklarata te atdhetareve qe i kan vene ne dukje te tilla gjera..hap nje teme tjeter dhe pyeti ata qe kane folur hapur...korja e pites me kohe ka filluar te hiqet dhe lakrat poshte saj ka kohe qe kan filluar te shfaqen..
kujdes kur flet per ushtaret anita..se me ate qe kam verejtur une ne kosove nuk ka pase ushtare..nuk kam pyetur ata qe kan vdekur ( rahmet paqin ) se cfare kan qene ne te ashtuquajturen lufte por ata qe jan gjalle te gjithe deklarohen se kan qene o gjeneralla o komandanta gjate te ashtuquajtures lufte clirimtare ne kosove..askush nuk pranon se ka qene ushtare..nuk e di per te tjeret se si i vleresojne njerezit por per vete them se nje pjese e madhe as qe e kan ditur qka eshte fronti i luftes..nje pjese e madhe qe rrahin goksin sot e kan pare te ashtuquajturen lufte nga restorantet lluksoze te tiranes apo europes..jua vuri ne dukje ramush haradinaj ne stadiumin e prishtines kur i quajti '' komandantet e bllaces ''..jane te mire te gjithe ata qe me ideal te mbrojtjes se lirise dhe pragut te shtepise veshen uniformen e ushtrise clirimtare te kosoves e jane te keqinj te gjithe ata qe e veshen kete uniforme per qellime perfitimi dhe manipulimi..jane te shumte ata qe kishin si ideal lirine e kosoves por nuk jane te paket ata qe si ideal kishin perfitimin..i ke rreth e rrotull sot anita keta '' te miret ''besoj i sheh perdite edhe ti...
e lexova nje sot..lexoje mire edhe ti dhe shihe ckane thene..por seq kam pershtypjen se po ju zien zemerimi brenda ketyre pasardhesve dhe veq prite kur te shperthejne ndonje dite..ketu do jemi..veq ne e ulshin veten e ne rafshin pre e ndonje kocke te hedhur te kembet e tyre..kocke qe do ju zeje gurmazin e sdo i leje te flasin..
nuk mendoj keshtu..une mendoj se si kosova dhe shqiperia ( nuk e di pse po i shkruaj keshtu te ndara ) jane te matura dhe nuk bien pre e perfitimeve te rastit..nuk do te jete e larget edhe perjetimi ne film artistik besoj..gjithsesi ja leme kohes..
Krijoni Kontakt