Close
Faqja 18 prej 22 FillimFillim ... 81617181920 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 171 deri 180 prej 216
    Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar më parë nga vizioni1 Lexo Postimin
    Nuhi rrofsh vella ,shume bukur pergjigjet, shkurt qarte , dhe te kapshme ,Jarigasi ka humbur rrugen ne obor te vet .

Nejse mundohet i shkreti te te ndjeke ose te te imitoje , ne pergjigjet ,por i shkojn ehuq ,se me teper ofendon se sa bisedon
    ..........faleminderit vizo, vec kujdes, Pejgamberi jone i dashur, paqja dhe meshira e Allahut qofte mbi te, ka thene ne nje rast, kur dikush dike e ka lavderuar nder sy "tash ja theve kurizin"...

....e ka hup burri rrugen ne obor, se eshte ne obor te huaj.....por dyshoj se Mark Muharemi ka cfaredoqoft oborri.....

tung
    albanish by nature

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    ..........faleminderit vizo, vec kujdes, Pejgamberi jone i dashur, paqja dhe meshira e Allahut qofte mbi te, ka thene ne nje rast, kur dikush dike e ka lavderuar nder sy "tash ja theve kurizin"...

....e ka hup burri rrugen ne obor, se eshte ne obor te huaj.....por dyshoj se Mark Muharemi ka cfaredoqoft oborri.....

tung
    Ke harru, hajde edhe ti tregona pak per 'Kalifatin' e Kordobes, a kane pire ata atje vere apo vetem alkool.

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    ....o jarigas, ..........neve ti ngjesim konzervat ne bisht e ta fusim me shkop bythve....
    bla,bla,bla.....
    Ku shkruan aty se fjala "kulture" eshte harape, ti efendi??!!

....eshte DARWINI, pjese e "kultures se krishtere" europjane ???........a je ti pasardhes i majmunave ???

...sipas te dyjave.......nuk e ke mesuar ne shkolle, more afrikan i habitur ????
    Ti beson se kemi prejardhjen nga Afrika, sipas teorise se evolucionit, por ne te njejten kohe nuk i beson teorise darwiniane!!
    Hajde kulluf islamik, hajde!!

P.S. Ta thashe edhe me lart: Llogjet e shumta, jane fukarallek!!
    Jarigas

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    bla,bla,bla.....
    Ku shkruan aty se fjala "kulture" eshte harape, ti efendi??!!

Ti beson se kemi prejardhjen nga Afrika, sipas teorise se evolucionit, por ne te njejten kohe nuk i beson teorise darwiniane!!
    Hajde kulluf islamik, hajde!!

P.S. Ta thashe edhe me lart: Llogjet e shumta, jane fukarallek!!

......bukur te ngjajne konzervat, tamam per hije i ke.....

Kush thot se nuk i besoj teorise se darwinit ???.......kete perfundim e ke nxjere vetvetiu jarigas aga !!!, une i besoj shkences dhe teknollogjise pasiqe vet kam profesion teknik, une jam inxhinjer i ndertimtarise, dhe si i tille jam i mesuar te merem me fakte, dhe te kem besim ne tekniken, asnje nga godinat qe i kam ndertuar nuk esht shemb !!!.......cka "verteton" shkenca, nuk ka gjasa pse une te mos e besoj !!!...........a ish kjo tema tash ???........perqendrohu per subjektin me lart, apo nuk ke cka me then ???

tungi
    albanish by nature

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Ke harru, hajde edhe ti tregona pak per 'Kalifatin' e Kordobes, a kane pire ata atje vere apo vetem alkool.
    ääääääää ???, ku kercen ti bre, cfare kalifati cfare vere e alkoholi ???........ne secilin kalifat qe ka ekzistuar deri sot dhe do te ekzistoj deri sa te leshohen perdet finale do te ket alkohol apo vere....ai eshte in ndaluar per muslimanet, kur dihet boterisht se nen muslimanet cdokohe qe nga shfaqja e islamit ka patur edhe "jomusliman"....per te cilet alkoholi apo vera nuk jan te ndaluara....kultuvimi i "artit" te veres eshte bere edhe ne kalifate.....pse jo ???, ke ndegjuar dic tjeter ti shefe ???

tung
    albanish by nature

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    ...jarigaso, a e mer vesh "kosovarcen" ???, hajt ndegjo Adem Mikullovcin se c'thote njehere..........ndegjoja permendjen e vlerave qe ai i shesh per burrin TRIM, e jo sic e mendon ty (Ali Ahmeti).....dhe pastaj meri keshillat e Sabriut, si me vepru kur te "ngushtohet" puna....shpresoj te te nderoj qendrimi mbi "trimnine"...

tung

PS: Trimnia brina nuk ka !!!
    albanish by nature

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    ......bukur te ngjajne konzervat, tamam per hije i ke.....
    O robi i Allahut, nuk varen "konservat", po r "kanaçet" apo "teneqet"!! Po edhe faj s'te ve, pasi ti ke kulture "gjermane" qe rrezaton shume prej shkrimeve te tua.....ngela duke te te korrigjuar!!
    Kush thot se nuk i besoj teorise se darwinit ???.......kete perfundim e ke nxjere vetvetiu jarigas aga !!!, une i besoj shkences dhe teknollogjise pasiqe vet kam profesion teknik, une jam inxhinjer i ndertimtarise, dhe si i tille jam i mesuar te merem me fakte, dhe te kem besim ne tekniken, asnje nga godinat qe i kam ndertuar nuk esht shemb !!!.......cka "verteton" shkenca, nuk ka gjasa pse une te mos e besoj !!!...........a ish kjo tema tash ???
    Nje rob i Allahut qe beson se ka paraardhes te perbashket me majmunin!! Paaa....sa logjike te forte, ti djalosh!!
    ........perqendrohu per subjektin me lart, apo nuk ke cka me then ???
    Subjekti me lart ishte rreth fjales "kulture"!! Un embroj tezen se eshte tipike evropiane, ndersa ti solle nje link per te deshmuar te kunderten, natyrisht, duke gabuar!! Je ti qe duhet te pranosh gabiomin ose ne te kundert, te sjellesh prova per ate qe thua, perndryshe je vetem nje llapalluq me kulture "gjermane" e me taban islamik!!
    ...jarigaso, a e mer vesh "kosovarcen" ???.......

PS: Trimnia brina nuk ka !!!
    Nuk e marr vesh "kosovarçen" e sidoqofte jam i mendimit se as budallalleku nuk ka "brina"!!!
    Jarigas

Alter ego Moderatus Maska e yllbardh
    Anëtarësuar
    18-08-2007
    Vendndodhja
    as vetë se di.... :)
    Postime
    808
    ääääääää ???, ku kercen ti bre, cfare kalifati cfare vere e alkoholi ???........ne secilin kalifat qe ka ekzistuar deri sot dhe do te ekzistoj deri sa te leshohen perdet finale do te ket alkohol apo vere....ai eshte in ndaluar per muslimanet, kur dihet boterisht se nen muslimanet cdokohe qe nga shfaqja e islamit ka patur edhe "jomusliman"....per te cilet alkoholi apo vera nuk jan te ndaluara....kultuvimi i "artit" te veres eshte bere edhe ne kalifate.....pse jo ???, ke ndegjuar dic tjeter ti shefe ???

tung
    shiqo këtë postim nga unë reeth alkoholit se edhe muslimanët në fillim kan përdorur alkoholin por më vonë është ndaluar nga disa "dijetarë" me anë të haditheve....
    Shqiptari që derdhë gjak shqiptari nuk meriton të quhet shqiptarë

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    O robi i Allahut, nuk varen "konservat", po r "kanaçet" apo "teneqet"!! Po edhe faj s'te ve, pasi ti ke kulture "gjermane" qe rrezaton shume prej shkrimeve te tua.....ngela duke te te korrigjuar!!
    Nje rob i Allahut qe beson se ka paraardhes te perbashket me majmunin!! Paaa....sa logjike te forte, ti djalosh!!
    Subjekti me lart ishte rreth fjales "kulture"!! Un embroj tezen se eshte tipike evropiane, ndersa ti solle nje link per te deshmuar te kunderten, natyrisht, duke gabuar!! Je ti qe duhet te pranosh gabiomin ose ne te kundert, te sjellesh prova per ate qe thua, perndryshe je vetem nje llapalluq me kulture "gjermane" e me taban islamik!!
    Nuk e marr vesh "kosovarçen" e sidoqofte jam i mendimit se as budallalleku nuk ka "brina"!!!
    .....ja Musa, nese e len fjalorin zoologjik jashta perdorimit, te dobesohet tirazhi i shkrimeve.....e fiksohesh ne floskula jorelevante......ce....teneqe ????, mire de, teneqet te shkojn per hije.....natyrisht andej nga shqiperia nuk keni pat gjate kohe "konzerva", pasiqe jan nje shpikje e kohes moderne.....teneqe ka patur, me siguri bile edhe sa te duash....

Sa per darwin bossin, natyrisht se "teorite" dhe "hipotezat" mund vetem ne aspektin "teknik" te besohen, pra, jane relative dhe te perkufizuara, jo dogmatike.....dogma ne shkence NUK EKZISTON...evolucioni ne pergjithesi nuk ka cak final, pra, si i tille ndikohet kryekeput nga KOHA......andeje edhe termi "besim" ne lidhje me shkencen ka tejet karakter tjeter se sa ai ne "fene".....aman, dyshoj se te mjafton intelekti te "kapish" kete "perfundim"......une nuk besoj se njeriu e ka prejardhjen prej majmunit, une besoj ne njeriun e pare i cili "nuk ka dijtur", dhe nuk ka dalluar shume nga specia e kafsheve..........i cili me kohen i ka mesuar gjerat......shih rastin e Abilit dhe Kabilit, ku Kabili nuk ka dijtur cka te beje me kufomen e Abilit, e zoti ja con si shembull sorren.......krejt "zbulimet" relevante te historise njerezore jane "rastesi"....pra, akoma Zoti na con nga nje sorre ta shohim e ta kopjojm....

Nje shembull:

....diten e diele ish ne televizion nje dokumentar mbi "qenin", te cilin shkenca mundohet ta perdor si mjet preventiv per kancerin....pasiqe njeriu me kancer ne frymen qe nxjer, dhe ne pergjithesi trupi leshon, ere specifike, te cilen akoma vetem "hunda" e qenit e dallon ne nuancat me te imeta. Ne shembuj qeni tregonte efikasitet prej 85% deri ne 97% (edhe ne frymen e konzervuar te nje gruaje qe gati 5 vite kish vdekur, e verente eren e kancerit)...kurse mjetet teknike per diagnozen qe i posedon medicina bashkkohore jane deri ne 30 % efikase !!!, ........dhe nga erdhi kjo verejtje ndaj kesaj aftesie te qenit ???, nje rast i perditshem ish qen shkaktari, nje grua, qeni i te ciles e kish pat fiksuar nje "nishan" ne kemben e majte te saj !!!, cdohere qeni kur kish kaluar rreth kembeve, ish ndalur per nje cast tek kemba dhe e kish lepire nishanin e saj.....e frustruar nga sjellja e qenit te saj, ajo shkon te mjeku dhe e le qe ai tja "operoj" dhe largoj ate. Pas dy jave i lajmerohen te shkoje urgjentisht ne spital, sepse ai nishani kish qene kanceri "Malignes Melanom", nje semurje vdekjeprurese pa sherim nese konstatohet ne fazen e fundit.....kjo i ka ndodhur asaj gruaje para 19 vjeteve !!!, sot ajo fale qenit jeton e shendosh!!!

...pra, une nuk ka gjasa ta "besoj" nje teori ne te njejtin aspekt si besoj "perendine"....besimi ne perendi eshte "vullnetare" dhe subjektiv, ai ne shkence eshte "detyrimisht", pasiqe objektiv....edhe qarte distancohem nga darwini ne piken, ku njeriut i mveshet nje prejardhje e perbashket me majmunin....une jam i mendimit, se njerezit e pare kan qen te ngjajshem me majmunin, ndoshta per kete arsye Ademi e Hava kan qen cullak.....sic e sheh ne vizatimet e kishes.....i kane patur organet e turpshme vrull me lesh.....

rrungi tungi
    albanish by nature

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar më parë nga yllbardh Lexo Postimin
    shiqo këtë postim nga unë reeth alkoholit se edhe muslimanët në fillim kan përdorur alkoholin por më vonë është ndaluar nga disa "dijetarë" me anë të haditheve....
    ...sidoqofte, pijet alkoholike, dmth. ata qe perdoren per te shuar "etjen", dhe te cilat te dehin (asaj kohe sic e ceke kan ekzistuar lengje te ndryshme te fermentaura, pra, cfaredo lengi qe permban sheqer, ai behet edhe dehes) jane sterholluar nga jurisprudenca dhe si te tilla jane ndaluar, ne kuptimin ligjore, pra, ne te eshte pare nje rrezik i rrendit shoqerore dhe me kete eshte bere ndalesa. Se "idiotet" tane e shpjegojn ndalimin me "xhehenem dhe vuajtje me te rrenda qe imagjon njeriu" eshte ceshtje tjeter.

Pijet dehese, prodhimin e tyre, tregtine me ta dhe bile edhe prodhimet dhe tregtite qe jane skajore por qe kane te bejne me te, jane me "ligj" te ndaluara, dhe ashtu jane ekzekutuar shkeljet gjate tere historise islame.

Rreziku qe shkakton konzumimi i pijeve te tilla eshte natyrisht i mvarur edhe nga "shkalla intelektuale" e shoqerise, pra nje shoqeri e zhvilluar (sic eshte kjo perendimorja), perkundrazi, e shfrytezon ate dhe ka ndertuar nje industri te terre, siguron vende pune, dhe e ka rrit nivelin e kualitetit jetesore poashtu edhe me kete dege te industrise.......ne te kunderten ekziston edhe rreziku i shkaterimit te nje shoqerie, i cili ne shekullin 19 gati gjith indianet e amerikes i shkateroj....ndohst nga kjo pervoje amerika u mundua ta ndaloj alkoholin (shih prohibicionin)...eshte "mvaresia" problemi kryesore, dmth. nje element, qe ndikon drejtperdrejt ne epsh, te cilin njeriu ka por edhe nuk ka mundesi ta kontrolloj, mvaresisht nga gjendja sociale dhe intelektuale e tij. Fukarralleku ekziston jo vetem ne materiale por edhe ne tru, fatkeqesisht. Por problemi i "alkoholit" nga pikepamja islame mund te shihet edhe si problemi i "duhanit" ne kohen bashkkohore ne perendim, sidomos ne europe, ku tash aktualisht perkufizohet gati ne terresi ne publik, me siguri se kur numri i duhanxhijve dukshem do te dobesohet, duhani mund te ndalohet rreptesisht, dhe te futet ne kllapen e droges. Pra, nga pikepamja fetare, si alkoholi, si duhani, duhet te jene HARAM.....cili duhanxhi (qe i fal 5 vakte, qe eshte i perkushtuar ne fe) e sheh vetveten ne "xhehenem" ???, e njejta vlen edhe per ate qe e pin alkoholin !!!, prandaj edhe dijetaret musliman e kane "zbutur" bishen e eger "alkohol" ne opinion, duke vlersuar njeriun e dehur, gjate momentit te dehjes "jashta fese", por asnjeher si "jomusliman", e bile si "banor te xhehenemit"....

Shteti musliman me legjislature islame (me sheriat) asnjekohe alkoholin, cka te beje me te, ndash tregetine, ndash lendet prodhuese, ndash prodhimin e ndash forcen e punes per te, nuk e ka "toleruar", por ka ekzekutuar rreptesisht shkeljet e ligjit. Per individin musliman vlen "ndalesa e pirjes-konzumimit", pasiqe "demi eshte me i madh, se hajri", sic meson Allahu ne Kuranin famelart. Natyrisht se i dehuri nuk ka te drejte edhe te shkel ne xhami (vend publik) ku vlen ligji......fatkeqsisht pershkak te mungeses te "diturise" islame nga individat, Harami dhe Hallali njihen ose te bastardizuar ose hyjnor, dhe lidhen drejtperdrejt me boten e amshueshme, ku alkoholxhia (pas 100 viteve ndoshta edhe duhanxhia) do te skuqen e pervelohen ne ferr, e ai qe e rreh, e skuq e sakaton nje te dehur, per kete veper do te lahet ne lumin e madh me vere ne parajs....

Nese shoqeria, individi, jane "te shenjt" per nje shtet, atehere islami me ndalesen e alkoholit, ka bere nje nder nderet me te medhaja qe nje shtet mund tja bej shtetasit te tij (vetvetiu ndeshem me njerez te mvarur nga alkoholi dhe eshte thjesht TRAGJEDI gjendja e tyre, vitin e kaluar kemi ndertuar per Caritasin nje godine, ku strehohen se pari alkoholiket, eshte tragjedi te shohesh njerez ndermjet 40-tave e 60-tave, sic u shkon jeta huq).

flm
    albanish by nature

Faqja 18 prej 22 FillimFillim ... 81617181920 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •