Protesta te dhunshme kane perfshire Egjiptin duke kerkuar heqjen e presidentin Hosni Mubarak.
http://news.yahoo.com/s/yblog_thelookout/20110128/ts_yblog_thelookout/unrest-in-egypt-whats-going-on
Protesta te dhunshme kane perfshire Egjiptin duke kerkuar heqjen e presidentin Hosni Mubarak.
http://news.yahoo.com/s/yblog_thelookout/20110128/ts_yblog_thelookout/unrest-in-egypt-whats-going-on
Protestuesit hyjnë në sheshin kryesor të Kajros
Mijëra protestues anti-qeveritarë kanë dëbuar nga sheshi kryesor i Kajros policët duke i sulmuar me gurë, xhama dhe shkopinj. Një numër policësh hoqën uniformat dhe u bashkuan me turmën.
Agjencitë e lajmeve raportojnë për protestues që brohorisnin dhe i merrnin në krahë policët që hiqnin uniformën. Protestuesit mundën të hynin në sheshin Tahrir, derisa ishin mbajtur larg tij gjatë gjithë ditës nga forcat e rendit.
Raportohet se në arrest shtëpiak është vënë Mohamed El Baradei, fitues i çmimit Nobel për Paqe dhe ish drejtuesi i Agjencisë Ndërkombëtare të Energjisë Bërthamore.
Përderisa është dikush në Qiell që më mbron...
Nuk ka askush në Tokë që më mposhtë...”
siq po shihen muslimanet u vedijesuan me ne fund dhe filluan te rrezojn diktatoret dhe kjo eshte fillimi i fitores se muslimaneve
Edhe ketu ka gisht Edi Rama!!!![]()
Perchè er coro che famo tutti quanti insieme
dice LAZIO sei grande te volemo bene!
El-Kardavi fton për aksion kundër tiranëve
Jusuf El-Kardavi, në kanalin televiziv arab, Al-Xhazira, ka ftuar popujt muslimanë që t’i kundërshtojnë qeveritarët e dhunshëm arabë.
Ai, gjithashtu, u është drejtuar edhe policëve, të cilët e mbrojnë regjimin, që t’i lënë të qetë muslimanët dhe të mos përdorin dhunën ndaj tyre.
“Allahu nuk u hakmerret tiranëve, përderisa njerëzit nuk marrin aksion kundër tyre. Duhet kundërshtuar tiranët”, është shprehur, ndër të tjerash, Jusuf El-Karadvi.
Dalja e dijetarit të shquar musliman, dhe thirrja e tij për mosdorëzim, vije në një moment kur po vazhdojnë protestat në Tunizi, Egjipt dhe Jemen.
Nga ana tjetër, Partia qeverisëse e presidentit, Hosni Mubarak, ka njoftuar sot është e gatshme të fillojë dialogun me të pakënaqurit egjiptian.
Ndersa kjo sjellja yte eshte edhe me e cuditshme, nuk kuptoj perse kaq urejtje,perse kaq inate??
Njeriu është i tillë si mendon
e quditshme eshte qyfyre jam duke ndjekur me interesim te lart ngjarjet ne egjipt dhe shpresoj pas pak dite egjipti do jet vendi i dyt pas tunizis i cili do qlirohet nga tiranet dhe pas kesaj do pasojn edhe shum shtete tjera ,eshte shum e rendsishme per boten qe keto vende te udhhiqen nga ata qe do i zgjedh populli sepse do ndalojn shum luftra ne keto pjes do ndalojn shum bomba qe hudhen neper tregje shkolla e xhami
Krijoni Kontakt