Close
Faqja 14 prej 22 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 216
    i/e regjistruar Maska e IllyrianPatriot
    Anëtarësuar
    27-06-2010
    Postime
    1,027
    Citim Postuar më parë nga >_Ilirian_> Lexo Postimin
    Islam = Paqe, o shoku jarigas : [
    o injorant mjaft se na e shpife ... A ke pune tjeter apo nuk ta varre njeri ne diten e perditshme ?

Tani une te sugjeroj te mos lodhesh kote duke munduar te kuptosh c fare eshte demokracia ...

e para eshte se nuk ke aq intelligjence ... e dyta per te vetmin arsye se te eshye bere mendja dhale nga fanatizmi yt i semure qe vjen si rrjedhoje i komplexeve qe ke !

Demokracia : 'Liria ime mbaron aty ku fillon e jotja e visa versa'

Po ske faj tij ... nuk ta kan mesuar hoxhalaret e ardhur nga stepat e afghanistanit kete gje ... !

Tani sa i perket shtetit islamik ... une do ju them nje gje : Po te ishte kjo e realizueshme ju fanatikat nuk do ishit ne kete forum ...

Ju keni gjetur kete forum edhe shfryni ketu ate qe nuk e beni dot ne boten reale .. beni endra me sy hapur o mjeran !

Nuk ju thote njeri , mbajeni fen qe keni ... po mos u mundoni te impononi atje ku nuk mundeni dote ... kuptoni ku e keni vendin edhe silluni si ju takon !

Nje sugjerim tjeter per ju eshte ... te jeni me pak fanatik ! A besoni sesa me fanatik te jesh aq me i mire je per zotin ??? Jo per zotin njeriu i mire eshte ai qe ben vepra te mira ... edhe jo ai qe le mjeker 10 metra

Une ja u them kete qe te mos vete-izoloheni ... se vet izolimi ju ben me fanatik akoma, ju le ne erresire te pa-edukuar ...

Po ne fund te fundit une keto kisha per te thene ... vazhdoni enderroni per nje shtet shqiptar islamik ...
    Ndryshuar për herë të fundit nga IllyrianPatriot : 26-01-2011 më 13:17

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-01-2011
    Postime
    90
    boll me se na shpifet me kete demokracine , thireni ne emer te saj dhe masakroni ,vidhni ,vrisni,plackitni dhe ne fund ne nuk dime se ceshte demokracia,, ju flm por nuk kemi nevoje per nje demokraci te tille qe vetem nje grup ia sheh hajrin ndersa me miljarda njerez ia shohin te keqen

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-04-2009
    Postime
    1,464
    Pa e zbatuar sherijatin nuk keni se q'ka te thoni.Mos humbisni kohe,merrni dinamit dhe fillonjani duke vrare njerez,ne daqi per ta sjell islamizmin tek ne,hahah.E shiqoni boten islame,kudo do te gjeni"rehati",duke vrare nen emrin e allahut,vetem ju keni ngelur akoma me qetsi,nuk ju ka hije keshtu me rehati,fillonjani,e mos prisni,hahah....

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-01-2011
    Postime
    90
    dielli 1 ku e sheh ti ate boten islame??

pikerisht keta demokratet me helikoptera dhe tanke per cdo dite vrasin njerez ne shpiajt e veta kurse ti leh si qen ketu, po te ishte sheriati ti do kishe mbaruar ne litar.

pikerisht krishteret sherbetoret e cifuteve jeni duke vrare ne emer te fese suaj krishterizmit

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Deshe te thuash me ate austriake!!
    Qysh, qysh, kujt nuk i pelqen arabishtja, eshte kundershtar i Islamit??! Booo, sa kulture "gjermane" qe paske ti mer jahu!!!
    .ahahahahah...idiotesia e shkrimeve te tua mund te barazohet vetem me arrogancen qe djersit ....................si gjel jevgu, por deri tanji nuk ke treguar as edhe nje grimce kulture, n'daç nga ana shkencore e n'daç nga ana historike! Ngele duke folur per mua sikur te me kishe njohur! E kuptoj qe ke rene ne dashuri me mua, por une kam shije te tjera, me vjen keq!!

O ti jaran,

qe mes behet shume bajat dhe i stergjatur teksti, po te sjell nje pergjigje te permbledhur.

Natyrisht se ti nuk pajtohesh me ate qe une shkruaj, ngase une e "mbroj" islamin, kurse ti e "akuzon" dhe me kete kemi qendrime dirametrale, si puna e kosoves me serbine....por kjo nuk do me thene, se nuk mund te diskutojm ne menyre te civilizuar. Per te bere kete, duhet se paku te ndjeket nje kulture diskutimi e cila ne thelb te vetin mban respektin dhe synimin.

Respekti duhet te mbahet per te vertetuar seriozitetin dhe me kete per tju permbajtur temes, kurse synimi duhet te jete perfitimi perzonal. Ne te dy ketu as qe e ndryshojm, as qe e permiresojm as qe e revolucionojm islamin. Kushtimisht them islamin, qe me kete te vendoj poziten time ne anen passive te diskutimit, duke te dhene keshtu teje te drejten, kritikat qe i ke, ti shpalosish ketu dhe ti argumentosh, pasiqe je ti ai, i cili ka braktis islamin. Per kete hap "ekzistenical" dhe "themelore" ne jeten e njeriut duhet me patur aryet dhe bindje te forta.

Fatkeqsisht, ose nuk je ne gjendje, te mungon aftesia, te sqarosh qendrimin tend me argumente dhe me faktet bindese qe te ndihmuan ne vendimin tend, ose thjesht e injoron realitetin duke u "humbur" ne nje bote "ideale" te vetkonstruktuar.

Se paku kjo e fundit me duket si problemi yt kryesore, dmth. idealizimi i rrethanave per te vertetuar qendrimin. Kete mund te arrish, nese kategorikisht, ne menyren BARDH/ZI, e shiqon situaten, dhe kete je duke bere. Thjesht, kycja jote ne kete forum, dhe sjellja jote e vertetojn kete "konflikt identiteti" dhe na tregon neve tjereve se si ti sillesh me kete "problem" qe ke. Perndryshe ne te dy do te diskutonim mbi gjera tjera, e jo, se kush e ka me te madh....rreth kesaj sillet diskutimi....ti ke mare per detyre te ju "argumentosh" shqiptareve "dobesite" e islamit me perfundimin qe te binden shqiptaret musliman ne "gabimin" qe jane duke bere. Keto argumente i sjell me shembujt e idealizuar, te cilet i ke konstruktuar me formulen "bardh/zi", dhe nese e kerkon nevoja i "themelon" edhe ne te kaluaren tone, pra, nese nuk mban argumenti, dhe ne pikepamjen tende "dyshon" edhe vet, atehere e transferon gjith situaten tek "turqit pushtues", kthehesh nje shkalle me pas, pasiqe ne ate "bote", nuk je vetem, se aty ka edhe musliman qe i ndajn mendimet me teje. Kjo i ngjan asaj, kur ne diskutim me "gjermanet" diskutuesit e "kthejn" vemendjen tek gjermania naciste...per te vertetuar argumentet....dmth. kinse edhe ki i sodit eshte fare e atyre, e nuk mund te jet me i mire....ti kete rruge poashtu po e perdor, reciprokisht...shqiptaret para pushtimit otoman kane qene me te mire....ate "gjendje" fantastike na prishen pushtuesit....

Ne fakt, gjith kete e ben per vetveten tende. Ti ketu neve na shpalos panderprere konfliktin tend perzonal, te cilin nga "lodhja" e brendshme qe te eshte shkaktuar, nuk mund ta doremaresh ndryshe, perpos se keshtu. Thjesht

Shembull me i mire eshte rasti ku thua se "Allahu e ka krijuar kuranin te qarte" ne te njejten fryme kur kommenton mbi nevojen e tefsirit, ekzistencen e te cilit e ve ne pyetje ne baze te atij verzi kuranore.
    Ti ke edhe deficite te medhaja njohurishe, shkakun te cilin une e shoh si fajtorin kryesore per sjelljen tende, psh. mendimi se populli austriak ka "kulture" austriake e jo gjermane, se paku duhet ditur, se po te dy popujt jane gjermanfoles, nuk ka nevoje te dijsh se gjermania, zvicra dhe austria psh. kane gjuhen letrare te njesuar, apo influencen e mbreterise te habsburgeve, qe kohe pas kohe shtrihej mbi me teper se gjysmen e territorit gjermanfoles, qe nga shekulli i 13 me rradhe !!!

Natyrisht se eshte e drejte e cdo njeriu te zgjedh besimin sic mendon. Konvertitet nga islami ne krishterizem me bindje te plota jane te paket, mendoj ata, te cilet per dashurine ndaj Jezu Krishtit, e bejne kete. Ata perzona, nuk miren me me te kaluaren e tyre, pra, nuk i kan vetesite qe i ke ty !!!, atyre nuk u intereson shoqeria, familja (deri ne nje shkalle), e me se paku kombi dhe nevojat e tij.

Konvertimi i vertete, me bindje te plota "fetare" nuk mund assesi te "kritikohet" nga askush, eshte thjesht nje e drejte themelore e njeriut. Ata njerez nuk kan krize identiteti, dhe jane te "paster" shpirtenisht.

Ti nuk je ai tip !!!, ti e nderlidh "identitetin" tend me pikepamje politike, dhe me kete mundohesh me nje shuplak ti vrasesh dy miza, njeren, t'ja vertetosh vetvetes, se hapi per te braktisur islamin (nuk them se e ke marre krishterizmin, kete nuk e ke bere) ka qene i drejt, dhe se shqiptaret tjere duhet te bejne te njejten gje, pasiqe vetem ata mund te ma ndryshojn gjendjen time, te cilen une nuk dua ta ndryshoj - baza e kesaj pikepamje eshte, se shqiperia e mesme, nuk ka patur bindje te forta islame....pra, duke e mare vetveten si shembull, je i mendimit se edhe tjeret duhet me e patur lehte, te ndjekin po te njejten rruge, dhe se ti ne kete rruge mund te ju ndihmosh....psh. duke ju shpalosur atyre "gabimet" e qarta te islamit....nese kjo nuk funksionon, atehere e transferon gjith zinxhirin e argumenteve, sic thash edhe me larte, ne epoken e "pushtimit", dhe me kete sikur fiton ne bingo, patjeter duhet edhe me trashaniki te bindet, se ti ke te drejt....

Ti me nje fryme va mohon tjereve te drejten qe e kerkon per vetveten. Nese ki argument nuk te bind se je gabim, atehere une nuk kam se cka te them me shume, pervecse hesht, thjesht hesht.

Por te kisha lutur te permbahesh ne fjalor, thjesht, me dhimbet "energjia" ta harxhoj per gjera pa vlere dhe pa nevoje. Nese mendon se je me "intelekt" te civilizuar, me siguri se ke ndegjuar edhe mbi ironine, sarkazmin dhe bile nuk do ta merja per te madhe nese je edhe cynik, por, se paku mos i mer kafshet ne qafe...

tung
    albanish by nature

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    ]O ti jaran,
    ............. duhet se paku te ndjeket nje kulture diskutimi e cila ne thelb te vetin mban respektin dhe synimin.

Respekti duhet te mbahet per te vertetuar seriozitetin
    Sa kulture qe shpreh kur e quan bashkebiseduesin "jaran"!!Te lumte!!
    dhe me kete per tju permbajtur temes, kurse synimi duhet te jete perfitimi perzonal. Ne te dy ketu as qe e ndryshojm, as qe e permiresojm as qe e revolucionojm islamin. Kushtimisht them islamin, qe me kete te vendoj poziten time ne anen passive te diskutimit, duke te dhene keshtu teje te drejten, kritikat qe i ke, ti shpalosish ketu dhe ti argumentosh, pasiqe je ti ai, i cili ka braktis islamin. Per kete hap "ekzistenical" dhe "themelore" ne jeten e njeriut duhet me patur aryet dhe bindje te forta.
    Titulli temes thote "jo Shqiperi islamike"!!
    Nuk me interesojne te metat e tua personale!!

Fatkeqsisht, ose nuk je ne gjendje, te mungon aftesia, te sqarosh qendrimin tend me argumente dhe me faktet bindese qe te ndihmuan ne vendimin tend, ose thjesht e injoron realitetin duke u "humbur" ne nje bote "ideale" te vetkonstruktuar.
    Ose ne t ekunderten te mungon ty aftesia te shikosh ate qe per te tjeret eshte mese e qarte!! T'i japesh vetes te drejten e gjykimit te pakundershtueshem, eshte manifestim arrogance!!
    Se paku kjo e fundit me duket si problemi yt kryesore, dmth. idealizimi i rrethanave per te vertetuar qendrimin.
    Nuk eshte problem, por quhet kristalizim i historise dhe eshte pikerisht metoda qe ndiqet per te studiuar historine e nje populli!! Rrethanat jane faktet!!
    Kete mund te arrish, nese kategorikisht, ne menyren BARDH/ZI, e shiqon situaten, dhe kete je duke bere.
    Ku e bera kete, genjeshtar?!! Akuzen duhat ta ndjeke prova, perndryshe je vetem llapaqen!
    Thjesht, kycja jote ne kete forum, dhe sjellja jote e vertetojn kete "konflikt identiteti" dhe na tregon neve tjereve se si ti sillesh me kete "problem" qe ke.
    Vazhdon akoma t'i japesh vetes "pupla te fryra" pa piken e logjikes! Nese kyçja ne kete forum eshte tregues "konflikti identiteti", atehere ç'thua per veten tende??!! A e kupton idiotesine e "logjikes" tende??!!

....ti ke mare per detyre te ju "argumentosh" shqiptareve "dobesite" e islamit me perfundimin qe te binden shqiptaret musliman ne "gabimin" qe jane duke bere
    Po,e pastaj??! Nuk shoh asgje te keqe ketu!
    . Keto argumente i sjell me shembujt e idealizuar, te cilet i ke konstruktuar me formulen "bardh/zi", dhe nese e kerkon nevoja i "themelon" edhe ne te kaluaren tone, pra, nese nuk mban argumenti, dhe ne pikepamjen tende "dyshon" edhe vet, atehere e transferon gjith situaten tek "turqit pushtues", kthehesh nje shkalle me pas, pasiqe ne ate "bote", nuk je vetem, se aty ka edhe musliman qe i ndajn mendimet me teje
    Ti a je ne gjendje te kunderargumentosh pa zbritur ne idiotesira te llojit "konflikt identiteti", "bote te idealizuar" e llapallape te tjera??!!
    Kjo i ngjan asaj, kur ne diskutim me "gjermanet" diskutuesit e "kthejn" vemendjen tek gjermania naciste...per te vertetuar argumentet....dmth. kinse edhe ki i sodit eshte fare e atyre, e nuk mund te jet me i mire....ti kete rruge poashtu po e perdor, reciprokisht...shqiptaret para pushtimit otoman kane qene me te mire....ate "gjendje" fantastike na prishen pushtuesit....
    Nuk jane ne gjykim shqiptaret, por pushtuesit qe ti dhe soji yt mbron!!
    Ne fakt, gjith kete e ben per vetveten tende. Ti ketu neve na shpalos panderprere konfliktin tend perzonal, te cilin nga "lodhja" e brendshme qe te eshte shkaktuar, nuk mund ta doremaresh ndryshe, perpos se keshtu
    ...vazhdon me respektin per temen ketu, apo jo??!!
    Shembull me i mire eshte rasti ku thua se "Allahu e ka krijuar kuranin te qarte" ne te njejten fryme kur kommenton mbi nevojen e tefsirit, ekzistencen e te cilit e ve ne pyetje ne baze te atij verzi kuranore.
    Kur njeriu ka traun ne syne e vet, si nuk ka turp t eflase per qimen ne syrin e tjetrit?!!
    Ti ke edhe deficite te medhaja njohurishe, shkakun te cilin une e shoh si fajtorin kryesore per sjelljen tende, psh. mendimi se populli austriak ka "kulture" austriake e jo gjermane, se paku duhet ditur, se po te dy popujt jane gjermanfoles, nuk ka nevoje te dijsh se gjermania, zvicra dhe austria psh. kane gjuhen letrare te njesuar, apo influencen e mbreterise te habsburgeve, qe kohe pas kohe shtrihej mbi me teper se gjysmen e territorit gjermanfoles, qe nga shekulli i 13 me rradhe !!!
    Vetem nje "dijetar" si ti barazon gjuhen me kulturen! Zviceranet qe flasin gjermanisht, paskan kulture gjermane; amerikanet qe flasin anglisht, paskan kulture angleze(po ashtu edhe australianet, afrikanojugoret,kanadezet, etj); kanadezet qe flasin frengjisht, kulture franceze e keshtu me radhe!! Te lumte per kulturen "gjermane" me te cilen qenke "indoktrinuar"!!
    Natyrisht se eshte e drejte e cdo njeriu te zgjedh besimin sic mendon. Konvertitet nga islami ne krishterizem me bindje te plota jane te paket, mendoj ata, te cilet per dashurine ndaj Jezu Krishtit, e bejne kete. Ata perzona, nuk miren me me te kaluaren e tyre, pra, nuk i kan vetesite qe i ke ty !!!, atyre nuk u intereson shoqeria, familja (deri ne nje shkalle), e me se paku kombi dhe nevojat e tij.
    Kjo eshte pikepamja e nje islamiku!!
    Konvertimi i vertete, me bindje te plota "fetare" nuk mund assesi te "kritikohet" nga askush, eshte thjesht nje e drejte themelore e njeriut. Ata njerez nuk kan krize identiteti, dhe jane te "paster" shpirtenisht
    Kupton pra, sa idiotesira qe ke shkruar me siper mbi "krizen e identitetit" qe gjasme paskam une??!!
    Ti nuk je ai tip !!!, ti e nderlidh "identitetin" tend me pikepamje politike, ...............- baza e kesaj pikepamje eshte, se shqiperia e mesme, nuk ka patur bindje te forta islame....
    Jane islamiket si ti, qe e lidhin identitetin e shqiptareve me Turqine dhe Islamin!! Shqiperia e mesme e pret mikun me raki dhe feston diten e Veres, keshtuqe ti nuk mund te thuash asgje kunder kesaj!! Apo indoktrinimi me kulturen "gjermane" te jep te drejten t'i dish gjerat me mire se vendalinjt??!!
    pra, duke e mare vetveten si shembull, je i mendimit se edhe tjeret duhet me e patur lehte, te ndjekin po te njejten rruge, dhe se ti ne kete rruge mund te ju ndihmosh....psh. duke ju shpalosur atyre "gabimet" e qarta te islamit....nese kjo nuk funksionon, atehere e transferon gjith zinxhirin e argumenteve, sic thash edhe me larte, ne epoken e "pushtimit", dhe me kete sikur fiton ne bingo, patjeter duhet edhe me trashaniki te bindet, se ti ke te drejt....
    Jo, e rendesishme eshte qe ta dijne se ç'eshte Islami ne te vertet, pasta le te zgjedhin vete!!
    Ti me nje fryme va mohon tjereve te drejten qe e kerkon per vetveten. Nese ki argument nuk te bind se je gabim, atehere une nuk kam se cka te them me shume, pervecse hesht, thjesht hesht.
    Ku e ke argumentin??!! Hamendesimi nuk eshte argument!
    Por te kisha lutur te permbahesh ne fjalor, thjesht, me dhimbet "energjia" ta harxhoj per gjera pa vlere dhe pa nevoje. Nese mendon se je me "intelekt" te civilizuar, me siguri se ke ndegjuar edhe mbi ironine, sarkazmin dhe bile nuk do ta merja per te madhe nese je edhe cynik, por, se paku mos i mer kafshet ne qafe..
    Ja dhe emblema e logjikes tende!! Llapllape pa fund per te mos folur per temen!!
    Tema eshte : Jo Shqiperi islamike!!

Fol, po pate miell ne thes!
    Jarigas

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Sa kulture qe shpreh kur e quan bashkebiseduesin "jaran"!!Te lumte!!!
    ...fjala jaran e ka te njejtin nenkuptim si "o shok", "o kojshi", "o bashkatdhetare", eshte nje thirje nderi ndaj nje perzoni te panjohur...po te ta dija "emrin" do te shkruaja edhe ne menyre me perzonale....

Mos ka ne shqiperi nje domethenje tjeter ???, nese ka domethenje negative atehere te kerkoj falje....

Natyrisht se tema eshte shqiperia laike, por sa me kujtohet, ishe ti ai, qe i dha temes kahje joserioze duke perdore fjale banale si dhe perbuzje e perqeshje me te thjeshta.

Perndryshe, gjith "muhabeti" perkufizohet ne tentimin per ta sjelle temen ne "rrugen" e synuar, qe eshte pra, shqiperia laike, e jo islamike. Kjo mund te arrihet atehere, kur ty do te komentosh permbajtjen e mendimeve te tjereve, e jo bindjet fetare te tyre..... me kete ka te beje edhe "argumenti" qe ta permenda, se ty va mohon tjereve ate qe kerkon per vetveten !!!

Ja nje shembull: ty thua se islami eshte keshtu e keshtu per kete dhe kete arsye !

Kur tjetri, ta mohon kete, dhe te kundershton me mendimet e tija, ti fillon te tallesh !!!, a nuk eshte kjo e vertete`???......sille nje postim tendin, ku ke zhvilluar me shume se dy fjali "seirioze" me nje diskutues ketu, per te me vertetuar se une e kam "argumentin" tim dallash....duhet te kuptosh, se ndryshimi mes njerezve eshte mu per ate ekzistent, sepse i kan mendimet e ndryshme, po te mos kishim mendime te ndryshme nuk do te diskutonim ketu. Dhe qellimi eshte, qe te shpalosen mendimet qe te mund ata te ndahen, me qellimin qe te perfitojn tjeret !!!

Pasiqe jemi shqiptare, dhe kete e bejme per vetveten tone, mendoj se edhe pefitimi duhet te jete ne te miren e gjith neve....pra synimi final eshte nje gjuhe e perbashket, qe ti bashkonte mendimet e ndryshme qe pa dyshim se jane prezent.

Nese mendon se nuk i ke objektivat e thejshta, qe ndan pikepamjet ne bardh/zi, atehere deshmoe te kunderten !!!, te me quajsh genjeshtar se te them ate cka me "shet", nuk nderon mendimin tim !!!

jashte temes:

Une te thash edhe me heret, se nuk ka shkollare objektiv, qe islamit ja mvesh attibutet qe ti ja mvesh. Nuk ekziston ai tip shkollari. Ne boten perendimore ke ne shume univerzitete lemine e shkences islame dhe orientalistikes, njerez qe miren me ate. Une kam lexuar disa libra te orientalisteve dhe shkenctareve JOMUSLMAN, te cilet kan ndikuar ne pikepamjet e mia mbi islamin, dhe nese ti mendon se une jam "islamist" i atij tipi qe hedh vehten ne ere, atehere shkaktare per kete jane edhe shkollaret perendimore....une gjuhen arabe nuk e njoh, dhe literatura islame ne gjuhen shqipe ka qen e kufizuar ne fillim te viteve te 90-ta kur une kam filluar te mirem me historine e islamit, ose thuaj se JOEKZISTENTE, keshtuqe pervec materialeve ne gjermanishte kam patur vetem librat standard te fese islame ne gjuhen shqipe, qe kane te bejne me shume me doktrinat fetare, e jo me pikepamjet politike e historike. Keshtuqe baza e mendimeve te mia, eshte literatura gjermane mbi islamin.

Akoma nuk ka "shkenctare" shqiptare qe miret me islamin ne menyre shkollare, edhe sot e kesaj dite gjith literatura qe ekziston ne gjuhen shqipe eshte "perkthim" prej gjuheve te huaja, pjesa dermuese nga ajo boshnjake, ku perkthyesit "punen e madhe" qe kane bere ja dedikojn babes apo nenes vet.....edhe vet zgjedhja e perkthimeve eshe dytesore, pra, parimare eshte "perkthimi" i nje libri, cfaredo qoft ai....pak a shum.....i vetmi autore shqiptare, qe ka gjasa shkenctari eshte Nexhat Ibrahimi.

tung
    albanish by nature

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    ...fjala jaran e ka te njejtin nenkuptim si "o shok", "o kojshi", "o bashkatdhetare", eshte nje thirje nderi ndaj nje perzoni te panjohur...po te ta dija "emrin" do te shkruaja edhe ne menyre me perzonale....
    Jarigas nuk te mjafton??!
    Per mua eshte fyerje te m t herrasesh turqisht!
    Natyrisht se tema eshte shqiperia laike, por sa me kujtohet, ishe ti ai, qe i dha temes kahje joserioze duke perdore fjale banale si dhe perbuzje e perqeshje me te thjeshta.
    Ma trego se ku e kam bere e te kerkoj une falje, perndryshe me kerko ti mua!!

Perndryshe, gjith "muhabeti" perkufizohet ne tentimin per ta sjelle temen ne "rrugen" e synuar, qe eshte pra, shqiperia laike, e jo islamike. Kjo mund te arrihet atehere, kur ty do te komentosh permbajtjen e mendimeve te tjereve, e jo bindjet fetare te tyre..... me kete ka te beje edhe "argumenti" qe ta permenda, se ty va mohon tjereve ate qe kerkon per vetveten !!!
    Eshte pikerisht ajo qe kam bere, edhe atehere kur mendimet e tua nuk i permbaheshin temes dhe derdheshin ne sferen time personale!!
    Ja nje shembull: ty thua se islami eshte keshtu e keshtu per kete dhe kete arsye !
    Siç thua edhe vete une jap edhe arsyet e mendimeve te mija!
    Kur tjetri, ta mohon kete, dhe te kundershton me mendimet e tija, ti fillon te tallesh !!!, a nuk eshte kjo e vertete`???......sille nje postim tendin, ku ke zhvilluar me shume se dy fjali "seirioze" me nje diskutues ketu, per te me vertetuar se une e kam "argumentin" tim dallash...
    Po te sjell fillimin e debatit tend me mua ne kete teme, faqja 3:
    Pasiqe te kam bere mik te rri timin, e ndij vetveten te obliguar te nderhy me qellimin qe te te keshilloj dhe te ta hap pak horizontin permbi zoollogjine e me tej....
    Ky ishte fillimi i "mendimeve " te tua kundershtuese!!
    .duhet te kuptosh, se ndryshimi mes njerezve eshte mu per ate ekzistent, sepse i kan mendimet e ndryshme, po te mos kishim mendime te ndryshme nuk do te diskutonim ketu. Dhe qellimi eshte, qe te shpalosen mendimet qe te mund ata te ndahen, me qellimin qe te perfitojn tjeret !!
    Te kesh mendime te tua per diçk, eshte normale, por te fillosh e te flasesh per personin tim eshte vetem "arrogance" qorre!!
    Pasiqe jemi shqiptare, dhe kete e bejme per vetveten tone, mendoj se edhe pefitimi duhet te jete ne te miren e gjith neve....pra synimi final eshte nje gjuhe e perbashket, qe ti bashkonte mendimet e ndryshme qe pa dyshim se jane prezent.
    Pajtohem plotesisht me kete mendim dhe per kete arsye kerkoj qe te zhduken nga biseda jone termat turko-arabe e gjithashtu edhe ata italo-anglo-saksone!(aty ku eshte e mundur)
    jashte temes:

Une te thash edhe me heret, se nuk ka shkollare objektiv, qe islamit ja mvesh attibutet qe ti ja mvesh. Nuk ekziston ai tip shkollari.
    Cfare vetish(atributesh) i paskam mveshur islamit ne menyre jo-objektive??!!
    Permendi ketu qe te pakten te debatojm eper diçka konkrete!!
    Ne boten perendimore ke ne shume univerzitete lemine e shkences islame dhe orientalistikes, njerez qe miren me ate.
    Nuk ka shkence "islame" por arabe, po ashtu si nuk ka shkence te krishtere apo çifute!!
    Ne universitete ka fakultete te orientalistikes dhe jo te "shkences islame"!
    Une kam lexuar disa libra te orientalisteve dhe shkenctareve JOMUSLMAN, te cilet kan ndikuar ne pikepamjet e mia mbi islamin, dhe nese ti mendon se une jam "islamist" i atij tipi qe hedh vehten ne ere, atehere shkaktare per kete jane edhe shkollaret perendimore...
    Une ty nuk te njoh nepermjet shkollave perendimore, por nepermjet shkrimeve qe poston ne kete forum!
    .une gjuhen arabe nuk e njoh, dhe literatura islame ne gjuhen shqipe ka qen e kufizuar ne fillim te viteve te 90-ta kur une kam filluar te mirem me historine e islamit, ose thuaj se JOEKZISTENTE, keshtuqe pervec materialeve ne gjermanishte kam patur vetem librat standard te fese islame ne gjuhen shqipe, qe kane te bejne me shume me doktrinat fetare, e jo me pikepamjet politike e historike. Keshtuqe baza e mendimeve te mia, eshte literatura gjermane mbi islamin.
    Ti nuk e njeh gjuhen arabe, por i jep vetes te drejte te pohosh se eshte gjuhe e bukur??!! Kete ti e quan logjike??!!
    Akoma nuk ka "shkenctare" shqiptare qe miret me islamin ne menyre shkollare, edhe sot e kesaj dite gjith literatura qe ekziston ne gjuhen shqipe eshte "perkthim" prej gjuheve te huaja, pjesa dermuese nga ajo boshnjake, ku perkthyesit "punen e madhe" qe kane bere ja dedikojn babes apo nenes vet.....edhe vet zgjedhja e perkthimeve eshe dytesore, pra, parimare eshte "perkthimi" i nje libri, cfaredo qoft ai....pak a shum.....i vetmi autore shqiptare, qe ka gjasa shkenctari eshte Nexhat Ibrahimi
    Pra perfundimisht, deri tashi ti ke bere llogje tutje-tehu pa ia patur idene Islamit!!
    Pikekrisht ajo qe po them une qe nga fillimi.
    Deri tashi une nuk kam fyer kurre i pari, por vetem nese me fyenin kombin, rracen, gjuhen, heronjte e kombit dhe personin tim!!
    Nese nuk m'i prek keto, je vellai im e mund te debatojme, perndryshe une e quaj veten te lejuar qe te mbrohem kunder kujtdo!!

Tungjatjeta e tu rrit'te ndera, themi ne shqiptaret mes vedi!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga jarigas : 27-01-2011 më 12:56
    Jarigas

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-09-2010
    Postime
    778
    o Mr. Zeid dhe ti Mr. Ilirian, as shqipen nuk e dini mire.
    Shkoni ore ne Arabi e jetoni aty, nen Shehriatin tuaj dhe nen nje rregjim fetar obskurantist islamik. Ju qenkeni jo vetem rreth 450 vjet mbrapa botes por qenkeni dhe skiç. Qenkeni kokrra e injorantit. E kush i ka permendur si vlera fenomaenet negative te Perendimit? Vetem mendja juaj e semure. Ju jeni hipokrite sepse lejoni te merrni shume gra dhe kjo eshte nje lloj prostitucioni i ndyre dhe masiv .

Citim Postuar më parë nga pirro10 Lexo Postimin
    o Mr. Zeid dhe ti Mr. Ilirian, as shqipen nuk e dini mire.
    Shkoni ore ne Arabi e jetoni aty, nen Shehriatin tuaj dhe nen nje rregjim fetar obskurantist islamik. Ju qenkeni jo vetem rreth 450 vjet mbrapa botes por qenkeni dhe skiç. Qenkeni kokrra e injorantit. E kush i ka permendur si vlera fenomaenet negative te Perendimit? Vetem mendja juaj e semure. Ju jeni hipokrite sepse lejoni te merrni shume gra dhe kjo eshte nje lloj prostitucioni i ndyre dhe masiv .
    Ja edhe Pirro Prifti ne person.
    Jemi musliman, te pelqeu apo jo, dhe Shqipëria Islamike eshte dhe duhet te jet enderr e çdo shqiptari musliman qe do te kontruboj deri ne realizimin e saj.
    Mjaft me ket laicitet qe e keni perkthyer si Ateizëm ! Kjo nuk mund ti impunohet popullit shqiptar nese me te vertet pretendojm te besojm ne "demokraci" !
    "Shqiptar, Elhamdulilah"

Faqja 14 prej 22 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •