Close
Faqja 131 prej 220 FillimFillim ... 3181121129130131132133141181 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,301 deri 1,310 prej 2192
    Citim Postuar mė parė nga shigjeta Lexo Postimin
    Ngre perseri te njejten pyetje, nga je kaq i bindur qe i ka vrare policia? Deri tani i vetmi koment nga dikush qe ka disi njohuri mbi fushen, eshte nga doktori i spitalit ushtarak, i cili ka deklaruar qe goditjet kane qene nga afer.

Per protestat ne Itali, ne 2001 eshte vrare nje protestues dhe polici u gjend i pafajshem.

http://www.guardian.co.uk/world/2001...balisation.usa

E mgjth ne Shqiperi ende nuk kemi nje deklarate nga prokuroria se cfare ka nxjerr hetimi i tyre.
    The victim - his identity as yet unconfirmed - threw a fire extinguisher at a police van and the trooper retaliated with gunfire.
    Sepse ka vene jeten e tyre ne rrezik?

Ky njeriu me pallto te zeze jeten e kujt ka vene ne rrezik? Nuk i kam pare vrasjet e tjera....

hahaha, teper e rrezikshme fire extinguisher

An anti-globalisation demonstrator was killed today after being shot in the head by an Italian paramilitary trooper during riots close to the G8 summit venue in Genoa.

According to reports he was run over by a police jeep after being hit by at least two bullets.

The victim - his identity as yet unconfirmed - threw a fire extinguisher at a police van and the trooper retaliated with gunfire.
    Sa i forte ka qene. Tani vetem nje goditje me predhe mungon dhe vdekja e tij do te jete mese e sigurt
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga thirsty : 24-01-2011 mė 02:16
    We never really grow up, we only learn how to act in public.

Citim Postuar mė parė nga Aldi-Aldo Lexo Postimin
    Sepse ka vene jeten e tyre ne rrezik?

Ky njeriu me pallto te zeze jeten e kujt ka vene ne rrezik? Nuk i kam pare vrasjet e tjera....
    Seriozisht e kishe kete koment?! Ajo turma si po i godiste policet te premten, duke iu hedhur edhe bomba molotov etj etj, po i merrte me te mira?! lol
    Mos shkruaj gjė kur je me nerva, sepse, ndėrsa plaga e gjuhės ėshtė mė e keqe se e shpatės, mendo ē’ka mund tė jetė ajo e pendės

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anėtarėsuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    Citim Postuar mė parė nga Princess12 Lexo Postimin
    Lexoni tek posti i Infinity, aty tregohee 1 nga sections te kodit penal (ne Illinois, por qe eshte e ngjashme ne gjithe USA-n) persa i perket kesaj ceshtje.
    Dhuna e tepert denohet gjithandej, si e perdorur nga 1 person i thjesht ashtu dhe 1 ushtarak, madje 1 ushtarak denohet me rende per vete faktin qe i dine ligjet dhe se kur vertete duhet perdorur dhuna ne maksimum.
    Te ai shkrim, duke e pėrshtatur ligjin pėr Shqipėrinė, personat te kryeministria duhet tė paralajmėroheshin me gojė (jo nė formėn e ftesės sė dasmave, por sė paku me zė tė ėmbėl) se po shkelnin pakėz ligjin. Kjo kur mbasi kėrciti guri, huri e vajguri, u sulėn deri me Benz 240 (Safari?), po gjene u doli pėrpara betoni.

Nejse, qė tė mėsoni dhe tė mos shkruani kodra pas bregut tė Myzeqesė: Paralajmėrohesh pėr mos afrim, pastaj qėllohet nė ajėr, pastaj kthehet horizontalisht arma.

Pastaj bėhen hetime dhe pėr hir tė sė vėrtetės ata ushtarakėt duhet tė hetohen patjetėr, por me thėnė tė drejtėn duket dhe pak e ēuditshme qė mishėrimi i lirisė dhe luftės kundėr korrupsionit, Rama, merr vesh vetėm 20 minuta mė vonė bisedėn qė bėn prokurorja e pėrgjithshme me drejtorin e policisė sė shtetit nė telefon, nė lidhje me arrestimet. Nuk ma ha mendja se News24 filmon dhe dėgjon ekskluzivisht nga zyra e saj, apo jo?
    Prektora

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,380
    Postimet nė Bllog
    22
    Citim Postuar mė parė nga INFINITY© Lexo Postimin
    Kjo do te thote qe edhe nqs keta njerez qe u vrane te ishin brenda portes se kryeministrise, atyre duhej t'u thuhej me fjale ne fillim qe nqs ata nuk dalin jashte atij territori mbi ta do perdoret force (dhe kjo nqs policet e ndjen jeten e tyre te kercenuar). Nqs keta persona nuk do ishin larguar dhe pas paralajmerimit me goje prej forcave te policise apo gardes atehere ata mund te plagoseshin (megjithate edhe ketu ka shume per te diskutuar pasi keta persona nuk ishin te armatosur). Por mos te harrojme qe asnje nga keta viktima nuk ishin ne territorin e Kryeministrise qe do te thote se garda nuk kishte te drejte te qellonte mbi ta edhe me pretekstin e mbrojtjes se kryeministrise.

Gjithsesi mos harro se ke te besh me Shqiperine ku ligji eshte Saliu dhe jo kushtetuta shqiptare.
    Pas 4 oresh qe nuk lane gje pa u hedhur policeve, dhe pasi shqyen deren e Kryeministrise, perse kishin vajtur keta trimat, per ti puthur e perqafuar njerezit e Gardes qe benin detyren brenda, apo per ti terrorizuar e vene flaken institucionit?

100 here u tha ne media qe policet dhe gardistet kane qelluar me dhjetra fisheke plastike ne ajer dhe e kane paralajmeruar turmen te zbrapsej. Por ja qe nuk u zbrapsen por shqyen deren e kryeministrise.

E vini ndonjehere veten ne pozitat e atyre policeve e atyre gardisteve apo jo? Apo ata nuk jane njerez si ju e une, nuk i ka bere nena ata, i ka bere ulkonja.

Albo

Seriozisht e kishe kete koment?! Ajo turma si po i godiste policet te premten, duke iu hedhur edhe bomba molotov etj etj, po i merrte me te mira?! lol
    Me falni por ku ne ate faqe interneti thoshte Polici u gjet i pafajshem?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    13-05-2002
    Postime
    204
    Citim Postuar mė parė nga Albo Lexo Postimin
    Nuk e di se ne cilin cep te Amerikes jeton ti, por ne kete cepin tim, edhe nese dikush vjen te me vjedhi apo dhunoje shtepine ku une banoj, une kam te drejten qe te vetembrohem e ti marr atij dhunuesi edhe jeten.

Kur une si shtetas i ketij vendi paskam te drejten te vetembrohem, a nuk e gezon kete te drejte edhe shteti detyra e te cilet eshte te garantoje lirite kushtetuese 300 milion banoreve te ketij vendi? Si mund te garantoje lirite kushtetuese te shtetasve kur nuk mbron dot institucionet e veta?

Albo
    E ke gabim ketu. Nuk eshte aq e thjeshte sa mendoni ju. Ne fakt, keshilla me e mire eshte te jesh gjithmone gjakftohte edhe ne nje situate pushtimi te shtepise dhe te perdoresh dhune vetem ne nje rast ekstrem. Rrezikon te kthehesh nga viktime ne agresor dhe per rrjedhoje i pandehur ne pak sekonda.

Ju ftoj te gjitheve mos te beni krahasime USA-Alb rreth te drejtes per vetmbrojtje.

Shumica e shteteve,-qe ne fakt jane kryesisht pergjegjes per te ligjeruar ne kete fushe, e rregullojne te drejten per vetmbrojtje me shume rigorozitet. Force perdoret vetem kur je ne rrezik eminent vdekje ose demtimi. Gardistet jane larg turmes!

Gjithashtu, shumica e shteteve kerkojne cka quhet "detyre per tu terhequr". Me fjale te tjera, nuk mund te perdoresh force thjesht sepse po sulmohesh kur ke mundesi te terhiqesh.

Tani te kthehemi aty ku ishim.

Kur do shpetojme nga Sala?

Citim Postuar mė parė nga Aldi-Aldo Lexo Postimin
    Me falni por ku ne ate faqe interneti thoshte Polici u gjet i pafajshem?
    Jo, nuk e thote ne ate faqe. Faqen e solla thjesht per rastin qe permendte. Me nje kerkim te thjeshte per ate polic mund ta lexosh se cfare u vendos.
    Mos shkruaj gjė kur je me nerva, sepse, ndėrsa plaga e gjuhės ėshtė mė e keqe se e shpatės, mendo ē’ka mund tė jetė ajo e pendės

Jo, nuk e thote ne ate faqe. Faqen e solla thjesht per rastin qe permendte. Me nje kerkim te thjeshte per ate polic mund ta lexosh se cfare u vendos.
    Me nje te kerkim te thjeshte mund te vertetoni fjaline/deklaraten tuaj

Citim Postuar mė parė nga Albo Lexo Postimin
    Pas 4 oresh qe nuk lane gje pa u hedhur policeve, dhe pasi shqyen deren e Kryeministrise, perse kishin vajtur keta trimat, per ti puthur e perqafuar njerezit e Gardes qe benin detyren brenda, apo per ti terrorizuar e vene flaken institucionit?

100 here u tha ne media qe policet dhe gardistet kane qelluar me dhjetra fisheke plastike ne ajer dhe e kane paralajmeruar turmen te zbrapsej. Por ja qe nuk u zbrapsen por shqyen deren e kryeministrise.

E vini ndonjehere veten ne pozitat e atyre policeve e atyre gardisteve apo jo? Apo ata nuk jane njerez si ju e une, nuk i ka bere nena ata, i ka bere ulkonja.

Albo
    Zoteri, ata njerez qe u vrane ne baze te videove qe jane sjelle nja 30 here ne kete forum, nuk gjendeshin brenda territorit te kryeministrise, por po rrinin jashte saj dhe as nuk po godisnin fare. Po te shikosh video-n, tjeter njeri po gjuante me gur dhe tjeter kush hengri plumbin. Nqs une jam futur sikur 1 cm brenda atij territori qe ti mbron dhe refuzoj te dal jashte edhe mbas paralajmerimit tend si polic dhe kam ne dore nje arme ose dicka tjeter qe ti mendon se po te rrezikohet jeta, atehere ke plotesisht te drejte te me gjuash ne baze te ligjit (nqs nje i tille ekziston ne Shqiperi), ama nuk ke ti te drejte te me gjuash mua se une thjesht po rri ne rruge dhe po shikoj se ca po ndodh brenda oborrit te kryeministrise. Ky eshte thjesht absurditet dhe shkel cdo liri te timen si individ!

Peace and love
    Anėtarėsuar
    16-06-2006
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    1,897
    Citim Postuar mė parė nga master Lexo Postimin
    E ke gabim ketu. Nuk eshte aq e thjeshte sa mendoni ju. Ne fakt, keshilla me e mire eshte te jesh gjithmone gjakftohte edhe ne nje situate pushtimi te shtepise dhe te perdoresh dhune vetem ne nje rast ekstrem. Rrezikon te kthehesh nga viktime ne agresor dhe per rrjedhoje i pandehur ne pak sekonda.

Ju ftoj te gjitheve mos te beni krahasime USA-Alb rreth te drejtes per vetmbrojtje.

Shumica e shteteve,-qe ne fakt jane kryesisht pergjegjes per te ligjeruar ne kete fushe, e rregullojne te drejten per vetmbrojtje me shume rigorozitet. Force perdoret vetem kur je ne rrezik eminent vdekje ose demtimi. Gardistet jane larg turmes!

Gjithashtu, shumica e shteteve kerkojne cka quhet "detyre per tu terhequr". Me fjale te tjera, nuk mund te perdoresh force thjesht sepse po sulmohesh kur ke mundesi te terhiqesh.

Tani te kthehemi aty ku ishim.

Kur do shpetojme nga Sala?
    O maestro, Albo ka plotesisht te drejte.Edhe une jetoj ne ket qoshe te Amerikes ku jeton edhe Albo,dhe ashtu eshte, ne qofte se dikush hyn ne shtepine time une mund ta vras.Por kjo nuk ka rendesi,sa ka rendesi fakti se ne duam te bejme shtet apo do te vazhdojme te jetojme me kode fisnore,krahinore,apo sipas te fortit te lagjes.Kjo qe ndodhi ishte grusht shteti ne tentative dhe ashtu duhet trajtuar.U vrane tre,shume keq me vejn,por me mire tre se tre mije.Ne qofte se ju pelqen asyetimi i ngjeles atehere nuk kam se c'them,pervecse dilni e vrituni per te se ka garantuar funerale madheshtore per viktimat.Do te behesh mish per top i Rames e Rucit,dil atje.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •