Close
Faqja 24 prej 32 FillimFillim ... 142223242526 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 231 deri 240 prej 320
    el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin

Shko ne Gjakove e thuaj bashkefshatareve katolike qe nuk mund te mbani me kryq ne qafe. Pastaj shko ne Prizren e thuaj banoreve qe vajzat e tyre nuk mund te mbajne me shami ne koke. Pastaj shko ne Prishtine e thuaj "kullerkeve" dhe "kullerkave" qe nuk mund te mbani me tatuazhe ne krahe apo ne trup. Hajde ketu ne forum e na thuaj se cfare pergjigje te dhane.
    Ma prejne koken.

Po ti kesaj here argumentove kunder fese gjegjesisht pro mendimit tim. Ishte fjala per sherbim ndaj atdheut (shpetim te Shqiperise, sfidim te suksesshem te kerkesave te se ardhmes). Ku ka me sherbim me te mire ndaj atdheut se te pastrosh vendin prej keso feshe?

fossa dei leoni Maska e prenceedi
    Anëtarësuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120
    Kur une shkruaj, ti lexo e meso
    Shume bukur e thua.....sepse kur ti fillove te mesosh ABC une ua mesoja te tjereve.

nese ti nuk ke patur fatin te dalesh jashte kufijve te Shqiperise, une po bej dy dekada jete ne Amerike.
    Hahahahahah ......me bere te qesh tani ne darke o Albo
    Kur une pata fatin te dale per here te para jasht kufijve ti i bije maces me luge
    Thua se ke dy dekada ne Amerike por me keto qe shkruan me le te dyshoj se akoma nuk ke shku ne Rrushbull e jo me Tirane.
    Mentalitetin shqiptar une e has ne forumin shqiptar perdite, dhe nuk kam nevoje te ma pershkruash ti, qe ta ka pak enda te flasesh ne emrin e gjithe shqiptareve.
    Lum si ti qe e njeh mentalitetin Shqiptar nga forumi........no coment
    Fol ne veten e pare njejes dhe lexo se cfare kane per te thene me gojen e tyre shqiptaret e tjere
    Te gjitha shkrimet e mia jane ne veten e pare numuri njejes te gjuhes shqipe.
    Nuk te ve faj Albo perderisa relitetin shqiptar dhe gjuhen shqipe i meson ne forum........
    Ndryshuar për herë të fundit nga prenceedi : 14-01-2011 më 14:27

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Keshtu thote cdo fe.

Liria fetare (se bashku me lirite tjera qe i permenda) mbron boten e brendshme (besimin). Ka njeri, besimi i brendshem i te cilit thote se fete jane burimet nr. nje i krimeve. Se Zoterat fetare jane kriminelet me te medhenje qe ka njohur njerezimi ndonjehere (edhe pse kriminele fiktive). Kete deshiron ta shprehe ne bluze "Allahu eshte kriminel"
    Si perhere, je shume i qarte ne ate qe shkruan! Pergezime!!!
    Tashi beji nje pyetje Albos dhe te tjereve se ç'do te mendonin per ateistet qe shkojne ne shkolla me bluzat e mbishkruara "ATDHETAR DHE INTELIGJENT=ATEIST"!!
    Jarigas

Keshtu thote cdo fe.

Liria fetare (se bashku me lirite tjera qe i permenda) mbron boten e brendshme (besimin). Ka njeri, besimi i brendshem i te cilit thote se fete jane burimet nr. nje i krimeve. Se Zoterat fetare jane kriminelet me te medhenje qe ka njohur njerezimi ndonjehere (edhe pse kriminele fiktive). Kete deshiron ta shprehe ne bluze "Allahu eshte kriminel"
    Mendo cfare te duash, ate nuk ta ndalon njeri. Thjesht kur shfaq nje ofenim per dike tjeter apo nje grup tjeter, atehere lind problemi.

Se di ne thuhet shprehimisht gjekundi neper bibel e kuran qe ateistet jan kriminela, por pak rendesi ka. Se tregon aprovimin tend per dicka, nuk do te thote se po pranon cdo detaj qe perfaqeson ajo gje. Budalliqe te prapambetura jane ato, ka plot gjera besoj qe dhe fetaret si ndjekin e si besojne. Dhe teori ateiste ka te shumellojshme. Po ashtu teori te fetareve per njeri tjetrin.

Se vesh ti bluzen e nje futbollisti qe ka thene ndonje shprehje raciste, s'te ben automatikisht racist dhe nuk konsiderohet si sharje direkte per dike. Te hapim libra e te bejme kerkime shkencore, mund te gjesh nje lidhje per te hapur konflikt me cdo gje. Mund te kerkoj dhe une pershembull qe mos veshi asnjeri ne klase rrip pantallonash, se me kujton kur me rrifte plaku me rrip kur isha i vogel.

Me pak fjale dua te them ate qe kam perseritur disa here. Nuk krijohet konflikt nese thjesht shpreh ate qe beson ti, pa u marre me te tjeret dhe pa prekur ata. Por cdo person mund te nxise konflikt edhe nga hici po te doje.

Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Tashi beji nje pyetje Albos dhe te tjereve se ç'do te mendonin per ateistet qe shkojne ne shkolla me bluzat e mbishkruara "ATDHETAR DHE INTELIGJENT=ATEIST"!!
    Asnje problem, them une. Nese ka fetar qe ofendohem nga kjo, te shkojne te ankohen, e drejte e tyre, po s'do ua vere veshin njeri.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Si perhere, je shume i qarte ne ate qe shkruan! Pergezime!!!
    Albos? Dyshoj qe ai ne kete shprehje sheh gje me shume se nje oksimoron. : D

Le ta mari kete pyetje si lektyre sonte para gjumit dhe neser ne mengjes na gatise nje pergjegje te mire per te gjithe, ashtu sic ia thote zemra nje mergimtari.

Ju pershendes dhe
    PS: Kundershtar te forte per shah jam akoma duke kerkuar : D : D

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Qyfyre Lexo Postimin
    Mendo cfare te duash, ate nuk ta ndalon njeri. Thjesht kur shfaq nje ofenim per dike tjeter apo nje grup tjeter, atehere lind problemi.
    Te gjithe e dine se librat fetare kryesisht (afro 70%) nuk permbajne gje tjeter, perpos ofendime ndaj jobesimtareve. Edhe ata qe behen kinse nuk e dine kete gje. Pra ti. E lere me muslimanet apo te krishteret.

Ju kam thene para nje dekade ku eshte problemi. Problemi eshte se per shkak te dhunes fetare ndaj jush (paraardheseve te juaj) hegjemonia fetare eshte bere pjese e zakonshme e jetes. Kur Allahu ofendon, nuk shihni ofendim. Kur ateisti ofendon Allahun, ndjeheni te ofenduar. Nuk do gjeni shqiptar me gjen shqiptari qe i rruhet per keto te qara falso.

i/e regjistruar Maska e soldierly
    Anëtarësuar
    04-03-2010
    Postime
    60
    S'pajtohem me kete projektligj. Besoj qe i ngjan atyre masave te marra nga Enver Hoxha ne kohen kur Shqiperia u deklarua shtet ateist. Jam kundra simboleve te theksuara, ekstremiste por s'mund te jem kurre kundra shamise.

Te gjithe e dine se librat fetare kryesisht (afro 70%) nuk permbajne gje tjeter, perpos ofendime ndaj jobesimtareve. Edhe ata qe behen kinse nuk e dine kete gje. Pra ti. E lere me muslimanet apo te krishteret.

Ju kam thene para nje dekade ku eshte problemi. Problemi eshte se per shkak te dhunes fetare ndaj jush (paraardheseve te juaj) hegjemonia fetare eshte bere pjese e zakonshme e jetes. Kur Allahu ofendon, nuk shihni ofendim. Kur ateisti ofendon Allahun, ndjeheni te ofenduar. Nuk do gjeni shqiptar me gjen shqiptari qe i rruhet per keto te qara falso.
    Si kam lexuar asnjehere dhe s'me interesojne. Por nuk mund te ofendohem une se dikush besoj ne nje fe qe ka per baze nje liber ne kohen e qepes, dhe se ne ate liber po shahem une, indirekt. Se sic te thashe me lidhje pas lidhje, secili ofendohet me dicka.

Nese ai myslimani shkruan shprehimisht ndonje fjali nga kurani "Ateisti esht qafir kriminel" a ndonje gje direkte te tille, atehere ofendohem.

Sa per Allahun e Muhamedin, bej bluza e shaj sa te duash, une per vete nuk ofendohem fare. Vere muhamedin duke ber balet po deshe. Por thjesht po flas ne parim. E kuptoj qe eshte ofendim per nje grup njerezish nese ben ate gje.

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga Qyfyre Lexo Postimin
    Nese ai myslimani shkruan shprehimisht ndonje fjali nga kurani "Ateisti esht qafir kriminel" a ndonje gje direkte te tille, atehere ofendohem
    Indirekt shamia nenkupton se te tjerat jane te pandershme!! Ty ndoshta mund edhe mos te te interesoje dhe e gjej shume te drejte nje gje te tille. Problemi shtrohet me pas, kur te fillojne te kerkojne te "drejta" te tjera fetare, si futja e fese ne shkolle, bojkotimi i lendeve qe nuk perputhen me Kuranin, bojkotimi i klasave te perziera, etj!!
    Fanatizmi eshte si puna e gramit ne are, ne fillim ze vetem nje cep e pastaj ec e shkule nga gjithe ara po ta mbajti!!

Sa per Allahun e Muhamedin, bej bluza e shaj sa te duash, une per vete nuk ofendohem fare. Vere muhamedin duke ber balet po deshe. Por thjesht po flas ne parim. E kuptoj qe eshte ofendim per nje grup njerezish nese ben ate gje.
    Neper xhamija mbillet çdo dite fara e urrejtjes per qafirat(jomyslimanet).......nuk eshte pune ofendimi, por eshte pune paraprirjeje!! Duhet te presim derisa te fillojne aktet e dhunshme me sfond integralist??!!
    Jarigas

Faqja 24 prej 32 FillimFillim ... 142223242526 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •