Close
Faqja 25 prej 32 FillimFillim ... 152324252627 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 241 deri 250 prej 320
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Indirekt shamia nenkupton se te tjerat jane te pandershme!! Ty ndoshta mund edhe mos te te interesoje dhe e gjej shume te drejte nje gje te tille. Problemi shtrohet me pas, kur te fillojne te kerkojne te "drejta" te tjera fetare, si futja e fese ne shkolle, bojkotimi i lendeve qe nuk perputhen me Kuranin, bojkotimi i klasave te perziera, etj!!
    Fanatizmi eshte si puna e gramit ne are, ne fillim ze vetem nje cep e pastaj ec e shkule nga gjithe ara po ta mbajti!!

Neper xhamija mbillet çdo dite fara e urrejtjes per qafirat(jomyslimanet).......nuk eshte pune ofendimi, por eshte pune paraprirjeje!! Duhet te presim derisa te fillojne aktet e dhunshme me sfond integralist??!!
    Prandaj ka liri, por ka dhe endrra qe nuk u realizohen kurre. Bojkotuan lenden, nuk marrin diplomen, derisa te permbushin gjithe kerkesat e programit shkollor.

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Te jeshe i sigurt se argumentojne si une. Por sic te thashe disa here deri tani eshte ne pyetje prerogativa e ligjdhenesit nacional.
    juristet europiane mendojne si ti?
    po meqe mendokan si ti, pse nuk i ndalojne femrat me shami, ata me kryqe ne qafe e ata me sy te trete ne balle?????????
    po te mendonin si ti, edhe do vepronin si do veproje ti. pra do ndalonin. mirepo lejojne. pra nuk mendojne aspak si ti.
    europarlamentaret kur u votua per kete qeshtje, votuan qe te lejohej. edhe ata mendojne si ti?

deklarata universale e te drejtave te njeriut thote qe secili ka te drejte te shfaqe besimin e vet. PRIVATISHT OSE PUBLIKISHT.

kjo eshte ne kontradikte te plote me ate piken tende C.
    "Liria per te mos qene i prekur nga praktikimet fetare."

CILI LIGJ FLET PER LIRINE PER TE MOS QENE I PREKUR NGA PRAKTIKIMET FETARE??????

pastaj ky ligj idiot i ministrise, pretendon te ndaploje edhe "modelet e cuditshme te flokeve".
    e quan zgjursi edhe kete???
    Vasudhaiva Kutumbakam

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Qyfyre Lexo Postimin
    Si kam lexuar asnjehere dhe s'me interesojne. Por nuk mund te ofendohem une se dikush besoj ne nje fe qe ka per baze nje liber ne kohen e qepes, dhe se ne ate liber po shahem une, indirekt. Se sic te thashe me lidhje pas lidhje, secili ofendohet me dicka.

Nese ai myslimani shkruan shprehimisht ndonje fjali nga kurani "Ateisti esht qafir kriminel" a ndonje gje direkte te tille, atehere ofendohem.

Sa per Allahun e Muhamedin, bej bluza e shaj sa te duash, une per vete nuk ofendohem fare. Vere muhamedin duke ber balet po deshe. Por thjesht po flas ne parim. E kuptoj qe eshte ofendim per nje grup njerezish nese ben ate gje.
    E shkruan Kurani kete fjali. Libri per besueshmeri ne te cilin bartet shamia. Pra fyerje e terthorte. Ateistet nuk kane liber, ku ia shilojne Allahut robt, duhet ta bejne kete gje me shkrime ne bluza.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    juristet europiane mendojne si ti?
    po meqe mendokan si ti, pse nuk i ndalojne femrat me shami, ata me kryqe ne qafe e ata me sy te trete ne balle?????????
    po te mendonin si ti, edhe do vepronin si do veproje ti. pra do ndalonin. mirepo lejojne. pra nuk mendojne aspak si ti.
    Saktesisht si une. Per prerogativen e ligjdhenesist nacional ne Kosove nuk kisha degjuar kurre, por ketu ne Perendim. Kjo eshte ajo qe mundeson qene Itali te lejohet kjo e kjo, por ne Gjermani te ndalohen. Apo anasjelltas.

Duhet te lexosh per kete gje (prerogativen), se ndryshe do besh edhe me tej palacon me kritikat tua ndaj MASH.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    kjo eshte ne kontradikte te plote me ate piken tende C.
    "Liria per te mos qene i prekur nga praktikimet fetare."

CILI LIGJ FLET PER LIRINE PER TE MOS QENE I PREKUR NGA PRAKTIKIMET FETARE??????
    Kushtetuta flet per kete liri. Te drejtat themelore edhe ekuivalentet e tyre negative. Kjo mjafton per biseden tone. Se nuk jemi ne uni ketu. Po deshte te kuptosh me shume rreth kushtetutes, fshi vrapat ne univerzitet.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    pastaj ky ligj idiot i ministrise, pretendon te ndaploje edhe "modelet e cuditshme te flokeve".
    e quan zgjursi edhe kete???
    Ku shkruan kjo?
    Sa groteske kur dikush beson ne idiot, pra idiotin e ka ngritur ne Zot te vetes, por e quan dike tjeter idiot. Woa cfare ndjenjash percmimi me lindin per keso njerez.

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Ku shkruan kjo?
    Sa groteske kur dikush beson ne idiot, pra idiotin e ka ngritur ne Zot te vetes, por e quan dike tjeter idiot. Woa cfare ndjenjash percmimi me lindin per keso njerez.
    ou!!! kete nuk e paske degjuar ti?! cuditem ngaqe qenke aq i informuar per temen dhe po mbron kaq shume MASH.
    shikoje videon qe kam nisur ne kete teme. kthehu disa faqe prapa.
    flet zv ministrja e arsimit, pastaj komento kete dekret qe ti po mbron.
    nuk do lejeohen ata qe shpojne veshet ata qe mbajne piercing dhe as ata qe mbajne modele te cuditshme flokesh.

Kushtetuta flet per kete liri. Te drejtat themelore edhe ekuivalentet e tyre negative. Kjo mjafton per biseden tone. Se nuk jemi ne uni ketu. Po deshte te kuptosh me shume rreth kushtetutes, fshi vrapat ne univerzitet.
    kushtetuta flet per lirine tende per te mos qene i prekur nga praktikimet fetare???
    hahaha!!!
    po si i behet qe kushtetuta italiane thote keshtu?
    Tutti hanno diritto di professare liberamente la propria fede religiosa in qualsiasi forma, individuale o associata, di farne propaganda e di esercitarne in privato o in pubblico il culto, purché non si tratti di riti contrari al buon costume.

gjithkush ka te drejte te praktikoje lirisht fene e vet ne cdo forme, individualisht ose ne grupe, per te bere prppagande, dhe te ushtroje kultin privatisht apo publikisht , me kusht qe ritet te mos jene ne kundershtim me moralin publik.

ne kushtetuten italiane nuk permendet kund liria per te mos qene i prekur nga praktikimet fetare. lol

nuk po flasim per rastin ne shkolle.
    po vlasim per lirine tende C.
    lirine tende "themelore" per te mos qene i prekur nga praktikimet fetare.
    si mund te ekzistoje kjo liri, kur shteti i jep te drejte fetareve te praktikojne fene e tyre privatisht ose publikisht??????

p.s. eshte kulmi, kur ti me thua mua: po deshe te kuptosh me shume rreth kushtetutes sikur ti te ishe jurist.
    sa libra drejtesie ke studiuar ti?
    Ndryshuar për herë të fundit nga the admiral : 15-01-2011 më 06:57
    Vasudhaiva Kutumbakam

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    ou!!! kete nuk e paske degjuar ti?! cuditem ngaqe qenke aq i informuar per temen dhe po mbron kaq shume MASH.
    shikoje videon qe kam nisur ne kete teme. kthehu disa faqe prapa.
    flet zv ministrja e arsimit, pastaj komento kete dekret qe ti po mbron.
    nuk do lejeohen ata qe shpojne veshet ata qe mbajne piercing dhe as ata qe mbajne modele te cuditshme flokesh.
    Deri ne faqen 4 nuk gjeta nje video. Trego ti, ku eshte.

kushtetuta flet per lirine tende per te mos qene i prekur nga praktikimet fetare???
    Ekzakt. Pse cfare mendove ti? Qe Kushtetuta ndan njerezit si Kurani: Ata me te drejta te plota (besimtaret) dhe ata pa te drejta fare (jobesimtaret). Kete e pret nga kushtetuta apo cfare? Kane vetem besimtaret liri per te shprehur "brendine" e tyre nga jashte? Kane vetem besimtaret te drejte per te deklaruar ate qe besojne? E ke perzier Kushtetuten me Kuranin.

hahaha!!!
    po si i behet qe kushtetuta italiane thote keshtu?
    Tutti hanno diritto di professare liberamente la propria fede religiosa in qualsiasi forma, individuale o associata, di farne propaganda e di esercitarne in privato o in pubblico il culto, purché non si tratti di riti contrari al buon costume.

gjithkush ka te drejte te praktikoje lirisht fene e vet ne cdo forme, individualisht ose ne grupe, per te bere prppagande, dhe te ushtroje kultin privatisht apo publikisht , me kusht qe ritet te mos jene ne kundershtim me moralin publik.

ne kushtetuten italiane nuk permendet kund liria per te mos qene i prekur nga praktikimet fetare. lol
    Nuk permendet as ne ate Shqiptare. Por nenkuptohet. Te ofrova linkun, nga i cili shihet se liria negative fetare ekziston. Ja ku ke edhe nje nga vendimet e Gjykates Kushtetuese Gjermane ne lidhje me kete gje:

http://de.wikipedia.org/wiki/Kruzifix-Beschluss

Ja cfare shkruan nder tjerash aty:
    Situata ishte qe ne nje shkolle ishte vene kryqi ne klase. Jobesimtaret ishin ankuar me argumentimin se atyre ju mohohet liria per te mos qene i prekur nga praktikimet fetare.

Ja disa fjali te Gjykates:

1. Kryqi kristian nuk eshte thjesht nje simbol kulturor dhe nuk eshte simbol mbarenjerezor i humanitetit dhe meshiresise. Eshte simbol i nje feje specifike.
    2. Artikulli 4 i Kushtetutes Gjermane (neni qe garanton lirine fetare) mbron qytetaret per te mos rene ne sferen apo influencen e nje feje te caktuar pa pasur mundesine per t'ju shmangur kesaj.
    3. Kryqi ne klase lendon lirine e prinderve te femijeve per te edukuar femijet e tyre ne nje forme te botekuptimit qe duan ata.
    4. Liria fetare e nxenesve dhe e drejta e prinderve per edukim te femijeve ne botekuptimin qe duan ata, duhet te vehen ne nje konkordance praktike (barazpeshe).
    5. Nje konkordance e tille ne kete rast nuk eshte e mundur pa larguar kryqin nga klasa, sepse ne kete menyre disa femijeve do ju imponohej botekupimi i disa femijeve tjere.
    6. Shteti eshte i obliguar te mbroje lirine negative fetare ne te njejten mase si lirine (pozitive) fetare.

Teksti i plote i vendimit: http://sorminiserv.unibe.ch:8080/too...&Name=bv093001

Po deshe te mesosh mbi lirine negative fetare, mund te fillosh me kete punim diplomik: http://www.hausarbeiten.de/faecher/vorschau/23364.html

Pastaj lexo edhe vendimin e Gjykates Europiane per te Drejta te Njeriut, me te cilin denohet Italia per arsye se ne nje shkolle kishte varur kryqin ne klase dhe thyer keshtu lirine negative te nxenesve jobesimtare: Urteil des EGMR vom 3. November 2009 in Sachen Lautsi / Italien - 30814/06

Jam i bindur se ke lexuar per keso vendime gjyqesore. Por i injoron enkas. He, cfare ke menduar: Me cilin arsyetim tjeter mund te ndaloje Gjykata Kryqin ne shkolle, nese nuk e ndalon me lirine e nxenesve (jobesimtare) per te mos qene te prekur nga praktikimi fetar?

nuk po flasim per rastin ne shkolle.
    po vlasim per lirine tende C.
    lirine tende "themelore" per te mos qene i prekur nga praktikimet fetare.
    si mund te ekzistoje kjo liri, kur shteti i jep te drejte fetareve te praktikojne fene e tyre privatisht ose publikisht??????
    Ne sfera joshteterore!!!!!!!!!
    Aty ku secili mund te shkoje vullnetarisht, nuk mund te thirret askush ne lendimin e lirise fetare negative.

p.s. eshte kulmi, kur ti me thua mua: po deshe te kuptosh me shume rreth kushtetutes sikur ti te ishe jurist.
    sa libra drejtesie ke studiuar ti?
    Po po, saktesisht kete te them. Lexo urgjentikisht ate punimin diplomik.

Numeroj peshqit Maska e peshkaqeni33
    Anëtarësuar
    31-12-2005
    Vendndodhja
    Ce pyesni kot, as vet se di ku eshte.
    Postime
    584
    Cuna per bese po harxhoni energji kot.

Lirit dhe te drejtat e njeriut jane kopetenca te shtetit, jo te shkolles.
    Sic ka liri dhe te drejta individi brenda shtetit ashtu ka edhe shkolla. Edhe asaj nuk mund ti shkelen keto te drejta.

E dini ju qe brenda territoreve te universiteteve policisa duhet te marri leje ne dekanat te ushtroj te drejten e saj ligjore.
    Brenda shkolles edhe shteti ka liri veprimi te kufizuar e jo me sektet fetare.
    Proletar te te gjitha vendeve bashkohuni

Nisuni ju para, sa te therras Saliun

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Deri ne faqen 4 nuk gjeta nje video. Trego ti, ku eshte.
    .
    ne faqen 6
    Ekzakt. Pse cfare mendove ti? Qe Kushtetuta ndan njerezit si Kurani: Ata me te drejta te plota (besimtaret) dhe ata pa te drejta fare (jobesimtaret). Kete e pret nga kushtetuta apo cfare? Kane vetem besimtaret liri per te shprehur "brendine" e tyre nga jashte? Kane vetem besimtaret te drejte per te deklaruar ate qe besojne? E ke perzier Kushtetuten me Kuranin.
    te kam thene edhe here te tjera qe nuk e kam lexuar Kuranin. mos shpif dhe mos bej hipoteza idiote per mua, sepse pastaj do te bej edhe une hipoteza per ty qe nuk ia ke idene dretjesise, qe nuk ke lexuar as edhe nje liber te vetem drejtesie, qe infot i merr vetem nga interneti.
    ndersa une, drejtesine kushtetuese, drejtesine nderkombetare, drejtesine e komunitetit europian dhe drejtesine private I&II jane te gjithe provime qe i kam marre. shko merri edhe ti meqe paske kete talent juridik te pazbuluar.

Nuk permendet as ne ate Shqiptare. Por nenkuptohet.
    ou?! ashtu e? po me pare the qe eshte kushtetuta ajo qe flet per kete liri.
    si mund te flase per dicka qe bie ne kundershtim me nje artikull shume te rendesishem te vete kushtetutes. ate qe i lejon kujdo te ushtroje fene e vet publikisht dhe privatisht.
    eshte njelloj sikur te thuhet: secili ka te drejte te haje dardhe privatisht ose publikisht.
    e pastaj te thuhet: secili ka te drejte te mospreket nga ngrenia e dardhave...
    jane dy gjera qe eleminojne njera-tjeteren.

te gjithe ato shembult qe dhe jane per kryqin ne klase, e jo per kryqin ne qafe.
    pse ne gjeamani nuk ndalohen te mbajne kryq ne qafe??? sepse secili ka te drejte te shprehe publikisht besimin fetar.
    po te ishte ashtu sic thua ti, do ndaloheshin personat me kryqe ne qafe, ne tere shtetet.
    te gjitha keto jane sfera shteterore, ku kryqet LEJOHEN.
    he pra? ku e ke kete te drejten tende per t'u mos prekur nga praktikimet fetare???
    kur shkon ti ne poste, a nuk mund te hasesh nje punonjese me kryq ne qafe? cfare ben ti pastaj???
    Vasudhaiva Kutumbakam

Faqja 25 prej 32 FillimFillim ... 152324252627 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •