Vasudhaiva Kutumbakam
po pse me duket shqiperia mua vendi me i keq aty ?
ti hongert mortja tgjith ata qe kan bo perzgjedhjen e fotove .......... kan zgjedh me tkeqen per SHQIPERINE ...... apo skishte me te mire??????????????????
Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.
Disa me duket se ja fusin kot ne kete teme.
Eshte mire qe Shqiperija eshte radhitur ne top vendet per tu vizituar.Dhe shumica nga ju mendoni se turistet do vijne per te fjetur rehat ose per te ngrene.Turistet qe vijne ne Shqiperi i kane shtreterit dhe ushqimin sigurisht shumfish me te mire se sa mund ta gjejne ne Shqiperi.
Me turizem duhet nenkupktuar shume faktore,e para vendet per tu vizituar,siguria,jeta e nates e shume tjera.Nuk eshte vetem nje shtrat i bute dhe nje darke me mish e lire ajo qe e bene nje vend turistik.
Njoh shume njerez qe vizitojne vende aziatike dhe si turist bejne jete si te ishin vendas,duke ngrene oriz te lire neper rruge etj,mirepo qellimi i tyre nuk eshte qe te shkojne diku si turist e te trashen duke ngrene mire neper restorante mirepo eshte kualiteti i vendeve dhe oferta e shtetit per keta turist.Nese oferta e vetme eshte se "kemi darka te mira dhe shtreter te bute dhe te lire"atehere sdo kete turizem te suksesshem.
Dubrovniku eshte nje nder destinacionet qe kushton me se shtrenjti,dhe prapeseprape njerezit e vizitojne.Pse?
Shqiperija me shume duhet ti jap vlere dhe rendesi monumenteve historike,vlerave te trasheguara si vend dhe komb nese deshiron te kete turizem te suksesshem.Tekefundit duhet llogaritur se turistet e huaj nuk e qajne edhe fort per cmimet e ulta,ata deshirojne kualitet-jo vetem ne nje burek dhe pule te pjekur por edhe kualitet shpirteror.Kualitetin material ata e kane ne shtepite e veta me te larte sesa qe e gjejne ne Shqiperi.
Egjipti eshte nder vendet me te vizituara ne bote,mendoni se vizitohet per shkak te shtreterve te bute dhe bukes se lire?Jo.
Kete strategji duhet ta ndjek edhe shteti shqiptar,sepse tekefundit per 2 jave pushime njerezit nuk mundohen te kursejne,pasi edhe jane pushime per qejf.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga fattlumi : 03-01-2011 mė 22:35
bravo shqiperia ajde edhe me lart
Partizoni
Shqiperia si bukuri natyrore eshte fantastike! Une kam vizituar shume qytete te shqiperise (per te mos thene te gjithe), edhe pushime verore kam kaluar ne bregdetin e jugut (vlore - jonufer -sarande) edhe jam sh e kenaqur.
I vetmi problem eshte infrastruktura por ama per hotele e pasterti nuk eshte aspak keq. Edhe nje dhome me qera te marresh e jo hotel, i ke te tera kushtet brenda...
Vjet nje cift i moshuar italjan vajti ne Sarande per te ndenjur 10 dite... por ka ndenjur tere muajin gusht, dhe kur i takova ne shtator me folen jashtezakonisht mire! Ishin sh te kenaqur dhe i kishin keshilluar te gjithe miqte e tyre qe te shkonin. Si keto, njof dhe disa te tjere qe kane preferuar vendet veriore, te cilet kane mbetur shume shume te kenaqur.
La vita non si spiega, si VIVE!
Shume pozitive. Pa diskutim qe do rrisi numrin e turisteve te huaj ne Shqiperi. Sikur nje perqindje minimale nga lexuesit e CNN te bindet, do ket rritje te ndjeshme ne ruzimin shqiptar.
ashtu edhe nje mik i imi. ka pas vizituar shqiperine para nja 10 vjetesh dhe i ka pas pelqyer shume. qe atehere shkon cdo vit. e njeh shqiperine shume me mire se une.
madje para 2 vitesh u martua me nje vajze shqiptare.
ai ia ka keshilluar shume miqeve te tij si psh nje cifti te cilet kane bere muajin e mjaltit diku ne jug.
si personalisht ashtu edhe ne web kam njohur dhjetra te huaj qe kane vizituar shqiperine dhe opinionet e shumices jane shumica pozitive.
nuk jane te gjithe ne kerkim te luksit.
Vasudhaiva Kutumbakam
Mua me eshte dukur vend shume shume i mire plazhi nga rajoni i Jugut, kam qene ne Vlore Dhermi dhe Himare, nuk e di se mund te kete plazh me te mire se tek Dhermiu, ajo qe nuk me ka pelqyer ka qene vetem disa tabela me mbishkrime greqisht.
Po me ke shume te drejte se ka relativisht shume raste te tilla , por ky nuk eshte turizem !
Turizmi eshte industri ! Me makinerite , teknologjine , fuqine punetore , disiplinen e punes , kualifikimin e punetoreve dhe me kontrollorin e cilesise se produktit ! Me marketingun , me shitesin etj.etj. mekanizma qe perbejne zinxhirin !
Ndryshe do te flisnim per turizem qe ne kohen e Lord Bajronit ......![]()
Krijoni Kontakt