Close
Faqja 8 prej 18 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 172
    Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin
    po ke te drejte deri ne njefare pike, por fale ketij turizmi primitiv shume shtete ne bote ecin perpara.

republika dominikane (qe nuk eshte me e varfer se shqiperia) ka nga turizmi te ardhurat me te medha. turizmi eshte baza e ekonomise atje.
    nuk ka ndonje infrastrukture kush e di se cfare. turistet pasi bejne nga 10 ore fluturim per te mberritur atje, bejne edhe nga 4 ore makine per te shkuar ne destinacionin e perzgjedhur.

e vetmja gje eshte se atje ka hotele shume me cilesore se ne shqiperi.

hotelet ne shqiperi nuk jane ne nivelin e duhur.
    Republika Domenikane ka shume investime te huaja me resorts e hotele. Jane shume te avancuar ne turizm, megjithse mbase jo komplet per merite te tyre. Sherbimi, cilesia, bukuria e cdo gje tjeter brenda ne resort eshte perfekte. Te gjithe te sjellshem e te edukuar punonjsit. Lloj lloj aktivitetesh nga me te ndryshmet per te ber gjat pushimeve. E ashtu gjithandej dhe ne Bahamas e Porto Riko etj etj. E kan marr edukaten e punes vendasit se ai turizem i mban me buk.

Citim Postuar mė parė nga SERAFIM DILO Lexo Postimin
    Faktikisht numeri i turistave po ritet;Tani nuk kane me as nevoje per vize...(mjafton te keshe pashaport biometrike).

Vizitoni Saranden,se eshte bere e bukur!As termeti nuk do ta zbukuronte kaq shum....
    Ma shpjego pak pse ruset budallenj vijne e bejne turizem kete nga gerqija?
    Pse jane kaq te trashe e nuk vijne ne shqiperine lluksoze?
    Kthe respektin me respekt... perballo me gjakftohtesi provokimet... dhe dhuroji hipokrizise indiferencen tende ...

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga bamatat Lexo Postimin
    Kesaj situate shtoji pastaj germadhat qe qeveria krijon cdo fillim sezoni veror me prishjet e ndertimeve pa leje dhe lenia e rrenojave pa hequr etj. etj. dhe pamja nuk rezulton shume favorizuese !

Habia ketu eshte pikerisht se pjesa nga e cila vuan turizmi eshte pikerisht vullneti njerezor , duke filluar qe nga qeveria (infrastruktura , politikat fiskale , shendetesia , rendi , pastertia , ndotja, planifikimi urban ) , organet e qeverisjes lokale dhe duke perfunduar tek serioziteti i shoqerive turistike apo hoteliere .

Ka edhe nje gje tjeter shume interesante qe une e kam konstatuar vete ! Ne Shqiperi , ketu nuk bej fjale per kohen e pushimeve , por per kohen kur kam jetuar ne shtepine e prinderve te mi , shpenzimet e jeteses me kane rezultuar gati tre fish nga shpenzimet ketu ne Amerike ! Flas per nje jetese normale dhe jo me te bredhur duke ngrene dreka dhe darka jashte , apo duke bere shpenzime luksi !

Ky eshte nje fenomen qe do trajtuar me vehte , duke marre parasysh qe nuk llogaritet edhe cilesia e produkteve ushqimore ..... ! Se pastaj shtrenjtesia llogaritet 5-6 fish !
    jam shume dakord me ate qe the. qe problemi kryesor eshte vullneti njerezor.
    une jam shkodran dhe si shumica e shkodraneve jemi rritur dike shkuar ne plazhin e velipojes. edhe tani shkoj me gjithe qejf 2 jave ne gusht. keshtu takoj gjithe shoqerine.
    pyes prinderit gjate vitit se si eshte gjendja atje. nese po behen punime apo jo (ka tre vite qe qendra eshte ne rikonstruksion e siper) dhe ata me thone qe jo.
    kur shkoj une ne gusht, shoh njerezit qe bejne sikur po punojne
    sikur nuk i mjafton gjithe viti. pikerisht ne vere e gjeten te fillojne punimet.
    dhe problemi eshte se punimet jane gjithmone ne te njejten pike. turp.

pastaj per pune te shpenzimeve, po te siguroj qe jane shume me te uleta jo vetem se ne amerike dhe ne BE, por edhe ne mal te zi.
    lokalet, restorantet, hotelet te gjitha jane me lire.
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar Maska e bamatat
    Anėtarėsuar
    07-01-2010
    Vendndodhja
    Ne malet e Laberise atje ku Dielli dhe Shqiponja rrine bashke
    Postime
    1,070
    Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin
    jam shume dakord me ate qe the. qe problemi kryesor eshte vullneti njerezor.
    une jam shkodran dhe si shumica e shkodraneve jemi rritur dike shkuar ne plazhin e velipojes. edhe tani shkoj me gjithe qejf 2 jave ne gusht. keshtu takoj gjithe shoqerine.
    pyes prinderit gjate vitit se si eshte gjendja atje. nese po behen punime apo jo (ka tre vite qe qendra eshte ne rikonstruksion e siper) dhe ata me thone qe jo.
    kur shkoj une ne gusht, shoh njerezit qe bejne sikur po punojne
    sikur nuk i mjafton gjithe viti. pikerisht ne vere e gjeten te fillojne punimet.
    dhe problemi eshte se punimet jane gjithmone ne te njejten pike. turp.

pastaj per pune te shpenzimeve, po te siguroj qe jane shume me te uleta jo vetem se ne amerike dhe ne BE, por edhe ne mal te zi.
    lokalet, restorantet, hotelet te gjitha jane me lire.
    Kjo vjen se ne Shqiperi institucioni i vetem qe ekziston eshte Vjedhja dhe hajduteria dhe jo puna ! Fshehja e te ardhurave nga pislleqet dhe korrupsioni dhe jo puna ! Ky eshte modeli i qeverisjes , keshtu qe dhe njerezit , qe nuk jane qorra , keto rruge ndjekin per te bere leke !

Prandaj ka informalitet , papunesi , mungese korrektese ne kontrata , korrupsion , mungese zhvillimi real dhe si rrjedhim faqe te zeze dhe rri ne vend numero !

Prandaj ka vetem rritje cmimesh , mashtrim me mallrat dhe ilacet , me sherbimet etj. Prandaj paguhet rryshfet per nje vend pune , ose behen favore seksuale , sepse nuk eshte puna qe kerkohet , por perfitimi i paligjshem !

Prandaj jo per tre vjet qe nuk behen punimet ne Velipoje , por as per 30 vjet nuk do te behen , por edhe ne rast se ndodh qe mbyllen formalisht , eshte e sigurte qe shume shpejt do te prishen , ose do t'ua degjosh krismen !

Shiko autostradat dhe rruget e reja neper Shqiperi ! Ajo Tirane-Durres doli jashte perdorimit per pak kohe , e kane bere arna- arna ! Nje BMV , ia futi betonit ndares dhe une desh u perplasa me te (sepse ishte disa metra para meje), sepse autostrada kishte mbledhur uje , nga nje shi i papritur qe ra !

E kane bo Shqiperine si nje lope qe vetem e mjelin dhe askush nuk e ushqen ! Prandaj i kane dale kockat ! Eshte shfarosur nga pyjet dhe nje kunje shkrepse nuk eshte prodhuar ne Shqiperi !

Po e mbyll se nuk ia dal dot me shkrujt as gjysmen e listes !

Natyre e turbulluar... Maska e Robbery
    Anėtarėsuar
    03-11-2007
    Vendndodhja
    Firenze
    Postime
    1,449
    Citim Postuar mė parė nga fattlumi Lexo Postimin
    Disa me duket se ja fusin kot ne kete teme.
    Eshte mire qe Shqiperija eshte radhitur ne top vendet per tu vizituar.Dhe shumica nga ju mendoni se turistet do vijne per te fjetur rehat ose per te ngrene.Turistet qe vijne ne Shqiperi i kane shtreterit dhe ushqimin sigurisht shumfish me te mire se sa mund ta gjejne ne Shqiperi.
    Me turizem duhet nenkupktuar shume faktore,e para vendet per tu vizituar,siguria,jeta e nates e shume tjera.Nuk eshte vetem nje shtrat i bute dhe nje darke me mish e lire ajo qe e bene nje vend turistik.
    Njoh shume njerez qe vizitojne vende aziatike dhe si turist bejne jete si te ishin vendas,duke ngrene oriz te lire neper rruge etj,mirepo qellimi i tyre nuk eshte qe te shkojne diku si turist e te trashen duke ngrene mire neper restorante mirepo eshte kualiteti i vendeve dhe oferta e shtetit per keta turist.Nese oferta e vetme eshte se "kemi darka te mira dhe shtreter te bute dhe te lire"atehere sdo kete turizem te suksesshem.
    Dubrovniku eshte nje nder destinacionet qe kushton me se shtrenjti,dhe prapeseprape njerezit e vizitojne.Pse?
    Shqiperija me shume duhet ti jap vlere dhe rendesi monumenteve historike,vlerave te trasheguara si vend dhe komb nese deshiron te kete turizem te suksesshem.Tekefundit duhet llogaritur se turistet e huaj nuk e qajne edhe fort per cmimet e ulta,ata deshirojne kualitet-jo vetem ne nje burek dhe pule te pjekur por edhe kualitet shpirteror.Kualitetin material ata e kane ne shtepite e veta me te larte sesa qe e gjejne ne Shqiperi.
    Egjipti eshte nder vendet me te vizituara ne bote,mendoni se vizitohet per shkak te shtreterve te bute dhe bukes se lire?Jo.
    Kete strategji duhet ta ndjek edhe shteti shqiptar,sepse tekefundit per 2 jave pushime njerezit nuk mundohen te kursejne,pasi edhe jane pushime per qejf.

Fattlumi problemi eshte qe qeveria shqiptare nuk i jep rendesi turizmit...kur nuk i jepet rendesi te jete e bukur sa te doje..nuk po ia fusim kot po nuk eshte per tu injoruar dhe realiteti..
    https://www.behance.net/robberysk1100

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    21-04-2007
    Vendndodhja
    KUDO DHE ASGJEKUND
    Postime
    837
    Citim Postuar mė parė nga vajz Lexo Postimin
    Pothuajse te gjitha pershtypjet qe kam lexuar dhe kam degjuar vete nga te huaj ne Shqiperi eshte fakti qe ato i gjejne muzeumet mbyllur - vendet kulturore neper rrethe, sic mund te jene muzeumet, kishat e vjetra etj jane me dry. Ne vere te gjithe ne Shqiperi turren te gjithe ne plazh, duke perfshire dhe rojet e personelin e ketyre qendrave
    Nga ana tjeter, ne Shqiptaret akoma kemi nje thesar qe eshte mikpritja - shpresoj ta ruajme ne vazhdimesi sepse eshte nje gje shume e cmuar, nje vlere e te gjithe neve.

per cfare mikpritje e ke muaben ti qe per te huajin eshte 2fish cmimi e ti e quan mikpritje

Numeroj peshqit Maska e peshkaqeni33
    Anėtarėsuar
    31-12-2005
    Vendndodhja
    Ce pyesni kot, as vet se di ku eshte.
    Postime
    584
    Nejse, pak ka te beje me turizmin dhe arritjet turistike ky promovim i CNN. Kjo eshte nje levizje e politikes amerikane ne mbeshtetje te shqiperise, ne shenje mirnjohje per politiken e saj kryekeput pro amerikane.

Kjo eshte nje levizje politike e priteshme, nuk eshte arritje.
    Proletar te te gjitha vendeve bashkohuni

Nisuni ju para, sa te therras Saliun

Larguar Maska e Noellag
    Anėtarėsuar
    23-09-2009
    Vendndodhja
    Ne zemrat tuaja
    Postime
    2,583
    Reklama qe i behet vendit tone eshte shum pozitive. Tani qeveria duhet te punoje me shume per turizmin , ka nevoje per me shume investime .

Disa ketu ne vend te gezohen per reklamen qe i behet Shqiperise , qajne pse bota ben reklame... Hiqni syzet e erreta te urrejtjes dhe mireprisni gjerat pozitive qe i bejne vendit tone
    Larguar

Duhet te perjetosh shume qe te behesh njeri

Natyre e turbulluar... Maska e Robbery
    Anėtarėsuar
    03-11-2007
    Vendndodhja
    Firenze
    Postime
    1,449
    Citim Postuar mė parė nga Noellag Lexo Postimin
    Reklama qe i behet vendit tone eshte shum pozitive. Tani qeveria duhet te punoje me shume per turizmin , ka nevoje per me shume investime .

Disa ketu ne vend te gezohen per reklamen qe i behet Shqiperise , qajne pse bota ben reklame... Hiqni syzet e erreta te urrejtjes dhe mireprisni gjerat pozitive qe i bejne vendit tone
    Ca syzesh te erreta te urrejtjes thu aman...mire reklama po kur te vijne si do i presesh...?
    https://www.behance.net/robberysk1100

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-11-2010
    Postime
    314
    Citim Postuar mė parė nga OPARI Lexo Postimin
    per cfare mikpritje e ke muaben ti qe per te huajin eshte 2fish cmimi e ti e quan mikpritje
    se kam fjalen per mikpritje nga ana e operatoreve turistike ne vend - qe shesin sherbimet apo te mirat e tyre kundrejt $$$ por per mikpritjen e njerzve te thjeshte kudo qe ata jane ne kontakt me turistet. Kjo gje thuhet dhe nga vet turistet qe cuditen me mikpritjen e shqiptareve

Faqja 8 prej 18 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •