Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 21
    i/e regjistruar Maska e Helikranon
    Anëtarësuar
    14-11-2010
    Postime
    359
    -Perse nga kisha mbahet Jezu Krishti i gozhduar ne kryq per me se 2000 vjet ,megjithese ai eshte rigjallur ?

-Perse nuk e lene te lire ,apo kane frike se kisha mbetet bosh ?

-A mos valle feja eshte kthyer ne nje ideologji qe nuk kerkon pushtet ?

-Edhe ungjillet kane historine e tyre te cilen duket qarte qe i dini,pse nuk shkruani per to?

Anti Zombizem SigPunizem Maska e Duaje Siveten
    Anëtarësuar
    09-09-2007
    Postime
    3,698
    Citim Postuar më parë nga Helikranon Lexo Postimin
    -Perse nga kisha mbahet Jezu Krishti i gozhduar ne kryq per me se 2000 vjet ,megjithese ai eshte rigjallur ?

-Perse nuk e lene te lire ,apo kane frike se kisha mbetet bosh ?

-A mos valle feja eshte kthyer ne nje ideologji qe nuk kerkon pushtet ?

-Edhe ungjillet kane historine e tyre te cilen duket qarte qe i dini,pse nuk shkruani per to?
    ma ngadale, miku im, mos u "dhjaks" ... do mundohem te te shuaj kureshtite tuaja ..

Se pari, une nuk flas ne emer te kishes, jane mendime te mija - uroj qe Shpirti i Perendise te mi kete nxitur.

Nuk ka force njeri, kishe, bote, planet, djaj e çfardo tjeter qe mund te mbaje Jezu Krishtin te kryqezuar - fuqia e pamate, e pashterur e Perendise e ngriti ate nga bota e vdekjes!

Ne se e ke fjalen per simbolin e kryqit (me ose pa figuren e Krishtit), ai simbolizon mposhtjen e mekatit, te se keqes, te Luçiferit.

Per ke e ke fjalen te lene te lire? Ne se e ke fjalen per Jezu Krishtin, nuk eshte ne doren e njeriut, te kishes, apo çfardo force (engjellore apo djallezore) per ta mbajtur ate te lire apo te lidhur, siç kujton ti.

Ti ke nje merak per kishen, se mos ajo mbetet bosh. Kjo me ben te mendoj se ti identifikon kishen me godinat, ne kembane apo jo, me apo pa kryq etj. Jo, miku im. Kisha jane besimtaret.

Ti kerkon te dish nese feja eshte kthyer ne nje ideologji qe nuk kerkon pushtet; kete une nuk e di, sepse nuk jam studiues i feve - e shumta qe une mund te flas eshte besimi ne Krisht, e cila nuk eshte (e nuk duhet te jete fe), por eshte nje mardhenie unike, supernaturale midis besimtarit e besimtareve me Krishtin. Ai e ka thene me kohe qe ti jepet Çezarit ajo qe i takon Çezarit, dhe Perendise ate qe i takon Perendise.

Ti paske njohuri per ungjillet, dhe se ata paskan historine e tyre; gjithashtu ti vlereson se historia e tyre njihet (nga te gjithe "ju", shprehesh ti). Ky eshte nje afirmim i rendesishem qe u ben ungjilleve - historikun, gje qe tregon, pak a shume, se eshte real, ka egzistuar, ashtu siç edhe ka patur objektin dhe perfeksionistin e besimit - Jezu Krishtin.

Ketu ne forum shkruhet mjaft, dhe ne rast se ti e sheh se ka boshllek per ungjillet apo ndonje fushe tjeter, mos hezito, por hidhi ne ekran mendimet e tuaja; nese ke vetem pyetje, te lutem tregohu pak me specifik ne to.

Me dashamiresi.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Teme interesante.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Natyrisht qe kryqi materjal eshte nje simbol ne kishe, por qe ne fakt permban thelbin e mesazhit te doktrines se krishtere. Katoliket mbase dhe orthodhoksit, kryqin gjithmone e paraqesin me Krishtin te kruqezuar. Kjo tregon se ne doktrinen e tyre ata me shume fokusohen tek vuajtet e Krishtit ne kryq. Ndersa ungjilloret apo evangjelistet e kane kryqin thjesht vetem kryq. Pra keta fokusohen me teper ne fitoren e Krishtit, qe eshte rignjallja e tij nga vdekja. Ky motiv ben qe evangjelistet te pushtojne boten me misionet e tyre evangjelike, ne sheprndajre te ungjillit apo Lajmit te mire. Pra ate permbushin pikerisht ate per te cilen Jezusi urdheroi dishepujt e tij para se te ngrihej ne qiej, duke ju thene, shkoni dhe predikoni ungjillin cdo kombi deri ne fund te dheut. Levizjet evangjelike jane nga me te fuqishmet ne shperndarje te ungjillit, edhe ne vendet e rrezikshme sic jane ato arabike dhe aziatike. Duhet then se edhe katoliket jane ne nje mision te tille, pasi edhe ata shperndjane ungjillin ne mjaft vende te botes. Ketu dueht thene se orthodhoksit, jane vetem tek vendet me popullsi orthodhokse, dhe nuk mbahen per misione evangjelike ne vendet ku nuk ka orthodhokse. Dmth, ata nuk bejne nje shperndarje te ungjillit tek vendet jokristiane si evangjelistet apo pjesersht dhe katoliket. Ajo qe duhet thene dhe qe eshte e rendesihme eshte fakti se, ne kishen e krishtit, si evangjelistet, katoliket apo orthodhoksit, sherbejne gjithmone devotshem, kur ne qender te tyre eshte Krishti dhe fjala e tij e thene dhe e shkrojtur.
    Ndryshuar për herë të fundit nga deshmuesi : 28-11-2010 më 16:26

Anëtarësuar
    14-11-2010
    Postime
    359
    Duaje Siveten !

Bibla dhe Kisha ne gjithe boten e krishtere kane te njejtin qellim dhe funksion.

Prandaj pyes:

A ka dite pushimi Kisha ne dite festash ?!

Pasi te marr pergjigjen tuaj rezervoj te drejten per te shfaqur disa foto te shenimeve

te ngjitur ne dyert e Kishes , ne raste festash.

Me respekt

Inxhinier Maska e albani1
    Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Festa me e madhe qe kisha ben eshte ....

Duaje Siveten !

Bibla dhe Kisha ne gjithe boten e krishtere kane te njejtin qellim dhe funksion.

Prandaj pyes:

A ka dite pushimi Kisha ne dite festash ?!

Pasi te marr pergjigjen tuaj rezervoj te drejten per te shfaqur disa foto te shenimeve

te ngjitur ne dyert e Kishes , ne raste festash.

Me respekt
    1. Lindja e Jezusit
    2. Vdekja dhe ringjallja e Jezusit
    3. Shpetimi i nje te humburi
    4. Pagezimi me Frymen e Shenjte
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

Anëtarësuar
    14-11-2010
    Postime
    359
    albani1 !

Nuk me ke kuptuar drejt, ose une nuk jam shprehur qarte,e kam fjalen qe Kisha ben dite

pushimi,pra nuk hap dyert fare per besimtaret.

P.sh. Diten e pavaresise,te shkosh ne Kishe per liturgjine e dites ose thjesht per te

ndezur nje qiri dhe te lexosh ne porten e Kishes shenimin:

"Sot jemi pushim,me rastin e festes."

Nderime

Shtegtari! Maska e Gregu
    Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    869
    albani1 !

Nuk me ke kuptuar drejt, ose une nuk jam shprehur qarte,e kam fjalen qe Kisha ben dite

pushimi,pra nuk hap dyert fare per besimtaret.

P.sh. Diten e pavaresise,te shkosh ne Kishe per liturgjine e dites ose thjesht per te

ndezur nje qiri dhe te lexosh ne porten e Kishes shenimin:

"Sot jemi pushim,me rastin e festes."

Nderime
    Besoj se ka dite pushimi.
    Pyetja ime eshte se kush eshte kisha.
    Objekti nuk largohet, ai mbetet aty, por njerezit qe sherbejn ne kishe, kan pushim.
    Prandaj mund te them se njerezit(qe e perbejn kishen) kan pushim. Edhe ata kan nevoj qe te marrin dite pushimi, te festojne per X feste.
    Si rezultat qe njerezit bejn pushim, del qe edhe kisha-objekti mund te ket dite qe eshte pushim-mbyllur.
    "Në fillim ishte Fjala dhe Fjala ishte pranë Perëndisë, dhe Fjala ishte Perëndi!"

Anti Zombizem SigPunizem Maska e Duaje Siveten
    Anëtarësuar
    09-09-2007
    Postime
    3,698
    Duaje Siveten !

Prandaj pyes: A ka dite pushimi Kisha ne dite festash ?!

Pasi te marr pergjigjen tuaj rezervoj te drejten per te shfaqur disa foto te shenimeve te ngjitur ne dyert e Kishes , ne raste festash.

Me respekt
    Helikranon,

Po jap edhe une pergjigjen time. Afirmimi qe ti ben se bibla e kisha ne gjithe boten e krishtere kane te njejtin qellim e funksion, druaj se nuk perfaqeson realitetin e sotem.

Pyetja nese Kisha ka pushim ne dite festash, ka te beje se pari me pergjigjen e pyetjes se kush eshte Kisha, per te cilen une e kam dhene pergjigjen diku me lart: kisha jane ndjekesit, imitatoret e Jezusit.

Por qe ti mbetemi besnik pyetjes, po sjell nje pasazh nga bibla: "Kështu u kryen qielli e toka dhe mbarë ushtria e tyre. Të shtatën ditë Perendia e kreu punën e vet që kishte bërë. Të shtatën ditë pushoi nga çdo punë që kishte bërë. Perendia e bekoi të shtatën ditë dhe e shenjtëroi, sepse atë ditë kishte pushuar prej çdo pune që kishte bërë duke krijuar." (Zanafilla 2:1-3)

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga Duaje Siveten Lexo Postimin

Pyetja nese Kisha ka pushim ne dite festash, ka te beje se pari me pergjigjen e pyetjes se kush eshte Kisha, per te cilen une e kam dhene pergjigjen diku me lart: kisha jane ndjekesit, imitatoret e Jezusit.
    Përgjigje shumë e saktë!

Më vjen keq që disa të krishterë përdorin termin "kisha ndërtesë". Kjo tregon qartë se sa thellë është rrënjosur ky mentalitet në mendjen e të krishterëve saqë megjithëse pranojnë se kisha janë njerëzit, nuk hezitojnë të quajnë kishë një ndërtesë.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •