Close
Faqja 6 prej 18 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 173
    _____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar më parë nga bindi Lexo Postimin
    Sigurishte qe nuk do ta pranojne,perderisa ata bejne propagande antishqiptare, perse ne tua lejojme nje gje te tille, jo vetem qe nuk duhet lejuar por keto duhet luftuar me te gjitha mjetet e munshme demokratike dhe jo demokratike deri ne masen qe keto te detyrohen te respektojne kufirin e asaj çfare ne fakt quhet fe e
    çfare politike ne deme te kombit!
    Ahhh edhe kesajt ja kane gjetur si ti shmangen. Perdorin demokracine edhe flasin te armatosur me te drejtat e njeriut. Keshtu qete e bute si po flasim ne nuk i gjinded dermani jo.... Kohet e fundit kane filluar ti vejne fjale arabe edhe tek flamuri jone Shqiptar, e mos me keq nuk e kuptojne qe jane gabim ne kete akt qe bejne.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    23-11-2010
    Postime
    17
    vllezer te nderuar kjo osht nje tem qe vlen te flitet mirpo kto gjera mo nuk perseriten kjo ka ndodh kur ne bot ishte vetem baba jon dhe nena jon baba adem dhe nena hav te cilve allahu ja fali 4 thmi 2 djem dhe 2 vajza qe u martuan mirpo kjo ka ndodh edhe en turqi nje ko por kto gjera me nuk perseriten Allahu e shperbleft ate qe ka shkru qet tem

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Ju lutem q e mos ta shtremboni temen. Na i dime traditat tona, por eshte fjala per thenjen e hoxhes i cili pohon se gjen mbeshtettje te Kurani
    Kështuqë nuk mbetet asnjë dyshim se martesa me vajzën e axhës është e lejuar...

Per kete dhe se kerkon qe te...

ne duhet që të ndërrojmë traditat duke u kapur për argumentet e Islamit, e jo të ndërrojmë vendimet e kësaj feje të pastër, duke u kapur për traditat tona.
    Pra ak ate drejte nje musliman ti kundersshtoje keto?

Keto pohime te hoxhes ishin si pyetje per muslimanet e jo per ju tjereve. Poashtu nuk ishte pyetja per traditat tona se i dime, por a duhet vepruar si thot hoxha dhe ti perqafojme traditat arabe se ky thot qe ne Kuran gjen mbeshtetje per keto pohime.
    Ndryshuar për herë të fundit nga iliria e para : 28-11-2010 më 05:53
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga iliria e para Lexo Postimin
    Ju lutem q e mos ta shtremboni temen. Na i dime traditat tona, por eshte fjala per thenjen e hoxhes i cili pohon se gjen mbeshtettje te Kurani

Per kete dhe se kerkon qe te...

Keto pohime te hoxhes ishin si pyetje per muslimanet e jo per ju tjereve. Poashtu nuk ishte pyetja per traditat tona se i dime, por a duhet vepruar si thot hoxha dhe ti perqafojme traditat arabe se ky thot qe ne Kuran gjen mbeshtetje per keto pohime.
    Po ti e more pergjegjen nga kjo biseduese:

Citim Postuar më parë nga biligoa Lexo Postimin
    Këto tradita të këqija të cilat janë tek ne nuk kanë bazë në fenë islame dhe janë një ekstremitet i madh.

Tani do t’i cekim se me cilat femra e kemi të ndaluar martesën, të marra nga libri “Përshëndetja me dorë ndërmjet dy gjinive të ndryshme” (Autor: Eroll Nesimi)

I- Femrat me të cilat është e ndaluar martesa përgjithmonë

Ato klasifikohen në tre grupe:

a) Femrat me të cilat martesa nuk lejohet për shkak të lidhjeve familjare

Ato janë shtatë. Allahu i Madhëruar që të gjitha i ka përmendur në fjalën e Tij: "U janë ndaluar juve (të martoheni me): nënat tuaja, bijat tuaja, motrat tuaja, hallat tuaja, tezet tuaja, vajzat e vëllait, vajzat e motrës". (En Nisa, 23).

1. Në fjalën e Allahut "nënat tuaja", përveç nënës janë për qëllim edhe gjyshet, qofshin nga ana e babait apo e nënës.

2. Vajzat: qofshin ato vajza të tij, vajzat e djemve apo vajzat e vajzave.

3. Motrat: qofshin nga babai dhe nëna apo vetëm nga babai ose vetëm nga nëna.

4. Hallat: në to bëjnë pjesë hallat e personit, hallat e babait të tij, hallat e gjyshërve të tij, hallat e nënës së tij si dhe hallat e gjysheve.

5. Tezet: duke u përfshirë në to tezet e personit, tezet e babait të tij, tezet e gjyshërve të tij, tezet e nënës së tij si dhe tezet e gjysheve.

6. Vajzat e vëllait: këtu përfshihen vajzat e vëllait nga babai dhe nëna, vajzat e vëllait vetëm nga babai, vajzat e vëllait vetëm nga nëna, vajzat e djemve dhe vajzat e tyre.

7. Vajzat e motrës: këtu përfshihen vajzat e motrës nga babai dhe nëna, vajzat e motrës vetëm nga babai, vajzat e motrës vetëm nga nëna, vajzat e djemve dhe vajzat e tyre.
    Vajza e xhaxhait pra nuk eshte e ndaluar.

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Po ti e more pergjegjen nga kjo biseduese:

Vajza e xhaxhait pra nuk eshte e ndaluar.
    Po vajza e dajes, vajza e halles, vajza e tezes

dmth te gjithe kushurinjte e pare

?

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga s0ni Lexo Postimin
    Po vajza e dajes, vajza e halles, vajza e tezes

dmth te gjithe kushurinjte e pare

?

Gjeja e pandaluar eshte e lejuar. Pra mjerimisht te gjithe kusherinjte e pare.
    Perndryshe te presim dhe mendimin e Biligoa-s.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-09-2010
    Postime
    75
    Gjeja,e cila ne menyren me te sakte, tregon karakterin e njeriut ,eshte ajo me te cilen ai tallet.
    diskutimi juaj eshte i ketij niveli,mos e turperoni veten tuaj me perrallat e nje hoxhe injorant :
    Obskurantizmi i ka rrenjet ne fete e shkretetirave : Duajeni Zotin me gjithe zemren tuaj,me gjithe mendjen tuaj,me gjithe forcen tuaj,me gjithe shpirtin tuaj,por mos u influenconi nga ideollogjite - ISLAMIZMI ESHTE NJE IDEOLLOGJI PER PUSHTIMIN E BOTES NEPERMJET FESE MUSULMANE.
    Shqiperia,Kosova jane sot musulmane si pasoje e pushtimit nga Turqia;sepse sulltanit turk i pelqeu kjo fe qe ndihmonte per pushtimin e botes qe ai kishte filluar me perpara.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    E mer "Zot", me te ardhe dita me te mesu njeriu moral familjar.
    Po palaco i madh na ke qellu.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-09-2010
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    511
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    E mer "Zot", me te ardhe dita me te mesu njeriu moral familjar.
    Po palaco i madh na ke qellu.
    T'i me duket je kunder Zotit vetem pse e ka ndaluar homoseksualizimin ne librat e shenjte. (Bibel Kur'an)

Ps.Hajde tash shaj nej sen ne fe vetem per mos me te cituar me, qysh e kishe zakon.
    Kur te debatojsh, dhe dikush te mund me fjale mos u kthe me me shajtur ne fe sepse une kam ber mekat sepse une u bera sebep qe ti te shash ne fe.
    Keshtu qe fol si edukator nqs don te pergjigjem une dhe gjithe te tjeret.

Kjo eshte arsyeja qe shume tjere te kane futur ne listen e injorimit sepse te debatosh me ty futesh ne haram, jo qe eshte e ndaluar te flasesh me ateista, mire po, ti perdor nje fjalor krejtsisht ndryshe nga ateistat tjere, a kupto ??
    Ndryshuar për herë të fundit nga PrisHtiNa-Lee : 30-11-2010 më 12:33

Skandinavien Maska e TetovaMas
    Anëtarësuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    Citim Postuar më parë nga iliria e para Lexo Postimin
    Lus forumistat mos te ofendojne por te diskutojme kete çështje.
    Ne radhe te pare pyes muslimanet se çka mendojne per kete deh ku i gjene hoxha keto burime?

Ky fare hoxhe ku eshte ritur dhe edukuare ?? Ne qofte se ky fare hoxhe nuk e ka te qarte atehere ne te shkoje ne Samoli dhe ne te ligjeroje atje . Per shqipetaret muslimane nuk vlejne keta pislleqe.

Shqipetaret muslimane nuk martohen ne familje . Kjo eshte tradita jone kombetare dhe .

Faqja 6 prej 18 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •