Close
Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 40
    i/e regjistruar Maska e Mexhi
    Anëtarësuar
    10-03-2009
    Vendndodhja
    Aty ku bukës i thonë bukë, e ujit - ujë
    Postime
    838

Pse duhet apo nuk duhet të dalim në zgjedhje?

Pse duhet apo nuk duhet të dalim në zgjedhjet parlamentare të 12 dhjetorit?

Pergjigjja eshte mese e ngaterruar dhe e paqarte. Dhe, kete ngaterrese e paqartesi e bejne sjelljet e papergjegjshme te “udheheqesve tane”, te cilet, sapo marrin votat harrojne premtimet e tyre.

Jane njemijenje arsye per te mos dalur ne to, ju lutem ma thuani vetem nje arsye per te dalur ne zgjedhjet parlamentare të 12 dhjetorit?

Isis Maska e Mon.Alisa
    Anëtarësuar
    15-09-2010
    Vendndodhja
    Kingdom of the Night
    Postime
    640
    Po duhet...

Arsyeja: Ta votojmë VV dhe të shofim a po ndryshon diqka.....

ti, une dhe melodia Maska e orhideja
    Anëtarësuar
    02-10-2010
    Postime
    4,817
    Ne zgjedhje duhet dalim patjeter dhe te mos i votojme keta qe ishin deri tani, nuk duhet lejuar te na mashtrojne serish ata qe na mashtruan deri me tash..........boll i kan ata miljona qe i kan vjedhe deri me tani.

i/e regjistruar Maska e beni33
    Anëtarësuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230
    krejt thjesht ti largojm kta hajnat e PDK-S TE LDK-S DHE AAK-S SHUM THJESHT

i/e regjistruar Maska e Dar_di
    Anëtarësuar
    16-08-2008
    Vendndodhja
    Dardani e lashtë (Oeneum), aty ku ajri i freskët më bën të ndihem i relaksuar.
    Postime
    1,968
    Dalja në zgjedhje – obligim kushtetues

Shtetasit e Republikës së Kosovës që janë mbi moshën 18 vjeç dhe që nuk kanë probleme me ligjin, gëzojnë të drejtën që përmes votës së tyre të marrin pjesë në zgjedhjet e çfarëdo niveli që organizohen në Republikën e Kosovës.

Dalja për të votuar është obligim kushtetues dhe vota e qytetarit mbrohet juridikisht dhe me ligj.

Sipas nenit 45 të Kushtetutës së Republikës së Kosovës konfirmohet mosha, rëndësia dhe arsyeja e votës së shtetasve. Aty thuhet: “Çdo shtetas i Republikës së Kosovës që ka arritur moshën 18 vjeç, qoftë edhe ditën e zgjedhjeve, gëzon të drejtën të zgjedhë dhe të zgjedhet, me përjashtim kur kjo e drejtë i kufizohet me vendim gjyqësor”.

Sipas pikës 2 të nenit 45, vota e shtetasve është personale, e barabartë, e lirë dhe e fshehtë.

Shtetasit e Republikës së Kosovës përmes votës së tyre bëjnë zgjedhjen e përfaqësuesve politik të shtetit. Ata, duke qenë të njohur me programet e partive politike në vend dhe duke gjykuar në bazë të përmbajtjes së tyre vendosin për votën në ditën e zgjedhjeve, duke i dhënë kështu besimin subjektit politik që reprezenton interesin dhe vullnetin e tij nacioanl.

Në momentin që çdo shtetas i Republikës së Kosovës është pjesë e zgjedhjeve, ai juridikisht është pjesëmarrës në drejtimin e shtetit, që përmes përfaqësuesve politik të zgjedhur, i garantohet e drejta për të qenë pjesëmarrës në vendime të përgjithshme në interes të shtetit. Në të kundërtën, mosdalja në votime, juridikisht është shkelje ligjore dhe e izolon shtetasin nga pjesëmarrja në institucionet e Republikës së Kosovës.

Pra, ata (shtetasit) që nuk marrin pjesë në votime, më nuk kanë të drejtë të paragjykojnë, protestojnë, ofendojnë apo dëmtojnë institucionet dhe përfaqësuesit juridik e politik të shtetit, përderisa nuk janë pjesëmarrës në zgjedhje. Kjo i pamundëson atyre kontrollin dhe vendimmarrjen në shtet.

Prandaj, që zëri juaj, vota juaj, e drejta juaj të jetë e fuqishme dhe pjesëmarrëse në vendimmarrje të shtetit, është mirë që të dilni në zgjedhje, gjithnjë duke u bazuar në parimet e kushtetutshmërisë dhe të ligjshmërisë.

Me votën tuaj, ju ndëshkoni padrejtësitë dhe kontribuoni në ndërtimin dhe funksionalizimin e shtetit, përgjithësisht.

Dar_di
    "Fet` e besëtë t`i kemi, po të ndarë të mos jemi." Naim Frashëri

Manitu Maska e kiniku
    Anëtarësuar
    08-07-2005
    Vendndodhja
    Mos të na vijë cudi se cdo frymor nga vete natyra priret të kerkoj ushqim; Lukreci
    Postime
    869
    Citim Postuar më parë nga Dar_di Lexo Postimin
    Dalja në zgjedhje – obligim kushtetues

Pra, ata (shtetasit) që nuk marrin pjesë në votime, më nuk kanë të drejtë të paragjykojnë, protestojnë, ofendojnë apo dëmtojnë institucionet dhe përfaqësuesit juridik e politik të shtetit, përderisa nuk janë pjesëmarrës në zgjedhje.

Sikur të kisha, jo nga një cent, por vetëm nga një rupi të Indisë për çdo debilitet që del nga mendjemykurit e Kosovës, do kryesoja the Forbs List.

Qytetarët kanë të drejtë të protesojnë dhe kërkojnë, kritikojnë zëshëm, dëmtojnë apo paragjykojnë të gjithë ata që ligjin e përdorin për vjedhje. Qytetarët nuk duhet fajsuar, apo detyruar të votojnë ata që vjedhin, ata që gënjejnë dhe mashtrojnë.
    Pastaj, edhe po të ekzistonte vullneti për marrë rrugën deri në vendvotim, qytetarët kanë vetëm dy zgjedhje:

a) Të votojnë hajnat e dëshmuar ose
    b) Të votojnë figura të reja të cilët cak kanë jo ç’rrënjosjen e hajnisë, redukimin e saj në përmasa, të themi të pranueshme, por sigurimin e pozitës prej së cilës mund të vjedhin, për vete, për kushërinjët, për konkubinat e tyre, etj.

Pastaj, Kosovës nuk i duhen zgjedhje, obligime kushtetuese, heronjë, azgana, musteqosha, e bla bla, por i duhet një njeri i cili ka testise të hekurta. Por, KosovO burra nuk ka.
    Where have all the good men gone
    & where are all the gods?

i/e regjistruar Maska e beni33
    Anëtarësuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230
    unn nuk dal pse me obligon kjo kushtetut as pak kushtetuta nuk esht me vullenetin e e shumices pra te shqiptarve por ne votime to te dal qe ta votoj w.w levizjen vetvendosje

dilni ne votome dhe ju edini SE CILIN NUMER NUMRIN 40 numer i fatit
    Ndryshuar për herë të fundit nga Dar_di : 06-12-2010 më 07:23

Citim Postuar më parë nga Mexhi Lexo Postimin
    Pse duhet apo nuk duhet të dalim në zgjedhjet parlamentare të 12 dhjetorit?

Pergjigjja eshte mese e ngaterruar dhe e paqarte. Dhe, kete ngaterrese e paqartesi e bejne sjelljet e papergjegjshme te “udheheqesve tane”, te cilet, sapo marrin votat harrojne premtimet e tyre.

Jane njemijenje arsye per te mos dalur ne to, ju lutem ma thuani vetem nje arsye per te dalur ne zgjedhjet parlamentare të 12 dhjetorit?
    Po perpiqem thjeshte dhe sa me shkurt.
    Populli kan shumë arsye qe te mos dalin ne zgjedhje, sepse qeveria e keqperdori besimin e tyre , i zhgenjeu totalisht.
    Pse te dalim?
    Te dalim dhe me fuqin e votes së lirë ti largojme nga pushteti keta kriminele, keto bisha me fytyra njerzish...
    Duhet dalur masovikisht në këto zgjedhje, te permbushim obligimin qytetar, te tregojme nje kulture te larte demokratike, te respektohet liria individuale e secilit votues, njerzit te votojne lirshem dhe pa frike, mos te kete keqperdorime dhe dhune...

Anëtarësuar
    16-08-2008
    Vendndodhja
    Postime
    1,968
    Citim Postuar më parë nga kiniku Lexo Postimin
    Sikur të kisha, jo nga një cent, por vetëm nga një rupi të Indisë për çdo debilitet që del nga mendjemykurit e Kosovës, do kryesoja the Forbs List.

Qytetarët kanë të drejtë të protesojnë dhe kërkojnë, kritikojnë zëshëm, dëmtojnë apo paragjykojnë të gjithë ata që ligjin e përdorin për vjedhje. Qytetarët nuk duhet fajsuar, apo detyruar të votojnë ata që vjedhin, ata që gënjejnë dhe mashtrojnë.
    Pastaj, edhe po të ekzistonte vullneti për marrë rrugën deri në vendvotim, qytetarët kanë vetëm dy zgjedhje:

a) Të votojnë hajnat e dëshmuar ose
    b) Të votojnë figura të reja të cilët cak kanë jo ç’rrënjosjen e hajnisë, redukimin e saj në përmasa, të themi të pranueshme, por sigurimin e pozitës prej së cilës mund të vjedhin, për vete, për kushërinjët, për konkubinat e tyre, etj.

Pastaj, Kosovës nuk i duhen zgjedhje, obligime kushtetuese, heronjë, azgana, musteqosha, e bla bla, por i duhet një njeri i cili ka testise të hekurta. Por, KosovO burra nuk ka.
    Përderisa nuk je pjesë e procesit të votimit dhe nuk respekton dispozitat kushtetuese me të cilat funksionon një shtet, atëherë praktikisht dhe juridikisht je shkelës i po kësaj kushtetute. Aq më pak, nuk ke të drejtë edhe të dëmtosh institucionet e vendit.

Ata që shkelin ligjin do të ndëshkohen po me atë forcë që kanë shkelur ligjin.

Shtetasit e Republikës së Kosovës janë të barabartë para ligjit. Këtë ua garanton kushtetuta. Sa respektohet kjo në praktikë, është kontekst tjetër që do kohë dhe një temë të veçantë.

Nëse keni krijuar përshtypje negative mbi njerëz zyrtarë që kanë shkelur ligjin, që mashtrojnë popullin me demagogji, deklarata e premtime dekorative, atëherë, mos i votoni të njëjtit. I jepni votën tuaj një subjekti tjetër politik në vend, i cili deri më tani nuk ka ushtruar pushtet në drejtimin e institucioneve të vendit.

Problemi qëndron në faktin e krijimit të perceptimeve të ngutshme dhe paragjykimeve të përgjithshme. Jo e gjithë politikanët në Republikën e Kosovës janë “hajna” dhe kur potencohet një gjë e tillë, është e guximshme, por do të ishte e pakapshme nëse nuk mbështetet në dëshmi autentike. Ta lëmë këtë anash për momentin.

Republika e Kosovës ka njerëz që mund të drejtojnë atë me dinjitet dhe përkushtim.

Përkundër mllefit dhe dëshpërimit që mund të kemi me udhëheqjet e deritanishme, të cilat mbase nuk e kanë përfaqësuar denjësisht vullnetin e shtetasve të Republikës së Kosovës, tani në këto zgjedhje të reja, elektoratit po i ofrohen programe të reja politike, ekonomike, sociale e të zhvillimit të përgjithshëm të shtetit, po nga subjekte të reja politike të cilat do të garojnë me këtë rast. Njerëz të ri, me plot ide të reja dhe elan të punës.

Vota juaj ndëshkon të kaluarën dhe ndërton të ardhmen. Ta zëm shembull beni33, i cili nuk pajtohet me përfaqësuesit politik që drejtojnë shtetin, ka vendosur që të jetë pjesë e këtyre zgjedhjeve, pavarësisht subjektin politik të cilin ai do të votoj. Prandaj, mendoni dhe shikoni me vëmendje programet e të gjitha partive politike me të cilat konkurrojnë në këto zgjedhje. Subjekti politik, që sipas jush ka programin më të mirë, votoni atë. Bëhuni pjesë e ndërtimit të shtetit, me votën tuaj.

Dar_di

Anëtarësuar
    16-08-2008
    Vendndodhja
    Postime
    1,968
    Dil dhe voto

Programi ‘Hope Fellowship’, të hënën, ka organizuar një tryezë me femrat lidere të partive politike në Kosovë, ku ka lansuar edhe klipin, bashkohu zërit tonë, ‘Dil dhe voto’. Laura Kryeziu, menaxhere e programit “Hop Followship”, tha se vota është e rëndësishme dhe se Kosova ka nevojë për një femër të përfaqësuar në institucionet vendimmarrëse. Sipas saj, hapi i parë për të ndryshuar gjendja e femrës në Kosovë është votimi. Ariana Qosaj – Mustafa, nga Instituti KIPRED, foli për stimulimin e një pjesëmarrje më të madhe të grave në zgjedhje. “Shpesh në Kosovë ceket fakti i votimit familjar dhe shpesh ka ndodhur që familjet janë ato që vendosin në mënyrë të përbashkët se për kë duhet të votohet. Vota është e drejtë individuale e secilit dhe kjo është ideja jonë që të themi se secili person do të duhet të vendosë në bazë të asaj se cila do të jetë oferta e partive politike. Jam e sigurt që edhe këtë vit do të kemi edhe më shumë meshkuj sesa femra në billborde”, ka theksuar ajo. Gjatë kësaj tryeze u lansua edhe klipi bashkohu zërit tonë “Dil dhe voto”, që motivon fermat për të dalë në zgjedhjet e 12 dhjetorit. - shkruan e përditshmja "Kosova Sot".

Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •