Postuar mė parė nga
bili99
Per temen dhe per frekuentuesit ketu, se sa per SDB2010 besoj se nuk ka nevoje ti jap ndonje sqarim te madh,pasi ai eshte i rrethit tim dhe ai ka punuar ne sigurim, shume gjera mund ti di me mire dhe per disa gjera e kan informuar keq shpifsit.
Bashkevendas SDB2010 :
Interneti mire qe doli per te gjithe, njashtu edhe shprehja e lire ne jete dhe ne internet.
Aktivitetet dhe opinionet publike qe merrem une jane legale, nuk e bej te lendoj njeri por vetem e shoh te pandershme te rri kur njerezit shpifin dhe fabrikojne vetem per tu bere keq te tjereve dhe per te perfituar vete.
Une e kam shpreh nje mendim per nje te vertete kunder atyre qe shpifnjin athere dhe sot( dmth per te sqaruar opinionin per keta qe hapin tema si kjo dhe jo per te treguar kush eshte Ali Ahmedi- kam pasur une 30 vjet ta bej, nuk merrem une me shpifje as kunder shpifsive ,le me kunder njeriut qe shikon punen e tij)
Une nuk kam shpifur per Ali Ahmedin , kam dhene nje shpjegim logjik per emrat dhe dosjet qe i perdorin dhe u nderrojne vendin per marketing politik : shpjegim se si nje njeri qe ka kryer punen e vete ne Maqedoni dhe nje ne Perendim. Secili nga te dy emrat ka bere ate qe ka bere dhe te dy dihen boterisht ne rreth dhe me gjere.
Ali Ahmedi ,ka bere punen e vete qe ka zgjedhur dhe une nuk kam gje kunder zgjedhjes personale, nuk kam pasur as atehere dhe le me sot,tek bastisjet qe ka marre pjese si puntore i sherbimit sigurimit nuk me ka ofenduar mua personalisht dhe as familjen time,ai ka ardhur si punetor i sherbimit qe e kishte zgjedhur si kariere - kjo eshte e verteta dhe po te jem shpifes mund te them cka te deshiroj mund te them se ka thy dhe ka sha eshte sjelle keq ,...dhe kjo dihej boterisht.
Kaq per Ali Ahmedin dhe Ali Ahmetin.
Per mua:
Une nuk shitem per nje njeri qe s'jam dhe as qe kam interes te grumbulloj njerez rreth meje se nuk kam pasur dhe nuk kam deshire per nje karriere ne politike,asnjehere, nuk eshte preokupimi im ky, por si pjestare i nje rrethi jap kontributin tim , dhe kontributi im eshte i dinjitetshem dmth te ndihmoj cdo nisme progresive ne te mire te rrethit,dhe ta them te verteten ne nje kuvend publik ku shpifet me pa te drejte, mendoj se eshte nje obligim themelor i te qenit njeri.
Mua me mjaftojne obligimet jetesore,familja dhe shoqeria e gjere, me mjafton te jeme nje anetar i ndershem i nje kombi qe i takoj, dhe korrekt ndaj shoqerise njerezore kudo qe jam,edhe ndaj kafsheve dhe ndaj ambientit qe e jetoj jeten time,nuk kam iluzione dhe as ambicie te behem "njefar lideri" por me vjen turp te rroj si nje njeri qe i bishtnon te vertetes kur perdhunohet, dhe le me qe do me vinte te vdes po te bej si keta shpifsit e tu - te shpif me vetedije per te bere keq, turp te kene dhe ata e dine se une i lexoj si liber,...me mjafton te mbaje miresjelljen me mikun dhe me armikun , e kam edukate familjare.
Une nuk kam permendur as Ali Ahmedin dhe as shpifsit athere dhe sot per 30 vjet, pasi jam i vetedijshem se nen 1,nuk do argat e verteta dhe nen 2. Jam i kujdeshem per implikimet ne nje rreth te vogel si rrethi yne dmth une e di qe Ali Ahmedi dhe dhe Xhabir Alili kane familje te gjere qe dikund ne hallka familjare -ka familjare nga te dy palet qe kane lidhje miqesore ose me gjak mes tyre, dhe e di qe ne te dy kemi edhe femije qe duhet te jetojne ne liri dhe pasterti absolute nga zgjedhjet tona te karrieres ,te veprimtarise,dhe nga bagazhet tona jetesore...dhe e di edhe shume me shume se ata shpifsit qe ta kane prishur gjumin dje dhe sot, une mendohem perpara se te flas.Nderkaq ata shpifsit te kane lajmeruar menjehere te behesh anetar, se je sulmuar bilanci = keqbersit me shpifja bejne keq dhe shohin sehire.
Ja une e them publikisht ketu dhe ku te duash ndaj meje personalisht ke rehabilitim komplet, ke bere punen tende qe ke zgjedhur dhe ne shtepine time nuk ke bere dem,perpos qe ke shoqeruar bashkpuntoret e tu, pra nga une nuk ke nje akuze personale nderkaq te them se shpifsit qe ta prishen gjumin dje dhe qe te sinjalizojne sot jane UDBASHET E VERTETE.
Me pa te drejte jam spiunuar athere dhe me pa te drejte shpifet edhe sot nga e njejta kategori shpirtngushte dhe egoiste per qellime primitive dhe shume te ulta.
Per miqesine dhe egoizmin : miku i ngushte nuk humbet , fjalia e urte thote se " miqesia qe ka mundesi te humbet as qe ka egzistuar ndonjehere "
Te gjitha shpifjet ai i ka bere vete ndaj meje, madje me mua pinte kafe dhe pas shpine shkonte bente pune te tjera kunder meje, madje e ka pranuar edhe perpara familjes time ,mund ta ballafaqoj ketu dhe ku do qe te deshiroje dhe sido qe te deshiroje ate dhe cilindoqoft.
Une gje nuk i kam bere kurre asnje njeriu jo vetem te rrethit tim por asnje njeriu ne bote , e di qe jemi vetem vdektare dhe jeta eshte shume e shkurter per ta shfrytzuar per te bere keq dhe per tu sjelle njerezimit mizerje,..por jam njeriu me i lumtur ne bote qe ndodhi si ndodhi ,une nuk e prisha zemren edhe kur e zbulova, ai rrenat e veta i shet per te verteta, une di shume me shume se ai qe ti e permend , se po te isha une nje karakter sikur ai- une di shume me shume per ate se sa ai di per mua, por une jam i kujdeshem per implikacionet qe ka situata si ne familje ashtu edhe ne shoqeri dhe ne rrethin tone,dhe jo se e meriton ai.
Une u shqetsova shume kur e zbulova se cka eshte tu bere, u merzita edhe per punen qe e humbi por ai i dha kahje krejt tjeter ,e di qe sot eshte nje njeri pakashume i lumtur pasi edhe une e humba punen aty ( pune ekonomie per mua dhe per ate), por eshte keq se paqjen dhe lumturine nuk mund tia sigurosh nje njeriu te lig, nje njeriu qe e ka ndergjegjen plot rrena,dallavere keqberje dhe keqperdorime, nje njeriu qe me vetedije shpif dhe ben keq ,nje njeriu qe ty ta prish gjumin nuk mund ti sigurosh gjumin ...
Une jam njeri mirenjohes dhe kete e kam deklaruar boterisht per ata qe ka ndodhur qe te me ndihmojne ne nje menyre ne jete- pa marre parasyshe motivet qe ka pasur, por eshte mire qe njeri te jete korrekt si kur ka muhabet me nje njeri ashtu edhe kur nuk ka, drejtesia mbi te gjitha, edhe kur pajtohesh me njeriun edhe kur e ke kundershtar, edhe kur je ne PDSH edhe kur je ne BDI,shpifjet kane prishur shtete, njerezimin dhe lumturine njerezore e kane prishur, kete une e kam mesuar ne foshnjore , ata qe nuk e kane mesuar ja e bejne edhe sot, une nuk i le te me prishin gjumin se fleje me ndergjegjen time te pastert.
Me vjen keq qe soji qe ta prishi gjumin dje , ja edhe sot ta prishin jo nga dashamiresia per ty por nga prirja per te bere keq, nga hileqarlleku nga karakteri i tyre i felliqt rrenavec.
Per punen : ne edukaten time familjare puna eshte ndere, une kam bere pune te ndryshme gjate gjithe jetes time qysh si femije ( qe nga buqesia ,me meditje- tek rruga e argatve ne Kercove si nxenes i shkolles mesme-gjate veres , ne ndertimtari ,ne zgar kur kam ardhur ketu ne Amerike- keto per ata qe nuk i dine- se ju per cudi e quani si nencmim punen e restorantit
Pra puna per mua dje dhe sot ka qene dhe eshte ndere, dhe eshte edhe me e ndershme kur e ben me ndere, nuk ka pune qe te eshte per ta nencmuar kuptohet pervec asaj punes shpifjes.
Une thike pas shpine as kam ngul dhe as do ta bej ndonjehere( me kete mund te mburrem,nderkaq ata qe e kane bere edhe e bejne edhe sot),thike pas shpine une nuk kam as per armikun dhe as per mikun... kjo pune shkon me njeri ,me karakter dhe me zanat , ata qe ta kane prishur gjumin dhe qe ta prishin diten tash e kane bere dhe e bejne me mikun...del se shqetsimi yt eshte legjitim: nuk ke faj ti qe ke punuar karrieren qe ke zgjedhur, por keta qe punuan dje dhe sot -shpifsat gurehedhesit doremesheftit, qe u ka mbet emri se une ne rengen i kam,s'vlejne pese pare,edhe dje edhe sot e bejne nga kompleksi i jovleres personale dhe nga motive edhe me te uleta-.
Une cdo pune qe e bej ,e bej me nder, eshte rekordi im i pastert per kete, zgjedhja e karrieres nuk eshte kualiteti i njeriut eshte vetem zanat per rroge, nderkaq te jeshe njeri eshte me veshtire se sa nje zanate -eshte njehere me gjenetike, me edukate familjare dhe me perpjekje personale,keta qe ta kane prish gjumin dje dhe sot nuk u ben fajde as lotaria njibiljonshe pasi nuk kane ingridientin themelor- te qenit njeri i ndershem,mos merren me shpifje dhe fabrikime.
PLAKU : ndegjo zotri ,mos nderhy pa shije, kur kam permend Ramazanin une shko lexo postimin dhe mos shkruaj pa lexuar- me djalin atij Ramazanit ne jemi miqe shpije,... eshte pa shije nje nderhyrje pa lexuar, une me ata qe jane ketu nuk komunikoj ne internet , urdhero ta pime nje kafe ku te duash..kam kaq miresjellje une ta pi nje kafe dhe te ndegjoj shqetsimet qe ke.
me nderime,
bili99
Krijoni Kontakt