SDB2010

dhe po te jeni vete Ali Ahmedi nuk ka pse shqetsoheni, tema eshte shume konkrete ,por edhe si te jeni nje punetor sigurimi une nuk kam pergjithsuar qe te them te gjithe ata qe punojne per sigurimin shtetrore,dhe as kam permendur vepra konkrete te Aliut apo punetoreve te tjere ,nga shkaku se kjo eshte nje teme tjeter ,nga shkaku se nuk merrem me manipulime dhe paragjykime,nuk merrem as vetem me te ndegjuar, vetem me gjera qe une i di dhe e di qe une shume,shume gjera nuk di( cka ka ndodhur me mua dhe ne shtepine time ,une i di dhe mund te ballafaqoj cdo njeri ne cdo vend, ne cdo kohe dhe ne cdo regjim)..per te tjeret le te thone fjalen vete sekush per vete ,kur duhet ,ku duhet, dhe me faktografi jo me rrena...
Ju mund te rilexoni shkrimin tuaj dhe reagimet e mija qe te vleresoni se kush ku qendron : une kam ardhur ne Amerike si Mjek i diplomuar dhe kam kaluar neper ferr per te diplomuar ( me paraperjashtime, perjashtime, mbyllje universiteti, lufte- dhe me ne fund diplomova fal vetvetes dhe familjes time qe me perkrahu)
Ne biznes familjar ne Amerike kam punuar afer 6 vjet( pyet ke te duash kujt i ka ra rruga te me takoj qoft punetor apo ambasador i Shqiperise ,qoft bixhozxhi ordinere ne Atlantik City, punen e kam lene vete te ndjek karrieren ne profesion,kam hequr vehten nga zgarra qe thua ti- ti i ke me te ndegjuar- Une jam pranuar ne Layola University Medical Center ne seksionin per hulumtim ne kohen qe ai shoku qe thua ti me thirri per nje rruge tjeter qe me mbeti mua si karriere , nuk besoj se me doli me mire pasi 4 shoke nga hulumtimi e kaluan edhe testin per Mjek dhe une mbeta te bej karrieren gjysmake se u rrasa ne nje pune - nuk akuzoj njeri bile mirenjohjen time e kam shprehur publikisht edhe pse nuk mendoj qe me ka dale mire ,pos vetvetes une nuk akuzoj tjeter por per info per ty se keq ke ndegjuar)
Une jam i kujdeshem per implikimet qe ka cdo fjale ne nje rreth te vogel si rrethi yne, dhe le qe nuk dezinformoj por,nuk infektoj gjeneratat e reja qe nuk dine gje,me te vetmen deshire qe rrethi im mos mbesi aty ku ka qene ne nje vend dhe merret me njeritjetrin.
Profesioni nuk e percakton njeriun, njeri mund te jete i ndershem ne cdo profesion bile, aty ku eshte bere dhe ku behet e keqja me e madhe edhe gjesti i ndihmes me te vogel shkelqen si ndershmeri dhe integritet personal per ate punetor qe ka njerzine dhe guximin per ta bere.
Nese dikush qe paraqitet dhe ka lexuar postimet e mija ,lus ti kuptoje perpara se te paraqitet: une nuk kam qene ne asnje grupacion komunist as legal dhe as ilegal, une nuk kam qene anetar i LKJ ASNJEHERE- ndoshta i vetmi si maturant,dhe si ushtar i APJ)
As qe flas une me insunuata dhe fabrikime, por kur flitet per rrethin nga vi une me duket e turpshme qe me vetedije te hesht kur u nderrohen veprat dhe dosjet dy Alijave, kjo eshte tipike komuniste ( kur atdhetari egzekutoheshte nga nje tradhetar komplet)
Ata qe e bejne me qellim, e shperndajne me qellim dhe shtojne me qellim jane me te keqinjte dhe me te demshmit per sojin njerzore, te heshtish me vetetedije per mua eshte veper kriminele,heshtjet shiptareve u kane kushtuar me mijera jetera njerezish.
Per ata qe ende quajn kuqalosha njerez qe kane qene te perzier si ne grupacionet me lart ju them : komunizmi ka vdekur atje ku ka lindur edhe ne vendin tone ka vdekur , eshte e vertete qe nuk ka vdekur mentaliteti komunist por edhe ajo do te ndodhi ,do kohe...nese deshironi te ndaheni nga komunizmi ju beni hapin tuaj te pare dhe mos etiketoni njerezit kuqalosha (se etiketimi eshte tipike komuniste, se pari si kuqalosha i quajn po keto kuqaloshat e korronximte te Jugosllavise) , se do te mbesi rrethi si i tille dhe mentaliteti si i tille dhe jeta juaj do te jete shume e veshtire.
Une kam ndjeshmeri per kohen dhe hapesiren, per rrethin tim dhe kohet qe ka kaluar dhe kalon, perpara mundohem ti kuptoj njerezit dhe pozitat e tyre dhe nuk paragjykoj asnje njeri .
Per faktin qe ke pyetur : Aliu fillimisht ka qene student ( me duket ne Letersi apo dicka ne filozofik- pedagogji...qe nuk ka lidhje kjo per mua- pastaj eshte rekrutuar si Agjent Sigurimi (nga veprat apo me shume nga miqesia me komunistat jugosllav e di ai me mire ) dhe ai mund te shkruaj edhe memoare ne kete shoqeri dhe sistem pakashume te lire ,dhe kjo nuk ka lidhje per mua, per mua ka lidhje te nderrojsh emrat e Alijave dhe jo per te dy Alijat konkretisht por, per hire te se vertetes...pra tema per nje rokade emrash ,nuk flasim tash per njerin o per tjetrin,do te kete kohe edhe tema per ato.
Paqja me ndergjegjen eshte sublime, nese ju e beni punen tuaj me ndere dhe nuk beni keq kjo ka rendesi ( une shume moti kam thene se ta them prape- njeri mund te jete i drejte dhe i ndershem edhe ne rreth te padrejte dhe kur ka pune me njerez dhe sistem te pandershem)
Keto jane tema te tjera, ata qe nisen nje shpifje ,nisen nje teme bombastike per qellime percarese jane njerez te liq qe se pari sherbimin me te keq ia bejne vetvetes dhe trashigimise se vet , e pumpaten nje rrene, demin e bene dhe e hoqen doren kriminele jasht loje,turpi i botes, ja soji qe vijne dhe u bezdisin juve ne zyre ...na bezdisin edhe neve ne internet me tema si kjo, por tek e fundit ju e merrni nje rroge per bezdine ,dhe ne vullnetarisht i shtojme shqetesimet vetvetes vetem e vetem mos fitoje rrena dhe jo per nje perfitim personal,por kur fiton rrena dhe padrejtesia ne nje vend nuk ka begati ,as perparim dhe as lumturi per brezat qe vijne, nga nje rreth ku do te shperblehet rrena dhe keqja ,me beso se edhe bishat do te ikin se le me njerezit , kush e ben percarjen qellimisht dhe kush i ndihmon percarjes, e ndot planetin tone dhe e ben jeten shume te veshtire ne kete bote.
Mbase ata qe e turbulluan ujin iken, per te tjeret qe kane pyetje jashta teme por ka te beje me rrethin tone,dhe tema si ketu me lart qe i kemi personalizuar mund te me drejtohen ,e-mail im eshte publik,nje gje ta keni te sigurt se nuk do te pergjigjem me fabrikime per ato qe nuk i di,dhe do ti them ato qe une i di- ne privat o ne publik, keshtu vdes komunizmi ,perndryshe edhe ato qe e akuzojne me se shumti ia shtojne jeten mentalitetit komunist.
me nderime,
bili99
Krijoni Kontakt