Close
Faqja 6 prej 7 FillimFillim ... 4567 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 61
    Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anëtarësuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    Pas shkuarjes së Erdoganit

E premte 5 Nëntore

Shkruan: Bajram Pomak

Pikërisht para nëntëdhjetë e nëntë vitesh në Kosovë, kishte ardhur Sulltan Reshati i cili njëkohësisht ishte sulltani i fundit i shtetit Osman, kurse aty ishin mbledhur me mijëra veta, si Shqiptar po ashtu edhe Turq e Boshnjakë. Sot përsëri pas nëntëdhjetë e nëntë vitesh Kryeministri i Turqisë, Rexhep Tajjip Erdogan, është në Kosovë dhe përsëri me mijëra veta janë në sheshe.

Gjatë njëqind vitesh pati përpjekje që ky popull me politika të llojllojshme të asimilohet dhe këputet me rrënjë. Historia u ndy me mijëra shpifje. Tanimë për largimin e këtyre shpifjeve dhe që ky popull t’i kuptojë të vërtetat duhet të heshtin të gjithë dhe të flasin arkivat. Vetëm atëherë populli mund të mendojë në mënyrë të shëndoshë, ta ndan mikun prej armikut dhe ta ndjek një politikë të jashtme të shëndoshë.

Si ka mundësi që pas nëntëdhjetë e nëntë vitesh, përkundër këtyre politikave të asimilimit, populli përsëri ta pret me kaq gëzim dhe ta pranon në mesin e vet kryeministrin e Republikës së Turqisë. Jam i bindur se ata që i kanë bërë këto plane sot janë duke e bërë analizën e kësaj. Mund ta ndërroni historinë e një populli dhe mund të shpifni mirëpo assesi nuk mund t’ia ndërroni ADN-në e një populli i cili është gatuar nga një qytetërim i cili ka thellësi qindravjeçare historike dhe që botës ia ka mësuar drejtësinë, të vërtetën dhe jurisprudencën. Ja fakti, koha e para nëntëdhjetë e nëntë vjetëve dhe e sotmja. Ç’dallim ka para nëntëdhjetë e nëntë vitesh dhe sot? Sulltani Reshati ka ardhur si “njeriu i sëmurë i Evropës” dhe Sulltani i fundit i Osmanëve, kurse sot pas nëntëdhjetë e nëntë vitesh, kryeministri i Turqisë e cila është gjigantja Evropiane që po rritet dhe e cila është në rrugë të bëhet lidere e Lindjes së Mesme dhe Ballkanit. Pra, prej nga deri ku?!

Siç thotë Akifi, historia përmban përsëritje, po të mësonim prej saj a do të përsëritej? Kësaj radhe me të vërtetë po përsëritet por në aspektin pozitiv. Një çështje tjetër është ajo e Prizrenit. Politikanët duhet të ulen dhe ta analizojnë mirë ‘Sindromin Erdogan në Prizren’. Mbledhja në një vend e mijëra njerëzve të entuziazmuar nga ana e kryeministrit të Turqisë në qytetin e dytë më të madh të Kosovës si diçka që nuk e bëri asnjë kryetar i ndonjë partie politike duke e përfshirë edhe kryeministrin, është një fakt që qëndron si një fenomen politik që duhet të rrihet nga ana e analistëve.

Në Kosovën e cila ka krizë të liderëve, ku qasja e cila popullin e sheh si një mjet prej të cilit mund të përfitohet, s’mund të pritet shumë. Ata që nuk ngarkohen me brengat e popullit s’mund të jenë liderë. Për ta kuptuar këtë, politikanët duhet ta analizojnë fenomenin Erdogan dhe të nxjerrin mësime.

Derisa të gjitha qytet dihet se cilës parti i përkasin dhe kur dihet për secilën se kështjella e cilës parti janë, Prizreni nuk është i tillë, sepse nuk doli ndonjë parti ose lider i cili e kupton strukturën origjinale të këtij populli dhe që flet me ndjenjat e që ky i ka.

Tanimë dihet profili i Prizrenit, një parti e cila nuk e ka këtë karakter nuk mund të jetë e suksesshme në këtë qytet. Vetëm një parti e cila i përmban në vete të gjitha elementet e këtij qyteti dhe që i mishëron në vete ndjenjat dhe mendimet e këtij populli këtë vend mund ta ketë si kështjellën e saj. Rrjedhimisht prej vizitës së Erdoganit dhe prej Prizrenit mund t’i mësojmë shumë çështje.

E kemi obligim falënderimin për anëtarin e kuvendit komunal të Prizrenit z. Munir Basha i cili qytetarëve të Prizrenit ia dha nderin që ta dëgjojnë drejtpërsëdrejti këtë lider të madhe në sheshin Shadërvan duke e propozuar për Qytetar Nderi të Prizrenit.
    Përderisa është dikush në Qiell që më mbron...
    Nuk ka askush në Tokë që më mposhtë...”

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    04-07-2010
    Postime
    227
    [QUOTE=drenicaku;2915312]te gjith pajtohemi qe turqia ka qen okupatori yne 500 vite
    te gjith pajtohemi se serbia ka qen okupatori yne me se 100 vite

A pajtohesh se Amerikanet dhe Evropjanet jane okupatoret tane??

i/e regjistruar Maska e Disa
    Anëtarësuar
    16-12-2009
    Postime
    2,304
    Citim Postuar më parë nga Pa_doreza2 Lexo Postimin
    Cili eshte dallimi nga keta te dyte si Erdogani si tadiqi qe te dyte kan qen Pushtues te tokave te Shqiperise
    Ti nuk pe dine???!!!!!!!!

Dallimi eshte se Erdogan eshte mik i madhe i shqiptarve,apo me mire te them edhe vellai shqiptarve siq tha edhe Hashimi,Erdogan eshte i gatshum ta ndihmoj Kosoves dhe te investoj ne Kosove.

O zoteri,une nuk flas per ate Turqin e moqme seps as une nuk e dua ate Turqi,por flas per Truqin e sodit,Turqin qe eshte ndryshe nga ajo Turqi 100%,si nga ana Ekonomike po ashtu edhe ne relacinon me shqiptaret.
    E more vella ishte pikrishte Turqia,kur ishin "trazirat" ne Shiperi,Turqia i doli ne ndihme Shqiperis,sepse gjate asaj kohe armiqet e Shqipersi,donin ta okuponin Shqiperin,doni ti merrnin toka Shqipesin etj.
    Por ishte Turqi, e cila nuk e lejoj nje gje te till,Turqia permes Ministres se Jashtme Tansun Qiler,i beri me dije shtetve si Greqis,Italis,Seribs etje,se kushe merr guximin e don ta sulmon Shqiperin ne do ta ndihmojm Shqiperin si nga ana materiale po ashtu edhe nga ana Ushtarake.Nuk te duket ty kjo ndihme,nuk po dallojka Erdogan prej Kriminelit Tadic???!!!!
    Po ashtu edhe tash Turqia vazhdon te na perkrah neve dhe Shqiperin,pra ka premtuar investime,ne keto dy vende.
    Ishte pikrishte Turqia e cila,nder me te parat pranoj shtetin e Kosoves,ishte pikrishte Turqia e cila po lobon ne shtetet Islame per ta njohur Pavaresin e Kosoves.
    Te duken pak ty keto??!!!

E vren dallimin tani?apo ndoshta ende je i verber dhe nuk po shehe??!!

Ne vende se Shqiptaret te gzohen qe nje shtet ka premtuar te investoj te Shqiptaret keta folin pallavra,jo eshte si serbia jo anej jo knej.
    Mos u beni Injorant.

Rrnofte Shqiperia ETNIKE,rrnofshin gjithe aleatet e Shqiptarve....

Me t'mira
    Ndryshuar për herë të fundit nga Disa : 05-11-2010 më 15:09
    1000 zogj pula,kunder nje LUANI.

Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Kryeministri i Kosovës Hashim Thaçi fal Namazin e Ikindisë në Xhaminë e Madhe në Prishtinë, ai u fal përkrahë kryeministrit turk Rexhep Tajip Erdogan dhe Myftiut të Republikës së Kosovës Naim Tërnava.

Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
    Ti je kullë fuqi baroti...

i/e regjistruar Maska e toni karlosi
    Anëtarësuar
    24-10-2005
    Postime
    295
    Ishte pikrishte Turqia e cila,nder me te parat pranoj shtetin e Kosoves

paske harru se afganistani ka qene i pari qe e ka njohur Kosoven,e dihet se kush e detyroi te na njoh.

Ne vende se Shqiptaret te gzohen qe nje shtet ka premtuar te investoj te Shqiptaret keta folin pallavra,jo eshte si serbia jo anej jo knej.
    a ta ka ndrru fejen

Mos u beni Injorant.
    zoteri ,ty te paskan ba brainwash turqit
    Moto e qeveritareve tane : merr gjithçka që të ofron jeta! Tash dhe këtu. Tash ose kurrë!”,

i/e regjistruar Maska e Sami Hyseni
    Anëtarësuar
    01-01-2010
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    857
    Citim Postuar më parë nga Disa Lexo Postimin
    Ti nuk pe dine???!!!!!!!!

Dallimi eshte se Erdogan eshte mik i madhe i shqiptarve,apo me mire te them edhe vellai shqiptarve siq tha edhe Hashimi,Erdogan eshte i gatshum ta ndihmoj Kosoves dhe te investoj ne Kosove.

O zoteri,une nuk flas per ate Turqin e moqme seps as une nuk e dua ate Turqi,por flas per Truqin e sodit,Turqin qe eshte ndryshe nga ajo Turqi 100%,si nga ana Ekonomike po ashtu edhe ne relacinon me shqiptaret.
    E more vella ishte pikrishte Turqia,kur ishin "trazirat" ne Shiperi,Turqia i doli ne ndihme Shqiperis,sepse gjate asaj kohe armiqet e Shqipersi,donin ta okuponin Shqiperin,doni ti merrnin toka Shqipesin etj.
    Por ishte Turqi, e cila nuk e lejoj nje gje te till,Turqia permes Ministres se Jashtme Tansun Qiler,i beri me dije shtetve si Greqis,Italis,Seribs etje,se kushe merr guximin e don ta sulmon Shqiperin ne do ta ndihmojm Shqiperin si nga ana materiale po ashtu edhe nga ana Ushtarake.Nuk te duket ty kjo ndihme,nuk po dallojka Erdogan prej Kriminelit Tadic???!!!!
    Po ashtu edhe tash Turqia vazhdon te na perkrah neve dhe Shqiperin,pra ka premtuar investime,ne keto dy vende.
    Ishte pikrishte Turqia e cila,nder me te parat pranoj shtetin e Kosoves,ishte pikrishte Turqia e cila po lobon ne shtetet Islame per ta njohur Pavaresin e Kosoves.
    Te duken pak ty keto??!!!

E vren dallimin tani?apo ndoshta ende je i verber dhe nuk po shehe??!!

Mos u beni Injorant.

Rrnofte Shqiperia ETNIKE,rrnofshin gjithe aleatet e Shqiptarve....

Me t'mira
    Ooo .. Disa, e di ti fjalen popullore: "Te henksha tatlien, te dhj...sha tepsien".
    Keshtu jane "keta".
    Cdo gje qe ka te beje me fene Islame, pa marr parasysh se sa e mire eshte, per "keta" nuk ka vlere, qofte edhe qeshtja kombetare ne pytje.

United States of Albania Maska e USA NR1
    Anëtarësuar
    18-01-2010
    Vendndodhja
    KU
    Postime
    5,430
    Citim Postuar më parë nga Sami Hyseni Lexo Postimin
    Ooo .. Disa, e di ti fjalen popullore: "Te henksha tatlien, te dhj...sha tepsien".
    Keshtu jane "keta".
    Cdo gje qe ka te beje me fene Islame, pa marr parasysh se sa e mire eshte, per "keta" nuk ka vlere, qofte edhe qeshtja kombetare ne pytje.
    hahaha looooooooool
    Pershendetje

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Ofendim i rende eshte ky, more Hyllien. E di ti, se qfare do te thote ta fyejsh Shiptarin ne familje? Plumb ne ball!

" I fyeri, te fyen"_ keshtu thot nji fjale popullore.

Nese keshtu je i edukuar ne familje, qe te fyejsh ne kete mynyre, dhe meqe je i mshefur pas perdeve te F.SH., dhe meqe po ky forum lejon fyerje te ketilla, atehere vazhdo me tutje te fyejsh...
    Kush tha që po flisja për shqiptarët unë ? - rrjedhimisht ty që të dogji dicka do jesh por vec shqiptar jo. Ata që kanë dalur ta presin këtë krijesë të Perandorisë Osmane në këtë mënyrë jeni ju, Turqit e Ballkanit, që me perversitetin më të madh na keni barazuar kthimin në fenë muslimane si një akt kombëtar antiasimilimi Kristian. Vec një mëndje perverse ose e huaj mund ta shpiki një gjë të tillë.

Ki kujdes se plumbin në ball e han ti shoku, dhe e han nga Shqiptarët e vërtetë, ata që kanë mbajtur zi ditën që ky Turku mirë që shkeli në një tokë që ka shkretuar për 500 vite me rradhë e zhduki shqiptarët, por u trajtua dhe si mbret.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Keshtu jane "keta".
    Feja Islame është fe anti-kombëtare, në fakt cdo fe, përfshi atë Kristiane është anti-kombëtare nga vetë definicioni i fjalës fe, jo më kot Anglia u shkëput para 500 vitesh nga Papati. Mos na hapni rrena e zhgarravina lindore në forum. Shqiptari është SHQIPTAR, dhe mbi cdo gjë kemi Kanunin dhe historinë e paraardhësve tanë jo përrallat e Kuranit.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anëtarësuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Citim Postuar më parë nga gimche Lexo Postimin
    Kryeministri i Kosovës Hashim Thaçi fal Namazin e Ikindisë në Xhaminë e Madhe në Prishtinë, ai u fal përkrahë kryeministrit turk Rexhep Tajip Erdogan dhe Myftiut të Republikës së Kosovës Naim Tërnava.

http://www.youtube.com/watch?v=YR9LAsMQvjI
    Po hashimi para pak ditesh pinte raki me shkie duke ju dhuru edhe traktora,e tash po falet,luja mac kryt e bullit thon knej kah na

Faqja 6 prej 7 FillimFillim ... 4567 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •