Close
Faqja 121 prej 170 FillimFillim ... 2171111119120121122123131 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,201 deri 1,210 prej 1694
    OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin
    po po. eshte e vertete. sidomos per ate zone.
    kur tregohet historia e canaanit, bibla eshte nje nder burimet historike me te rendesishme.
    ne bibel tregohet per rrethimin e gjerikos dhe shkaterrimin e tij nga izraelitet.
    Meso nje gje elementare. Anjehere librat fetare nuk jane burime historike, historia e religjioneve eshte gje tjeter, por as ketu nuk mund te merren si burime historike.

Kredibiliteti i bibles bie kur thote qe moisiu cau detin me dysh. apo jezusi bente xhiro duke ecur mbi uje hihihihihih
    As femijet nuk i genjen dot me keto peralla.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 26-10-2010 mė 07:14

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga Aerosmith Lexo Postimin
    Meso nje gje elementare. Anjehere librat fetare nuk jane burime historike, historia e religjioneve eshte gje tjeter, por as ketu nuk mund te merren si burime historike.
    ore!!! nuk akceptoj keshilla nga ti!!!!! dialogo normal. kush te duket vehtja?

historianet vete e marrin si shembull e ti po na jep keshilla elementare qe nuk eshte keshtu.
    per djegjen e gjerikos nuk ke asnje liber historie dhe asnje enciklopedi qe nuk e permend biblen si burim historik!
    lexo pak per kete qeshtje!

jepi keshilla atyre qe shkruajne historine nese e mbane vehten kaq te zote se ata.
    historianet e mbare botes e dine kur te merret si burim historik e kur jo.
    Vasudhaiva Kutumbakam

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    ore!!! nuk akceptoj keshilla nga ti!!!!! dialogo normal. kush te duket vehtja?

historianet vete e marrin si shembull e ti po na jep keshilla elementare qe nuk eshte keshtu.
    per djegjen e gjerikos nuk ke asnje liber historie dhe asnje enciklopedi qe nuk e permend biblen si burim historik!
    lexo pak per kete qeshtje!

jepi keshilla atyre qe shkruajne historine nese e mbane vehten kaq te zote se ata.
    historianet e mbare botes e dine kur te merret si burim historik e kur jo.
    According to the Bible, Joshua conquered Jericho by marching his army around the city many times over a number of days. As per the instruction from God, Joshua instructed his army to make loud noise and blow their trumpets loudly. The people of Jericho mocked them from atop the city walls, but on the last day, the walls tumbled from the noise and the majority of Jericho's citizens were destroyed without firing a single arrow.

Pra muret e qytetit rane nga zhurma e trumpetave dhe qytetaret u shkaterruan pa goditur me asnje shigjete. ahahahaha dhe admirali e quan fakt historik.

However, according to modern day archeologists, Jericho was actually abandoned at the time Joshua was supposed to have conquered it. It is widely believed by many highly educated archeologists that the battle never actually took place, and have concluded that the battle did not occur when the Bible claims it did. Moreover, it can be seen as a very good thing that it did not happen. The Jericho story is many times watered down when it is told or read. But when reading the Bible account one finds at the end God has every living thing murdered, including animals and even yes, children. Thankfully it is most likely that passersby saw a crumbled city and invented a story about it through the centuries. Through generations of retelling it grew into the story found in the Biblical canon.

PS.I bere lesh pershesh gjerat me kete gjerikone mer admiral dhe biblen tate historike. te jezusit qe ecte mbi uje.

nese nuk e di akoma bibla dhe kuroni jane per prifterinjte dhe hoxhallaret, historia eshte gje tjeter
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 26-10-2010 mė 07:49

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar mė parė nga king of queens Lexo Postimin
    Kane qene bizantinet. Jo ēifutet.
    Kjo gje rezulton ne te gjithe librat e historise. Pse beni pyetje te kota?
    Ne fakt pas bizantit aty erdhen persianet, por vetem per nje dhjetevjeēare.
    Me pas erdhen pushtimet myslimane!!!
    Kjo eshte kronologjia e ngjarjeve.

Arabet kane me shume te drejte se ēifute ( jo izraelitet, se e perdor gabim) sepse jane atje qe ne shqkullin 7. Pra kane 14 shekuj atje.
    Ndersa ēifutet kane filluar te kthehen shume shume vone.
    Ja. Perseri marrezira te tjera.
    Se pari nuk me plas ***** per asnje fe. Ashtu si ty. Kur permendi Biblen, e permendi se historianet e perdorin si burim te rendesishem historik.
    Para pak minutash po kritikoja modratoret qe me fshine nje shkrim kundra papes.
    E more vesh? Feja keshtu e feja ashtu.

Se fundmi JO.
    Kur kane pushtuar arabet ato toka nuk ka pasur ēifute, por te krishtere. E more vesh kete apo deshiron te te bej nje pikture?

Ti i pari nise nje shkrin te marre nga wikipedia (nje burim i rendomte per mendimin tim).
    te nisa edhe une nje fjali nga e njejta faqe:
    During the early years of Muslim control of the city, a small permanent Jewish population returned to Jerusalem after a 500-year absence.
    Gjate viteve te para te kontrollit mysliman mbi qytetin, nje grup i vogel ēifutesh u kthyen ne Jeruzalem pas 500 vitesh mungese.

Te krishteret ishin ata qe pushtuan ēifutet. Myslimanet ishin ata qe pushtuan te krishteret.
    Dhe ēifutet pushtuan kananeset me pare.
    Si perfundim ti ke ngaterruar krejtesisht rrjedhen historike te ngjarjeve.
    Nuk ka popull bizantin ose te krishtere. Pas teorise tende ne Shqiperi paskemi 3 popuj (islamike, ortodokse e katolike). E edhe me keq, keta Islamiket kane qene me pare popull Turk, Ortodokset popull Bizantin dhe Katoliket Popull Latin/Romak.

Po te lexosh tere postimet e bera, pa marre asnje krah, nje gje te del e sigurte, se Palestinezet e sotem jane nje perzierje arabo-perse-latine e mbase edhe hebreje e zvetenuar, por kurrsesi populli origjinal Philistin.

Njelloj si keta "Palestineze", sllavet jane vendosur aty ku jane sot rreth shekullin e VII dhe mund te thuash me plot te drejte se nuk njohin vend tjeter me mire pasi aty kane lindur per disa gjenerata. Por kjo nuk i kthen ne reklamues te tokes se Ilirikut, por uzurpatore te cilet nga halli nuk kemi ku t'i debojme me.

Ne konkluzion, kauza Serbe dhe ajo Palestineze eshte nje. Shembulli me i qarte eshte pranimi i Konferences Islamike per te pasur Serbine si degjuese, nderkohe qe shtetet Arabe nuk deshirojne te njohin Kosoven.

PS. Izraelitet - perdorur ne kontestin e shtetit te sotem dhe jo te gjenezes fisnore te tyre, per te shmangur emertimin ofendues cifut. Nuk do na pelqente as ne te na diskutojne si Shitare.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga javan : 26-10-2010 mė 10:50

Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    PS.I bere lesh pershesh gjerat me kete gjerikone mer admiral dhe biblen tate historike. te jezusit qe ecte mbi uje.

nese nuk e di akoma bibla dhe kuroni jane per prifterinjte dhe hoxhallaret, historia eshte gje tjeter
    ti tregon qe nuk ke kapur ndonjehere ne dore libra historie qe flasin per kete qeshtje.
    vetem keshtu shpjegohen shkrimet e tua te bazuara ne kerkimet ne web. bah! qesharake.

nuk ke turp te me nisesh shkrime nga answers.com???
    vazhdo te mesosh historine online se ne rregull je!!!
    libra ore zoteri. shko kap libra historie lexoji dhe pastaj fol me mua per kete qeshtje.
    ja ky vellim i enciklopedise historike qe kam ketu. shikoje se cfare thote mbi biblen si burim historik.
    shikoje dhe bindu qe fole marrezira.
    eshte burimi historik me i rendesishem per studimin e historise se cifuteve te lashte

p.s. e shikove ate videon tek minuti 09:07??? kunderpergjigju tani edhe nje pedagugu historie te universitetit te tel avivit.
    je me i ditur ti...
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga the admiral : 26-10-2010 mė 12:07
    Vasudhaiva Kutumbakam

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    ti tregon qe nuk ke kapur ndonjehere ne dore libra historie qe flasin per kete qeshtje.
    vetem keshtu shpjegohen shkrimet e tua te bazuara ne kerkimet ne web. bah! qesharake.

nuk ke turp te me nisesh shkrime nga answers.com???
    vazhdo te mesosh historine online se ne rregull je!!!
    libra ore zoteri. shko kap libra historie lexoji dhe pastaj fol me mua per kete qeshtje.
    ja ky vellim i enciklopedise historike qe kam ketu. shikoje se cfare thote mbi biblen si burim historik.
    shikoje dhe bindu qe fole marrezira.
    eshte burimi historik me i rendesishem per studimin e historise se cifuteve te lashte

p.s. e shikove ate videon tek minuti 09:07??? kunderpergjigju tani edhe nje pedagugu historie te universitetit te tel avivit.
    je me i ditur ti...:
    Ore degjo se une nuk shkruaj ketu te trondis besimin tend fetar, permende gjerikon dhe une te solla cfar thote bibla per xherikon.
    me zerin e trumbetave rrezuan muret e qytetit.

ti ngul kemb me keq se derri ne lluc mer

keto budallalleqet me abrahame dhe ibrahime dhe me eksode moisiu qe can detin ne dysh non valgono una beata minchia

keto quan burime historike??????????????????????????????

c'na fryesh kot tek avatari lol, bobo na trembe hihihihihihihihi
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 26-10-2010 mė 12:24

Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Ore degjo se une nuk shkruaj ketu te trondis besimin tend fetar, permende gjerikon dhe une te solla cfar thote bibla per xherikon.
    me zerin e trumbetave rrezuan muret e qytetit.

ti ngul kemb me keq se derri ne lluc mer

keto budallalleqet me abrahame dhe ibrahime qe sjell ne italisht non valgono una beata minchia
    une ngul kembe, sepse kam lexuar libra ore i mencur. jo wikipedia e marrezira te tjera qe lexon ti.
    tani ve re qe ti nuk ke lexuar as cerekun e librave qe kam lexuar une.
    shko ne biblioteke, kap nje liber historie qe flet per kete qeshte dhe vere re a e permend biblen apo jo!!!

historianet e perdorin si burim historik. ti thua JO. kush eshte me kompetente? TI apo historianet e shumte???????
    cfare te duket vehtja ty?

eshte enciklopedi historike kjo qe solla une. ti thua nuk ka vlere. hajde i zgjuar hajde. ku e lexon historine ti qe thua qe enciklopedite historike nuk kane vlere???

po asaj p.s. pse nuk iu pergjigje? je me lart se edhe ai profesori ti. edhe mendimi i tij nuk ka vlere???
    Vasudhaiva Kutumbakam

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    une ngul kembe, sepse kam lexuar libra ore i mencur. jo wikipedia e marrezira te tjera qe lexon ti.
    tani ve re qe ti nuk ke lexuar as cerekun e librave qe kam lexuar une.
    shko ne biblioteke, kap nje liber historie qe flet per kete qeshte dhe vere re a e permend biblen apo jo!!!

historianet e perdorin si burim historik. ti thua JO. kush eshte me kompetente? TI apo historianet e shumte???????
    cfare te duket vehtja ty?

eshte enciklopedi historike kjo qe solla une. ti thua nuk ka vlere. hajde i zgjuar hajde. ku e lexon historine ti qe thua qe enciklopedite historike nuk kane vlere???

po asaj p.s. pse nuk iu pergjigje? je me lart se edhe ai profesori ti. edhe mendimi i tij nuk ka vlere???
    ohu bla bla bla po fillon te mburresh si beluli ti qe paske lexuar shume.

je i lire te besosh qe muret e xherikos dhe banoret u shkaterruan me anen e zerit te trumpetave, sepse keshtu e instruktoi zoti jeshuan

nuk merrem me me fetare bobo hajde mbushi mendjen ketij.

Historia nuk eshte religjion,
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Uriel : 26-10-2010 mė 14:23 Arsyeja: pa etiketime

i/e regjistruar Maska e Disa
    Anėtarėsuar
    16-12-2009
    Postime
    2,304

Bojkoto popullin me te poshter ne bote.
    1000 zogj pula,kunder nje LUANI.

Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    ohu bla bla bla po fillon te mburresh si beluli ti qe paske lexuar shume.

je i lire te besosh qe muret e xherikos dhe banoret u shkateruan me anen e zerit te trupetave, sepse keshtu tha zoti

nuk merrem me me fetare bobo hajde mbushi mendjen ketij.

Historia nuk eshte religjion,
    une lexoj librat e historise dhe nese historianet thone qe bibla eshte burim historik, une nuk i kundervihem si ti.

une jam mendjemadh apo ti qe thua qe ato cfare thone historianet nuk kane vlere??? enciklopedia nuk ka vlere per ty.
    une apo ti qe duke qene injorant per kete qeshtje do me japesh keshilla mua???
    une apo ti qe shkruan ne italisht (edhe nese nuk di ta shkruash kete gjuhe)???

nga shkrimet e mia ti nuk ke kuptuar fare a jem fetar apo jo, prandaj mos shpif kot.

ti thua qe bibla nuk eshte burim historik
    PSE TE GJITHE HISTORIANET E PERMENDIN BIBLEN SI BURIM HISTORIK KUR FLITET PER HISTORINE E CIFUTEVE??????
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Uriel : 26-10-2010 mė 14:24 Arsyeja: pa etiketime
    Vasudhaiva Kutumbakam

Tema tė Ngjashme

1. Sionizmi politik dhe fetar nga Ajni Sinani
    Nga Explorer nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 11-01-2009, 10:55
  2. Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 30-12-2006, 19:21
  3. Vazhdojne luftimet ne rripin e Gazes
    Nga StormAngel nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 140
    Postimi i Fundit: 22-04-2006, 08:44
  4. "Dardania" e Haklajit, sukses nė Izrael
    Nga Blendi nė forumin Arti shqiptar
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-07-2002, 18:24

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •