Close
Faqja 7 prej 40 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 396
    i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga murik Lexo Postimin
    Mos kini merak se kudo qe hidhni syte ne Shqiperi do gjeni shenja pafundme periudhes me te erret te historise tone te re dhe te vjeter.Jane pafund ndertesat uniforme, te shpelara, te rrjepura si mos me keq.Jane kodrat e malet e zhveshura qe ai sitem donte ti kthente ne toka buke gjoja.jane me qindra mijra bunkere e tunele armatimi qe edhe nje shteti te pasur do ti duheshin shekuj ndoshta per ti zhdukur.Keshtu qe mos qani shume se plot shenja qe ju kujtojne kohe.
    Prandaj nuk ja vlen te shembet ajo godine me mendimin se po shembni komunizmin. Do ju duhej te shembnit te gjitha ndertesat, veprat qe jane bere me punen vullnetare te popullit. Eshte djerse e popullit aty.
    Me mire qe ajo ekziston dhe eshte kthyer ne qender kulture. Nuk kemi pse e shikojme akoma si nje godine te frikshme, kur ne e kemi ne dore ta ndryshojme funksionin e asaj godine pa qene nevoja ta shkaterrojme.
    Ndryshuar për herë të fundit nga mia@ : 25-10-2010 më 13:04
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar Maska e leci
    Anëtarësuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    Goetheanum,Italy
    Postime
    1,742
    Me murin e Berlinit,ra edhe simboli i me i forte,personifikimi i komunizmit i thurur me çelik.
    Shembja e piramides eshte vetem nje veprim i shtyre nga miopia e qeverise shqiptare
    Ky eshte nje veprim tipik i njeriut me mentalitet komunist,eshte nje veprim qe brenda tij permban vetem diktature,dhe perçmim ndaj nje populli,ne emer te te cilit ti qendron ne poltronen tende,i nderuar Z.Kryeeminister.
    Nese jeni me te vertete demokrate,beni nje referendum ku populli te thote te tijen,ashtu si funksionon ne te gjithe boten demokratike.
    Tirana dhe Shqiperia nuk jane as te Saliut dhe as te Josefines,qe inatin e tyre me opoziten duhet ta paguajne taksapaguesit shqiptare.
    Keta njerez duhet te ndergjegjesohen qe nuk jane padronet e Shqiperise.
    Beni çfare te doni ne luften per te zhdukur edhe gjurmet e fundit te komunizmit,hapni mostra ne muze,shkruani,informoni brezin e ri mbi ate qe kane kaluar prinderit tyre.

Me ato leke qe do shpenzoni per te shembur piramiden dhe per te ndertuar sallen e re te kuvendit,hapni dy-tre fabrika e punesoni njerez.
    Pastaj keta jane brekegrisur qe nuk kane leke per te paguar interesat e borxhit per rrugen Durres-Kukes,e duan te bejne bosat me leket e tjeterkujt.

U harxhuan miliona per rikontruktimin e salles se kuvendit,qe sigurisht ka pamje tjeter,e thjeshte,funksionale etj.
    Edhe pse per mua dhia nuk din çfare eshte tagjia,thote populli .
    Simbolet jane dhe mbeten thjesht simbole,dhe ne e beme njehere gabimin qe shkaterruam çdo fabrike qe kishim,sepse sot e kesaj dite jemi nje vend qe nuk ka fuqi te prodhoje as nje shishe.
    Komunizmin nuk harrohet duke shembur nje godine,sepse vete ju Kryeminister keni qene komunist,dhe nuk ju detyroi njeri qe te beheshit i tille.ashtu si ka qene komuniste gjysma e me shume e Shqiperise.
    Nese kishit ndergjegje dhe vlera duhet te ishit ngritur ashtu si bene ne Poloni dhe Hungari,ku njerezit dhane jeten per te luftuar diktaturen.
    Mjaft me keto veprime anti kombetare qe ne vend te bashkojne shqiptaret i ndajne perher e me shume.
    Quod timor cladis.
    Sed intuitum amet elit vitae est

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Citim Postuar më parë nga Antimafia Lexo Postimin
    Kjo do Aë dhurata me e bukur qe mund ti bëhet Shqiperisë, ne 100 vjetorin e pamvarsisë.
    Mbi varrin (piramiden) e diktatorit, ne zemer te Tiranës, olimpi i demokrasisë të Republikës së Shqipërisë, PARLAMENTI.
    eh dikur po te mose ishte I zoti i piramides sot si kishte ardhe era as Shqipri e as Kosov.

Ftoj te gjithe anetaret e forumit qe se bashku te formulojme nje liste te gjate me te gjitha objektet komuniste qe kane mbetur pa shembur dhe t'ja fillojme punes sa me shpejt, se besoj se kemi nje pune kolosale perpara.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-12-2005
    Postime
    538
    Te rrafshohet dhe pike ..pike ...pike.
    Pse? Lere qe eshte simbol faraonesh dhe diktaturash por per mua ska asnje vlere. vetem t'ju thuhet kalamojve ne vesh qe ketu ka qene shtepia e xhaxhi Enverit pas vdekses....
    Heeej
    Shqipëria është e Bukur
    Shqipëria është më e Madhe.....

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Citim Postuar më parë nga djaliepirotas Lexo Postimin
    A rrafshohet dhe pike ..pike ...pike.
    Pse? Lere qe eshte simbol faraonesh dhe diktaturash por per mua ska asnje vlere. vetem t'ju thuhet kalamojve ne vesh qe ketu ka qene shtepia e xhaxhi Enverit pas vdekses....
    Une sa here kaloj atje para, as me shkon mendja te Enveri. Move on people. lol
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780
    "Ta prishin,e te bejne pallat o pallate."
    Keshtu kapin noi lek,edhe kur e prishin edhe kur shesin pallatin...
    Pastaj do e luftojme apo jo kumunizmin!

Moderator Maska e benseven11
    Anëtarësuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    Citim Postuar më parë nga Edvin83 Lexo Postimin
    TIRANE-Parlamenti miratoi dje, prishjen e Piramidës dhe ndërtimin në vend të saj, të godinës së re të legjislativit. Projektvendimi me kërkesë të disa deputetëve të PD-së u miratua me 71 vota pro dhe 64 kundër, në fund të seancës së djeshme parlamentare, e cila ishte shumë e rrëmujshme. Në këtë vendim saktësohet ndërtimi i Kompleksit të ri parlamentar në vendin ku ndodhet Qendra Ndërkombëtare e Kulturës “Pjetër Arbnori”, në Tiranë, sipas planvendosjes së parashikuar. Projekti i kompleksit të ri parashikohet të realizohet me anë të konkursit ndërkombëtar, me ftesë për marrje pjesë të studiove më të njohura ndërkombëtare, sipas detyrës së projektimit që i bashkëlidhet vendimit, por që ende nuk është bërë publik. Vlerësimi i projekteve të paraqitura do të kryehet nga një juri ndërkombëtare e përbërë prej pesë arkitektësh të shquar, vendas dhe të huaj. Për ndjekjen dhe zbatimin e këtij vendimi dhe akteve të tjera ligjore, do të krijohet edhe një komision shtetëror, ku do të bëjnë pjesë veç Kryetares së Kuvendit, Kryeministrit edhe kreu i Bashkisë së Tiranës Edi Rama. Në këtë komision janë edhe Ministri i Punëve Publike e Transpoirteve, i Financave dhe dy krerët e grupeve më të mëdha parlamentare në Kuvend e Sekretari i Përgjithshëm i Kuvendit. 7 ditë, pas hyrjes në fuqi të këtij vendimi do të përcaktojë studiot e njohura ndërkombëtare që do t’ju dërgohet ftesa për të marrë pjesë në këtë konkurs si dhe do të miratojë rregulloren e organizimit të Konkursit ndërkombëtar.

Ideja për ndërtimin nga e para të sallës së re të Kuvendit, së bashku me komisionet dhe me zyrat që sot ndodhet ish-godina e Komitetit Qendror u bë publike gati një muaj më parë nga kryetarja e Kuvendit, Jozefina Topalli. Kjo, sipas saj, është një sfidë për tu realizuar në 100-vjetorin e shpalljes së pavarësisë së Shqipërisë. Nga ana tjetër, në nisje të këtij sesioni, Kuvendi shpenzoi 73.2 milionë lekë për rikonstruktimin e sallës së seancave parlamentare. Është bërë konfigurimi, heqja dhe rivendosja e sistemit elektronik, i cili është sistemi më modern në Europë. Ndërkohë për projektin që do të fillojë të vihet në jetë dhe që mendohet të përfundojë për një periudhë dy-vjeçare do të bëhet një ligj i veçantë, ku do të përcaktohen edhe fazat vijuese të ndërtimit, çmimet, etj.

(d.b/GSH/BalkanWeb)

Ndertimi i piramides kushtoi 4 miljon dollare ne vitin 1988.Perse duhet te shembet?1988 deri 2010 i bie 22 vjet.Rritja e inflacionit mesatarisht per cdo vit per kete periudhe 3.5%
    22vjetx3.5%/1vit=77%.Pra inflacioni eshte rritur 77%
    LLogait 4 miljon+77% e 4 miljonshit=6.8 miljon dollare.Kaq i bie vlera sikur kjo piramide te ndertohej sot.

Se mos i kane paret e tyre aty.Paret e shtetit jane.Varja.Kollaj fare,futi dinamitin dhe leshoji buldozerin.Rrafsho 6.8 miljon $,lol priceless.
    ====
    Vendimet merren mbi bazen e nje llogjike ekonomike.
    Nqs kjo ndertese nga aktiviteti qe ka patur i ka dhene shtetit te ardhura ne total diku 9-10 milione dollare per 22 vjet periudhe,te pakten minimumi,atehere prishja mund te justifikohet,pasi nuk ka humbje.
    Ndryshuar për herë të fundit nga benseven11 : 25-10-2010 më 20:50
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,400
    Postimet në Bllog
    22
    Vendimet merren mbi bazen e nje llogjike ekonomike.
    Nqs kjo ndertese nga aktiviteti qe ka patur i ka dhene shtetit te ardhura ne total diku 9-10 milione dollare per 22 vjet periudhe,te pakten minimumi,atehere prishja mund te justifikohet,pasi nuk ka humbje.
    Trualli mbi te cilen godina eshte ngritur, ka nje vlere 10 here me te larte se sa godina dhe qiraxhinjte qe e kane pushtuar ate, njerezit e Top Channel qe kane hyre aty me qira qesharake dhe kane kontrata qe shtrihen ne dekada.

A e di se sa miliona turiste vizitojne Capitol Hill ne Washington cdo vit? A e di se sa te ardhura nje godine si Capitol Hill i sjell nje qyteti si Washingtoni cdo vit dhe ekonomise lokale nga turistet qe vijne nga gjithe Amerika e bota? Perse te mos ndertojme nje godine dinjitoze per Kuvendin e Shqiperise si gjithe shtetet e tjera te qyteteruara qe i kane rezervuar sheshet kryesore te tyre Tempullit te tyre te Lirise?

Prandaj nuk ja vlen te shembet ajo godine me mendimin se po shembni komunizmin. Do ju duhej te shembnit te gjitha ndertesat, veprat qe jane bere me punen vullnetare te popullit. Eshte djerse e popullit aty.
    Me mire qe ajo ekziston dhe eshte kthyer ne qender kulture. Nuk kemi pse e shikojme akoma si nje godine te frikshme, kur ne e kemi ne dore ta ndryshojme funksionin e asaj godine pa qene nevoja ta shkaterrojme.
    Gjithe shtetet e qyteteruara, qendren e kryeqytetit ia kane rezervuar Tempullit te Lirise, Kuvendit te tyre. Dhe nuk po flasim per nje vlere simbolike, Kuvendi i Shqiperise nuk eshte nje simbol, Kuvendi i Shqiperise eshte Shtepia e Sovranit popull qe zgjedh me voten e tij te lire perfaqesuesit e interesave te tyre. Eshte vendi ku te gjithe shqiptaret shkojne e vizitojne, ku ti e une neser do te shpiem femijet tane kur te vizitojme Tiranen per ti treguar te shkuaren: komunizmin e diktaturen ne renojat e asaj piramide: te tashmen e te ardhmen: tempullin me te shenjte te lirise e demokracise shqiptare.

Dhe eshte turp te mendosh qe nje godine karikature ndertuar 22 vjet me pare paska "vlera" kur sot arkitektet shqiptare po ndertojne vepra madheshtore qe zbukurojne sheshet me prestigjoze te botes. Keta arkitekte nuk mund te ndertojne nje godine 100 here me madheshtore se ajo piramide apo ajo godina aktuale e Kuvendit te Shqiperise?!

Dhe me kohen gjithcka qe komunizmi ndertoi do te shkaterrohet, jo sepse keshtu do Saliu apo Josefina pasi nuk i hyjne me njeriu ne pune, as piramidat, as lapidaret, as pallatet si qeli burgu, as 100,000 bunkeret, as fabrikat me teknologjine ruse e kineze te shekullit te kaluar. Do te shkaterrohen pasi shqiptaret nuk jane me ai popull qe ishin 20 vjet me pare, kane pare bote me sy, duan nje jete sa me moderne dhe me te mire.

Albo

Moderator Maska e benseven11
    Anëtarësuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    Imagjino sikur ajo piramide te ishte prone e Jozefines.
    Deputet:Znj Jozefine propozoj qe piramiden ta shembim.
    Josefina.I dont think so.lol

=====
    Ministri i Financave duke u menduar.
    78 miljon dollare harxhim.Sa do shkoje inflacioni?Po deficiti?Bilanci pagesave?
    Prit te nxjerr nje cike kalkulatricen.

Mendohet perseri.Perse ti hyj kesaj llogarie?.
    Une si minister 4 vjet jam eniuej.
    Per aq kohe sa une bej dallavere lart e poshte dhe vjedh majtas e djathtas,ku eshte problemi.Aktualisht nuk ka problem NO problemos lol bikoz buxheti im personal po trashet dite per dite eshte biftek i trashe shume lol.
    So I dont give a flying fak se ku shkon buxheti dhe financat e shtetit lol.
    Kush do e haje nga keto harxhime,rritje inflacioni,deficite,borxhe shteterore?
    Pergjigja eshte Populli,bikoz historikisht populli e ka ngrene tullum,po e ha dhe do vazhdoje ta haje.Ministri cohet del nga parlamenti dhe futet ne nje lokal afer te gezoje te pirit e nje dopjo kampari,martini whatever.kaq.
    Ndryshuar për herë të fundit nga benseven11 : 25-10-2010 më 21:55
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

Faqja 7 prej 40 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Homoseksualiteti
    Nga Psikostudenti në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 103
    Postimi i Fundit: 27-09-2004, 02:01
  2. Debat në kuvend për mediat, opozita denoncon qeverinë Nano
    Nga ALBA në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 47
    Postimi i Fundit: 22-09-2004, 16:54
  3. Parlamenti europian rrëzon projektin e Korridorit 8
    Nga zeus në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 28-04-2004, 16:37

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •