Close
Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 48 prej 48
    Citim Postuar mė parė nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Shume dakord, nese shqiperia do te ndodhej ne nje rajon islamik une natyrisht do te konvertohesha ne musliman.Mua nuk me interesojne polarizimet mes popujve , nuk jam per konflikte. Nese ne kerkojme te bashkejetojme me popujt e ballkanit, nese pretendojme nje jete ne bashkesine europiane natyrisht duhet te kemi dhe nje edukim ne te te njeitin sens me to.Se kuptoj se ku qendron shqetesimi juaj, c'far ka ketu qe ju ben te shqetesoheni.Qe ne xhami nuk shkoni kete e di, por qe dhe edukimin tuaj realisht po e europianizoni e shoh, se syte ne ball i kam, ajo qe ka mbeteur eshte thjesht nje seder e semur qe ju ben te fyeni.C'far qani hallin e njemije hoxhallareve, apo te nje pakice katunaresh qe besojne qorrazi sa te vjen turp kur i sheh?Te gjithe jeni A i ndryshuar emrat, s'ka me emra islamike , por europian,dhe ndoshta shqiptar.Pra kot ju duket tabu rikonvertimi, pai realisht ju jeni te konvertuar.Nuk jane muslimanet si ato specifiket qe shohim ne forum, keto jane kamikaz, s'kane keto asnje lidhje me ju.
    Une nuk kunvertohem ne ortodoks njehere, se nuk besoj ne zot. Myslimanet ta japin pergjigjen vete. Emri dhe feja besoj se nuk ka shume lidhje. Ka Muharrem te pafe, Kristo mysliman, e cfaredo lloj kombinimi qe te duash ti ne Shqiperi. Kjo tregon se sa i lidhur eshte shqiptari me fene.

Mos thuaj kot "Shume dakord, nese shqiperia do te ndodhej ne nje rajon islamik une natyrisht do te konvertohesha ne musliman", se e di dhe une dhe ti qe nuk eshte e vertete. Behu katolik atehere meqe jemi ne Europe, se shumica eshte katolike, jo ortodokse.

Citim Postuar mė parė nga Qyfyre Lexo Postimin
    Une nuk kunvertohem ne ortodoks njehere, se nuk besoj ne zot. Myslimanet ta japin pergjigjen vete. Emri dhe feja besoj se nuk ka shume lidhje. Ka Muharrem te pafe, Kristo mysliman, e cfaredo lloj kombinimi qe te duash ti ne Shqiperi. Kjo tregon se sa i lidhur eshte shqiptari me fene.

Mos thuaj kot "Shume dakord, nese shqiperia do te ndodhej ne nje rajon islamik une natyrisht do te konvertohesha ne musliman", se e di dhe une dhe ti qe nuk eshte e vertete. Behu katolik atehere meqe jemi ne Europe, se shumica eshte katolike, jo ortodokse.
    Sa te madh e keni rajonin.

Katolik the ortodoks eshte a njejta fe
    We never really grow up, we only learn how to act in public.

Citim Postuar mė parė nga Aldi-Aldo Lexo Postimin
    Sa te madh e keni rajonin.

Katolik the ortodoks eshte a njejta fe
    Jo jo nuk eshte njesoj. Kishat i kane ndryshe, nuk shkojne bashke neper mesha mesa di une.

Jo jo nuk eshte njesoj. Kishat i kane ndryshe, nuk shkojne bashke neper mesha mesa di une.
    E njejta fe, rruge ose dega te ndryshme (kisha te ndryshme).

Feja krishtere perfshin katolike, protestantet, orthodokset, dhe ato te tjerat qe nuk jane pjese e ketyre tre kishave.

Si nuk eshte e njejta fe?
    We never really grow up, we only learn how to act in public.

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Une nuk kunvertohem ne ortodoks njehere, se nuk besoj ne zot. Myslimanet ta japin pergjigjen vete. Emri dhe feja besoj se nuk ka shume lidhje. Ka Muharrem A pafe, Kristo mysliman, e cfaredo lloj kombinimi qe te duash ti ne Shqiperi. Kjo tregon se sa i lidhur eshte shqiptari me fene.

Per nje njeri si une nuk eshte aspak e domosdoshme por per hir te reformes une jam shprehur dhe me pare se jam gati te konvertohem ne katolik ose protestant, pa asnje dyshim.
    Ju mbaheni si peparimtare duke braktise edukimin shpiretore identitet te popullit tend, te tjere kosovare,mbahen per patriote se perqafuan fene e armikut mbare ballkanik dhe se pshurrin neper kisha dhe pranojne nje jete mes konfliktesh nga dalin shpesh te humbur, te tjere ne Shqiperi mbahen per perparitare se thyen kisha e xhamija dhe perqafuan fene Marksiste, te cilen me hipokrizi kerkojne ta kosniderojne si ateiste.
    Une analizoj komunitetin tim ortodoks qe ne shpirtin e tij u formua ne heshtje me virtytet biblike.Zoteri, ne menyren me te sinqerte te them se jo vetem ne Shqiperi por dhe ne perendim kudo ku kam shkuar, nuk kam gjete njerez me cilesor.Kjo ka qene e vetmja c'ka me bente ndjehesha krenar mes tyre.
    A e ke bere dhe ti nje analize te till?A e sheh kroniken e zeze,kush merret me drogen me trafikun e femrave, kush vret e vjedh, kush eshte polic e hajdut bashke.Ke vene re se kush politikan mashtron e ben pjese ne korupsion?Kryesisht ato te vetquajturit ateiste por qe te mjeret vijne nga edukimi komuniste.
    Pra mendohu njehere me qetesi dhe hajde e na jep nje tjeter mendim.
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,
    Te diturin (civilin) e dua pa mase.

i/e regjistruar Maska e Disa
    Anėtarėsuar
    16-12-2009
    Postime
    2,304
    Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Jo nuk eshte normale. Sepse po ishte normale, do te thoje se e di Zoti, kush ka jetuar sipas fjales se tij. Une s'e di. Nuk e di aspak fare. Dhe sikur te mendoje kete, nuk do thoje se dita e gjykimit do te jete per disa (= ata qe s'besojne si ti ne Islam) nje dite e hidhur. Nuk do te thoje se keta jane injorante. Kur thua kete, ti jep te kuptohet, se ti "e di" mendimin e Zotit. E di, kush eshte injorante sipas Zotit e kush i keq. Kjo eshte sulm ndaj atyre qe nuk besojne si ti. Sikur edhe ata te thone kete qe thua ti per muslimanet, do kishte konflikte. Do dilnin njerezit ne rruge dhe t'i thonin njeri tjetrit: "O injorante, do te ju perveloje Zoti". Kjo eshte konfliktmbjellje.

Prandaj te thashe se nuk e con mendimin tend deri ne fund, kur the ne fillim se vetem Zoti mund te di se kush ka jetuar sipas fjales se tij e kush jo.
    Po une e di qe ZOTI e din.qe ne kemi jetuar apo jo ne rruge te vertet.
    A din pse e dim,sepse neve na ka treguar ZOTI ne librin e tij famelarte.
    Po de kam te drejte ta quaj x nejriun injorante,kur te shohe se ai eshte ne rruge te gabuar.
    Nuk eshte qeshtja se e di mendimin e ZOTI por une bazohem ne ajetet ku ZOTI thote se e vetmja fe e pranuar te ZOTI eshte feja ISLAME,pra duke u bazuar ne kete ajete na jep te drejte ti kundershtojme besimet tjera dhe ti quajme injorante.
    Po edhe ai ka te drejtet te me thote mua se jam injorat dhe nuk jam ne rruge te drejte,por ai duhet te me sjell fakte se une jam gabim e jo vetem te ja fus kote,une edhe nese ju kundershtoje dhe quaje te tjeret injorant,une ju sjell fakte dhe ju tregoj se ju jeni gabim.
    1000 zogj pula,kunder nje LUANI.

...beyond Maska e Alienated
    Anėtarėsuar
    19-09-2005
    Vendndodhja
    Cassiopeia Constellation
    Postime
    3,139
    Feja, per mendimin tim, eshte personale. Se paku eshte per mua personale. Punoj e jetoj ne nje bashkesi me besime te ndryshme, myslimane, te krishtere, budiste, ateiste - gjithcka ka ketu, por askush s'bisedon per fete. Mbase dhe s'kemi kohe, sepse jemi te zene duke punuar, mbase duhet shqiptaret me shume te punojne dhe te kene me pak kohe te bisedojne per fete. Ok, te kene kohe te mjaftueshme te kryejne ritet e tyre fetare, por te ikin te lodhur neper shpia e te kenaqen me familjet e tyre, e te flejne se neser do shkojne prape ne pune.

"Shume muhabet - fukarallek" - thone. Po dhe fukaralleku bie muhabet.
    Njerez pa pune!
    Koha ėshtė e maskarenjėve
    Por atdheu i Shqiptarėve

Citim Postuar mė parė nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Per nje njeri si une nuk eshte aspak e domosdoshme por per hir te reformes une jam shprehur dhe me pare se jam gati te konvertohem ne katolik ose protestant, pa asnje dyshim.
    Ju mbaheni si peparimtare duke braktise edukimin shpiretore identitet te popullit tend, te tjere kosovare,mbahen per patriote se perqafuan fene e armikut mbare ballkanik dhe se pshurrin neper kisha dhe pranojne nje jete mes konfliktesh nga dalin shpesh te humbur, te tjere ne Shqiperi mbahen per perparitare se thyen kisha e xhamija dhe perqafuan fene Marksiste, te cilen me hipokrizi kerkojne ta kosniderojne si ateiste.
    Une analizoj komunitetin tim ortodoks qe ne shpirtin e tij u formua ne heshtje me virtytet biblike.Zoteri, ne menyren me te sinqerte te them se jo vetem ne Shqiperi por dhe ne perendim kudo ku kam shkuar, nuk kam gjete njerez me cilesor.Kjo ka qene e vetmja c'ka me bente ndjehesha krenar mes tyre.
    A e ke bere dhe ti nje analize te till?A e sheh kroniken e zeze,kush merret me drogen me trafikun e femrave, kush vret e vjedh, kush eshte polic e hajdut bashke.Ke vene re se kush politikan mashtron e ben pjese ne korupsion?Kryesisht ato te vetquajturit ateiste por qe te mjeret vijne nga edukimi komuniste.
    Pra mendohu njehere me qetesi dhe hajde e na jep nje tjeter mendim.
    Je identik me ata msylimanet ekstremiste ketu ne forum.

Flet pa asnje fakt. Ne sill shifra per te vertetuar keto teorite e tua se feja ortodokse ul krimin.

Per mendimin tim te gjitha krimet si droga dhe prostitucioni, ashtu si dhe korrupsionet behen pikerisht nga ata qe fese ortodokse, por shifra nuk kam.

Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •