Po pse Greqia nuk po e njeh shtetin e Kosoves, por haptas del kunder shqiptareve? Ca ka te keqe Kosova me Greqine, se une dhe shume tjere kurre ne jete greke nuk kemi takuar?
Po pse Greqia nuk po e njeh shtetin e Kosoves, por haptas del kunder shqiptareve? Ca ka te keqe Kosova me Greqine, se une dhe shume tjere kurre ne jete greke nuk kemi takuar?
Ke degjuar ate shprehjen "terhiqe por mos e keput". Kjo eshte politika qe Greqia luan me Kosoven. Nga njera ane nuk e njeh haptazi pavaresine e Kosoves, nga ana tjeter kryeministrat greke jane te paret qe bejne vizita zyrtare ne Prishtine e hapin perfaqesi diplomatike. Nga ana tjeter shteti grek u jep driten jeshile bankave greke qe ti japin kredi shtetit shqiptar me interes te bute ne disa qindra milione euro per te ndertuar projektin qe ndihmon ne integrimin e Kosoves ne jeten tregtare ballkanike: rrugen Durres-Kukes.
Tani une mund te te rri te te shpjegoj ty me shume fjale, por po e bej shkurt e qarte: Greqia nuk e njeh pavaresine e Kosoves jo sepse nuk eshte pergatitur ta njohi, jo se eshte kunder pavaresise e krijimit te nje shteti te ri si Kosova, por sepse nuk do te ndermarri nje hap te tille, nese njohja e pavaresise se Kosoves i kushton maredheniet me shtetin serb. Prandaj Greqia mban politiken qe mban, dhe pret qe integrimi i Serbise e Kosoves ne BE te beje ndryshoje acarin e ftohte mes Prishtines e Beogradit.
Greqia nuk e ka njohur zyrtarisht pavaresine e Kosoves, por as nuk e ka penguar apo izoluar ate, perkundrazi, e ka perkrahur ate ne menyre indirekte e informale. Por gjeja qe duhet te kemi parasysh eshte se nuk eshte mosnjohja zyrtare e pavaresise se Kosoves problemi, problemi eshte se shteti nuk po funksionon ne Kosove dhe te gjitha ndihmat qe bota po jep per ndertimin e shtetit ne Kosove po vidhen e shperdorohen nga pushtetaret e paskrupujt e te paafte.
Albo
[/QUOTE][A=Albo;2888291]Ke degjuar ate shprehjen "terhiqe por mos e keput". Kjo eshte politika qe Greqia luan me Kosoven. Nga njera ane nuk e njeh haptazi pavaresine e Kosoves, nga ana tjeter kryeministrat greke jane A paret qe bejne vizita zyrtare ne Prishtine e hapin perfaqesi diplomatike. Nga ana tjeter shteti grek u jep driten jeshile bankave greke qe ti japin kredi shtetit shqiptar me interes A bute ne disa qindra milione euro per A ndertuar projektin qe ndihmon ne integrimin e Kosoves ne jeten tregtare ballkanike: rrugen Durres-Kukes.
Tani une mund te te rri te te shpjegoj ty me shume fjale, por po e bej shkurt e qarte: Greqia nuk e njeh pavaresine e Kosoves jo sepse nuk eshte pergatitur ta njohi, jo se eshte kunder pavaresise e krijimit te nje shteti te ri si Kosova, por sepse nuk do te ndermarri nje hap te tille, nese njohja e pavaresise se Kosoves i kushton maredheniet me shtetin serb. Prandaj Greqia mban politiken qe mban, dhe pret qe integrimi i Serbise e Kosoves ne BE te beje ndryshoje acarin e ftohte mes Prishtines e Beogradit.
Greqia nuk e ka njohur zyrtarisht pavaresine e Kosoves, por as nuk e ka penguar apo izoluar ate, perkundrazi, e ka perkrahur ate ne menyre indirekte e informale. Por gjeja qe duhet te kemi parasysh eshte se nuk eshte mosnjohja zyrtare e pavaresise se Kosoves problemi, problemi eshte se shteti nuk po funksionon ne Kosove dhe te gjitha ndihmat qe bota po jep per ndertimin e shtetit ne Kosove po vidhen e shperdorohen nga pushtetaret e paskrupujt e te paafte.
Albo
Kete justifikim per mosnjohjen e pavaresise se Kosoves nga Greqia, mendoj se nuk do te dinte ta jepnin as vet greket. Edhe po te dinin, jam i bindur se nuk do te justifikoheshin ne kete menyre, sepse do te dilnin shume qesharak.
Albo e di ti kush eshte kampioni i shperdorimeve dhe keqmenagjimeve te mjeteve te taksapaguesve europian?..eshte pikerisht Greqia. Ka kohe qe Greqia eshte nje vrime e madhe e zeze qe gelltit taksat e qytetarve te BE-se.
Hajnia nuk justifikohet ne asnje rast, por nese bejme krahasimin ne mes Kosoves dhe Greqise atehere kemi te bejme me nje dallim shume te madh.
Kosova, akoma nuk i ka mbushur 3 vite te plota qe nga shpallja e pavaresise dhe akoma gjendet ne fazen e tranzicionit. Gjate ketyre 10 viteve kane ndodhur shume keqperdorime te mjeteve por te jesh i bindur qe 80% e donacioneve dhe ndihmave per Kosoven jane vjedhur nga vet perfaqesuesit nderkombetar ne Kosove. Keqperdorimi i donacioneve dhe buxhetit ka ndodhur ne te gjitha vendet e dalura nga komunizmi por kjo asnjehere nuk u perdor nga ndonje shtet per te justifikuar mospranimin e pamvareismit te atyre vendeve.
Pranimi i pavaresimit te Kosoves nga ana e Greqise normalisht se do te zbehte marredheniet me Serbine, por Kosoven e kane njohur 22 nga 27 vende te Bashkimit Europian, e gjithashtu e kane njohur edhe te gjithe fqinjet e saj. A nuk i druheshin zbehjes se marredhienve me Serbine asnjeri prej tyre?
Secili prej tyre e pranoi nga nje note proteste nga ana Serbise per kete veprim, por kesaj i thone 'cdo qudi per 3 dite'. Edhe vet Serbia e ka kuptuar se Kosova eshte e humbur por problemi i saj i vetem eshte qe kete ta pranoje ne menyre sa me te amortizuar per shkak te qarqeve nacionaliste te atij vendi. Keshtu qe, per mendimin tim as ai argument nuk qendron.
Nese deshiron ta lidhesh edhe ne aspektin fetar, as ketu nuk mund te kapesh. Perderisa pavaresine e Kosoves e pranuan pa hezitim Macedonia e Bullgaria pse te mos e beje nje gje te tille edhe Greqia.
Bankat greke financojne aty ku e shohin interesin e tyre, e jo qe na ndihmojne se duan shume. Po mos ti jepte grku ato mjete, sigurisht se dikush tjeter do ta bente kete. Shteti grek e jep driten jeshile per arsye se kjo rruge shkon edhe ne interes te saj. Rruga do te vazhdoje deri ne Serbi dhe kur i kemi parasysh marredheniet momentale te Greqise me Maqednonine e kuptojme shume lehte se perse kjo rruge i kovenon edhe grekut.
Jam shume dakort me ty Ilirian dhe po i shtoj dicka nga ana ime postimit tend....
Pse Greqise i interesoka me shume ti mbaj mardheniet e mira me serbet dhe t'u prishka qejfin fqinjit te saj shqiptar. Po ta shikosh nga ana gjeo-politike eshte pikerisht e kunderta, me Shqiprin duhet ti kete mardheniet e mira dhe le ti ngelet qejfi serbit. Mbi 1/3 e investimeve ne Shqiperi jane greke, Serbia nuk eshte shtet kufitar me Greqin ndersa Shqiperia po, ne serbi nuk ka minoritet grek, kurse ne shqiperi ka, 1/10 e popullsise greke perbehet nga shqiptare emigrant, 1/3 e origjines greke ka origjine shqiptare (arvanitase). Pse politika greke eshte kaq armiqsore duke mos e njohur shtetin e ri shqiptar Kosoven? Mos valle kerkon ta mbaj mire me serbin qe ta ket nen trysni politike Shqiperin? Nuk ka shpjegim tjeter se cfar e lidh Greqine me Serbin pervecse armiqesia me shqiperin e vetshpallur nga greket. Per kte arsye shteti grek dhe kisha greke propagandojne vazhdimisht mbi popullin grek per urrejtje ndaj shqiptareve ndermjet mediave dhe opinionit publik duke e fryre popullin grek me genjeshtra si ajo e bashkpunimit cam me fashistet apo me turqit etj me rradh. Vet populli grek ndenji 400 vjet ne zgjedhen turke duke bashkpunuar me okupatorin. Camet ia paskan ulur piacen? Une nuk jam qe te urrejme greket, por nese ata na urrejne 1 here, une jam pro qe ti urrejm 10 here.
Dhe te them te drejten une kam shume vite midis grekeve, pra kam dhe miq grek dhe nuk mund ti urrej ata, pervecse ti dua sepse me duan, por ama ata qe me urrejne s'behet llaf qe i urrej dhe une, biles me shume nga ata mua. Ajo qe urrej me shume eshte Shteti grek dhe kisha greke qe jo vetem jane armiqsor ndaj nesh, por dhe ndaj vet shtetasve te tyre. E keqja e grekeve eshte se jane tipik katunar ne shumicen e tyre, jane njerez te paskrupullt, intrigant dhe mosmirenjohes qe shikojne vetem by7hen e tyre. Dhe nuk ka gje me acaruse se te tregohet racist me ty nje person komplet injorant dhe surrat palar sic jane shumica e injoranteve grekeve katunare te zbritur ne athine.
BASHKOHEM PLOTESISHT ME MENDIMIN TUAJ THE DO TE ME LEJONIT TE SHTOJA EDHE UN DICKA................
Pikerisht ketu eshte edhe pergjegjia e temes se hapur.... ka plot 200 vjet qe eshte KISHA ORTHODHOKSE GREKE, qe me nje plan te pergatitur mire shtine ne VELLAVRASJE dhe prishen BESLIDHEJEN E SHQIPETAREVE PER NJE LUFTE TE PERBASHKET KUNDRA SUNDIMIT OTOMAN ME 1821, ketij sundimi qe per 450 vjet kjo kishe i eshte bashkangjitur me devotshmeri dhe bashkepunim te plote.
Eshte KISHA ORTHODHOKSE GREKE qe i preson me oratori tejet percmuese dhe me nje fryme racizmi kundrejt Shqipetareve te gjith besimtaret e saj. Eshte ajo qe ben politiken e jashteme dhe eshte ajo qe krijon situata politike.
-ESHTE AJO QE E PARA KRIJOI SHPIFJEN DUKE NA QUAJTUR TURKOALVANI
-ESHTE AJO E PARA QE SHFRYU DUKE NA FYER SI POPUL E THEN SE ISHIM TE TERE BURGAZHINJ, HAJDUTER E VRASES.
-ESHTE KJO KISHE QE SI LAVIRRE ESHTE MBESHTETESJA KRYESORE E TE GJITH ORAGANIZATAVE TE LEGALIZUARA APO JO QE KANE SI PLAN SHKATERRIMIN E SHTETIT SHQIPETAR ME DHUNE, NDIHMOI ME USHQIME, FINANCE E NJEREZ USHTRINE SERBE KUR KJO MASAKROI VELLEJZERIT TANE...
-ESHTE KJO KISHE QE KA SHTREMBERUAR ME QELLIM HISTORINE.
-ESHTE KJO KISHE DHE SHKOPI I SAJ MAGJIK QEVERIA GREKE QE KANE FUTUR NE NJE BATAK TE MADH SI POLITIKEN PO EDHE EKONOMINE SHQIPETARE GJE QE DO TA SHOHIM ME VONE KUR TI DALE KOKA
KA AQ SHUM POR NUK MUND TI MBUSHESH MENDJEN DISA NE FORUM QOFTE SE NUK E KANE PROVUAR OSE NUK DUAN TE KUPTOJNE DHE ME HARBUTERI NA JAPIN LEKSIONE HUMANIZMI E PERULJEJE.
URREJTJEN NUK IUA DHAME NE ATE E GJETEM ATJE MIDIS POPULLIT GREK
each second is eternity as eternity is now,
and now, now is forever
Sipas ketij shkrimi po na del Greqia shtet-model i BE-se, ndersa po e injoron teresisht kollapsin financiar qe e pesoi / ne te cilin gjendet. Une nuk po them qe Kosova nuk ka dobesite e veta, mirepo sic tha illyrian rex nuk ishte pengese per shtetet tjera qe ta njohin ate. Greqia si shtet i BE-se, qe ne fakt nuk permbush shume kritere te saj, do te duhej te ishte stimuluese ne integrimin e shteteve ballkanike ne te dhe lidere ne paqen dhe sigurine ne rajon, e jo pengese per to.
Jo me larg se sot ne Beograd, kryeministri i Greqise i garantoi Serbise se Greqia nuk e ka ne plan ta njoh Kosoven. Ne fakt une i kam disa hamendje pse nuk e njeh, por po pritoj me shkrujt.![]()
Sepse jem SHQIPTAR.
1000 zogj pula,kunder nje LUANI.
O Disa,mos fole palidhjepra edhe Arabet nuk po na njohin pse jemi Shqiptar a?
![]()
Rėndesia e njė personi nuk vlerėsohet nga hapėsira qė zė, por nga boshlleku qė le kur nuk ėshtė mė.
Jo arabet nuk po na njohin,pse nuk jem arab:P:P
p.s,do te tregoje me gjersishte nje dite tjeter se tani ika ne gjume.
Ntm.
1000 zogj pula,kunder nje LUANI.
Krijoni Kontakt