Disa kafshe, as brire nuk kan!
Disa kafshe, as brire nuk kan!
"Në fillim ishte Fjala dhe Fjala ishte pranë Perëndisë, dhe Fjala ishte Perëndi!"
Ndryshuar për herë të fundit nga Viola.V : 27-09-2010 më 17:18
$ € ₭ $ ¥ ... ♥♫ - ♥♫
Hadith - do të thotë tregim, rrëfim apo fjalë.
Sa për muzikën nuk ishte vetëm ky argument, argumentet ishin nga Tefsiri (që ti asnjëherë nuk na ke treguar se a e din çdo të thotë Tefsirë), nga hadithet dhe nga fetwatë e dijetarëve, pra nga tri shtyllat bazë të Islamit.
Sa për ilustrim hadithet ishin Sahih (të vërteta) e asesi të pabaza.
P.s Kur'anistat mund t'i kenë qendrimet e tyre, mirëpo keto qendrime nuk përfaqsojnë opinionin e muslimanëve
Çdo të mirë!
Pas Pejgamberit a.s. sigurisht, ndërkaq për Abdullah ibn Abbasin Pejgamberi a.s. është lutur që All-llahu të ja mësoj komentimin e Kur'anit. Kështu që rradhitet i treti.
1. Pejgamberi a.s.
2. Abdullah ibn Mes'udi
3. Abdullah ibn Abbasi
P.s Fjala është për komentimin e Kur'anit, andaj mos të keqkuptoj askush
Pse muzika e ndaluar ,asgje nuk kuptoj
E mjera une sa pasna mekatu sot,pasna sharru deri ne fyt
![]()
Smth_Poetic, kerkoj falje nese kam vepruar diçka se mund te lendoj ty apo tetjeret, por sinqerisht, sikurse edhe e kam thene me parë, une kurr ne jeten time nuk kam degjuar se muzika qenka e ndaluar ne Islam. As ne Kuran nuk e kam takuar gjate leximeve. Atëher ku ta di une o burr i dheut derisa tere jeten time bashjetova me musliman/e dhe kurr kjo nuk eshte folur. Kemi kenduar kercyer, kemi degjuar muzik, un bile isha edhe ne SHKA dhe 90% ishin musliman dhe normal, askush nuk na tha se kjo eshte e ndaluar. Tash keni dalur ju disa njerez se po i sjellni diqka te re kesaj bote!!
Ky shkrim nuk ka qellim per te keq por qellimi ishte tu ipet mundesia njerezve te shperhin mendimet dhe opinionet e tyre. Nese thua SE ESHTE GABIM I IMI QE KAM HAPUR KETE TEME, TE SIGUROJ SE DO TE KERKOJ TE MBYLLET DHE KERKOJ FALJE.
Por mua nuk me eshte dokur diqka fyese.
respekte
Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.
3 shtyllat e islamit qenkan: Kurani, hadithet, dhe mendimet e dijetareve?
Si mund t'i krahasosh opinionet njerezore me shkrimin hyjnor?
[6:114] A të kërkoj pos Perëndisë si burim ligji, kur Ai ju ka shpallur këtë libër krejtësisht të hollësishëm? Ata që e pranuan shkrimin e dinë që është shpallur prej Zotit tënd me të vërtetë. Të mos ushqesh asnjë dyshim.
[6:38] Të gjitha krijesat në tokë, dhe të gjithë zogjtë që fluturojnë me krahë, janë shoqëri si ju. Nuk lam asgjë jashtë këtij libri. Te Zoti i tyre, të gjitha këto krijesa do të mblidhen.
Edhe pak e do shpikesh nje fe te re. Ti se pari ende nuk i beson Kuranit, e lere me te na flisesh per shtyllat e Islamit![]()
Po mor po..., keta "dijetaret" si ia kane nis, nje dite do ta bejne haram edhe ujin e buken...
Ndryshuar për herë të fundit nga bindi : 27-09-2010 më 18:11
Qellimi i qufarit master, eshte te na bej kundershtar te kuranit.
Ne i besojm Kuranit, i besojm edhe Muhamedit a.s., i besojm edhe dijetareve qe bazohen ne sunet dhe kuran kur te dalin me konkluzionet e tyre.
Muzika eshte haram !
Mos me obligoni te ju sjell edhe ca video tjera per te pa se c'ben sekti i masterit, se do te trishtoheni naten !
Krijoni Kontakt