Close
Faqja 6 prej 17 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 167
    Shtegtari! Maska e Gregu
    Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    869
    Disa kafshe, as brire nuk kan!
    "Në fillim ishte Fjala dhe Fjala ishte pranë Perëndisë, dhe Fjala ishte Perëndi!"

♥ Kitty Loves Bubi ♥ Maska e Viola.V
    Anëtarësuar
    22-05-2010
    Vendndodhja
    CANADA
    Postime
    990
    Ndryshuar për herë të fundit nga Viola.V : 27-09-2010 më 17:18
    $ $ ¥ ... ♥♫ - ♥♫

♥ Kitty Loves Bubi ♥ Maska e Viola.V
    Anëtarësuar
    22-05-2010
    Vendndodhja
    CANADA
    Postime
    990
    Citim Postuar më parë nga USA NR1 Lexo Postimin
    A është muzika "ezani i SHEJTANIT" sikurse thonë disa dijëtar musliman?
    hahaha sa jam duke qeshur lol
    kurre spaskam degjuar se te muslimanet muzika qenka e ndaluar,shikova disa qe kishin postuar ketu edhe ajo me erdh per te qeshur,(muzika eshte e ndaluar ndoshta per ato mjekrroshat qe na kane ardhur me mbulesa perece se per ne jo,tash ato kane politizuar fejen muslimane dhe po bejne percarje mes Shqiptareve musliman)

Pa Muzike
    -------------
    paramendo se darsem te ne Shqiptaret ska pa muzike,si te kendohet nusja apo dhendri lool.(sorry feja e re e talibaneve)ne vend se te kendoni vajtoni o vellezer si talibanet

Kengetare sduhet me te Ekzistojne,edhe ato le te punojne se nuk i ndegjon me askush(sorry feja e re e talibaneve)

Shyhrete Behluli,Shkurte Fejza etj,mos kendoni me dhe mbulonu me perece se shkove ne Xhenem vallahe(sorry feja e re e talibaneve)

hallall juve mjekrosha me fejen e re qe pe mbjellni po edhe ne muzike qenkeni perzi hahaha
    cka do te dale pas kesaj edhe makina (vetura) eshte e ndalume me pasur?LOL

kush jane Talibanet per ne: askush njerez te pa fe,qe martohen me motren e vete keta jane,njerez te prapambetur

Rrnofte Muzika edhe Rrnofte America per Talibanet

http://www.youtube.com/watch?v=-f1cwycSWq0
    USAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA NR1
    Ahahahaha AC/DC Thunderstruck ...USA NR 1 YOU are the BESTTTTTTTTTTT !!!
    $ $ ¥ ... ♥♫ - ♥♫

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-09-2010
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    511
    Citim Postuar më parë nga master2006 Lexo Postimin
    (31:6) MINE EN-NASI MEN JESHTERI LEHWEL-HEDITHI LIJUDILLE ‘AN SEBILI ELLAHI BIGAJRI ‘ILMIN WE JETTEHIDHEHA HUZUEN ‘ULE’IKE LEHUM ‘ADHABUN MUHINUN

[31:2] Këto (shkronja) janë prova të këtij libri mençurie.
    [31:3] Fener dhe mëshirë për të drejtit.
    [31:4] Që zbatojnë Lutjet e Kontaktit (Salat), japin bamirësinë e obligueshme (Zeqat), dhe sa i
    përket Përjetësisë, ata janë absolutisht të sigurt.
    [31:5] Ata po ndjekin udhëzimin nga Zoti i tyre, dhe ata janë fituesit.
    [31:6] Mes njerëzve, ka që i përmbahen Hadithit të pabazë, dhe kështu i largojnë të tjerët nga rruga e Perëndisë pa e ditur, dhe e marrin së koti. Këta kanë vetëshkaktuar ndëshkim të turpshëm.
    [31:7] Dhe kur shpalljet tona i recitohen ndonjërit prej tyre, ai kthehet prapa me mendjemadhësi sikur të mos i kishte dëgjuar kurrë, sikur veshët e tij të jenë të shurdhër. Premtoi atij ndëshkim që dhemb.

A po ju duken keto ajete qe bejne fjale per muziken? Apo rastesisht mund te jete fjala per hadithe?

Pse mendoni qe me shume ka te bej me muziken sesa qe mund te ishte per hadithin?

Ketu behet fjale per ata qe ndjekin shkrime te tjera pos Kuranit. Shume e lehte eshte te kuptohet: ...Ata po ndjekin udhezimin nga Zoti i tyre, dhe ata jane me fituesit...(31:5)...Mes njerezve ka qe i permbahen hadithit (fjales) se pabaze...(31:6)

Do te thote, te shpetuarit ndjekin udhezimin nga Zoti i tyre (Kurani), perderisa ne mesin e njerezve ka qe i permbahen (hadithit) fjales se pabaze....

Ky eshte mendimi im.
    Hadith - do të thotë tregim, rrëfim apo fjalë.

Sa për muzikën nuk ishte vetëm ky argument, argumentet ishin nga Tefsiri (që ti asnjëherë nuk na ke treguar se a e din çdo të thotë Tefsirë), nga hadithet dhe nga fetwatë e dijetarëve, pra nga tri shtyllat bazë të Islamit.
    Sa për ilustrim hadithet ishin Sahih (të vërteta) e asesi të pabaza.

P.s Kur'anistat mund t'i kenë qendrimet e tyre, mirëpo keto qendrime nuk përfaqsojnë opinionin e muslimanëve

Çdo të mirë!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-09-2010
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    511
    Citim Postuar më parë nga The_Capital Lexo Postimin
    Abdullah ibn Mesud, ishte komentuesi me i mire i Kur'anit.
    Pas Pejgamberit a.s. sigurisht, ndërkaq për Abdullah ibn Abbasin Pejgamberi a.s. është lutur që All-llahu të ja mësoj komentimin e Kur'anit. Kështu që rradhitet i treti.

1. Pejgamberi a.s.
    2. Abdullah ibn Mes'udi
    3. Abdullah ibn Abbasi

P.s Fjala është për komentimin e Kur'anit, andaj mos të keqkuptoj askush

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-05-2008
    Postime
    644
    Pse muzika e ndaluar ,asgje nuk kuptoj
    E mjera une sa pasna mekatu sot,pasna sharru deri ne fyt

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    Bravo moderatore.
    Nga fushata ne fushate po kaloni .

Se dija qe kjo semundja e percmimit qe u perhap nga disa injorante te forumit paska infektuar edhe moderatoret.

Shpresojme te moj infektoje edhe smodat se do prishi rendin e hierakise te forumit.
    Smth_Poetic, kerkoj falje nese kam vepruar diçka se mund te lendoj ty apo tetjeret, por sinqerisht, sikurse edhe e kam thene me parë, une kurr ne jeten time nuk kam degjuar se muzika qenka e ndaluar ne Islam. As ne Kuran nuk e kam takuar gjate leximeve. Atëher ku ta di une o burr i dheut derisa tere jeten time bashjetova me musliman/e dhe kurr kjo nuk eshte folur. Kemi kenduar kercyer, kemi degjuar muzik, un bile isha edhe ne SHKA dhe 90% ishin musliman dhe normal, askush nuk na tha se kjo eshte e ndaluar. Tash keni dalur ju disa njerez se po i sjellni diqka te re kesaj bote!!

Ky shkrim nuk ka qellim per te keq por qellimi ishte tu ipet mundesia njerezve te shperhin mendimet dhe opinionet e tyre. Nese thua SE ESHTE GABIM I IMI QE KAM HAPUR KETE TEME, TE SIGUROJ SE DO TE KERKOJ TE MBYLLET DHE KERKOJ FALJE.

Por mua nuk me eshte dokur diqka fyese.

respekte
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

i nënshtruar Maska e master2006
    Anëtarësuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,238
    Citim Postuar më parë nga PrisHtiNa-Lee Lexo Postimin
    Hadith - do të thotë tregim, rrëfim apo fjalë.

Sa për muzikën nuk ishte vetëm ky argument, argumentet ishin nga Tefsiri (që ti asnjëherë nuk na ke treguar se a e din çdo të thotë Tefsirë), nga hadithet dhe nga fetwatë e dijetarëve, pra nga tri shtyllat bazë të Islamit.
    Sa për ilustrim hadithet ishin Sahih (të vërteta) e asesi të pabaza.

P.s Kur'anistat mund t'i kenë qendrimet e tyre, mirëpo keto qendrime nuk përfaqsojnë opinionin e muslimanëve

Çdo të mirë!
    3 shtyllat e islamit qenkan: Kurani, hadithet, dhe mendimet e dijetareve?

Si mund t'i krahasosh opinionet njerezore me shkrimin hyjnor?

Citim Postuar më parë nga PrisHtiNa-Lee Lexo Postimin

Ok nese ky liber osht sqarim per çdo send (kujdes per çdo send po bahet fjal) atehere na trego te lutem sa vjet është e vjetër bota ni pyetje e thjeshtë pa hy ne detale dhe pa e banalizu debatin
    [6:114] A të kërkoj pos Perëndisë si burim ligji, kur Ai ju ka shpallur këtë libër krejtësisht të hollësishëm? Ata që e pranuan shkrimin e dinë që është shpallur prej Zotit tënd me të vërtetë. Të mos ushqesh asnjë dyshim.

[6:38] Të gjitha krijesat në tokë, dhe të gjithë zogjtë që fluturojnë me krahë, janë shoqëri si ju. Nuk lam asgjë jashtë këtij libri. Te Zoti i tyre, të gjitha këto krijesa do të mblidhen.

Edhe pak e do shpikesh nje fe te re. Ti se pari ende nuk i beson Kuranit, e lere me te na flisesh per shtyllat e Islamit

i larguar Maska e bindi
    Anëtarësuar
    17-10-2009
    Vendndodhja
    Ne bregdet
    Postime
    1,523
    Po mor po..., keta "dijetaret" si ia kane nis, nje dite do ta bejne haram edhe ujin e buken...
    Ndryshuar për herë të fundit nga bindi : 27-09-2010 më 18:11

Qellimi i qufarit master, eshte te na bej kundershtar te kuranit.

Ne i besojm Kuranit, i besojm edhe Muhamedit a.s., i besojm edhe dijetareve qe bazohen ne sunet dhe kuran kur te dalin me konkluzionet e tyre.

Muzika eshte haram !
    Mos me obligoni te ju sjell edhe ca video tjera per te pa se c'ben sekti i masterit, se do te trishtoheni naten !

Faqja 6 prej 17 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •