Close
Faqja 12 prej 22 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 215
    MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga javan Lexo Postimin
    Koloni te Kines dhe te shteteve fqinje, me sakte te lufterave civile.

Krahasimi behet mes Tailandes dhe Singaporit (e dyta koloni britanike), ne se do t'i pergjigjesh postimit qe citon. Per debat forumi ke intelektualet pa end.
    lexo ate qe shkruajta nder kllapa!

pse e llogarite me nje qytet-shtet. llogarite me shumicen derrmuese te vendeve ne rajon.
    jo me nje mikroshtet per te mbrojtur teorine tende...
    mianmari ka qene koloni angleze dhe eshte cope ne krahasim me tailanden.
    vietnami, kamboxhia, laosi kane qene koloni franceze dhe jane perseri cope ne krahasim me tailanden.
    filipinet koloni spanjolle dhe pastej amerikane, gjithashtu cope ne krahasim me tailanden.
    spostohu pak ne lindje! shko ne bangladesh. koloni angleze. cope ne krahasim me tailanden...

nese shumica e ketyre shteteve nuk e mbeshtesin kete teorine tende, tregon qe kjo teori eshte e gabuar. jane te thjeshta llogarite ketu...
    Vasudhaiva Kutumbakam

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga fuzzy_logic Lexo Postimin
    ti shet pordhe qe ke gjezdisur tere boten
    une???? ku po e sheh? pse flet kot? nuk kam shetitur aspak shume. vetem 3 here kam dale nga europa.
    jam 25 vjec dhe nuk kam pasur kohen materiale per te bere nje gje te tille...
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e larguar Maska e Homza
    Anëtarësuar
    24-02-2006
    Vendndodhja
    Ne kat te siperm!
    Postime
    3,092
    mos u beft kush si afrika vec afrikes kte thoni....kan pasuri mbase nen tokesore ama teknologjia perpunuese merr fitimet, ata thjesht jane nen punes....kjo ka per te ndodh gjithmone.

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anëtarësuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    Prektora

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin

pse e llogarite me nje qytet-shtet. llogarite me shumicen derrmuese te vendeve ne rajon.
    vietnami, kamboxhia, laosi kane qene koloni franceze dhe jane perseri cope ne krahasim me tailanden.
    filipinet koloni spanjolle dhe pastej amerikane, gjithashtu cope ne krahasim me tailanden.
    spostohu pak ne lindje! shko ne bangladesh. koloni angleze. cope ne krahasim me tailanden...

nese shumica e ketyre shteteve nuk e mbeshtesin kete teorine tende, tregon qe kjo teori eshte e gabuar. jane te thjeshta llogarite ketu...
    Po ti o shoku me pushime qe tre javë. Ik jeto i herë në Tajlandë jo vec me pallu, se në Zvicër e morrëm vesh që je Bankier.

Megjithatë pres përgjigje nga intelektuali i temës, hapësi, se na tha ca përralla për njëriun e bardhë, por nuk na shpjegoi lidhjet e Hitlerit me Arabët dhe gati gati admirimin e pakufishëm të tij për Muslimanët.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Hyllien : 24-09-2010 më 20:02
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga Hyllien Lexo Postimin
    Po ti o shoku me pushime qe tre javë. Ik jeto i herë në Tajlandë jo vec me pallu, se në Zvicër e morrëm vesh që je Bankier.
    .
    sa i urrej njerezit qe shpifin duke hipotezuar gjithfare gjerash te bazuara vetem tek ndonje film i cuditshem qe luhet ne koken e vet...

vetem per ate pune shkohet ne tailande???
    nuk jam "looser" qe per te bere ate pune te me duhet te bej 12 ore fluturim...
    ndoshta ti do i beje, ngaqe sa thote dikush qe ka shkuar per pushime ne tailande te shkon mendja aty...
    atje kam shkuar per pushime me te dashuren...

atje jeta eshte me mire se ne te gjithe ato vendet qe permenda. ke kundershtime ti???
    e di ti se ne tailande rrogat mesatare jane si ne shqiperi, ndersa kostoja e jeteses eshte shume shume me e ulet?

pastaj per ate punen e zvicres: e thashe edhe me lart qe as edhe qe kam fare llogari bankare atje... pse flet kot?
    Vasudhaiva Kutumbakam

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    sa i urrej njerezit qe shpifin duke hipotezuar gjithfare gjerash te bazuara vetem tek ndonje film i cuditshem qe luhet ne koken e vet...
    U preke në sedër e shoh.

vetem per ate pune shkohet ne tailande???
    Hap rraportet. Ti u mërzite se të thashë të lumtë palla, apo u mërzite se realiteti Tajlanez nuk është ashtu sic the ti ?

nuk jam "looser" qe per te bere ate pune te me duhet te bej 12 ore fluturim...
    ndoshta ti do i beje, ngaqe sa thote dikush qe ka shkuar per pushime ne tailande te shkon mendja aty...
    atje kam shkuar per pushime me te dashuren...
    Po nuk më shkon mua mëndja jo, ti je Bankieri ti je dhe ai që shëtit botën. Hap rraportet, por nuk ke nevojë se vetë indirekt po e pranon realitetin krenar Tajlandez.

atje jeta eshte me mire se ne te gjithe ato vendet qe permenda. ke kundershtime ti???
    Nuk krahasohet Tajlanda ekonomikisht me Taivan, Singapore(Luanin e Azise), Hong Kongë dhe Kore e Jugut, ndoshta dhe Vietnam do thoja. Nuk po them pastaj që Kina të heqë dorë nga furnizimi i atit Kim Jongut me armë e fonde, se me tu bashkuar Koretë nuk ka njëri që ti mbaj, bashkë me Japoninë bëhen ekonomia e dytë në botë e ndoshta konkurojnë Eurozonën vec të dya.

e di ti se ne tailande rrogat mesatare jane si ne shqiperi, ndersa kostoja e jeteses eshte shume shume me e ulet?
    Mos ma zë në gojë Shqipërinë, se as nuk dua të bisedoj fare për këtë vend në këtë nënforum. Shqipëria ka halle të mëdha me identitetin e vet, me liderat e vet, me aleatët dhe zgjedhjen e tyre etj. Shqipëria është mrekulli që ekziston si shtet duke parë kokën e njerëzve dhe me cfarë merren ditë për ditë.

pastaj per ate punen e zvicres: e thashe edhe me lart qe as edhe qe kam fare llogari bankare atje... pse flet kot?
    Mos u mërzit, pastaj Bankier të thashë nuk të thashë kriminel!
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899

Burma ishte Burma Indiane, me sakte nje shtet qe u kolonizua me imponim pasi rrezikonte lufte ne dominionet angleze ne Indi. Burma e pasur eshte diktature dhe shtet militar sic eshte edhe Thailanda, nje tip qeverie kjo tipike e vendeve aziatike. Ne se Tailanda eshte para, Burma eshte ne mos baraz e dyta, se thiu njeri nuk behet. Kam kuriozitet te di sa jane te ardhurat e Tailandes nga protitucioni dhe si ndikojne keto fonde ne fondin e mireqenies dhe zhvillimit kombetar.

Per nje njeri qe ka mesuar shkrim e kendim ne Europe, replika me poshte do mjaftonte te mos kishe harxhuar rreshtat me tautologji.

Citim Postuar më parë nga javan
    Me ngjan t'u tha nje here se natyra e shtetit Francez eshte e tille qe te jetoje permes konflikteve qe ai vete i nxit. Taksat nuk shkojne tek te pasurit, por tek shteti. Prandaj te bera me pare dallimin mes kolonizatoreve qe nxisin prosperitet dhe atyre qe rrenojne totalisht.

Citim Postuar më parë nga the admiral

Kolonite spanjolle t'i kam permendur ne nje postim. Falemderit per konfirmimin se nje shtet i coroditur kolonial nuk mund te prodhoje properitet. As edhe mundet nje kolonizator me nje fare skrupulli te ngreje themelet e nje stani me lepuj.

Shpresoj te jesh qartesuar. Ne se jo, eshte vetem faze hormonale, ose e perjetshme. Inkurajimet e mija.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    une???? ku po e sheh? pse flet kot? nuk kam shetitur aspak shume. vetem 3 here kam dale nga europa.
    jam 25 vjec dhe nuk kam pasur kohen materiale per te bere nje gje te tille...
    degjo, nuk i plasi askujt se sa here ke qene ti me te dashuren ne tajlande apo jashte europes, apo sa para ke....bobo mentalitet tipik katnari.
    me c'kam mesuar une ne gjeografi, tajlanda me singaporin nuk bie ne afrike, dhe kjo teme eshte per afriken, pra arsyet pse kontinenti i zi me kaq pasuri natyrore eshte me i mjeruari? eshte gjenetike? te zinjte jane inferiore ndaj te bardheve, apo ka shkaqe te tjera?

ps.sa per info, afrika ka qene nje kontinent shume i varfer qe ne periudhen prekoloniale, ka qene nje kontinent me me shume se 10000 minishtete(po i quaj) apo organizime tribale. paaftesine e afrikaneve per tu organizuar,qyteteruar dhe kulturuar, ketu kerkoi arsyet e varferise.
    kolonizimi nuk eshte shkaku i varferise se afrikes.
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 25-09-2010 më 03:14
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga Hyllien Lexo Postimin
    U preke në sedër e shoh.

Hap rraportet. Ti u mërzite se të thashë të lumtë palla, apo u mërzite se realiteti Tajlanez nuk është ashtu sic the ti ?

Nuk krahasohet Tajlanda ekonomikisht me Taivan, Singapore(Luanin e Azise), Hong Kongë dhe Kore e Jugut, ndoshta dhe Vietnam do thoja. Nuk po them pastaj që Kina të heqë dorë nga furnizimi i atit Kim Jongut me armë e fonde, se me tu bashkuar Koretë nuk ka njëri që ti mbaj, bashkë me Japoninë bëhen ekonomia e dytë në botë e ndoshta konkurojnë Eurozonën vec të dya.
    !
    cfare rraportesh do??? se nuk e di une qe tailanda eshte nje nder vendet ku shkohet me shume per turizem seksual (bashke me brazilin dhe republiken dominikane)??? madje e di qe ata qe e praktikojne me shume kete lloj turizmi neper bote jane italianet. jam shume iinformuar.
    por nuk shkohet vetem per ate pune ne tailande te thashe. bangkoku eshte nje nder qytetet me te bukura dhe me turistike ne bote. ka me shume turiste se roma. te gjithe ato turiste per seks shkojne atje?
    pastaj mbaj mend qe ne avionin qe udhetoja une 95% e pasaxhereve ishn cifte ose familiare...

ja perseri. une te thashe. krahaso tailanden me vendet e tjera te azises juglindore (taivani, korea e jugut dhe hong kongu nuk bejne fare pjese ne te) dhe shiko se te gjithe ato shtete qe te permenda une, jane me keq se tailanda. te gjitha koloni europiane kane qene... kjo mjafton per te hedhur poshte ate teorine tende...
    Ndryshuar për herë të fundit nga the admiral : 25-09-2010 më 06:23
    Vasudhaiva Kutumbakam

Faqja 12 prej 22 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •