Close
Faqja 2 prej 22 FillimFillim 123412 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 215
    Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar më parë nga D&G Feminine Lexo Postimin
    E para eshte i perzier me te bardhe, nenen e kishte te bardhe.

E dyta u edukua nga te bardhet, e rriten gjysherit e bardhe.

E treta perfitoi nga sistemi amerikan i ndertuar nga te bardhet, shoqeria qe kane arritur ata te krijojne.

E katra, i jati i Obames megjithese inteligjent, u edukua ne Harvard u kthye ne vendin e vet dhe as pune nuk gjente dot se sistemi korruptuar i ndertuar nga te zinjte nuk krijon ato hapesira per zhvillimin e njeriut si i ndertojne te bardhet.

Shtrohet pyetja, po ta kishin kete standart te edukimit siq e ka pasur Obama edhe afrikanet tjere nga kontinenti i afrikes, do te ishin me intelegjent??

D.m.th sipas kesaj po del ne pah se intelegjenca nuk eshte sipasoj e races, mirpo eshte sipasoj e standartit te edukimit qe perfiton ne jete nje njeri.

Ne shqiptaret kemi shembullin me te mire me vetet tona edhe pse jemi race e bardh, nuk kemi prodhuar shkencetar e njerez me ndikim jo qe sjemi intelegjent, mirpo pengesa kryesore ka qen gjithmon pikerisht ajo qe existon edhe te afrikanet dhe kjo penges ka te beje me ate intelegjencen kriminale qe disa popuj kan si serbia dhe armiqet tan perreth qe kemi pasur qe historikisht na kan pushtuar dhe skllaveruar.
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

i/e regjistruar Maska e D&G Feminine
    Anëtarësuar
    08-08-2003
    Postime
    2,659
    Shtohet pyetja: pse s'e kane ndertuar te zinjte vete ate standartin e edukimit sic e kane bere te bardhet?

Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Shtohet pyetja: pse s'e kane ndertuar te zinjte vete ate standartin e edukimit sic e kane bere te bardhet?
    Arsyeja eshte shum e thjesht, perderisa gjithmon e kan pasur statusin e sklleverit dhe kan qen nen sundim, ateher kete lluks qe te merren me shkence pedagjike dhe te krijojn keto standarte pedagjike sigurisht qe nuk kan mundur ta ken si prioritet jete, sepse prioritet i jetes se tyre ka qen gjithmon lufta per existenc - qe kete sistem te jetes ia ka imponuar raca e bardh.

Anëtarësuar
    08-08-2003
    Postime
    2,659
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student Lexo Postimin
    Arsyeja eshte shum e thjesht, perderisa gjithmon e kan pasur statusin e sklleverit dhe kan qen nen sundim, ateher kete lluks qe te merren me shkence pedagjike dhe te krijojn keto standarte pedagjike sigurisht qe nuk kan mundur ta ken si prioritet jete, sepse prioritet i jetes se tyre ka qen gjithmon lufta per existenc - qe kete sistem te jetes ia ka imponuar raca e bardh.
    Para se te behen skllever, pse nuk bene shoqeri te zhvilluara si te bardhet?

Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Para se te behen skllever, pse nuk bene shoqeri te zhvilluara si te bardhet?
    Mos harro se ka pasur civilizime te zhvilluara shum kohe para racave te bardha, ke babilonasit, faraonet, kinezet, mongolet, persianet etj etj.

Edhe tjetra, raca e bardh tek ne shekujt 15 e lart ka filluar ta merr veten jo qe ka qen dikushi ndaj te tjereve.

Anëtarësuar
    08-08-2003
    Postime
    2,659
    Mos harro se ka pasur civilizime te zhvilluara shum kohe para racave te bardha, ke babilonasit, faraonet, kinezet, mongolet, persianet etj etj.

Edhe tjetra, raca e bardh tek ne shekujt 15 e lart ka filluar ta merr veten jo qe ka qen dikushi ndaj te tjereve.
    Edhe faraonet rrace paskan qene

Ok pra, a te duket vetja i zi apo i bardhe kur e thua kete fjaline qe kam nenvizuar

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    03-07-2010
    Postime
    342
    raca e zeze eshte me e bute shpirterisht dhe nuk ben krime si te bardhet , a nuk e shihni se cfar bejne evropjanet dhe amerikanet?? edhe te vrasin te plackitin dhe ne fund te bejne terorist.

Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408

Ok pra, a te duket vetja i zi apo i bardhe kur e thua kete fjaline qe kam nenvizuar
    Mos me keqkupto, une po flas ne poziten e nje juristi dhe nuk kam kurfar simpatie ndaj asnje race sikur qe nuk kam ndonje urrejtje ndaj nje race, mirpo ta flas te drejten e kam oblgim.

Edhe faraonet rrace paskan qene
    Nuk mund te themi edhe qe jan rac e bardh por as e zeze, pasi qe e mbajn mesin dhe konsiderohen melez

Anëtarësuar
    08-08-2003
    Postime
    2,659
    Mos me keqkupto, une po flas ne poziten e nje juristi dhe nuk kam kurfar simpatie ndaj asnje race sikur qe nuk kam ndonje urrejtje ndaj nje race, mirpo ta flas te drejten e kam oblgim.

Nuk mund te themi edhe qe jan rac e bardh por as e zeze, pasi qe e mbajn mesin dhe konsiderohen melez
    po ca juristi o derman, ti nuk e di qe faraonet nuk kane qene rrace po mbreterit e egjiptianeve te lashte, qe meqe ra fjala nuk kane qene te zinj.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    03-07-2010
    Postime
    342
    po ca juristi o derman, ti nuk e di qe faraonet nuk kane qene rrace po mbreterit e egjiptianeve te lashte, qe meqe ra fjala nuk kane qene te zinj.
    Pse a ka njeri ne ruzullin toksor pa race?? faraonet cfar race kane qene ??

me fal ,po cfar kupton ti me RACE`??

Faqja 2 prej 22 FillimFillim 123412 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •