Close
Faqja 10 prej 22 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 215
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    i vemi vend i pakolonizuar i azise jug-lindore eshte tailanda...
    per kete tailandezet krenohen tej mase. kam qene 3 jave atje para nje viti dhe sa here qe flisja me ndonje vendes, e nxirrte muhabetin tek kjo:

- ne nuk kemi qene asnjehere koloni!!!!!! thonte gjithe krenari.

e di se jane duke ndryshuar librat e historise ne lidhje me kolombin dhe kolonizatoret e amerikave? jane duke e zhdukur fjalen "zbulim"... kjo ne shba.

ne venezuele kane hequr bustet e kolombit, pasi e kane quajtur nxitesin e gjenocidit me te madhe te historise se njerezimit......
    Me ngjan debati po behej ne se vendet afrikane jane te prapambetura sepse i kane lene ashtu kolonizatoret e bardhe apo se kane dicka ne gen qe i le prapa.

Tashi ti po na thua qe Tajlanda eshte krenare qe eshte e prapambetur. Me njofto ne se kam statistikat gabim dhe ky eshte vendi i trete me i zhvilluar ne bote, me qe nuk ka qene kurre koloni.

Sa per bustet, nuk e di se cfare provon pasja ose mospasja e tyre. Ne permbysem bustin e Stalinit e Leninit, nuk me duket se ne Rrashbull mbine fabrika ne te njejtin moment.

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga Zoti Basha Lexo Postimin

ke te drejte, luksemburgu, monakoja dhe lihtenshajtni (parasja fiskale, jo thjesht sekret bankar, nje hap me tej!) jane me te pasura. por nga vended e 'medha', asnje nuk eshte me i pasur, per fryme, se zvicera. Apo gaboj?

1 Luxembourg 104,512
    2 Norway 79,085
    3 Qatar 68,872
    4 Switzerland 67,560
    5 Denmark 56,115
    6 Ireland 51,356
    7 Netherlands 48,222
    8 United Arab Emirates 46,857
    9 United States 46,381
    10 Austria 45,989

Zvicra nr 4, Amerika nr 9 prap para janë
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar më parë nga sheki51 Lexo Postimin
    A nuk ishin te bardhe , banoret e ish Jugosllavise qe bene masakra ne shekullin 20 ??
    mos valle vrane zezaket ne Bosnje dhe Kosove e Maqedoni.

ti nuk shiqon andej nga te bardhit bejne maskara te papara, vrane me miljona ne irak dhe afganistan dhe vodhen pasurine me te madhe te irakut duke shpraze muzeumet qe kishin vlera miljarda dollare, a nuk jane amerikanet dhe evropjanet qe akoma vjedhin opiumin e Afganistanit, dhe naften e arabeve ... ? e di qe te do thuash se ata nuk jane te mencur
    Je jashte temes shoku. Nuk po diskutohej kush ka vrare kend, por zhvillimi relativ i kombeve/racave. Serbet kriminele kishin goxha vend te zhvilluar, ndersa Kosova nuk behet lekurezeze vetm sepse e paskan masakruar serbet e bardhe.

A ju punon truri ju apo e keni shpene me sherbim?

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga Zoti Basha Lexo Postimin
    SHBA vendi me kaptalist ne bote?! e ke shume, shume te pasakte kete te dhene.

ke te drejte, luksemburgu, monakoja dhe lihtenshajtni (parasja fiskale, jo thjesht sekret bankar, nje hap me tej!) jane me te pasura. por nga vended e 'medha', asnje nuk eshte me i pasur, per fryme, se zvicera. Apo gaboj?
    keshtu mbahet. mund edhe te mos jete. nuk kam arritur une ne kete perfundim.

pasuria e nje shteti ose e banoreve te tij nuk eshte e thjeshte te llogaritet...

ne zvicer jane rrogat me te larta. e vertete, por kjo nuk eshte garanci per mireqenie.
    kostoja e jetes ne zvicer eshte me e larte se ne vendet e tjera.
    kjo ben qe plot italiane dhe gjermane (nuk e di a ka edhe austriake dhe franceze. po flas per ato qe jam i sigurte) te jetojne ne itali apo gjermani dhe te punojne ne zvicer. shkojne e vijne cdo dite. po te jetonin ne zvicer, nuk do te kishte ndonje perfitim.

po flas per gjera qe i di mire, pasi e njoh shumemire zvicren dhe me pelqen shume.
    eshte shteti me shume te huaj ne tere europen...
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-05-2008
    Postime
    644
    hahaha! i klasifikuan si rrace superiore dhe qeverisen me to. ok.
    po pse kur iken vendosen ne pushtet hutut? rracen inferiore.

shiko. duhet te dish qe ajo ndarja ka qene marrezi. informohu pak.
    jane ndare edhe kusherinjte.
    si te llogaritem une tutsi se jam me i gjate e djali i xhaxhait qe eshte me i shkurter eshte llogaritur hutu...
    pse e bene kete klasifikim idiot? ato po jetonin gjithe se bashku?

i mencuri nuk bie pre e manipulimeve???
    dikujt i vrasin gjithe familiaret. i sheh duke i perdhunuar gruan e vajzat
    dhe ai si i mencur nuk duhet te bie pre e manipulimeve????
    nje nene i grabisin femijet dhe ajo si e mencur nuk duhet te bie pre e manipulimeve???

e ke seriozisht??? vertete mund te mbrosh kete teori???
    Hehe ,nese koheve te fundit e dashura jote,rastesisht ka qelluar te jete jo e races se bardhe ,nuk ke te drejte ti biesh shqelm FAKTEVE,dhe fakt eshte qe raca e bardhe(ne pergjithesi) eshte me e perparuar.
    Se si e kane arritur kete eshte e njohur,kane futur trurin ne funksion,kane punuar ,kane luftuar dhe nuk thuhet kot qe cdo popull ka fatin qe meriton!
    Te gjithe ne ne shkolle kemi mesuar per Aleksandrin e madh,se si ka qene strateg e komandat i madh dhe si me admirim kemi lexuar per te dhe bota sot e njeh si njeri te madh!
    Mos ka qene ai ndonje shenjtor ??!!
    Jo ai ka qene pushtues!
    Keshtu ka funsionuar ,funsionon dhe do funsionoj perhere,i mencuri dhe guximtari perhere do sundoj te tjeret qe nuk i kane keto cilesi !

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga javan Lexo Postimin

Tashi ti po na thua qe Tajlanda eshte krenare qe eshte e prapambetur. Me njofto ne se kam statistikat gabim dhe ky eshte vendi i trete me i zhvilluar ne bote, me qe nuk ka qene kurre koloni.
    .
    cfare jane keto gjera qe flisni o aman?
    tailanda eshte me e zhvilluar se kamboxha, se vietnami, si mianmari, se indonezia se filipinet...

te gjithe keto vende te rajonit kane qene koloni dhe jane me te prapambetura se tailanda... i vetmi shtet qe ndoshta ka nivel me te larte eshte malaizia (duke llogaritur shtetet "e medha")

e sheh se fole kot???
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar Maska e Endless
    Anëtarësuar
    17-08-2007
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    5,119

Cool

baaa, si duroj dot fare pseudointelektualet qe duke marre steriotipe te thena aty ketu dhe duke fut ndonje fjale te madhe ne mes, kujtojne se dine shume me teper se ne te tjeret.
    Without deviation from the norm, progress is not possible

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga MIRIAM Lexo Postimin
    Hehe ,nese koheve te fundit e dashura jote,rastesisht ka qelluar te jete jo e races se bardhe ,nuk ke te drejte ti biesh shqelm FAKTEVE,dhe fakt eshte qe raca e bardhe(ne pergjithesi) eshte me e perparuar.
    Se si e kane arritur kete eshte e njohur,kane futur trurin ne funksion,kane punuar ,kane luftuar dhe nuk thuhet kot qe cdo popull ka fatin qe meriton!
    Te gjithe ne ne shkolle kemi mesuar per Aleksandrin e madh,se si ka qene strateg e komandat i madh dhe si me admirim kemi lexuar per te dhe bota sot e njeh si njeri te madh!
    Mos ka qene ai ndonje shenjtor ??!!
    Jo ai ka qene pushtues!
    Keshtu ka funsionuar ,funsionon dhe do funsionoj perhere,i mencuri dhe guximtari perhere do sundoj te tjeret qe nuk i kane keto cilesi !
    dmth e pranove ate interpretimin tend te gabuar mbi gjenocidin ne ruanda?!
    i pranon ato qe thashe une apo ke per te me kundershtuar akoma?

hahaha! faktet e tua!

p.s. lexo #56
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-05-2008
    Postime
    644
    dmth e pranove ate interpretimin tend te gabuar mbi gjenocidin ne ruanda?!
    i pranon ato qe thashe une apo ke per te me kundershtuar akoma?

p.s. lexo #56
    Cfare interperetimi te gabuar??
    Nuk te kuptova!!!
    Si duket nuk paske lexuar asgje cka kam shkruar

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga MIRIAM Lexo Postimin
    Cfare interperetimi te gabuar??
    Nuk te kuptova!!!
    Si duket nuk paske lexuar asgje cka kam shkruar
    shume mire kam lexuar. te thashe edhe se cilet ishin ato mendimet e gabuara qe kishe mbi gjenocidin ne ruanda...
    te bera edhe ca pyetje ne shkrimin e fundit te lidhur me kete teme...
    Vasudhaiva Kutumbakam

Faqja 10 prej 22 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •