Close
Faqja 2 prej 17 FillimFillim 123412 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 167
    "Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534

A është muzika "ezani i SHEJTANIT" sikurse thonë disa dijëtar musliman?

Ky postim i anëtari "Pa_doreza2" dhe kjo video, është treguesi më i miri dhe pergjigjen e kan pikrisht ne kete video ata te ashtuquajturit "dijetar islam" te cilët bëjnë thirrje mos te degjohet muzika.

Si ore mos te degjohet muzika?

Citim Postuar më parë nga Pa_doreza2 Lexo Postimin
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Ky postim i anëtari "Pa_doreza2" dhe kjo video, është treguesi më i miri dhe pergjigjen e kan pikrisht ne kete video ata te ashtuquajturit "dijetar islam" te cilët bëjnë thirrje mos te degjohet muzika.

Si ore mos te degjohet muzika?
    Askush s'te sulmoi, pse i ngacmon keshtu ? Jeto jeten tende, dhe mos u be nervoz me vetveten tende.

Muzika ne Islam eshte haram.

i/e regjistruar Maska e Disa
    Anëtarësuar
    16-12-2009
    Postime
    2,304
    Insturmentet jan gjynahe jo kenga si kenge.
    p.sh,Nuk ka asgje te keqe,ti kendojme Muhamedit a,s.Adem Jasharit,Skender Beut,etj etj,ose kenge per fe.
    1000 zogj pula,kunder nje LUANI.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-04-2009
    Postime
    217
    Citim Postuar më parë nga Disa Lexo Postimin
    Insturmentet jan gjynahe jo kenga si kenge.
    p.sh,Nuk ka asgje te keqe,ti kendojme Muhamedit a,s.Adem Jasharit,Skender Beut,etj etj,ose kenge per fe.
    Eu po rrapakali ishe or ti. E a ka kang ma te mir se me kendue nje me qifteli per te madhin Adem Jashari. Instrumentet si pas teje jan gjynah. Demek edhe qiftelia. Kfjellu o i mjer.

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Myslimane te te gjitha trojeve, bashkohuni!!!!
    Po ia dolet......
    Jarigas

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    PO hapi këtë temë me qellim qe të debatohet në frymen e tolerances dhe të mirkuptimit, si njerez, si vëllezer, pa fyrje, pa ofendime dhe qe të japim mundesinë qe secili të jam menimet dhe opinionet e veta.

Unë duke degjuar muzikë nga një këngëtar, Sami Yusuf, i cili shumë më pelqen, pra ne komunitetin musliman, verejta këtë thirrje qe u bënë muslimanëve ky anëtar!

Kam deshirë te degjoj nga besimtarët Islam se; a është e ndaluar muzika a jo?

Nëse po, ku është e shkruar kjo?

Nëse jo, pse atëher dijtarët islam bëjnë këtë thirrje duke nxitur njeriun qe mos të degjoj muzikë pasi qe muzika nuk është e ndaluar me Kuran dhe ajo është argëtim, pse ndalohet dhe vlersohet se "ajo është ezani i SHEJTANIT" ndersa shkrimet kuranore nuk e ndalojnë dhe nuk e vlersojnë mëkat (haram)!
    shpesh here mua me duket forum afgan ky, por menjehere kujtohem qe shkruhet shqip.
    bobo
    ti vesh ne pushtet kta morramanet me mjeker cbejne??? ndalojne televizionin, shkollat etj
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Paramendoni cfare hajvani mund te jete ai qe sheh muziken si gje te keqe. Kjo teresisht mjafton per keto rezultate:

1. Nuk mund te pranosh se Allahu eshte Zot pa pranuar njekohesisht se Zoti eshte hajvan.
    2. Nuk mund te pranosh se Allahu eshte Zot pa pranuar njekohesisht se Zoti i la hajvanet te flasin ne emer te tij.

Zgjedhni ciles alterantive deshironi t'i takoni.

don't bother me Maska e Apollyon
    Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Jo te gjitha muzikat ndalohen! Te ndalosh muziken, zere se i ke ndaluar njeriut dicka te nevojshme ne jete. Nuk jetohet pa muzike, do dukej jeta shum bosh. Dhe sma merr mendja qe zoti e ndalon kte gje.
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

Citim Postuar më parë nga fuzzy_logic Lexo Postimin
    shpesh here mua me duket forum afgan ky, por menjehere kujtohem qe shkruhet shqip.
    bobo
    ti vesh ne pushtet kta morramanet me mjeker cbejne??? ndalojne televizionin, shkollat etj
    Pse habitesh? Nuk ndaluan numrat mullahet taliban ne Afganistan se ishin te mallkuar? Se ke pare videon ku diskutonin nje tufe idiotesh histerike sesi numrat jane veper e shejtanit dhe demtonin besimtaret e paster

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Muzika eshte gjuha e nje populli. Me te shprehen gezimet dhe vajet, lumturimet dhe hidherimet, ditet e qeta dhe ato te zhurmshmet, gjendja e brendshme dhe e jashtme e njeriut. Shpesh me duket se njeriu, para se te shprehej me fjale, eshte shprehur me nota muzikore... .

Pastaj, eshte pune tjeter se si e (keq)perdor njeriu edhe muziken... ka rryma muzikore zhurmemedha e qe nuk jane aspak te pershtatshme per nje vesh normal, e te mos flasim pastaj per tekstet e perdorura, veshjet apo pamjet e kengetoreve, se emrin muzikante apo kengetare nuk e meritojne. Te kisha pushtet ne dore, besomeni qe e kisha ndaluar me ligj kete lloj muzike! Por, pastaj kujtohem qe vete Zoti i ka lene te lire te zgjedhin, kush jam une qe t'i ndaloj?!? Per me teper, jemi ne nje vend te lire, jemi njerez qe zgjedhim me vullnet te lire se cfare te degjojme e kujt t'i sherbejme... dhe tek e fundit, edhe keta lloj kengetoresh paguajne taksa dhe ia shtojne te ardhurat shtetit tim me ato pseudo-kenge te tyret. Perderisa jam ende e afte te zgjedh, atehere s'kam pse shqetesohem!

Kush i kendon Zotit, lutet 2 here, ka thene Shen Augustini! Por, s'ben assesi keq njeriu qe i kendon te mirave qe vete Zoti i ka krijuar... .

Paqja me ne!
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

Faqja 2 prej 17 FillimFillim 123412 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •