Close
Faqja 9 prej 105 FillimFillim ... 78910111959 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 1044
    Citim Postuar mė parė nga Elonaa Lexo Postimin
    zhupon ************* ka vesh gjyshja ime kur ishte e re ne i themi hastar i fundit.
    Faleminderit ELONAA per mundimin
    haha gjyshja thote
    pse ti me ske veshur si zi tip zhuponi ?
    ne kur vishnim funde na vishte mami se na dukeshin breckat haha
    po nuk po them per astarin qe ka fundi
    jane ca funde qe jane te holle shume edhe nuk i vesh dot pa ate si tip niktikoje nga brenda ptu se mbaj mend si quhet virani
    faleminderit nga ty....
    Kthe respektin me respekt... perballo me gjakftohtesi provokimet... dhe dhuroji hipokrizise indiferencen tende ...

i/e regjistruar Maska e arilda
    Anėtarėsuar
    27-03-2004
    Vendndodhja
    gjithkund e askund
    Postime
    67
    Ndryshe edhe i thone fund kemishe zhuponit, megjithate mua me ka pelqyer fjala zhupon
    Jeto dhe leri te tjeret te jetojne.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Citim Postuar mė parė nga Hėnor_ Lexo Postimin
    Gomari ėshtė shfaqur pėr herė tė parė nė Afrikė, rreth mijėvjeēarit tė katėrt para erės sonė, pra nė tė njėjtėn kohė me kalin, dhe qė andej ėshtė pėrhapur nė kontinetet e tjera. Sipas provave arkeologjike vėrtetohet ekzistenca e tij nė Greqinė e Lashtė: detyrimisht si kafshė transporti/pune duhej tė ishte i njohur edhe pėr trojet ku sot shtrihet Shqipėria.

Cila ėshtė etimologjia e fjalės gomar?
    Puna ėshtė se unė nuk u besoj shumė gėrmimeve arkeologjike e sidomos kohės qė thuhet se i pėrkasin, megjithatė, edhe po ta marrim se ėshtė siē thua ti, qė nė Greqi ka pasur gomarė, atėherė mund tė jetė kėshtu:

Grekėve tė lashtė unė nuk u besoj. Pėr mua grekėt janė fise egjiptiane qė erdhėn nė tokat ilire rreth dy mijė e ca vjet mė parė. Kur erdhėn, siē duket morėn me vete edhe gomarė dhe kjo mund tė jetė arsyeja qė janė gjetur nė zbulime arkeologjike, po kjo nuk do tė thotė se ka pasur edhe nė territorin ku shtrihet sot Shqipėria.

Unė nuk kam ndonjė burim tė shkruar ose tė besueshėm pėr kėtė, thjesht e kam dėgjuar nga tė moshuar qė gomarėt nė Shqipėri erdhėn nė kohėn e osmanėve.

Prejardhjen e kėsaj fjale nuk e di. Ajo qė unė di ėshtė se nė jug tė Shqipėrisė gomarit i thonė edhe magjar. Po ashtu di qė nė greqishten e sotme, gomar i thuhet edhe njė diēkaje tė madhe e tė trashė dhe nuk ėshtė ēudi qė kjo fjalė tė vijė nga greqishtja. Siē duket grekėt, bashkė me kafshėn, sollėn edhe emrin.

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Si i thone femijes se kalit o shoke, se kam gjithe diten, e sme vjen ne mend fare. Lol ( ne anglisht pony).lol

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga PINK Lexo Postimin
    Si i thone femijes se kalit o shoke, se kam gjithe diten, e sme vjen ne mend fare. Lol ( ne anglisht pony).lol
    O kerriē, po mėz i thone!!(shaka!!)
    P.S. Pony nuk eshte femija e kalit, por rrace kali!
    Jarigas

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Kam 2 dite qe vras mendjen, lol. Cova cunin per pony rides, e doja t'ja mesoja dhe ne shqip. Po, mesa duket, mez sdo e kisha gjetur, edhe per 2vjet.Flm, rroft forum.lol

Manitu Maska e kiniku
    Anėtarėsuar
    08-07-2005
    Vendndodhja
    Mos tė na vijė cudi se cdo frymor nga vete natyra priret tė kerkoj ushqim; Lukreci
    Postime
    869
    Si thuhet ne shqip system of spoils? spoils system?
    Where have all the good men gone
    & where are all the gods?

Hierark i lartė Maska e Uriel
    Anėtarėsuar
    07-02-2010
    Vendndodhja
    Torre della Fame
    Postime
    1,207
    Mbikqyrės.
    relata refero

Citim Postuar mė parė nga Hėnor_ Lexo Postimin
    Mbikqyrės.
    Tamam shqip. Ose mund ti themi dhe turqisht, "xhandar".

i/e regjistruar Maska e ChuChu
    Anėtarėsuar
    03-06-2002
    Vendndodhja
    nyc
    Postime
    3,400
    Sa do thoshja Xhandar, po e paska kap Qyfoja.
    Termi xhandar, mund t'i shkoje disave, por e ofendon Qyfon. Nuk e pranoj, lol.

Faqja 9 prej 105 FillimFillim ... 78910111959 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •