Close
Faqja 11 prej 21 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 210
    i/e regjistruar Maska e Daja-GONI
    Anėtarėsuar
    21-03-2006
    Postime
    1,546
    Citim Postuar mė parė nga arvanitasi Lexo Postimin
    Edhe unė jam por nuk ndihem krenar qė jam, pėrse nuk ndihem krenar tė tregoj ndonjė herė tjetėr nėse tė intereson, ose shpurdh pakėz nėpėr letra t historisė dhe do tė vishė nė pozitėn time.
    Kėshillė: mos shkruaj kur je me nerva...smth-poetic.

Po ty o vllaqko, kush ta ndalon te nderrosh fe? Nese nuk je krenar se je musliman, merre nje tjeter fe, ose mos merr gje e rri pa te. Por ben diqka me te cilen do te krenohesh. Une nuk te kuptoj. Je musliman dhe nuk je krenar. Nuk po te kuptoj.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,258
    Postimet nė Bllog
    22
    Citim Postuar mė parė nga Renea Lexo Postimin
    Ishte Ibrahim Rugova qe mbeshteste ndertimin e katedrales , ishte ai qe vendosi gurthemelin , ishte ai qe vendosi vulen e Presidentit te Kosoves ne kete ceremoni.

Nuk jan katoliket te persekutuarit , por jan muslimanet qe persekutohen nga disa qarqe me ndikim. Pra ne Kosov ne menyr te dhunshme po zhvillohet nje politik pro-katolike dhe anti-Islame.

Kosova sesht Pakistan , por sdo te behet as Vatikan.
    Presidenti Rugova mund te kete marre pjese ne ceremonine e fillimit te punes si i ftuar i komunitetit katolik, por ky nuk eshte as nje projekt i presidentit Rugova, as i shtetit te Kosoves. Ky eshte projekt i ndertuar nga Kisha Katolike per nevojat e komunitetit katolik ne Prishtine.

Qe katoliket te kene nje katedrale ne Prishtine, nuk eshte ndonje "favorizim" apo "nder qe u behet", eshte nje liri qe ata e gezojne me ligjin kushtetues, ashtu si ti ke te drejten te levrosh lirine e praktikimit te besimit tend mysliman ne Prishtine.

Une nuk e di se perse te eshte krijuar ideja se "myslimanet po persekutohen ne Kosove". Na thuaj se si myslimanet po persekutohen ne Kosove dhe nga kush. Menyra e bashkejeteses paqesore nderfetare ndertohet mbi garancite qe ofron ligji kushtetues: te gjitha komunitetet fetare ne vend, pavaresisht nga numrat, kane te drejte te levrojne lirine e tyre te besimit ne vend. Qe duhet kuptuar, qe e perbashketa e besimtareve te Kosoves, qofshin myslimane, katolike, orthodhokse apo protestante eshte respektimi i lirise se njeri-tjetrit per te praktikuar besimin lirshem.

Une mbeshtes te drejten tende per te levruar lirine tende te besimit mysliman ne Kosove, ashtu si ti duhet te mbeshtesesh lirine e atij katolikut, orthodhoksit, protestantit per te praktikuar besimin e tij lirshem. Dhe kur shkelen lirite e nje komuniteti, kjo nuk duhet te shqetesoje vetem ate komunitet, por gjithe shtetasit besimtare te Kosoves.

Albo

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    03-07-2010
    Postime
    342
    Citim Postuar mė parė nga Albo Lexo Postimin
    Presidenti Rugova mund te kete marre pjese ne ceremonine e fillimit te punes si i ftuar i komunitetit katolik, por ky nuk eshte as nje projekt i presidentit Rugova, as i shtetit te Kosoves. Ky eshte projekt i ndertuar nga Kisha Katolike per nevojat e komunitetit katolik ne Prishtine.

Qe katoliket te kene nje katedrale ne Prishtine, nuk eshte ndonje "favorizim" apo "nder qe u behet", eshte nje liri qe ata e gezojne me ligjin kushtetues, ashtu si ti ke te drejten te levrosh lirine e praktikimit te besimit tend mysliman ne Prishtine.

Une nuk e di se perse te eshte krijuar ideja se "myslimanet po persekutohen ne Kosove". Na thuaj se si myslimanet po persekutohen ne Kosove dhe nga kush. Menyra e bashkejeteses paqesore nderfetare ndertohet mbi garancite qe ofron ligji kushtetues: te gjitha komunitetet fetare ne vend, pavaresisht nga numrat, kane te drejte te levrojne lirine e tyre te besimit ne vend. Qe duhet kuptuar, qe e perbashketa e besimtareve te Kosoves, qofshin myslimane, katolike, orthodhokse apo protestante eshte respektimi i lirise se njeri-tjetrit per te praktikuar besimin lirshem.

Une mbeshtes te drejten tende per te levruar lirine tende te besimit mysliman ne Kosove, ashtu si ti duhet te mbeshtesesh lirine e atij katolikut, orthodhoksit, protestantit per te praktikuar besimin e tij lirshem. Dhe kur shkelen lirite e nje komuniteti, kjo nuk duhet te shqetesoje vetem ate komunitet, por gjithe shtetasit besimtare te Kosoves.

Albo
    Albo nuk eshte ne pyetje toleranca,bashkejetesa, eshte me se e vertete se muslimanet si institucion injorohen nga qeveria , duke mos u dhene leje ndertimi xhamijave ,duke perjashtuar vajza me mbulesa nga shkolla dhe me e rendesishmja duke mos iu kthyer prona e BIK une nuk e di se si duket sipas teje PERSEKUTIMI ??

Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anėtarėsuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    Citim Postuar mė parė nga Albo Lexo Postimin

Albo
    diskriminohen sepse qe 10 vite bashksia islame kerkon leje per ndertimin e nje qendre islame ndersa per katedralen as qe u pyt komuna e prishtines asaj ju dha vendi dhe u ndertua ne vendin qe deshiruan
    Pėrderisa ėshtė dikush nė Qiell qė mė mbron...
    Nuk ka askush nė Tokė qė mė mposhtė...”

I love god
    Anėtarėsuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Si nuk e hapi gojen kush qe nuk ndertohen shkolla???

Bejne femijet nga 5-10 km per te shkuar ne shkolle.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    14-01-2009
    Postime
    3,263
    shkollat i kemi len per me vone,prit njeher te ndertojm kishat,prishim shkollen ndertojm katedralen per nje grup endacakesh,ne krye me te madhin e tyre kciren serbin me te madh
    Jetė e rėndė.......!!!

i larguar Maska e bindi
    Anėtarėsuar
    17-10-2009
    Vendndodhja
    Ne bregdet
    Postime
    1,523
    Katedrale katolike apo politike?
    nje katedrale apo kishe mund te jete politike ,po aq sa edhe xhamit qe ndertohen neper Kosove...! Po lereni o vllezer keto muhabete! Cdo objekt kulti eshte i mirpritur ku ritet i kryejne Shqiptaret...

Ragnald
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar mė parė nga arvanitasi Lexo Postimin
    Edhe unė jam por nuk ndihem krenar qė jam, pėrse nuk ndihem krenar tė tregoj ndonjė herė tjetėr nėse tė intereson, ose shpurdh pakėz nėpėr letra t historisė dhe do tė vishė nė pozitėn time.
    Kėshillė: mos shkruaj kur je me nerva...smth-poetic.
    Nqs ti je ne krize identiteti , ky eshte problemi i yt . Mi shfleto te gjitha letrat e historise , pse ti arrite ne kete konkluzion , se me bere vertet kurioz.

Jam teper i qete , mos u merakos kot

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar mė parė nga Njoni-ch Lexo Postimin
    shkollat i kemi len per me vone,prit njeher te ndertojm kishat,prishim shkollen ndertojm katedralen per nje grup endacakesh,ne krye me te madhin e tyre kciren serbin me te madh
    Kur beni dhe ju sikur ju plasi per shkollat e institucionet e edukimit, kultures aman! Te mbushni Kosoven me xhamira ne cdo pellembe toke eshte qellimi i jetes suaj.
    Feelings change - memories don't.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,258
    Postimet nė Bllog
    22
    Citim Postuar mė parė nga sheki51 Lexo Postimin
    Albo nuk eshte ne pyetje toleranca,bashkejetesa, eshte me se e vertete se muslimanet si institucion injorohen nga qeveria , duke mos u dhene leje ndertimi xhamijave ,duke perjashtuar vajza me mbulesa nga shkolla dhe me e rendesishmja duke mos iu kthyer prona e BIK une nuk e di se si duket sipas teje PERSEKUTIMI ??
    Ajo nuk e ka emrin "persekutim", pasi persekutimi nenkupton qe shqiptaret myslimane ne Prishtine nuk kane xhami te falen ose nuk u lejohet nga shteti qe te falen fare. Ajo e ka emrin padrejtesi, dhe ju keni plot te drejte te ngrini zerin dhe te protestoni dhe te ndermerni hapa ligjore, duke hedhur ne gjyq kryetarin e bashkise e gjithe ata persona qe nuk u lejojne te ndertoni xhamine apo nuk ju lene vajzat me shami ne koke neper shkolla.

Une edhe pse nuk jam mysliman, i mbeshtes keto kerkesat tuaja pasi me duken mese te drejta. Ashtu sic kam mbrojtur te drejten e femijeve shqiptare qe te shkojne ne shkolla me shami apo pa shami, pa i diskriminuar njeri.

Sepse myslimaneve te Kosoves u eshte bere kjo padrejtesi nuk do te thote se komunitetet e tjera fetare nuk kane te drejte te ndertojne objektet e tyre te kultit. Padrejtesia vihet ne vend duke lejuar Bashkesine Islamike te Kosoves qe te ndertoje xhamine e saj ne Prishtine, ashtu si Kisha Katolike e Kosoves ndertoi katedralen e saj.

Padrejtesise nuk zgjidhen me padrejtesi, zgjidhen me kembengulje e durim derisa edhe padrejtesia te gjeje zgjidhe e te vihet ne vend.

Albo

Faqja 11 prej 21 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •