Close
Faqja 0 prej 10 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 100
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    09-03-2010
    Vendndodhja
    France
    Postime
    263

Kërkojnë më shumë xhami në Prishtinë

Prishtinë, 5 shtator – Iniciativa qytetare “Rinia Jonë – A”, nëpërmjet një njoftimi, të dielën ka bërë të ditur se ka vendosur ekspozita me fotografi nëpër rrugët e kryeqytetit, në të cilat shihen besimtarët myslimanë duke u falur në rrugë, për shkak të mungesës së hapësirave për xhami. Ky aktivitet është zhvilluar në ditën kur është bërë inaugurimi i katedrales “Nënë Tereza” në Prishtinë. Driton Sylejmani nga kjo organizatë ka thënë se nuk e kundërshtonin ndërtimin e katedraleve, por kërkon që edhe besimtarëve islamë t’u krijohen kushte normale për falje. “Qëllimi ynë nuk është që të krijojmë konflikte ndërfetare, mirëpo të shihet se besimtarët myslimanë nuk kanë hapësirë ku të falen”, u shpreh Sylejmani.

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga muslim_ks Lexo Postimin

Prishtinë, 5 shtator – Iniciativa qytetare “Rinia Jonë – A”, nëpërmjet një njoftimi, të dielën ka bërë të ditur se ka vendosur ekspozita me fotografi nëpër rrugët e kryeqytetit, në të cilat shihen besimtarët myslimanë duke u falur në rrugë, për shkak të mungesës së hapësirave për xhami. Ky aktivitet është zhvilluar në ditën kur është bërë inaugurimi i katedrales “Nënë Tereza” në Prishtinë. Driton Sylejmani nga kjo organizatë ka thënë se nuk e kundërshtonin ndërtimin e katedraleve, por kërkon që edhe besimtarëve islamë t’u krijohen kushte normale për falje. “Qëllimi ynë nuk është që të krijojmë konflikte ndërfetare, mirëpo të shihet se besimtarët myslimanë nuk kanë hapësirë ku të falen”, u shpreh Sylejmani.
    Po përse protestojnë mu në ditën që bëhet inaugurimi ? Shyqyr që jemi tolerant si popull. Kjo është politika e Titos për Kosovën.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Hands up! Maska e Jack Watson
    Anëtarësuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549
    Kjo ndërmarrje është tepër cinike edhe e ulët, këta tipat sot e gjetën të bëjnë "gjoja" protestën, sot që përurohej katedralja, nuk kishin ditë të tjera hëëë?

Fatmirësisht në komentet e gazetës Koha shumica e shkruesve janë me mend në kokë e të arsyeshëm, u befasova në fakt (për mirë). Ky është një tregues tjetër që realiteti fetar në Kosovë është diçka tjetër nga ajo që mundohen ta paraqesin qarqet e caktuar ekstremisto-talebaniste (të cilat fatkeqësisht gjallojnë si mizat edhe në këtë forum).

http://www.koha.net/index.php?cid=1,7,33405
    Life's too short to remove USB safely.

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780
    Se mos kerkojn ndonje shkolle me teper?Se eshte gjynaf!.

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga Jack Watson Lexo Postimin
    Kjo ndërmarrje është tepër cinike edhe e ulët, këta tipat sot e gjetën të bëjnë "gjoja" protestën, sot që përurohej katedralja, nuk kishin ditë të tjera hëëë?

Fatmirësisht në komentet e gazetës Koha shumica e shkruesve janë me mend në kokë e të arsyeshëm, u befasova në fakt (për mirë). Ky është një tregues tjetër që realiteti fetar në Kosovë është diçka tjetër nga ajo që mundohen ta paraqesin qarqet e caktuar ekstremisto-talebaniste (të cilat fatkeqësisht gjallojnë si mizat edhe në këtë forum).

http://www.koha.net/index.php?cid=1,7,33405
    As nuk kam dyshimin më të vogël. Ne jemi popull tolerant, jo-luftarak dhe përkohësisht pak të çoroditur përsa i përket rrugës që duhet të ndjekim. Por brumi është atje, dhe jam i bindur se së shpejti do dalim nga kjo situatë status-quoje dhe do jemi në gjëndje të bëhemi forcë moderuese politike në Ballkan, dhe me rritjen ekonomike potenciale dhe me një agjendë për përfshirjen e emigrantëve në politikat kombëtare feja gjithmonë e më tepër do marri atribute private. Nuk do ketë shprehje publike dhe ekstremizma, pasi ne si popull e kemi zgjidhur me kohë garantimin e të drejtave për të gjitha komunitetet, pasi jemi Shqiptarë mbi të gjitha.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    03-07-2010
    Postime
    342
    Ju lutem mos i perzieni gjerat,megjithese eshte ramazan dhe NATA E MADHE E KADRIT qe ratsesisht ndodhi me hapjen e katedrales, nuk ka asgje te keqe ne kete kerkkese,une i kuptoj plotesish.
    Njerezit kerkojne xhami ,tjeret festojne, kjo eshte tolerance dhe demokraci, mos valle akoma doni qe te shihni Kosoven si ne komunizem?.
    Eshte turp qe te akuzoni njeri tjetrin

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga SERAFIM DILO Lexo Postimin
    Se mos kerkojn ndonje shkolle me teper?Se eshte gjynaf!.
    Sa me shume te zhvillohet arsimi, aq me pak xhami do duhen.
    Feelings change - memories don't.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    03-07-2010
    Postime
    342
    Citim Postuar më parë nga mia@ Lexo Postimin
    Sa me shume te zhvillohet arsimi, aq me pak xhami do duhen.
    Nuk mendoj si ti,perkundrazi jeta e perditshme flet ndryshe, nejse e respektoj mendimin tuaj,dhe cdo kush ka te drejte te shpreh mendimet e veta,por pa ofenduar tjeret

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780
    Citim Postuar më parë nga mia@ Lexo Postimin
    Sa me shume te zhvillohet arsimi, aq me pak xhami do duhen. :D
    Pyetja me kot eshte;se sa xhami o kisha duhen.Pyetja e drejte do ishte;per çfar duhen?.
    "Pse ta zhvillojme arsimin!Mjaftojn kishat e xhamit."

i/e regjistruar Maska e toni karlosi
    Anëtarësuar
    24-10-2005
    Postime
    295
    Kosova duhet ta kete nje Xha ENVER e pastaj tju jep xhamia ketyre qe kerkojne .
    Moto e qeveritareve tane : merr gjithçka që të ofron jeta! Tash dhe këtu. Tash ose kurrë!”,

Faqja 0 prej 10 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •