Close
Faqja 4 prej 12 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 115
    EAGLE warrior Maska e MafiaWarz
    Anëtarësuar
    12-05-2010
    Postime
    1,787

Nënë Tereza krijoi historinë e padëgjuar ndonjëherë

Me një seancë solemne që mbajti sot, Kuvendi i Kosovës nderoi veprën dhe figurën e humanistes shqiptare, Nënë Tereza, në 100-vjetorin e lindjes së saj. Para deputetëve të Kuvendit të Kosovës, kryetari Jakup Krasniqi çmoi lartë humanizimin e kësaj femre shqiptare e cila jetën e vet e shkriu në të mirë të njerëzimit.

“Populli ynë është krenar që pati fatin ta nxirrte nga gjiri i tij një humaniste me përmasa kaq të mëdha botërore. Me humanizimin e saj Nënë Tereza, bashkoi raca e kombe. Me ndihmën që i dha njerëzimit, humanistja me prejardhje shqiptare krijoi një histori të padëgjuar dhe të paparë ndonjëherë”, tha Krasniqi.

Për kryekuvendarin, Nënë Tereza ishte e pamposhtur dhe e palodhur në luftën e saj kundër varfërisë. Ai tha se Nëna Terezë, deri në fund të jetës, me përkushtim i shërbeu njerëzimit, pa marrë parasysh se në cilën anë të globit jetonin, pa marrë parasysh se ç’gjuhë e kombe përfaqësonin.

“Shëmbëlltyra e saj, me shenjtërinë e saj edhe sot, është në shërbim të të gjithëve, pa dallim. E në këtë vit jubilar për Nënë Terezën, shprehë falënderimet për gjithë atë që ka bërë ajo, e cila me veprat e saj i bëri shqiptarët të ndihen krenarë”, tha Krasnqi.

“Vetëm në këndvështrimin e historisë, të kulturës e të traditës sonë mund ta zbërthejmë, ta kuptojmë dhe ta shpjegojmë fenomenin e mirësisë, të dashurisë dhe të shpirtit të madh të kësaj bije të kombit tonë”.

“Nëna dhe Motra jonë u bë dhe do të mbetet Nëna e të gjithëve në hapësirën tonë tokësore e qiellore. Kjo është mrekulli, është shenjtëri, është histori që s’është parë, as dëgjuar kurrë. Është një fenomen prej te cilit përfitoi e krenohet mbarë njerëzimi, të varfrit dhe të pasurit, të mëdhenjtë dhe të vegjlit, të lirët dhe të robëruarit, të ngopurit dhe të uriturit, të shëndoshët dhe të sëmurët, të privilegjuarit dhe të përjashtuarit, besimtarët dhe jobesimtarët. Për secilin njeri, në katër anët e Globit është pasqyrë për njerëzi, për mirësi”.

Kryeparlamentari Krasniqi tha se në këtë vit jubilar, në 100- vjetorin e lindjes së Nënës Terezë, shqiptarët shprehin nderimin, falënderimin, respektin dhe dashurinë ndaj vlerave dhe virtyteve që ajo i jetësoi dhe i dëshmoi kudo në botë. “Nderi dhe lavdia e përcjelltë në përjetësi Nënë Terezën!”. /Telegrafi/

Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204
    Kryeparlamentari Krasniqi tha se në këtë vit jubilar, në 100- vjetorin e lindjes së Nënës Terezë, shqiptarët shprehin nderimin, falënderimin, respektin dhe dashurinë ndaj vlerave dhe virtyteve që ajo i jetësoi dhe i dëshmoi kudo në botë. “Nderi dhe lavdia e përcjelltë në përjetësi Nënë Terezën!”. /Telegrafi/
    Mire e ka thene : Shqiptaret e nderojne dhe e respektojne dhe jo shqipfolsit.
    Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
    xfiles

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    "Dashuri e kurruptuar"

Sot Nene Tereza nga sepaku 90% e shqiptarerve "rrespektohet dhe admirohet" jo pershkak te shpirtit human te saj, mirpo per shkak te fames ne bote qe ka.

D.m.th rrjedhshem shtrohet pyetja: A do ta kishte kete "rrespekt" po te mos ishte e famshme Nena Terez?

Nuk jam kunder nenes terez, mirpo jam kunder atyre qe duan per interes dhe jo per vlerat qe ke.

Mirpo absolutisht e kundershtoj tendencen qe Nenen Terez ta radhisim ne listen e Figurave apo Herojve Kombetar, sepse asnje kusht nuk plotesohet ne kete rast.
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

I vetmi komb qe diskuton Nene Terezen eshte kombi shqiptar. Ndoshta shqiptaret nuk e meritojne Nene Terezen. Dhe ndoshta Maqedonia ka te drejte qe kerkon t'a komtarizoje.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-05-2008
    Postime
    644
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student Lexo Postimin
    "Dashuri e kurruptuar"

Sot Nene Tereza nga sepaku 90% e shqiptarerve "rrespektohet dhe admirohet" jo pershkak te shpirtit human te saj, mirpo per shkak te fames ne bote qe ka.

D.m.th rrjedhshem shtrohet pyetja: A do ta kishte kete "rrespekt" po te mos ishte e famshme Nena Terez?

Nuk jam kunder nenes terez, mirpo jam kunder atyre qe duan per interes dhe jo per vlerat qe ke.

Mirpo absolutisht e kundershtoj tendencen qe Nenen Terez ta radhisim ne listen e Figurave apo Herojve Kombetar, sepse asnje kusht nuk plotesohet ne kete rast.
    Nuk e kuptoj mllefin e juaj ndaj nje figure kaq te madhe njerezore!!!!!
    Cdo islamist ,nga keta si lloji yt kam pare qe shfryn mllef ndaj nje personi qe njerezimit nuk i ka bere asnje te keqe ,perkundrazi njerezimit i ka dhene shume ,i ka dhene jeten e vet per hir te dashurise ndaj Zotit.
    Ajo edhe po te ishte e cilitdo nacionalitet meriton respekt sepse ka bere gjera ne jeten e saj qe askush deri me tani nuk i ka bere,ndersa ju edhepse ka dal nga gjiri i popullit tone ,qe eshte nje fat per ne ju vazhdoni me urrejtje!!!!!
    A aq shpejt Muhamedi ju beri te harroni se sa kemi perfituar nga ndihmat humanitare ne emrin e saj,nuk ka me shume se nje dekade??!!!
    Zotit i vjen te vjelle nga "besimtaret" si puna e jote,te urrehet nje person(vetem pse nuk ka besuar njejte si ju),qe jeten i ka kushtuar humanizmit ,kete kam pare e degjuar vetem nga njerezit si ti!!!!!!

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anëtarësuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    "Dashuri e kurruptuar"

A do te kishte respekt po te mos ishte e famshme?!!!!!!!!!
    Pyetje ma budallic akoma nuk kam ndegju neper forume shqipetare,ngo kendej o balosh sigurishte qe eshte e famshme,dhe fama te detyron ta respektosh,a je ti kunder apo jo nene terezes kjo as qe i han dikujt ketu ne forum,bile do ishte nder per te qe njerz si ti te jen kunder saj.
    Nuk ka asnjedyshim qe jo vetem shqipetaret por edhe armiqet e shqiptarve perkulen para vepres se kesaj shenjetore e cila u be e njohur ne ter rruzullin tokesor dhe per kete respektohet nga te gjith njerzit normal.
    Ka ketu ne forum talibana si puna e juaj student qe me deshir nuk do te kishim fol fare per vepren e kesaj shenjetore, por per ndonje mugjahedin qe ka ber ndonje veper terroriste.
    Po a e kundershton ti apo jo kjo kujna nuk i hyn ne pune,por nje gje eshte e vertet se kjo ka hy ne historin botrore per vepren e saj,kurse ti qaj se mos po ban vaki e po habitet kush e po e radhit ne listen e figurave historike,une te keshilloi qe mos hargjo energji,sepse per fat te mir askush nuk te pyet ty e as talibana tjer,sepse ne kosove pyetet populli shqipetar.
    Qka din ti se qfar kushtesh duhet permbush nje shqipetar per te qen hero i yti,ti me deshir do kishe shpall ndonje arab hero,e jo nen terezen qe ne kushte normale do ishte mburrje edhe per ty,por ja qe ti je akoma stundent dhe ke koh te mjaftushem per te reflektua dhe kuptua se ky thesar kombetar nuk duhet perbuz,sepse ermiqet tan historikisht kan tentua qe heronjet tan te i pervetsoin si te tyre nder keta ben pjes edhe nen tereza o kopuuuuuuuuuuuuuk

i/e regjistruar Maska e Disa
    Anëtarësuar
    16-12-2009
    Postime
    2,304
    Tereza eshte figure fetare,por jo kombetare.
    1000 zogj pula,kunder nje LUANI.

i/e regjistruar Maska e Reschen
    Anëtarësuar
    07-12-2008
    Postime
    450
    Respekte Fisniku student
    Fjalet tuaja i ke thene kesaj rradhe si te peshuara ne peshore.

Ne gjendjen qe eshte Kosova dhe shqiptaret ne Kosove, marrja e iniciativave per ti dhene vleresim Nene Terezes, per parlamentaret kosovare eshte njelloj si te thonin para mikrofoneve ne parlament, o magjype e serbe, ashkali e cdo lloj minoriteti nuk do tju a leme vendin ne Kosove por cfare ti bejme KFORIT, UMNIKUT, e forcave paqeruajtese.

Te vleresosh Nene Terezen duhet nje kulture shumevjecare kristiane. Ne Kosove njerezit akoma bejne be akoma per diell e qiell e toke, jo se ne Shqiperi ka shume ndryshim.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    01-11-2009
    Postime
    160
    "Dashuri e kurruptuar"

Degjoni o vellezer te Kosoves,

gjysma Juaj ka respektuar dhe admiruar Enverin, gjysma tjeter ka admiruar (dhe admiron) Salibeun - ose me ndryshe : gjysma admiron Thaci-n e gjysma tjeter Rugove-n ... dakort, sepse prandaj edhe jemi ne pluralizem qe cdokush te admiroje e respektoje ke te doje .... POR kur vjen fjala per Nene Terezen NUK ka vend per debat !!!!
    Nene Tereza eshte padyshim KRENARIA e Kombit tone dhe radhitet krah Skenderbeut (te vertete dhe jo ketij kopukut te sotem), Ismail Qemailt, Adem Jasharit.
    Keto Figura jane te padiskutueshme. Pike.

Nene Tereza ne vecanti na ben krenar sepse si asnjehere tjeter Ajo bashkoi emrin e Shqiptarit/Shqiperise me Humanizmin/Miresine. Une jam krenar edhe per Ema Kojen qe eshte bere nje designerin e famshme ne mes te USA dhe prape thote me krenari se eshte Shqiptare, edhe per nje djale qe i ben konkurrenz Google, edhe per cilindo prej Jush qe me nder e mban emrin Shqipetar. Duke e pare ne kete prizem, Nene Tereza, te cilen e njeh dhe e admiron tere bota, na ben shumefish me shume krenar se nje Shqiptar/e pak me "e/i vogel".

Eshte padyshueshmerisht turp te diskutojme nese jemi apo nuk jemi krenar per Nene Terezen.

Dicka tjeter, per tu sqaruar pak me mire .... Shkrimtarin Ismail Kadare une personalisht nuk e hyjezoj si 90% e Shqiptareve, POR perderisa Ai eshte nje personalitet brenda dhe jashte Shqiperise, sigurisht qe krenohem me te.

Nejse nejse, kush diskuton Nene Terezen, dikuton Shqiptarizmin (per mendimin tim)

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anëtarësuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Citim Postuar më parë nga Disa Lexo Postimin
    Tereza eshte figure fetare,por jo kombetare.
    Pikrisht eshte e kunderta,por kethe traken pak se ta qet ma drejt.
    Nen tereza nuk mund te jet diqka pa qen shqiptare,pra pa perkatesi kombetare,prandaj qdo debat fillon me historin e saj,nga ishte kush ishta,qfar beri kush e njohu si u fut ne gjith historin botrore dhe te gjitha keto ne shqiptarve na bejn te krenohemi me te.
    Une i kuptoi disa tru peshku qe jan brymos ne ide turkofile dhe nuk duan te shofin me larg,per shkak se ter jeten atyre ju eshte ofru vetem nje gjell per ushqim e ajo gjell ka qen islamizmi dhe tjeter nuk din,lexoni me shume o te mjer se do dini me shume per nen terezen dhe kombin shqipetar

Faqja 4 prej 12 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •