Close
Faqja 0 prej 8 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 74
    Mes Que Un Club Maska e DiAbLo-KiNg
    Anëtarësuar
    27-02-2009
    Vendndodhja
    In my WorlD
    Postime
    31

Kundërkërkesë: Të futet lënda e Ateizmit nëpër xhami e medrese

Kegte shkrim e gjeta ne Ateistet.org, dhe mendova qe do ishte mir te flitej per kete...

Ky shkrim i dedikohet kërkesës së fetarëve për futjen e fesë në shkolla. Ateistët për barazpeshë kërkojmë futjen e Ateizmit si lëndë mësimore nëpër medrese dhe xhami të Kosovës.

Të respektuar ateistë, arsyet pse po e kërkojmë futjen e lëndës “Ateizmi” nëpër xhamitë e republikës janë të shumta, por ndër të tjera do t’i theksojmë disa:

- Dëshirojmë që rinia jonë të jetë një rini e shëndoshë, e edukuar në bazë të parimeve shqiptare dhe jo atyre arabe.
    - Dëshirojmë që Rinia jonë të jetë sa më larg aksioneve vetëvrasëse, mantilave të mbushur me dinamit dhe avionëve që hidhen në kullat binjake, e ateizmi është ai që mund t’i parandalojë këto dukuri degjeneruese dhe negative.
    - Dëshirojmë që fëmijët tanë lirshëm dhe pa kurrfarë imponimi të mësojnë për ateizmin e tyre. Edukata ateiste nëpër xhami e madrese, do të ndikojë pozitivisht në rritën dhe zhvillimin intelektual të tyre.
    - Dëshirojmë që me një edukim të mirëfilltë ateist, t’i rikthejmë në një jetë normale të gjithë njerëzit e pashpresë, për t’ua kthyer atyre vetëbesimin e humbur nga vështirësitë e jetës, dhe zhgënjimin që kanë pasur me zotin që nuk u ka ndihmuar.
    - Dëshirojmë që Kosova të jetë një oazë paqeje dhe harmonie ndërfetare, e kompromisi më i mirë këtu është ateizmi.
    - Dhe në fund, dëshirojmë që të jemi edhe në praktikë, pjesë e qytetërimit evropian dhe botëror, qytetërim i cili bazën e tij do ta ketë në konceptin e laicizmit.

biotech Maska e Atheist
    Anëtarësuar
    12-05-2002
    Vendndodhja
    në mal
    Postime
    141
    Meqenëse fetë (sidomos ajo islamike) i mësojnë njerëzve të vrasin dhe zhdukin qafirët, atëherë për barazpeshë nuk i duhet mësuar Ateizmi në xhami e medrese, po Antiteizmi. Antiteizmi shqiptar përfshin pjesë nga ideologjia nacionaliste shqiptare, po s'jam i sigurt se çfarë efekti mund të ketë kjo lëndë në shkollat e komunitetit rom (medresetë).
    Një shëtitje e rastit në pavijonin e të çmendurve tregon se besimi nuk provon kurrgjë — Fridrih Niçe

Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anëtarësuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    kurr sdo futet lenda e ateizmit krishtrimit apo ndonje feje tjeter ne xhami dhe medrese sepse keto jan kriju nga muslimanet dhe jan per musliman e jo per jo musliman

andaj kjo enderr e juaja kurr sdo realizohet sepse kurr sdo e lejojm ne muslimanet qe ateistet te perzihen ne faltoret dhe shkollat islame
    Përderisa është dikush në Qiell që më mbron...
    Nuk ka askush në Tokë që më mposhtë...”

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga ximi_abedini Lexo Postimin
    kurr sdo futet lenda e ateizmit krishtrimit apo ndonje feje tjeter ne xhami dhe medrese sepse keto jan kriju nga muslimanet dhe jan per musliman e jo per jo musliman
    Po ashtu si shkollat laike jane krijuar per shqiptare dhe jo per fetare!!!
    Kujt s'i pelqen, marrsh per ne Arabi.....!
    Jarigas

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga Atheist Lexo Postimin
    Meqenëse fetë (sidomos ajo islamike) i mësojnë njerëzve të vrasin dhe zhdukin qafirët, atëherë për barazpeshë nuk i duhet mësuar Ateizmi në xhami e medrese, po Antiteizmi. Antiteizmi shqiptar përfshin pjesë nga ideologjia nacionaliste shqiptare, po s'jam i sigurt se çfarë efekti mund të ketë kjo lëndë në shkollat e komunitetit rom (medresetë).
    shteti te detyroj xhamite dhe medresete te paguajne taksa te renda, 1 milion euro per xhami cdo vit, per medresete 5 milion euro, ne kte menyre rrjepim arabet nga paret....xhamit dihet qe bosh kane per te qene
    pra te kunderten e asaj qe bente turku ne shqiperi, taksa te egra kunder jomuslimaneve.
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 22-08-2010 më 11:52

biotech Maska e Atheist
    Anëtarësuar
    12-05-2002
    Vendndodhja
    në mal
    Postime
    141
    Citim Postuar më parë nga keith Lexo Postimin
    shteti te detyroj xhamite dhe medresete te paguajne taksa te renda, 1 milion euro per xhami cdo vit, per medresete 5 milion euro, ne kte menyre rrjepim arabet nga paret....xhamit dihet qe bosh kane per te qene
    pra te kunderten e asaj qe bente turku ne shqiperi, taksa te egra kunder jomuslimaneve.
    Masë e mirë antiteiste kjo dhe interesante si zgjidhje nga pikëpamja e kulturës kombëtare. Përderisa fetarët (sidomos islamikët dhe ortodoksët) punojnë për ideologji antikombëtare që dobësojnë kombin, atëherë normale do të ishte që të taksohen nga shteti deri në atë masë sa të mos kenë mundësi të paguajnë.
    Një shëtitje e rastit në pavijonin e të çmendurve tregon se besimi nuk provon kurrgjë — Fridrih Niçe

Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anëtarësuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    Citim Postuar më parë nga Atheist Lexo Postimin
    Masë e mirë antiteiste kjo dhe interesante si zgjidhje nga pikëpamja e kulturës kombëtare. Përderisa fetarët (sidomos islamikët dhe ortodoksët) punojnë për ideologji antikombëtare që dobësojnë kombin, atëherë normale do të ishte që të taksohen nga shteti deri në atë masë sa të mos kenë mundësi të paguajnë.
    gjeje nje adhetar shqiptar qe kan qen ateist dhe qe ka dhen jeten per shqiperi musliman ka me mijra
    Përderisa është dikush në Qiell që më mbron...
    Nuk ka askush në Tokë që më mposhtë...”

Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Lënda e Ateizmin a pak është futur në shkollat publike me shumicë Islame+Krishtere por edhe në medrese e Xhami po tentoni?!
    Për të arritur baraspeshën do të duhej të na lejohej inkorporimi i Edukates Fetare në shkollat publike (të cilat janë Islamo-Krishtere) dhe në këtë mënyrë të arrihet ajo baraspesha që ju e deshironi.
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
    Ti je kullë fuqi baroti...

Citim Postuar më parë nga gimche Lexo Postimin
    Lënda e Ateizmin a pak është futur në shkollat publike me shumicë Islame+Krishtere por edhe në medrese e Xhami po tentoni?!
    Për të arritur baraspeshën do të duhej të na lejohej inkorporimi i Edukates Fetare në shkollat publike (të cilat janë Islamo-Krishtere) dhe në këtë mënyrë të arrihet ajo baraspesha që ju e deshironi.
    Në ça shkolle mësohet lënda e Ateizmit më? Të shkojmë t'i shtrojmë nai darkë drejtorit. Se duhet punë e vullnet për të pastru trurin e fëmijëve nga plehrat e Azisë.

i/e regjistruar Maska e Fishtani1
    Anëtarësuar
    09-12-2009
    Postime
    1,334
    Citim Postuar më parë nga proscriptor Lexo Postimin
    Në ça shkolle mësohet lënda e Ateizmit më? Të shkojmë t'i shtrojmë nai darkë drejtorit. Se duhet punë e vullnet për të pastru trurin e fëmijëve nga plehrat e Azisë.
    Me siguri e ka fjalen per Biologjine, Kimine dhe Fiziken mbase i etikon lende ateste

Faqja 0 prej 8 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •